|
![]() |
#3661 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
http://img703.imageshack.us/img703/7...nspektorat.jpg Uglavnom, ukoliko je jamstvo oni sami plaćaju slanje proizvoda do servisa (ili ovdje njihov dolazak). Ako ne žele platiti, https://prijava.mingorp.hr/ ovdje ih prijavi. Inače, vidim da si iz Rijeke, meni su za sličan problem u roku 48sati odgovorili i riješili u našem Riječkom inspektoratu.
![]() |
![]() |
#3662 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Jedino ne znam za istovjetnost informacije jer je ovo za ugovore sklopljene na daljinu, a ja sam sklopio in person. Iako, nekako mislim da isto (besplatan prijevoz opreme) vrijedi i za obične ugovore, ne? hvala!
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3663 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Da, u tom slučaju je sklapanje u tvom prostoru "gratis". Ti im možeš odneti biciklo: a) u trgovinu gdje si ga kupio i oni su dužni od furati to na servis i nazad do trgovine b) u njihov servis (ti koju su sastavili) Što ti više paše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3664 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Znači da ono što piše u skeniranom dokumentu vrijedi samo na ugovore potpisane na daljinu? tnx
![]() |
![]() |
#3665 |
Registered User
|
Pazi - zakon tumači vratiti kupcu, ne i odlazak po to kod kupca. Oni trebaju ti vratiti tebi, ne preuzeti od tebe. Znači moguće da ako ti njima šibneš poštom biciklo da su obvezni vratiti ti otkuda si slao. Nažalost moje pitanje inspektoratu za tumačenje je bilo za webshop i kupnja na daljinu. Ako hoćeš pitaj - odgovore ti za tjedan dana na mail ili mjesec dana ako tražiš pismeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3666 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Imam jednu Nokiu kojoj neradi najbolje mikrofon i zvučnik. S vremena na vrijeme se samo priguši da se ne čuje kad s nekim pričam i obratno. Garancija jos vrijedi 2-3 mjeseca i mislio sam slati u mobis servis. Zvao sam ih, i tamo su mi rekli da ce mi nalatiti dijagnostiku kvara, a ako sto treba zamijeniti da će i to. Pa sto mi onda znaci garancija, to mogu u bilo kojem servisu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3667 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja sam reklamirao jednom nokiju u Mobisu, nije se htjela upalit. Reklamacija je bila gotova iduci dan, rekli da je bio problem u softveru. Ništa nije naplaceno, garancija je pokrivala kvar
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3669 |
Registered User
|
To sa softwareom im je uobičajena stvar. Tako pokušavaju izbjeći novu garanciju na dio. Meni osobno se nije dalo zadnji put zezati (N5800 i tipični ekran problem)... Ali sljedeći put idem do kraja mak na konac kako to obično biva... ![]() Ti njima predaj kao reklamaciju pod jamstvom i to je to - nema dodatnih troškova. Savjetovao bi ti da ako si kupio u dućanu, pogotovo ako je jači tipa VIP ili T-mobile - da odneseš tamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3670 |
Premium
|
Ok, hvala Problem je sto sam kupio u običnom dućanu elektroničke opreme, inače bi odmah otišao u vip, t-mobile. Saljem onda sutra, prekosutra kad uhvatim vremena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3671 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3672 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jel zna itko koliku je garanciju 2008. King ICT davao na WD hardove. Imam WD320AAKS koji je popizdio-radi al javlja mi grešku u HD tune(nevalja SATA kabel) i jako teško diže windowse? Imam račun al ne piše kolika je gara na svaku od komponenti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3673 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
3 god. bi trebalo biti, provjeru izvrsi na WD webu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#3675 | ||||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nitko me nije kontakltirao pa opet odem kod spomenutog voditelja poslovnice , Rudolfa... On se prvo čudi što nisam došao prije jer je puno puta zvao i slao SMS. Mobitel nekim čudom nije zabilježio ništa ![]() Najvažnije , kaže da je sad napokon sve riješeno ALI daje mi nekakvu staru , ofucanu , išaranu prljavu kutiju s mobitelom unutra. Ja na to ostanem bez riječi što mi se vidilo na izrazu lica. A on me gleda pa kaže: " Što bi sada , da vam ga operem?" Uglavnom , krene prepucavanje i NJEGOVO dizanje nosa!! jer od mene nije u redu što ne cijenim njegov trud! Trebao bih cijeniti što se osobno zauzeo za to da mi nađe kutiju (bez obzira što je u 'kontenjer' stanju i što se serijski brojevi ne slažu) jer je on mogao najnormalnije moj slučaj ostaviti u bivšoj poslovnici i upozoriti voditeljicu " da če je jedan doči gnjaviti zbog mobitela" Na vrh svega toga , pošto ne cijenim tu njegovu nenormalnu količinu truda da dode do te kutije , dao mi obrazac za službenu žalbu s napomenom da mi "od toga nema ništa i da bi mi bilo pametnije uzeti mobitel" ![]()
![]() |
![]() |
#3676 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Uskoro ću nosit AcerOne na servis radi poblema sa wlanom. Iskljuuje se sam od sebe, pa se neće spojit i sl., dok komp koji je spojen bežično na isti router radi normalno. Ono što me zanima je sljedeće... Ako u servisu kažu da je laptop ispravan, a meni istekne garancija (ima je još cca 2 tjedna) i ja opet dođem sa istim kvarom nakon isteka jamstva, koja su moja prava? Mogu li očekivati da će to popraviti unutar jamstva ili će me odje***? Naravno, pod uvjetom da prvi put ne poprave, jer je to vrlo čest slučaj sa servisima.
![]() |
#3677 |
Registered User
|
Obvezno pazi da dobiješ opis kvara pismeno na primci i svakako to kopiraj da ti ne uzmu kad preuzmeš lap. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3678 |
Too much busy
|
![]() |
#3679 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3680 |
Too much busy
|
Netbook predan, na primci stoji opis kvara. Sad čekanje... Al ne bi našao je**** Recro iz prve da si Bog Isus... Pitam lika na cesti za smjer, kaže da i on traži ![]() Tako smo zajedno lutali i našli nekako. Neš ti zastavice pred zgradom 300m od ceste ![]()
![]() |
#3681 | |
Premium
|
Citiraj:
Prvo sam zvao servis i javila mi se ženska osoba, kaže prvo cemo vam obaviti pregled pa cemo vas kontaktirati da se kao dogovorimo hoce li mi cijena popravka odgovarati i da to sto je pod garancijm mob da nema veze. Sutradan sam opet zvao, ovaj put muška osoba, sve isto kaže, plaća se i pregled i zamijenjeni dijelovi. Pitao ovdje vas, vi rekli da se ne plaća ništa ako je pod garancijom, ja poslao i stvarno, nisam ništa više platio, mislio sam da ce biti bar poštarina za nazad, ali ni to nisu naplatili. Uglavnom sve super prošlo, hvala na savjetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3682 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Neznam di da pišem drugdje ali eto da podjelim iskustvo ako se netko zatekne u istoj situaciji. Radi se o T-Mobileu, uglavnom pretprošli mjesec (26.2) sam prebacio pretplatu sa sebe na staru zbog nekih stvari i prošli mjesec stigla uredno 2 računa, jedan na mene jedan na staru, na jednom 170kn, znači 150kn u paketu i ovo potrošeno izvan paketa i još 150kn pretplate na ime od stare. Zovem maloprije SZK, i kaže ženska, da to tako mora biti. Nema veze, kad se prebacuje pretplata na nekog drugoga to je tako. Pregurat ću ja tih ekstra 150kn, al koji je to ciganluk, nevjerujem. Toliko para imaju i sve i sad da moraju ciganit oko toga. Ispada kao da sam imao 2 broja taj mjesec. Vjerujem da sam ja na to sve pristao potpisivanjem njihovog ugovora, al odnos im je nula prema korisnicima...
![]() |
#3683 | |
Too much busy
|
Citiraj:
Kad god su me htjeli skratiti za nešto, bilo T-com, T-Mobile ili Iskon, gnjavio sam i gnjavio dok ne istjeram svoje.
![]() |
![]() |
#3684 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#3685 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo još jedna zgoda od T-Mobile...nisam potpuno ontopic, al u nedostatku bolje teme... Sumirat ću ukratko sve, da se ne raspišem preko 3 stranice.... - 10.1. sam potpisao novi ugovor na 24 mjeseca, Tarifa za sve 160. mKako je tad bila akcija 50%, prvih 12 mjeseci plaćam 50% cijene. - Par dana kasnije na službenim stranicama san skužio da nude wnw opciju 3 mjeseca besplatno za ekipu koja je potpisala ugovor na 24 mjeseca, dakle i mene. ![]() - Nazvao sam SZK, da ih pitam zašto mi to nije aktivirano. Rečeno mi je da pričekam 1.2. da možda bude tad. Prvi fail - Pričekao sam, nije bilo, nazvao sam opet i dobio odgovor da sam aktiviram, da neće bit nikakvih problema. Drugi fail - Aktivirao sam, ali i za veljaču dobio tih 25 kn, iako bi mi veljača, ožujak i travanj trebali bit free po svim informacijama koje sam dobio. Treći fail Ma i četvrti ako kao prvi stavimo djelatnika koji mi već 10.1. nije aktivirao opciju, a trebao je... Sve sam to ispričao u T-Mobile centru i simpatična mlada dama je sve to napisala kao prigovor, potvrdivši mi da san u pravu (bar mi je takav dojam ostavila) i da samo pričekam da oni to obrade... I onda par dana kasnije dobijem odgovor: ![]() Sad nek mi još netko bistriji od mene pojasni kakve veze imaju dolje niže napisani uvjeti akcije sa mojim potpisom Zatjeva, kojeg neću uplodat, ali na kojem nigdje ne pišu aktivirane opcije, a brat bratu tada nisam ni znao da nude 3 mjeseca free s potpisom ugovora... ![]() http://www.t-mobile.hr/pdf/S-Tarifa-...60-160-200.pdf Točka 18 kaže: Citiraj:
Mislim boli me k za 25 kn (puta tri, dakle 75), em nije neka lova, em bi opciju ionako aktivirao jer mi podatkovni paket treba... samo ne volin samo kad me prave debilom. A ovi me prave, jer ispada da nije kriv ni djelatnik koji mi nije dao opciju iako je trebao, ni dvije (očite) dezinformacije SZK, nego sam kriv ja što sam potpisao Zahtjev na kojem se uopće ne spominju aktivirane opcije, što im je glavni argument da me odjebu ![]() 1) potpišem na 24 mjeseca, što jesam 2) da nisam imao aktiviranu opciju ranije, što nisam I kakve veze ima što sam potpisao ili što nisam potpisao, ako savršeno uspunjavam uvjete i napravio sam ono što tamo i piše, aktivirao opciju do 31.3. točnije aktivirao sam je negdi drugog ili trećeg u mjesecu veljači... EDIT - 29.04.2011. Ponovo sam se žalio na ovu odluku u drugostupanjskom postupku (koji se riješava skupa sa HAKOM) i dobio: ![]() Dakle daju mi mojih 25,00 kn x 3 mjeseca i vraćaju mi već plaćenih 50 kn. Nije loše...al je žalosno šta se moraš 2 puta žalit da bi dobio ono šta te pripada ![]() Nije striktno vezano za ovu temu, al evo...možda kome posluži...
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 29.04.2011. u 20:25. Razlog: popravljen tipfeler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3686 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
evo i jedno dobro iskustvo bacila mi je riku moja hd4890,garancija hgspot 28.03. sam ju predao u poslovnicu u osijeku a 31.04. mi je već javljeno da je odobrena mi zamijena i da odem uzeti drugu karticu,jedino pošto nije bio neki izbor u osijeku narućili su mi gigabayte gtx560 oc koja mi stize u utorak ![]() uglavnom sve pohvale za uslugu,izgleda da ipak ima nade za njih! edit-što reći nego još ugodnije iznenadjenje,evo danas pokupio novu gtx560,manje od tijedan dana,svaka čast Zadnje izmijenjeno od: dart_tom. 02.04.2011. u 16:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3687 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3688 |
Premium
|
Molio bih savjet ... Stvar je sljedeca: Dobio sam ponudu po povoljnijim uvjetima kupiti jedan proizvod, a kako su mi uvjeti pasali odlucio sam uzeti 3 komada. Znao sam da postoji poduza lista cekanja mada su me prodavaci uvjeriavali da je nema, ali odlucio sam cekati posto su mi pasali uvjeti, a poglavito cijena. Dobio sam papirnatu ponudu sa svim cijenama, uvjetima i dr. Izmedju ostalog morao sam popuniti i odredjena odobrenja gdje dozvoljavam da mi se jednokratno sa place skine odredjena novcana cifra, tj cijena proivoda. Sve sam to uredno popunio i poslao u daljnu obradu 12.02. Zelim napomenuti da sam kod popunjavanja papirologije na dnu uvijek upisivao datum i vlastorucni potpis. Problem nastaje nedavno kada su me obavjestili da mi proizvodi stizu, ali ne po onoj cijeni koja mi je bila prvotno ponudjena nego po skupljoj cijeni! Sad me zanima da li prodavatelj (firma) ima pravo promjeniti cijene iako sam ja osobno dobio jeftiniju ponudu? Konkretno, njihov stav je da sam ja podnio zahtjev 12.02. a sljedeca instanca ga je 17.02 sluzbeno poslala u daljnju obradu dok je novi cijenik predstavljen 16.02. Sad me zanima da li meni vrijede moji uvjeti koje su mi osobno ponudili i na koje sam se ja obvezao i dozvolio skidanje odreedjene sume sa place te koje smatram da mi je zagarantirano datumom podnosenja zahtjeva? A ne datumom kada ga je neka od sljedecih instanca poslala u daljnju obradu? Da li oni to imaju pravo napraviti ili je ova situacija ipak na mojoj strani zbog datuma podnosenja zahtjeva i mog odobrenja na obustavu sa place? Kako mi je bilo objasnjenjo isti namjeravaju tu novu cijenu meni obracunati unatoc tomu sto sam ja prvotno podnio pismenu dozvolu da se sa place skine i obracuna ona manja cifra/ponuda?! Molio bi kolege koji su upuceniji u potrosacke zakone i propise za pomoc!
![]() |
#3689 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako si zadržao kopiju ugovora na kojoj piše manja cijena, imaš vrlo dobre šanse da tu cijenu i istjeraš. To što su oni u međuvremenu poskupili, tebe se ne tiče - za tebe važi cijena iz ugovora. Zahtjevaj od njih manju cijenu i traži odgovor u pismenom obliku. Ako bude negativan, prijavi ih Inspektoratu. Teški je fail što si pristao na administrativnu zabranu (skidanje love s plaće). Oni ti sada mogu skinuti bilo koju cifru, a ti ćeš to saznati tek kad bude kasno tj. kad dobiješ izvod iz banke.
![]() |
#3690 |
Premium
|
Zaboravio sam napomenuti da su stranke poznate, tj. rijec je o sindikalnoj ponudi unutar moje firme gdje je to standardna procedura od strane mog sindikata.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|