|
![]() |
#3751 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozdrav svima, dakle kupio sam graficku karticu preko web shopa u Linksu prekjucer i stigla je danas međutim to nije taj model koji sam naručio i uza sve to je neispravna. U pitanju je Gainward GTX460 768mb, međutim meni je stigla GTX 460 768mb ali green verzija koju nisam narucio. Sutra mi je u planu navratit se do linksa u Osijeku, e sad moje pitanje je dali bi oni to odmah trebali zamjenit posto nije prosao rok od 7 dana i kupovano je na daljinu ili kako to ide ? Hvala unaprijed na odgovorima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3752 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
... Dupli post... Zadnje izmijenjeno od: the.elles.d. 20.04.2011. u 23:51. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3753 | ||||
Registered User
|
Samo naprijed... Citiraj:
Iskreno, nije mi jasno zašto uopće raspravljamo ponovo o povratku novca kad je sve to već jednom lijepo objašnjeno. http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3361 (Podsjetimo se: nedostatak ili neispravnost) To odgovara i na drugo pitanje: što dobiti u zamjenu ako nema identičnog proizvoda na tržištu? S obzirom da novac nećeš dobiti, identičnog uređaja nema - što sad? S obzirom da kvar nije nedostatak promjenjuju se članci čl. 423-429 u ZOO-u (ne, nije zološki :0) Nadalje, postoje proizvođači koji su vrlo sigurni u svoje proizvode i pokrivaju nedostatke za cijeli život: Citiraj:
Citiraj:
![]() Btw... ima li nastavak tog jamstva riječ "identitčni"? Ako nema, onda može dobiti širok spektar proizvoda. A ako se želiš izboriti za svoja prava, morati ćeš se uputiti u onu instituciju na koju si frknuo na početku posta. A kad već kvotamo jamstva, eSys, ako ne uspiju popraviti u 45 dana: Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3754 | |
Guest
|
Citiraj:
Uglavnom, javi kako je prošlo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3756 | ||||
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Nemora se navoditi da se priča o proizvodu koji si kupio, a ne o proizvodu stočarske industrije. I kako kažeš - tu dolazimo do toga da neće se sporiti kupac za svoja prava već trgovac. A gle čuda, ne spore se. Citiraj:
Neznam otkuda to sa sličnim karakteristikama. Gdje se to nalazi u zakonu? Prema tome tvoje tumačenje zakona je - mogu ti dati toster i pošto svojstva zamjenske stvari nisu nigdje regulirana to je sasvim ok. [QUOTE=the.elles.d;1895608] Iskreno, nije mi jasno zašto uopće raspravljamo ponovo o povratku novca kad je sve to već jednom lijepo objašnjeno. http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3361 Zato jer se radi o raskinu ugovora. Ne temeljem nedostatka na proizvodu. Citiraj:
Na tu instituciju će, bojim se trgovac morati (pokušati) osporavati kaznu DI, a ne obratno. U jamstvenom oni mogu napisati da ti nisu ni dužni zamjeniti niti ti kune dati ali im to ništa ne vrijedi kad je: Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3758 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Zamjenjuje se za sličan proizvod (ako isti nije dobavljiv), glavno da nije na štetu kupca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3759 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#3760 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3761 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Ali da - ako kupac hoće, može dobiti toster natrag. Uz nadoplatu ![]() Citiraj:
Više neću o tome - poanta je, kupci borimo se za svoja prava i za sve ono na što imamo i nemamo prava (ako ste dovoljno ustrašili prodavača da on popusti). Lijepo. Javi što si na kraju dobio nazad. Zadnje izmijenjeno od: the.elles.d. 21.04.2011. u 16:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3762 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Uzeo sam XFX5830xxx edition jer nazalost nisam imao novaca da nadoplatim za bolje jer gainward GTX460 nisu imali na lageru, sve u svemu ja sam zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3763 |
Registered User
|
@the.elles.d Pravilnik o it proizvodima? Za ostalo - i rest my case. Rekao sam i više nego što je dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3764 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Dakle daju mi mojih 25,00 kn x 3 mjeseca i vraćaju mi već plaćenih 50 kn. Nije loše...al je žalosno šta se moraš 2 puta žalit da bi dobio ono šta te pripada ![]() Nije striktno vezano za ovu temu, al evo...možda kome posluži...
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 29.04.2011. u 20:25. Razlog: popravljen tipfeler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3765 |
Registered User
|
Tako je početkom godine čovijek dobio iPhone u pola cijene od T-Mobilea - tek nakon što se žalio sudu časti HGK, jer ga je T glatko odbio. Ukratko, u prvih tjedan dana u uvijetima akcije nije bilo napisano da je iPhone izuzet iz akcije. Čovijek ga je tražio, T odbio. Pa ga je pismeno tražio, T ga odbio pozivajući se da imaju pravo mijenjati uvijete akcije (koje su promijenili nakon što su se ljudi počeli raspitivati za iPhone). Nakon toga poslao prigovor sudu časti - i nakon par tjedana dobio pozitivan odgovor - i stigao mu iPhone od T-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3766 |
Guest
|
nadam se da pitanje spada tu. danas kupio u jednom ducanu memorijsku karticu, 89kn. 1h kasnije setam gradom i vidim bolju karticu istog kapaciteta za 62kn. kako sam imao vremena i bas bio gladan dobro bi mi sjeli cevapi za razliku od 27kn, stoga sam se vratio i rekao da zelim vratiti karticu, kao nasao sam svoju doma pa mi ne treba nova. prodavac je odbio rekao da nije on tu za tako hocu - necu i rekao da samo mogu zamijeniti za nesto drugo. jel mi je bio duzan vratiti novac bez obzira na razlog, sta zakon kaze? normalno imao sam racun i karticu nisam vadio iz ambalaze. jesam li mu mogao pozvati nekog? bas sam bio jako gladan... Zadnje izmijenjeno od: trpi. 29.04.2011. u 21:02. |
![]() |
![]() |
#3767 |
Registered User
|
Trpi - po zakonu nemaš pravo na povrat novaca. Još ti izlazi u susret da možeš promjeniti za nešto drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3768 |
Guest
|
ah dobro onda. umislio sam se malo ![]() |
![]() |
![]() |
#3769 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ima neko informaciju o sljedećem. Nekaj krepa a imaju isti proizvod da zamjene i s njim ide nove garancija. Mogu li ja tražiti bolji ili drugi proizvod uz nadoplatu? Tj., imam li pravo na ostvarivanje toga? Od dana kupovine do dana reklamacije (tj. odnošenja na servis) prošlo je 8 dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3770 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ako imaju isti proizvod dostupan, ne mozes. Tj. mozes pitati i mozda ti izadju u susret, ali vjerojatno nece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3771 |
Banned
Datum registracije: Aug 2009
|
Evo oficijalno mi je crkla grafička,onda kad sam se javljao znala se ponekad samo rušit u igrama,pa kasnije artefakti i sad black screen of death.... Znači ne daje sliku.... Sad me samo muka hvata koliko dugo će se to držati na garanciji i šta bi mogao dobiti u zamjenu... ![]() Može mi tko odgovoriti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3772 | |
Guest
|
Evo vadim svoju čarobnu kuglu: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3773 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3774 |
Guest
|
Vrlo vjerojatno ćeš dobit jednu HD5770. Samo pripazi da dobiješ i novo jamstvo uz nju. ![]() |
![]() |
![]() |
#3775 |
Banned
|
Evo baš sam ju jutros odnio na reklamaciju već je krenula prema microlineu... Sad samo iščekivam kad će se rješiti da vidim što ću dobiti,drži me nervoza samo tako a tko zna koliko ću morati čekati ![]() Držite mi fige ljudovi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3776 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Dobiti ćeš zamjenu u primjerenom roku. Pa si ti misli. Inače ja sam predao svoju u ADM koji uzima od Microline-a. Po hitnom postupku je 5-7 radnih dana. A ti daj mašti na volju pa zamisli po nehitnom postupku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3777 | |
Banned
|
Citiraj:
Tko će ju dočekat T_T A i ovako već ispaljivam od dosade -.- ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3778 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3779 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
jedno brzinsko pitanje ako roba nije kupljena na fizičku osobu, jel stoji ono za povrat novca, odnosno može li se i u tom slučaju tražit povrat novca, ako nisam zadovoljan artiklom koji mi nude u zamjenu? znam da recimo onaj zakon o povratu robu u roku od 7 dana za kupovanje na daljinu vridi samo za fizicke osobe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3780 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Oglas - tužba - pitanje :)
Bok, priča ide ovako.. Prodao sam GPU dečku preko oglasnika (ne ovog preko foruma), dečko dobio karticu koja je meni radila i nakon dva dana kaže da mu ne radi. Reko OK, ako ne radi, vrati karticu, ja ću ti uplatit novac i sve ok. ALI kaže on pošto je GPU neispravna, da bi je on zadržao i pokušao popraviti, ali da mu uplatim pola svote. Opet ja reko OK i uplatio dečku.. I sad nakon tri tjedna, šalje mailove, kako ćemo se vidjet na sudu jer se kartica polovna, bez garancije, kupljena bez računa, preko oglasnika neda popravit i traži da mu vratim i ostale novce... Vaše mišljenje molim... hvala... ![]()
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|