Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.12.2010., 21:59   #3541
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Kupio HP ZR24w u Ventexu u Rijeci i kad sam ga donio doma skuzim mrlju koja se proteze preko 2 piksela, uglavnom slabo vidljivo ali po HP policy-u spada u garanciju, a kako je i s lijeve strane bio odrezan prvi stupac podpiksela odlucio sam odmah reklamirat. Sacekao 4 dana i dosao mi novi monitor bez navedenih problema ali sa famoznim zeleno/crvenim tintingom. Posto vise nisam htio riskirat zatrazio sam povrat novca na koji su bez problema pristali. Dakle sve pohvale, samo me zanima jesu li bili duzni to napraviti ili se radi o dobroj volji? Recimo u Linksu uopce ne daju ni da pogledas monitor prije kupnje Kupovao sam dosta monitora kroz godine i uvijek su mi ga u svim trgovinama prije upalili.

Uglavnom, posto vise nemam gdje pogledati monitor prije kupnje jer nitko ovdje vise ne prodaje IPS matrice a ne daje mi se 5000-6000kn na nevidjeno, kakvo je tocno stanje sa onim zakonom za kupnju na daljinu? Je li tocno ako kupim preko interneta da mogu u roku od 7 dana traziti povrat novca na temelju da nisam zadovoljan proizvodom ako je sve u original ambalazi/sa neskinutim folijama itd?
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 22:03   #3542
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Vidi malo u Netcomu (Robna kuća RI), kad sam kupovao monitor jedna od opcija mi je bila da i kod njih uzmem, rekli su da se bez problema prije kupnje može pogledati monitor.
Ako i nemaju nekakav model koji tebi odgovara raspitaj se malo, vjerojatno mogu naručiti, OK su likovi koji rade tamo.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.12.2010., 22:10   #3543
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Je li tocno ako kupim preko interneta da mogu u roku od 7 dana traziti povrat novca na temelju da nisam zadovoljan proizvodom ako je sve u original ambalazi/sa neskinutim folijama itd?

Prvo u roku od 7 dana pošalješ dopis sa povratnicom da otkazuješ kupnju (ne navodeći razlog) i onda im pošalješ monitor nazad o svom trošku. Prije slanja monitora im se javiš, naravno da se dogovoriš. Trebaju ti vratiti cijeli ne umanjeni iznos (naravno, poštarinu ne)...
Alfa_R je online   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 22:48   #3544
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Vidi malo u Netcomu (Robna kuća RI), kad sam kupovao monitor jedna od opcija mi je bila da i kod njih uzmem, rekli su da se bez problema prije kupnje može pogledati monitor.
Ako i nemaju nekakav model koji tebi odgovara raspitaj se malo, vjerojatno mogu naručiti, OK su likovi koji rade tamo.
Nemaju nijednog IPS-a nazalost. Mislio sam u Linksu opet HP-a kupit iako je najskuplji na nabavi.net ali kazu nema pregledavanja, korisnik je taj koji ga prvi put upali

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Prvo u roku od 7 dana pošalješ dopis sa povratnicom da otkazuješ kupnju (ne navodeći razlog) i onda im pošalješ monitor nazad o svom trošku. Prije slanja monitora im se javiš, naravno da se dogovoriš. Trebaju ti vratiti cijeli ne umanjeni iznos (naravno, poštarinu ne)...
Zanimljivo. Znaci otkazujem kupnju ne navodeci razlog. To bi definitivno trebalo funkcionirat sa imalo vecim firmama iz ZG?
Staro 13.12.2010., 23:18   #3545
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Zanimljivo. Znaci otkazujem kupnju ne navodeci razlog. To bi definitivno trebalo funkcionirat sa imalo vecim firmama iz ZG?
To funkcionira sa svakom firmom jer stoji u zakonu - samo pazi imaju oni i rok za vratiti lovu Mislim da je 30 dana, no nemoj me uhvatiti za riječ.

Imaš par strana unazad navedene točno članke u zakonu na što se pozivaš.
Staro 13.12.2010., 23:28   #3546
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
To funkcionira sa svakom firmom jer stoji u zakonu - samo pazi imaju oni i rok za vratiti lovu Mislim da je 30 dana, no nemoj me uhvatiti za riječ.

Imaš par strana unazad navedene točno članke u zakonu na što se pozivaš.
OK, budem prolistao. Thanks
Staro 14.12.2010., 00:59   #3547
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Netcomu je zr24w na cjeniku na sajtu: http://shop.netcom.hr/product_info.p...ducts_id=12173 u stvarnosti ga ne nabavljaju ili?
raliSHA je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2010., 08:32   #3548
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
Netcomu je zr24w na cjeniku na sajtu: http://shop.netcom.hr/product_info.p...ducts_id=12173 u stvarnosti ga ne nabavljaju ili?
Najlakše ti je nazvati i pitati, ja sam kod njih uzimao nekakve komponente koje oni uopće obično ne nabavljaju jer inače takve stvari teško da bi se prodavale kod njih (npr. Obsidian i ploča koja mi je sad u konfi). Nakon što sam pitao, čovjek koji tamo radi je provjerio kod dobavljača ako je komponenta raspoloživa, naručio i nakon par dana to je stiglo tako da mnoge stvari kojih oni uopće nemaju u službenoj ponudi i ne nabavljaju mogu se naručiti.

Staro 17.12.2010., 19:50   #3549
d4rk_ch1ld
Premium
Moj komp

d4rk_ch1ld's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Prosvirao mi je vent na grafičkoj, već me nekih mjesec dana zeza ali do sad sam ga uspijevao utišati tako da sam ga lagano prstom gurnuo prema gore.
Grafa je pod garancijom u ADM-u. E sad kakva je kod njih politika? Zamjena venta ili coolera? Nova kartica? Mogu li tražiti drugu ili povrat novca? Unaprijed se ispričavam ako je već negdje bilo slično pitanje.
Staro 17.12.2010., 19:55   #3550
snob
Majo
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Dobit ces novu grafu,ne znam koju imas,ali dobiti ces novu ili istu,ili noviju seriju slicnih ili boljih karakterstika.Ne mozes traziti novce.

Pitanje:
Kolegi je riknula grafa s garom u HGu,i sada,bila neka izgradnja kuce u pitanju i sve,naso je kutiju ali nikako ne moze naci racun.Na kutiji pise iznos koliko je placena i barkod,te uvoznik HGSpot i jos neki podaci u vezi toga.
I sad,oni njemu ne zele primiti karticu na reklamaciju,samo zato sto nema racun,a mislim,preko serijskog se to rijesi u 10s,a oni i dalje ostaju u prici da je jedino moguce uz racun,iako i na kutiji sve pise.

Jel moguce nesto napraviti?

Zadnje izmijenjeno od: snob. 20.12.2010. u 19:08.
snob je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.12.2010., 17:43   #3551
ZpcY
Premium
Moj komp

ZpcY's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
U Ventexu sam imao problem s tv karticom, bila je njihova greška jer kartica nije zadovoljava ono što je pisalo u deklaraciji. I tako dođem u njihov dućan i oni meni kao da oni ne mogu vratiti novce jer nemaju u blagajni?

onda priča da proizvod ne treba biti onakav kakav piše da je na deklaraciji kako bilo nakon cirka pola sata zavlačenja s raznim glupostima i nakon što su shvatili da se mene ne može *ebat u zdrav mozak su odlučili (jedan poziv je bio obavljen u međuvremenu) mi vratiti mojih 950kn i ja sam sretan i zadovoljan otišao iz njihovog dućana. Kako bilo s Ventexom imam dobra iskustva i nikad nisam imao problema osim s tom famoznom tv karticom, istina malo sam bio razočaran pristupom od gore ali sve je na kraju ispalo dobro.

HGSpot kad sam kupovao također tv karticu, pošto mi se desilo ovo od gore pitao sam njih što ako ne radi na što su rekli da oni ne vraćaju novac? da li je to dopušteno? istina kartica je zadovoljava i radi i dan danas ali ipak moram pitati jel mislim i u budućnosti kupovati tamo. Također ono da moraš izabrati iz njihovog dućana za tu lovu?
ZpcY je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2010., 19:52   #3552
GetRight
Premium
Moj komp

GetRight's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Iako se ne dešava meni,zanima me.Naime bio sam zamoljen da složim konfiguraciju od a-ž.Pošto je sve kupljeno na jednom mjestu stranka je imala pravo na besplatno slaganje kante.Mislim ako je tako zašto se mučiti(my bad).Kad ono đenje kad sam krenuo sa spajanjem ono kanta ,mon...na kućištu naljepnica.Krenem instalaciju windowsa,ono bios password.
Po mom mišljenu kad se ne radi o kupovini već složene konfiguracije ,ne bi smjeli stavljati naljepnicu.Ispravite me ako griješim.
I sad smiješna situacija,najvjerojatnije riknula mrežna kartica.Čovjek bi morao prijeći 100km(u oba smjera),i u ovim danima sigurno čekati tjedan,dva na servis,a inače bubnuti kakvu mrežnu za 30-40kn bez intervencije servisa.

CPU: Phenom II x4 960T@Phenom II x6 1605T
MBO: ASRock 880G Extreme 3
RAM: 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance Red
HDD: Hitachi 320GB
VGA: VTX3D Radeon HD 6850
PSU: Coolermaster 600w Silent Pro
Monitor: Samsung SM 2233BW
Ostalo: CM 690 II Advanced,ROCCAT Kone[+]

CPU: Phenom II X2 555 BE@Phenom II X4 B55
MBO: ASRock M3N78D
RAM: 2x2GB DDR3 Corsair XMS3-1600
HDD: WD 320GB,Hitachi 160GB SATA
VGA: Sapphire Radeon 5670 512MB DDR5
PSU: XFX Core Edition 450W
Monitor: 17 "Dell E173FP
Ostalo: Thermaltake VC3000BWS
GetRight je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2010., 20:05   #3553
Core2Duo22
Mucki provokator
Moj komp

Core2Duo22's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor GetRight Pregled postova
Iako se ne dešava meni,zanima me.Naime bio sam zamoljen da složim konfiguraciju od a-ž.Pošto je sve kupljeno na jednom mjestu stranka je imala pravo na besplatno slaganje kante.Mislim ako je tako zašto se mučiti(my bad).Kad ono đenje kad sam krenuo sa spajanjem ono kanta ,mon...na kućištu naljepnica.Krenem instalaciju windowsa,ono bios password.
Po mom mišljenu kad se ne radi o kupovini već složene konfiguracije ,ne bi smjeli stavljati naljepnicu.Ispravite me ako griješim.
I sad smiješna situacija,najvjerojatnije riknula mrežna kartica.Čovjek bi morao prijeći 100km(u oba smjera),i u ovim danima sigurno čekati tjedan,dva na servis,a inače bubnuti kakvu mrežnu za 30-40kn bez intervencije servisa.
U normalnim trgovinama (tipa ADM) naljepnica označava samo garanciju na besplatnu dijagnozu kvara, dakle kad se odlijepi onda ostaje samo garancija na komponente.

Core2Duo22 je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2010., 20:11   #3554
GetRight
Premium
Moj komp

GetRight's Avatar

Ali mi je simptomatično stavljanje bios passworda.

Staro 23.12.2010., 22:56   #3555
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
zasto??

password na bios-u smanjuje tzv. "lazne reklamacije"...

osim toga, da bi instaliro windows, na vecini maticnih ni ne moras ulazit u bios... nego samo stisnes hotkey (F8, F11, F12 - ovisi o proizvodjacu maticne) i izaberes boot device...

na kraju... onaj ko zna s biosom taj password mu nece bit nikaki problem
nathan.fake je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2010., 23:24   #3556
GetRight
Premium
Moj komp

GetRight's Avatar

Citiraj:
Autor nathan.fake Pregled postova
zasto??

osim toga, da bi instaliro windows, na vecini maticnih ni ne moras ulazit u bios... nego samo stisnes hotkey (F8, F11, F12 - ovisi o proizvodjacu maticne) i izaberes boot device...

Radi se o Athlonu II 635 na ASRock 770 Extreme,pa zašto ne pokušati otključati.

Staro 23.12.2010., 23:57   #3557
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
zasto??

I povećava nepotrebne. Da mi ga netko stavi na mašinu, imao bi "intervencije" svaka dva dana.
Citiraj:

Kod nekih mašina, ne možeš ništa. Ne da ga se samo tako skinuti.
Staro 24.12.2010., 00:05   #3558
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
brate... ides u krajnost

govorimo o sklapanim konfiguracijama, a ne o laptopima ili nekim "posebnim" mašinama...

znaci vulgaris mbo od asus-a, asrock-a, gigabyte-a, msi-a... sve one imaju hotkey za boot device, i svima "clear cmos" brise supervisor pass...

znaci onaj ko nezna nist u biosu... taj ce vidit pass i odustat... drugim rijecima nema sta sjebat

onaj ko zna sta radi, napravi clear cmos i tera po svom...

osim toga jel tako tesko nazvat trgovinu i zamolit servis da ti da bios pass, ak je vec taka drama
nathan.fake je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2010., 00:15   #3559
GetRight
Premium
Moj komp

GetRight's Avatar

Citiraj:
brate... ides u krajnost

govorimo o sklapanim konfiguracijama, a ne o laptopima ili nekim "posebnim" mašinama...

znaci vulgaris mbo od asus-a, asrock-a, gigabyte-a, msi-a... sve one imaju hotkey za boot device, i svima "clear cmos" brise supervisor pass...

znaci onaj ko nezna nist u biosu... taj ce vidit pass i odustat... drugim rijecima nema sta sjebat

osim toga jel tako tesko nazvat trgovinu i zamolit servis da ti da bios pass, ak je vec taka drama
Hvala na odgovoru,nije drama.Ionako nije riječ o meni.A sad raditi clear cmos nekome tko se ne kuži u kompove i pri tome objasniti entuzijazam za otključavanjem L3 nije uvijek jednostavno.
Inako se moj upit odnosio na to otkud naljepnica na kućištu ako je slagano po komponentama.

Staro 24.12.2010., 00:33   #3560
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
brate... ides u krajnost

A čuj, dovoljno je da se pripravnik zaigra i eto sr***a.
I da, teško je, vjeruj. Zatreba ti u deset navečer i što onda?

BIOS password nema apsolutno nikakvu potrebu biti postavljen od prodavača.
Staro 24.12.2010., 00:46   #3561
GetRight
Premium
Moj komp

GetRight's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
A čuj, dovoljno je da se pripravnik zaigra i eto sr***a.
I da, teško je, vjeruj. Zatreba ti u deset navečer i što onda?

BIOS password nema apsolutno nikakvu potrebu biti postavljen od prodavača.
To je i moje mišljene.
Teoretski da je moj komp.Slagano po komponentama za moje pare zarađene,ukradene,od dila droge šta kog boli dugme.Normalno krivo flešam bios ili bilo šta smrdam,gubim garanciju.Sve ostalo ih se ne tiče da li ću ući u bios 100x dnevno ili nikada.

Staro 24.12.2010., 05:57   #3562
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dam se kladiti da je u pitanju Links. Već nekoliko puta mi se dogodila ista stvar. Hiren's je sredio problem u tren oka.
Staro 27.12.2010., 02:03   #3563
Mikygs
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor d4rk_ch1ld Pregled postova
Prosvirao mi je vent na grafičkoj, već me nekih mjesec dana zeza ali do sad sam ga uspijevao utišati tako da sam ga lagano prstom gurnuo prema gore.
Grafa je pod garancijom u ADM-u. E sad kakva je kod njih politika? Zamjena venta ili coolera? Nova kartica? Mogu li tražiti drugu ili povrat novca? Unaprijed se ispričavam ako je već negdje bilo slično pitanje.
Dobit ces novu graficku vjerovatno.
Meni je isto na 3870x2 prosvirao vent pa su mi dali novu 4870...
Mikygs je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2010., 19:46   #3564
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
ispricavam se ako je bilo, jedno brzinsko..
danas sam po sogoru zamijenio u mke u zg NytroBox NB-4001 T USB (garancija istice 14.01.'11.)
i dobio sam novi uredjaj, medjutim vidim da je garancija ostala ista tj. zar nisam trebao dobiti novu (u trajanju 12 mj.) uz novi uredjaj?
ako sam u krivu ispravite me
zahvaljujem na odgovoru
poz
baban je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2010., 19:54   #3565
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Autor agent orange Pregled postova
danas sam po sogoru zamijenio u mke u zg NytroBox NB-4001 T USB (garancija istice 14.01.'11.)
i dobio sam novi uredjaj, medjutim vidim da je garancija ostala ista tj. zar nisam trebao dobiti novu (u trajanju 12 mj.) uz novi uredjaj?
zahvaljujem na odgovoru
poz
Trebao si dobiti novu garanciju, stara ostaje samo za popravljeni uređaj.

Staro 28.12.2010., 19:55   #3566
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
zahvaljujem na odgovoru
poz
Trebao si dobiti novu...

EDIT: Doink je bio brži

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2010., 22:46   #3567
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

ok, zahvaljujem na odgovoru
poslao sam im mail u vezi toga pa cekam da se ocituju

mada kada citam ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA clanak 5. ne vidim da pise da mi je duzan dati novu garanciju

ako nesto krivo tumacim (ili citam krivi zakon) molim ispravite me

ovo me zanima jer ne znam kako ce se ocitati mke, a i nije lose znati na koji se zakon/odredbu pozvati
Staro 28.12.2010., 23:09   #3568
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
ok, zahvaljujem na odgovoru
poslao sam im mail u vezi toga pa cekam da se ocituju

mada kada citam ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA clanak 5. ne vidim da pise da mi je duzan dati novu garanciju

ako nesto krivo tumacim (ili citam krivi zakon) molim ispravite me

ovo me zanima jer ne znam kako ce se ocitati mke, a i nije lose znati na koji se zakon/odredbu pozvati
Čitaš krivi zakon.

Pozovi se na: Zakon o obveznim odnosima

Produljenje jamstvenog roka

Članak 425.

(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.

(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.

Meni su u D24 uporno negirali u svim mailovima sve upite dok nisam poslao dopis sa povratnicom. Tada se javio direktor i potvrdio da su se zabunili (naravno) i da mi jamstvo ide ispocetka.....
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Staro 29.12.2010., 00:34   #3569
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

alfa care zahvaljujem na odgovoru
Staro 29.12.2010., 00:49   #3570
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
alfa care zahvaljujem na odgovoru

Np.
Javi šta je bilo....
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno