|
![]() |
#3721 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
GB ima kraću garanciju od MSI-ja (24 vs 36 mjeseci) tako da si malo zakinut u tom smislu.
![]() |
#3722 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
ali ploca kao ploca je ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3723 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
ionako mi je prosla 1 godina od stare,a msi-a vise nema,sad sam pogledao neke reviewe,skoro iste ploce,a gara kao da mi se nastavlja tak da je po mome misljenju uredu... sada napajanje cekam jos,jel mogu trazit da striktno zelim samo modularno napajanje ili me mogu odbit zbog toga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3724 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
AKo ga želiš, definitivno se drži toga da je modularac, jer nisi imao modularca bezze...
![]() |
#3725 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3726 |
Premium
|
evo cuo sam se opet sa covjekom iz adma(nisam imao dosad ugodniji razgovor sa serviserom) i rekao je da je maticna p55a-ud4 sa usb 3.0 i sata3.0,a napajanje su mi iz asbisa poslali vx450(smradovi) ali dogovorio sam se sa covjekom i uz sitnu nadoplatu cu uzet seasonic 620W modularno... ja sam zadovoljan pogotovo sa admomvom uslugom i brzinom microlinea(pretpostavljam da su oni za msi i gigabyte) danas ili sutra bi trebalo biti sve rjeseno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3727 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3728 |
Premium
|
naravno upoznat sam time,ali trebam uzet u obzir da sam dobio mrvicu bolju maticnu koja podrzava sata3 i usb3 tako da tih godinu dana mogu prebolit =) ionako ne namjeravam se zadrzati na ovoj platformi iducih 2 godine...ja sam zadovoljan,a i hitno mi je bilo sto je adm rjesio u rekordnom roku =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3729 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
@GDI Ispravci netočnih navoda ![]() - U slučaju zamjene neispravnog dijela garancija ide na novi dio, osim ako je dio jedan od bitnijih dijelova proizvoda. (op.prev. zamjena brisača ne produžuje garanciju cijelog auta) - Ne mijenjaju se prozvodi u istome cjenovnom rangu, nego po trenutnoj cijeni (ako nema istog modela na raspolaganju) odnosno usporedivim performansama na dan zamjene. - "Trgovačke" garancije se odnose na kupljeni proizvod. Ako je kupljen "1 PC 3000kn 1g garancije" onda ta garancija i vrijedi toliko. Ako su ti sve komponente izlistane na računu i imaš pripadajuće garancije, onda možeš iskoristiti svaku posebno. Sva odstupanja su dobra volja trgovca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3730 | |||
Guest
|
Citiraj:
uglavnom, kad ti zamijene npr. maticnu novom, garancija tece od pocetka. Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3731 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Garancija uvijek teče od početka no matter what. Meni su mijenjali ext. disk koji je imao 3 godine garancije i dobio sam novi disk sa novom garancijom ali sa 2 godine garancije jer za novu seriju diskova vrijede ti garantni uvjeti. Možda su me preveslali ali na kraju krajeva mi je svejedno za taj disk jer ga uključim jednom mjesečno na pola sata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3732 | |||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Kriterije određuje uvoznik. Ako se ne slažeš - pravac na sud ![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3733 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ovo s uporedbom da nesto vrijedi manje nakon par godina je notorna glupost, nema tu amortizacije. Ako sam paltio grafu 3 soma kuna koja ima 3 godine garancije, ona crkne nakon druge, mogu dobiti istu takvu grafu, kompletni povrat novaca koje sam platio za nju ili grafu u jednakom cjenovnom rangu kao ona stara. Za sve ostalo je inspektorat i druš. za zaš. pot. tu i nakon toga se sve riješi u rekordnom roku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3734 |
Guest
|
osta je fino objasnio. samo bi dodao da je smjesno to s "poklonima", ne poklanja uvoznik nista nego izvrsava postprodajnu uslugu koju se obvezao u garanciji. a i ovo s garancijom na svaki kondenzator posebno ![]() |
![]() |
![]() |
#3735 |
Registered User
|
Možeš dobiti istu takvu, ili drugu koja je usporediva po bitnim karakteristikama za vrstu proizvoda. Povrat novca (ili smanjenje cijene) možeš tražiti samo ako si dao trgovcu primjeren rok za popravak odnosno zamjenu. Izuzetak je kupovina na daljinu, ali ako je crkla nakon druge - ta prava su prošla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3736 | |
Guest
|
Citiraj:
Molim link do tog članka u Zakonu o zaštiti potrošača. |
|
![]() |
![]() |
#3737 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3738 |
Registered User
|
Da ne bi sad kopao po zakonima. Kao da nemam pametnijeg posla ![]() Imaš sve u Zakonu o obveznim odnosima i njegovim tumačenjima. Problem je u tome što svi (ne samo na ovom forumu) tumače zakon kako njima paše, pritom ignoriraju ostale članke, zakone, odluke i tumačenja. Ali nema problema - ako netko uspije prestrašiti prodavača (ili doći kad je dobre volje) - i dobije više nego što je morao - super! Btw, scan odluke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3739 |
Premium
|
netko ovdje je posla pismeni službeni upit na državni inspktorat dal u slučaju da ne postoji identičan proizvod i kupac ne želi prihvatiti zamjenski ( jer nije zadovoljan njime ), je li trgovac dužan vratiti puni iznos novaca za dotični artikal... odgovor je bio potvrdan :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#3740 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da je. Nitko te ne može prisiliti da uzmeš zamjenski proizvod ako ga ne želiš. Jedino ako ti ponude identični proizvod, onda si obavezan uzeti ga.
![]() |
#3741 | |
Registered User
|
Citiraj:
Međutim, to je preporuka DI, a ne odluka suda ![]() Nemojte me pogrešno shvatiti - ja sam za povećanje prava potrošaća ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3742 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Kakav vražji sud tebe spopao? Nuđenje "drugog proizvoda" je u suprotnosti sa zakonom, a u većini slučaja sa jamstvenim koje proizvođač izdao. Dovoljno da se primjeni kaznena odredba o neispunjenju jamstvenih... Koliko znam u zakonu piše ispravnim, ne sličnim i tu je kraj svakoj dilemi po kojoj DI djeluje, a ne da potrošač mora na sud. Obveza trgovca Citiraj:
Jamstveni uvijeti recimo Msan Asus Laptop: "... Ako se proizvod ne može popraviti ili se ne popravi u primjerenom roku - 45 dana, biti će zamijenjen novim...." novim tosterom? I dont think so. Kazna, u slučaju da se prodavaču to ne sviđa - može se suditi....
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link... Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link... Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link... Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link... Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 20.04.2011. u 12:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3743 |
Guest
|
na sta bi to licilo kad bi se svaki problem s jamstvom rjesavao na sudu ![]() |
![]() |
![]() |
#3744 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Možda bi onda zastupnici i trgovci više počeli brinuti o postprodaji, jer praksa danas vrlo često graniči sa prevarom jer se kupca svjesno zakida i pravi osobom smanjene inteligencije. Izmišljaju se rokovi servisa i odugovlači, pa se provodi protuzakonita amortizacija i uvažavanje zadnje prodajne cijene, a čak se ide i toliko daleko da se sama jamstva proizvođača zanemaruju i ne priznaju već priznate greške. Divlji Zapad je definitivno prikladna riječ za postprodajne usluge zastupnika razne informatičke opreme u RH. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3747 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#3748 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni je Links za 4850X2 1GB, odobrio 6870 1GB. Možda sam mogao dobit i stepenicu jaču stvar (69xx), al iskreno više nisam imao ni volje ni želje za natezanje, ova reklamacija traje već 5 tjedana i ono, pun mi je k, najiskrenije (detalje objavim na topicu Links ovih dana). Dobio sam novu stvar sa 2 godine garancije, performansama jaču uz puno manju buku i potrošnju energije, i generalno san zadovoljan. ![]()
![]() |
#3749 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3750 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Mnogi i dan danas misle kao lsd da se o svemu treba na sud i da kupac može prijavom popusiti nesto. Samo treba znati svoja prava, biti uporan i ne nasjedati na njihove rijeci. Dopis je vaše najače oružje prije DI. Iako ako ste u pravu nakon dopisa rijetko treba DI. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|