Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2011., 21:24   #3961
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Dajte mi recite ako je ovo na reklamaciju. Radi se o Sharkoon HS40 headsetu. Problem je u tome prekidač koji muta hardverski mikrofon ne radi u >90 poslo slučajeva. Tako je štekao ako se dobro sjećam od dana kupnje, prije kojih 6 mjeseci...
Ako dam na reklamaciju, koliko dugo mogu očekivati rješavanje reklamacije, i u slučaju odobrenja zamjene mogu li tražiti druge sluške ili čak neki drugi porizvod (jer bi si u međuvremenu vjerojatno uzeo neke druge)? Inače radi se o Linksu.
Zahvaljujem!
Staro 06.09.2011., 21:40   #3962
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Da, naravno da je. Sve što nije fizičko oštećenje ala presječeni kabel je podložno reklamaciji.
Ako pak ne radi kako bi trebalo je nedostatak.
Čekanje ovisi, do 45 dana... a ostalo je stvar dogovora. Uvijek možeš predložit linksu, ništa ne košta.
AKo dobiješ identične nove - ne zaboravi tražiti novu garanciju.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.09.2011., 21:54   #3963
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor PointDexter Pregled postova
Dajte mi recite ako je ovo na reklamaciju. Radi se o Sharkoon HS40 headsetu. Problem je u tome prekidač koji muta hardverski mikrofon ne radi u >90 poslo slučajeva. Tako je štekao ako se dobro sjećam od dana kupnje, prije kojih 6 mjeseci...
Ja bi odnio na reklamaciju.

Citiraj:
Autor PointDexter Pregled postova
Ako dam na reklamaciju, koliko dugo mogu očekivati rješavanje reklamacije, i u slučaju odobrenja zamjene mogu li tražiti druge sluške ili čak neki drugi porizvod (jer bi si u međuvremenu vjerojatno uzeo neke druge)? Inače radi se o Linksu.
Zahvaljujem!
Ovo govorim iz svojeg iskustva s Links-om.
Od predaje artikla na reklamaciju do njihovog rješavanja je prošlo ~2 tjedna. Kod davanja na reklamaciju reci im da bi zamijenio za nešto drugo ili čak htio povrat novca, meni su kod reklamacije ploče odobrili povrat novca, no svejedno sam uzeo drugu ploču. Ako budeš uzimao druge sluške, zaobiđi Šarkune i slične brandove.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2011., 22:31   #3964
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dečki, koja je situacija kad imam proizvod sastavljen od nekoliko djelova (bicikl) ?
Okvir bicikla je imala nedostatak (tvorničku grešku u izradi). Uvažena je reklamacija i odobrena, te nakon više od 10 mjeseci i nakon 100 muka i laganja, poslana zamjenska nova rama, 2012 godište (stara je 2009. godište).

Problem je što mi velika većina dijelova (pogon, kotači, vilica, vjerojatno i mjenjač te sic štanga) sa stare rame više ne ide na novu (promjenili su se "standardi" pa su osovine drugačije, razmaci i promjeri drugačiji etc.). Što napraviti ? Da li u tom slučaju vrijedi ovaj članak 5, Obaveza trgovca:

(1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.

(3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge.
(4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora.
(5) Nedostatak na proizvodu, odnosno obavljenoj usluzi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka, a troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja.
(6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan.
Pravna narav zakonskih odredbi kojima se uređuju potrošački ugovori

U pravilu, oni će vršiti uslugu - reklamaciju odnosno zamjenu okvira, a ta usluga će imati nedostatak. Ili se varam ?
Staro 07.09.2011., 22:36   #3965
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Ovo ti vrijedi:

Kad postoje materijalni nedostaci

Članak 401.

(1) Nedostatak postoji:

1) ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,

2) ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,

3) ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,

4) kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,

5) ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

6) ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,

7) ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

(2) Ako je kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku kupca da sklopi ugovor.

i onda ovo:

Prava kupca

Članak 410.

(1) Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru:

1) zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni,

2) zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugu stvar bez nedostatka,

3) zahtijevati sniženje cijene,

4) izjaviti da raskida ugovor.

(2) U svakom od tih slučajeva kupac ima pravo i na popravljanje štete prema općim pravilima o odgovornosti za štetu, uključujući i štetu koju je ovaj zbog nedostatka stvari pretrpio na drugim svojim dobrima.

(3) Troškove otklanjanja nedostatka i predaje druge stvari bez nedostatka snosi prodavatelj.

Zakon o obvezn im odnosima.
Staro 07.09.2011., 23:10   #3966
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Hvala na trudu Alfa_R.

Očito je iz toga da ima nedostatak jer:
1) ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet

Hm, znači ja bih trebao pravodobno obavijestiti prodavatelja o nedostatku, a to mogu tek kad rama stigne jer na web site-u proizvođača nema skoro ništa o novim standardima (saznao preko interneta i drugih site-ova što su promijenili).

Ako ne uklone nedostatak (meni je iskreno bilo kako dobro, dokle god dobijem ispravan bicikl, znači nije mi do iskamčavanja love za bajk) mogu zahtjevati raskid ugovora, a onda pretpostavljam vrijede zakoni o zaštiti potrošača koji se tiču raskida ugovora ?

EDIT:
Taj raskid ugovora sam trebao napraviti mjesecima prije, kad su lagani da će rama doći tad i tad. Sad čitam zakon o obaveznim odnosima i o tom raskidu ugovora. Uglavnom hvala na pomoći.
Staro 07.09.2011., 23:40   #3967
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
EDIT:
Taj raskid ugovora sam trebao napraviti mjesecima prije, kad su lagani da će rama doći tad i tad. Sad čitam zakon o obaveznim odnosima i o tom raskidu ugovora. Uglavnom hvala na pomoći.
Pa uvijek možeš. Jer kad se radi o nedostatku tvoj je izbor šta želiš, a ne njihov. A ako si zatražio da uklone, opet - nisu ga uklonili.

Raskid ugovora znači da ti vrate pare, ti njima proizvod. Osim ako ne tražiš i nadoknadu štete?
Staro 07.09.2011., 23:47   #3968
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ne, ne tražim ništa što mi ne pripada. Iako su se 10 mjeseci ponašali kriminalno, da ne velim da skoro nisu niti uvažili reklamaciju jer im je servis nestručan, pa sam morao još i proizvođaču pisati e-mailove (koji je sam i kasnije postao problem jer su lagali kad rama dolazi, 3 puta).

Vidjet ću, sad se taman poklopilo da mi je i DI prihvatio prijavu, rama (vjerojatno je rama jer su mi dali samo tracking number i rekli da je moja rama, no to su napravili već jednom i lagali) je u Zagrebu prošla carinu i treba ići u Bjelovar u glavnu poslovnicu, pa onda nazad valjda u Zagreb.
Staro 12.09.2011., 19:14   #3969
iGirl
Banned

Datum registracije: Jul 2011
Do sada sam imala 2 laptopa i svaki je došao sa po godinu dana garancije, a imala sam ih dulje od toga. Sad kupujem treći i vidim da ljudi dosta uzimaju produljenje garancije. Ne znam jel to zato kaj su laptopi sve lošiji po kvaliteti ili što jer do sad nikad nisam imala problema pa se dvoumim da li da i ja uzmem produljenje ili ne?
iGirl je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2011., 20:34   #3970
w0lfram_
Rasvjetno tijelo
Moj komp

w0lfram_'s Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor iGirl Pregled postova
Do sada sam imala 2 laptopa i svaki je došao sa po godinu dana garancije, a imala sam ih dulje od toga. Sad kupujem treći i vidim da ljudi dosta uzimaju produljenje garancije. Ne znam jel to zato kaj su laptopi sve lošiji po kvaliteti ili što jer do sad nikad nisam imala problema pa se dvoumim da li da i ja uzmem produljenje ili ne?
mislim da je to prvenstveno zbog one zlu ne trebalo...

ja isto do sada nisam nikad ima problema, no da mi se ponudi, po nekoj razumnoj cijeni, produljenje jamstva, svakakog bi ga kupija, ako ništa zbog lakše prodaje kasnije
Oglas

Oglas
Staro 12.09.2011., 21:37   #3971
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Sve ti je stvar statistike. Što ih duže budeš imala, veća je vjerojatnost da će ti zatrebati.
U zadnjih dvadesetak godina sve što sam na svojim prijenosnicima zamijenio je tipkovnica (na stranu to što ja niti njih niti servis ne plaćam), ali uvijek postoje i ozbiljniji kvarovi.

Zadnje izmijenjeno od: Old Iggy. 12.09.2011. u 21:44. Razlog: typo
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 14:10   #3972
iGirl
Banned

Iskreno, još uvijek ne znam što bi. Jel se može to produljenje jamstva uzeti naknadno tj. koji mjesec nakon kupnje, a prije isteka prvotnog jamstva?
Staro 13.09.2011., 14:48   #3973
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Jel se može to produljenje jamstva uzeti naknadno tj. koji mjesec nakon kupnje, a prije isteka prvotnog jamstva?
Tako je. Može se produljiti. Raspitati se kad (nabrzo nakon kupnje ili pred kraj jamstva).

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 04.12.2011. u 21:20.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 15:33   #3974
iGirl
Banned

To je dobra vijest jer znači da ne moram odmah sve kupiti pošto mi je to zajedno velik trošak. Hvala na pomoći!
Staro 13.09.2011., 17:39   #3975
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Iskreno, još uvijek ne znam što bi. Jel se može to produljenje jamstva uzeti naknadno tj. koji mjesec nakon kupnje, a prije isteka prvotnog jamstva?
Provjeri, mislim da je ovisno o vendoru.
Staro 13.09.2011., 19:23   #3976
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Netko je bio napisao da određena marka laptopa (ubite me ako se sjećam koja) zahtjeva da se gara produži u roku od 3-4 mjeseca nakon kupnje, dok drugi (mislim HP) zahtjevaju da se dokupi nekoliko mjeseci prije isteka stare.
Kao što kaže Iggy, dobro se raspitaj kad kupuješ lap.
Staro 13.09.2011., 20:23   #3977
iGirl
Banned

Ok, budem pitala dok ću uzimat laptop da se ne zeznem za kasnije.
Staro 22.09.2011., 14:38   #3978
TutanCmon
Banned

Datum registracije: Sep 2011
Ljudi moji, sto da radim, ovaj MRservis ce me u grob otjerati (skupa s mojim laptopom koji je vec napola u grobu)?! Na email vise ne odgovaraju i ne znam sto da radim, na pultu nista ne znaju, a do Rugvice mi se bas i ne ide...

Predao sam 7. 9. laptop radi ispravljanja greske koju su napravili (link) i izricito naglasio (a to stoji u servisnoj primci s puno usklicnika) da bih ga preuzeo nakon dijagnostike JER MI LAPTOP TREBA. Isti dan je otpremljen u Rugvicu, a receno mi je da ce mi u roku dva-tri dana biti javljeno sms-om da ga preuzmem dok cekaju dijelove (novi HDD).

Kao sto napisah u starom postu, uvalili su mi los HDD u laptop i pritom obrisali sve s drugog ispravnog diska. Odnio sam im natrag i trazio da samo pogledaju disk i naruce novi, medjutim, to nije moguce jer laptop mora proci cijeli proces dijagnostike u Rugvici.
Uz laptop sam predao detaljan opis kvara u kojem sam napisao da mi ne pokusavaju vratiti izbrisane podatke jer sam ja vec pokusao i nista vrijedno spomena nisam napravio jer je disk vec "pregazen" nekim njihovim recovery imageima, a nisam htio da mi svojim "ceprkanjem" pokvare i drugi disk.
Od pocetka proslog tjedna u WebRMA aplikaciji stoji da je "uredjaj dan na spasavanje podataka" (ono koje nisam trazio), a o novom disku ni "D" (uopce se ne spominje).

Najzalosnije od svega je to sto se ne mogu zaliti ni Aceru direktno jer naprosto ne nalazim komunikacijski kanal do njih mimo servisa.
Primjera radi, prijateljica iz Istre poslala je dostavnom sluzbom svoj HP laptop u servis tjedan dana nakon mene. Dobila ga je natrag za manje od dva tjedna, a na email joj je stigao upit iz HP-a o zadovoljstvu obavljenim servisom (nastavak price je taj da ga mora ponovno slati jer ni njoj nisu rijesili problem, ali barem su priznali gresku i bili ljubazni).
A ja - s "prioritetnim" jamstvom (dokupljenim produljenim jamstvom koje jamci "prioritetna" prava pri servisiranju, tako barem pise na potvrdi) - dobivam svoj laptop nakon mjesec dana s gorim diskom nego sto je bio moj pokvareni, a iz servisa u jedinom emailu, medju ostalim, izrazavaju cudjenje (koje sam ja shvatio kao implicitno prebacivanje krivnje). Nakon toga me opet j. s novim diskom kojih par tjedana...

Moze li mi tko reci kako da se postavim? Rade apsolutno sve suprotno od onoga sto im je receno, imam osjecaj da mi se tamo netko osvecuje jer sam se usudio reklamirati njihov disk. Prakticki sam sve skupa dva mjeseca bez laptopa zbog zamjene diska, a to nije i ne moze biti normalno! Jamstvo se navodno produzuje za vrijeme servisiranja (stoji na servisnoj primci), ali nema napismeno, kazu, vidi se to u njihovom racunalu (a ja to prevodim kao - objesi macku o rep).

Dakle, kako da ja dobijem svoj laptop natrag s novim diskom umjesto starog koji je crkao i ovog koji su stavili, a koji je gori od starog i to, po mogucnosti bez drugih kvarova i to u nekom normalnom roku?
Zna li netko mozda kontakt podatke od neke vise instance u toj tvorevini zvanoj MRservis ili barem neki email Acerove centrale?
Podnio bih prijavu inspektoratu, ali kakvu? Tesko da ce izaci na teren zato jer su u servisu spori, neodgovorni i boli ih k. za korisnike...
TutanCmon je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2011., 14:42   #3979
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor TutanCmon Pregled postova
Podnio bih prijavu inspektoratu, ali kakvu? Tesko da ce izaci na teren zato jer su u servisu spori, neodgovorni i boli ih k. za korisnike...
Hoće. Samo predoči papire u prijavi.
Staro 22.09.2011., 17:53   #3980
TutanCmon
Banned

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Hoće. Samo predoči papire u prijavi.
Rado bih napravio prijavu, ali problem je taj sto ne znam koji su propis konkretno prekrsili? Tj., rekao bih da su mi ruke vezane do isteka famoznih 45 dana (pretpostavljam da su navedeni negdje u jamstvu kao "razumni rok"), a ne znam postoji li neki propis koji zabranjuje servisiranje jednog te istog u vise navrata po 44 dana (a, nazalost i po svemu sudeci, to je vjerojatni ishod...).
Takvom odnosu prema korisniku/kupcu na kraj bi trebali stati zakoni trzista, ali znamo da to kod nas ne funkcionira i oni ce tako "servisirati" jos godinama jer ocito ni Aceru nije narocito stalo.
Staro 22.09.2011., 19:21   #3981
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Pozovi se na:

Zakon o zaštiti potrošača:

Obveza trgovca

Članak 5.

(1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
(3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge.
(4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora.
(5) Nedostatak na proizvodu, odnosno obavljenoj usluzi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka, a troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja.
(6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan.
Pravna narav zakonskih odredbi kojima se uređuju potrošački ugovori

VII. PREKRŠAJNE ODREDBE

Članak 144.

(1) Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako:
...
– na zahtjev potrošača proizvod za koji mu je predao jamstveni (garancijski) list i u tijeku jamstvenog roka ne popravi u razumnom roku ili umjesto toga nije predao proizvod koji je ispravan (članak 5. stavak 6.),

Oni to nisu napravili pri prvom popravku - popravili ili ti predali ispravan proizvod....
Staro 22.09.2011., 20:29   #3982
TutanCmon
Banned

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Pozovi se na:
Znam za to, ali nije definirano koji je to "primjereni rok"... Vec vidim objasnjenja u stilu "mi narucimo pa kad oni posalju pa dok stigne pa dok mi ugradimo pa testiramo pa...".
Pricekat cu jos do iduceg tjedna da vidim hoce li se nesto konacno rijesiti, a potom cu pisati prijavu.
Hvala na pomoci!
Staro 23.09.2011., 11:27   #3983
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kupljen HP server od trgovca xx a dobavljač za HR je RECRO. Crko je jedan hard disk, naravno, nakon isteka garancije, koja po RECRU iznosi 1 godinu. Ima li šanse da se direktnim kontaktom sa proizvođačem SEAGATE Barracude ES2 Sata uspije ostvariti zamjena za ispravni disk ? Vrijedi li kod Seagate dulja garancija ?
Staro 23.09.2011., 11:33   #3984
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Kupljen HP server od trgovca xx a dobavljač za HR je RECRO. Crko je jedan hard disk, naravno, nakon isteka garancije, koja po RECRU iznosi 1 godinu. Ima li šanse da se direktnim kontaktom sa proizvođačem SEAGATE Barracude ES2 Sata uspije ostvariti zamjena za ispravni disk ? Vrijedi li kod Seagate dulja garancija ?
Odi ovdje pa provjeri valjanost garancije, a i sve ostalo naći ćeš tu na njihovom webu.
Staro 26.09.2011., 10:58   #3985
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Odi ovdje pa provjeri valjanost garancije, a i sve ostalo naći ćeš tu na njihovom webu.
Hvala za savjet, nažalost disk je prodan u serveru kao OEM pa je garancija samo godinu dana. na Seagate stranici nudi se neki software za testiranje kvarnog diska. Ima li netko iskustva u radu s time ? Naime, kad ga spojim na drugo računalo, ono ga uopće "ne vidi"
Staro 26.09.2011., 11:11   #3986
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne vidi se u winsima ili BIOS-u? Sprži Hiren's Boot CD i u BIOS-u postavi da se komp boota sa cd-a. Na HBCD ćeš naći Seagate alat za testiranje hardova (SeaTools).
Staro 26.09.2011., 11:14   #3987
drz_nedaj
Axl Rose
Moj komp

drz_nedaj's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
pozdrav
kupio sam u ADM-u HDD i RAM-e
sve to fino doslo overeassom, ali uz komponente nisam dobio garanciju..
dal mi je racun garancija? ili?
drz_nedaj je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 11:25   #3988
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Hvala za savjet, nažalost disk je prodan u serveru kao OEM pa je garancija samo godinu dana. na Seagate stranici nudi se neki software za testiranje kvarnog diska. Ima li netko iskustva u radu s time ? Naime, kad ga spojim na drugo računalo, ono ga uopće "ne vidi"
Koji je to server?
Staro 26.09.2011., 13:26   #3989
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Koji je to server?
Ovaj : HP ProLiant ML150 G6 E5504
Imaš neku ideju ?
Staro 26.09.2011., 15:32   #3990
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ovaj : HP ProLiant ML150 G6 E5504
Imaš neku ideju ?
Pfffff, baš nikakvu upotrebljivu...
Staviti na drugu mašinu, na drugi kontroler itd...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno