Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2011., 10:39   #3721
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
GB ima kraću garanciju od MSI-ja (24 vs 36 mjeseci) tako da si malo zakinut u tom smislu.
Staro 19.04.2011., 10:46   #3722
hobitxxx
Premium
Moj komp

hobitxxx's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
ali ploca kao ploca je ok.
hobitxxx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2011., 10:54   #3723
Shaka111
Premium
Moj komp

Shaka111's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
ionako mi je prosla 1 godina od stare,a msi-a vise nema,sad sam pogledao neke reviewe,skoro iste ploce,a gara kao da mi se nastavlja tak da je po mome misljenju uredu...

sada napajanje cekam jos,jel mogu trazit da striktno zelim samo modularno napajanje ili me mogu odbit zbog toga?
Shaka111 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 12:43   #3724
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
AKo ga želiš, definitivno se drži toga da je modularac, jer nisi imao modularca bezze...
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 14:08   #3725
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Shaka111 Pregled postova
ionako mi je prosla 1 godina od stare,a msi-a vise nema,sad sam pogledao neke reviewe,skoro iste ploce,a gara kao da mi se nastavlja tak da je po mome misljenju uredu...

sada napajanje cekam jos,jel mogu trazit da striktno zelim samo modularno napajanje ili me mogu odbit zbog toga?
Po meni ti je najbolje tražiti u zamjenu HX650W i nadoplatiti razliku u cijeni.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 14:24   #3726
Shaka111
Premium
Moj komp

Shaka111's Avatar

evo cuo sam se opet sa covjekom iz adma(nisam imao dosad ugodniji razgovor sa serviserom) i rekao je da je maticna p55a-ud4 sa usb 3.0 i sata3.0,a napajanje su mi iz asbisa poslali vx450(smradovi) ali dogovorio sam se sa covjekom i uz sitnu nadoplatu cu uzet seasonic 620W modularno...

ja sam zadovoljan pogotovo sa admomvom uslugom i brzinom microlinea(pretpostavljam da su oni za msi i gigabyte)

danas ili sutra bi trebalo biti sve rjeseno...
Staro 19.04.2011., 16:16   #3727
G.D.I. Info
Registered User
Moj komp

G.D.I. Info's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
koliko sam ja upućen nakon zamjene neispravnog djela pod garancijom garancija se ne nastavlja nego dobivaš novu sa datumom kad si pruzeo novi dio tako da si ovom kombinacijom gigabyte vs msi izgubio na garanciji , drugo microline drži msi ploče još uvijek i mogao si tražiti ekvivalent toj svojoj ploči pd msi-a. Uglavnom kad mjenjaš neispravnu komponentu pod garancijom uzet ćemo primjer gf295 koja je bila top grafika i imala svoj cijenovni rang ako je više nema tj ne proizvodi se dužni su ti zamjeniti istu za proizvod tog cjenovnog ranga tj isto high end grafičkom karticom i netreba pristajati na nikakve kompromise. Još jedna stavka sto se garancija tiče dosta trgovaca odredjuje svoje garnaciske rokove tipa na konfe 24mj što je u većini slučajeva krivo jer garancija mora biti u skladu sa prizvođačem a ne trgovcem tj za svaku komponentu a ne globalno za konfu i treba biti navedena na računu. Što se vraćanja robe tiče unutar 8 dana kupac ako nije zadovoljan ima pravo vratiti proizvod te tražiti povrat novca ili zamjenu proizvoda za drugi, tj u slučaju kvara unutar 8 dana proizvod se mjenja odmah i kupac ne čeka servis istog.
G.D.I. Info je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 16:24   #3728
Shaka111
Premium
Moj komp

Shaka111's Avatar

naravno upoznat sam time,ali trebam uzet u obzir da sam dobio mrvicu bolju maticnu koja podrzava sata3 i usb3 tako da tih godinu dana mogu prebolit =) ionako ne namjeravam se zadrzati na ovoj platformi iducih 2 godine...ja sam zadovoljan,a i hitno mi je bilo sto je adm rjesio u rekordnom roku =)
Staro 19.04.2011., 16:57   #3729
the.elles.d
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
@GDI

Ispravci netočnih navoda

- U slučaju zamjene neispravnog dijela garancija ide na novi dio, osim ako je dio jedan od bitnijih dijelova proizvoda. (op.prev. zamjena brisača ne produžuje garanciju cijelog auta)
- Ne mijenjaju se prozvodi u istome cjenovnom rangu, nego po trenutnoj cijeni (ako nema istog modela na raspolaganju) odnosno usporedivim performansama na dan zamjene.
- "Trgovačke" garancije se odnose na kupljeni proizvod. Ako je kupljen "1 PC 3000kn 1g garancije" onda ta garancija i vrijedi toliko. Ako su ti sve komponente izlistane na računu i imaš pripadajuće garancije, onda možeš iskoristiti svaku posebno.

Sva odstupanja su dobra volja trgovca.
the.elles.d je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 18:37   #3730
CyCl0p$
Guest

Citiraj:
Autor the.elles.d Pregled postova
@GDI

Ispravci netočnih navoda

- U slučaju zamjene neispravnog dijela garancija ide na novi dio, osim ako je dio jedan od bitnijih dijelova proizvoda. (op.prev. zamjena brisača ne produžuje garanciju cijelog auta)
potpuno promasena usporedba.
uglavnom, kad ti zamijene npr. maticnu novom, garancija tece od pocetka.

Citiraj:
- Ne mijenjaju se prozvodi u istome cjenovnom rangu, nego po trenutnoj cijeni (ako nema istog modela na raspolaganju) odnosno usporedivim performansama na dan zamjene.
ovo mi, moram priznat, nije jasno. usporedive performanse? tko ce to usporedjivati? po kojim kriterijima?

Citiraj:
- "Trgovačke" garancije se odnose na kupljeni proizvod. Ako je kupljen "1 PC 3000kn 1g garancije" onda ta garancija i vrijedi toliko. Ako su ti sve komponente izlistane na računu i imaš pripadajuće garancije, onda možeš iskoristiti svaku posebno.

Sva odstupanja su dobra volja trgovca.
garancije vrijede za svaku komponentu posebno, a za sklopljenu konfiguraciju garantira trgovac za cijeli komplet.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2011., 18:46   #3731
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Garancija uvijek teče od početka no matter what. Meni su mijenjali ext. disk koji je imao 3 godine garancije i dobio sam novi disk sa novom garancijom ali sa 2 godine garancije jer za novu seriju diskova vrijede ti garantni uvjeti. Možda su me preveslali ali na kraju krajeva mi je svejedno za taj disk jer ga uključim jednom mjesečno na pola sata.
tomov je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 09:15   #3732
the.elles.d
Registered User

Citiraj:
Autor CyCl0p$ Pregled postova
potpuno promasena usporedba.
uglavnom, kad ti zamijene npr. maticnu novom, garancija tece od pocetka.
Usporedba je točna. Ako ti na matičnoj promjene kondenzator, nemaš novu garanciju na matičnu nego samo na kondenzator. Ako ti promjene cijelu matičnu, naravno da onda imaš garanciju na novu matičnu. Kolika će biti garancija, ovisi o uređaju kojeg dobiješ. Bitno je znati definiciju, pa ju je lagano primjeniti na konkretni slučaj

Citiraj:
ovo mi, moram priznat, nije jasno. usporedive performanse? tko ce to usporedjivati? po kojim kriterijima?
Performanse obično prate trenutnu cijenu uređaja. Danas kupiš nešto za 2000kn, za godinu, kad se pokvari, to vrijedi manje. E pa to koliko vrijedi sada je obično cijena onoga što dobiješ u zamjenu - u nekim slučajevima se uvoznik isprsi i pokloni ti i nešto skuplje (šteta što to nije uvijek praksa). Za kućanske aparate tipa usisivač je to snaga uređaja. Itd...
Kriterije određuje uvoznik. Ako se ne slažeš - pravac na sud

Citiraj:
garancije vrijede za svaku komponentu posebno, a za sklopljenu konfiguraciju garantira trgovac za cijeli komplet.
Naravno - a za iskorištavanje garancije ti treba garantni list - kojeg ne dobiješ ako kupuješ konfiguraciju. Da li na matičnoj dobiješ garanciju na svaki kondenzator posebno (čak i ako pojedini imaju istu i do 10 godina)?
Staro 20.04.2011., 09:26   #3733
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Usporedba je točna. Ako ti na matičnoj promjene kondenzator, nemaš novu garanciju na matičnu nego samo na kondenzator. Ako ti promjene cijelu matičnu, naravno da onda imaš garanciju na novu matičnu. Kolika će biti garancija, ovisi o uređaju kojeg dobiješ. Bitno je znati definiciju, pa ju je lagano primjeniti na konkretni slučaj

Performanse obično prate trenutnu cijenu uređaja. Danas kupiš nešto za 2000kn, za godinu, kad se pokvari, to vrijedi manje. E pa to koliko vrijedi sada je obično cijena onoga što dobiješ u zamjenu - u nekim slučajevima se uvoznik isprsi i pokloni ti i nešto skuplje (šteta što to nije uvijek praksa). Za kućanske aparate tipa usisivač je to snaga uređaja. Itd...
Kriterije određuje uvoznik. Ako se ne slažeš - pravac na sud

Naravno - a za iskorištavanje garancije ti treba garantni list - kojeg ne dobiješ ako kupuješ konfiguraciju. Da li na matičnoj dobiješ garanciju na svaki kondenzator posebno (čak i ako pojedini imaju istu i do 10 godina)?
Ukoliko na maticnoj prsne kondic i oni zamijenje kondic, tada garancija samo nastavlja. ( neki servisi cak uvecaju za dane koje je oprema provela na servisu ) Ukoliko je opremu nemoguce popraviti, dobijas drugi komad opreme s novom garancijom koja tece od tog datuma kada ti je predana. ( kao da si taj dan dosao i kupio je ).

Ovo s uporedbom da nesto vrijedi manje nakon par godina je notorna glupost, nema tu amortizacije. Ako sam paltio grafu 3 soma kuna koja ima 3 godine garancije, ona crkne nakon druge, mogu dobiti istu takvu grafu, kompletni povrat novaca koje sam platio za nju ili grafu u jednakom cjenovnom rangu kao ona stara. Za sve ostalo je inspektorat i druš. za zaš. pot. tu i nakon toga se sve riješi u rekordnom roku.
Osta je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 09:48   #3734
CyCl0p$
Guest

osta je fino objasnio.

samo bi dodao da je smjesno to s "poklonima", ne poklanja uvoznik nista nego izvrsava postprodajnu uslugu koju se obvezao u garanciji. a i ovo s garancijom na svaki kondenzator posebno
  Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 09:53   #3735
the.elles.d
Registered User

Možeš dobiti istu takvu, ili drugu koja je usporediva po bitnim karakteristikama za vrstu proizvoda. Povrat novca (ili smanjenje cijene) možeš tražiti samo ako si dao trgovcu primjeren rok za popravak odnosno zamjenu.

Izuzetak je kupovina na daljinu, ali ako je crkla nakon druge - ta prava su prošla
Staro 20.04.2011., 10:20   #3736
Nybelung
Guest

Citiraj:
Možeš dobiti istu takvu, ili drugu koja je usporediva po bitnim karakteristikama za vrstu proizvoda. Povrat novca (ili smanjenje cijene) možeš tražiti samo ako si dao trgovcu primjeren rok za popravak odnosno zamjenu.
Gdje to piše?
Molim link do tog članka u Zakonu o zaštiti potrošača.
  Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 10:33   #3737
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Gdje to piše?
Molim link do tog članka u Zakonu o zaštiti potrošača.
mislim da nam kolega forumaš pošteno trola... :P također me zanima link ili scan odluke...

ako se ne varam alfa ima sve te scanove i linkove...
Staro 20.04.2011., 10:34   #3738
the.elles.d
Registered User

Da ne bi sad kopao po zakonima. Kao da nemam pametnijeg posla
Imaš sve u Zakonu o obveznim odnosima i njegovim tumačenjima.

Problem je u tome što svi (ne samo na ovom forumu) tumače zakon kako njima paše, pritom ignoriraju ostale članke, zakone, odluke i tumačenja. Ali nema problema - ako netko uspije prestrašiti prodavača (ili doći kad je dobre volje) - i dobije više nego što je morao - super!

Btw, scan odluke?
Staro 20.04.2011., 10:50   #3739
Osta
Premium
Moj komp

Osta's Avatar

netko ovdje je posla pismeni službeni upit na državni inspktorat dal u slučaju da ne postoji identičan proizvod i kupac ne želi prihvatiti zamjenski ( jer nije zadovoljan njime ), je li trgovac dužan vratiti puni iznos novaca za dotični artikal... odgovor je bio potvrdan :P
Staro 20.04.2011., 10:58   #3740
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Naravno da je. Nitko te ne može prisiliti da uzmeš zamjenski proizvod ako ga ne želiš. Jedino ako ti ponude identični proizvod, onda si obavezan uzeti ga.
Staro 20.04.2011., 11:08   #3741
the.elles.d
Registered User

Citiraj:
Autor Osta Pregled postova
netko ovdje je posla pismeni službeni upit na državni inspktorat dal u slučaju da ne postoji identičan proizvod i kupac ne želi prihvatiti zamjenski ( jer nije zadovoljan njime ), je li trgovac dužan vratiti puni iznos novaca za dotični artikal... odgovor je bio potvrdan :P
Lijepo je znati.

Međutim, to je preporuka DI, a ne odluka suda Ako bi netko imao pravovaljanu presudu suda u slučaju kad je trgovac stvarno tužen po toj osnovi (ili sudsko tumačenje u kojem se to spominje) - onda bi bili na konju!

Nemojte me pogrešno shvatiti - ja sam za povećanje prava potrošaća Nešto se pomaklo po tom pitanje u posljednje dvije godine, ali ne dovoljno. Velik korak unaprijed bi bio maknuti sve neodređenosti u zakonu.
Staro 20.04.2011., 12:31   #3742
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Kakav vražji sud tebe spopao?

Nuđenje "drugog proizvoda" je u suprotnosti sa zakonom, a u većini slučaja sa jamstvenim koje proizvođač izdao.

Dovoljno da se primjeni kaznena odredba o neispunjenju jamstvenih...

Koliko znam u zakonu piše ispravnim, ne sličnim i tu je kraj svakoj dilemi po kojoj DI djeluje, a ne da potrošač mora na sud.

Obveza trgovca

Citiraj:
Članak 5.

(1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
(3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge.
(4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora.
(5) Nedostatak na proizvodu, odnosno obavljenoj usluzi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka, a troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja.
(6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan.
Pravna narav zakonskih odredbi kojima se uređuju potrošački ugovori

Jamstveni uvijeti recimo Msan Asus Laptop:

"... Ako se proizvod ne može popraviti ili se ne popravi u primjerenom roku - 45 dana, biti će zamijenjen novim...."

novim tosterom?
I dont think so.

Kazna, u slučaju da se prodavaču to ne sviđa - može se suditi....
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 20.04.2011. u 12:41.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 13:15   #3743
CyCl0p$
Guest

na sta bi to licilo kad bi se svaki problem s jamstvom rjesavao na sudu
  Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 14:27   #3744
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Možda bi onda zastupnici i trgovci više počeli brinuti o postprodaji, jer praksa danas vrlo često graniči sa prevarom jer se kupca svjesno zakida i pravi osobom smanjene inteligencije.
Izmišljaju se rokovi servisa i odugovlači, pa se provodi protuzakonita amortizacija i uvažavanje zadnje prodajne cijene, a čak se ide i toliko daleko da se sama jamstva proizvođača zanemaruju i ne priznaju već priznate greške. Divlji Zapad je definitivno prikladna riječ za postprodajne usluge zastupnika razne informatičke opreme u RH.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 15:50   #3745
Abedomenus
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
Pozdrav!
Imam jedno pitanje
Imam Gigabyte HD4870 1GB DDR5 sa zalmanom VF830 sa garancijom u microlineu,sad mene zanima šta bi mogao dobiti u zamjenu za nju?
Abedomenus je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 15:55   #3746
Shaka111
Premium
Moj komp

Shaka111's Avatar

5770 bi trebao dobit...
Staro 20.04.2011., 15:57   #3747
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Shaka111 Pregled postova
5770 bi trebao dobit...
A kako to znas?

Ja sam npr. za 4870 sa 512mb dobio 5850 1gb ddr5. (Msan)

Nek vidi sto mu nude pa nek nam javi.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 16:03   #3748
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Meni je Links za 4850X2 1GB, odobrio 6870 1GB.

Možda sam mogao dobit i stepenicu jaču stvar (69xx), al iskreno više nisam imao ni volje ni želje za natezanje, ova reklamacija traje već 5 tjedana i ono, pun mi je k, najiskrenije (detalje objavim na topicu Links ovih dana).
Dobio sam novu stvar sa 2 godine garancije, performansama jaču uz puno manju buku i potrošnju energije, i generalno san zadovoljan.

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 16:05   #3749
Shaka111
Premium
Moj komp

Shaka111's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
A kako to znas?

Ja sam npr. za 4870 sa 512mb dobio 5850 1gb ddr5. (Msan)

Nek vidi sto mu nude pa nek nam javi.
onda si odlicno prosao =)

pa dosta ljudi je reklo da su dobili 5770 za neispravne 4870...

mozda dobije i 6850
Staro 20.04.2011., 21:13   #3750
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Možda bi onda zastupnici i trgovci više počeli brinuti o postprodaji, jer praksa danas vrlo često graniči sa prevarom jer se kupca svjesno zakida i pravi osobom smanjene inteligencije.
Izmišljaju se rokovi servisa i odugovlači, pa se provodi protuzakonita amortizacija i uvažavanje zadnje prodajne cijene, a čak se ide i toliko daleko da se sama jamstva proizvođača zanemaruju i ne priznaju već priznate greške. Divlji Zapad je definitivno prikladna riječ za postprodajne usluge zastupnika razne informatičke opreme u RH.
Bitno je proširiti znanje kupaca. Zato ja tu kao papagaj trubim.

Mnogi i dan danas misle kao lsd da se o svemu treba na sud i da kupac može prijavom popusiti nesto.
Samo treba znati svoja prava, biti uporan i ne nasjedati na njihove rijeci. Dopis je vaše najače oružje prije DI. Iako ako ste u pravu nakon dopisa rijetko treba DI.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno