|
![]() |
#3451 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3452 | ||
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Bez razloga imas pravo na povrat robe i oni ti trebaju vratiti sva uplacena srestva. Njihove eventualne troskove ti ne smiju naplatiti (servis). Sta mozes napraviti? U roku od 7 dana pismeno raskinuti ugovor dopisom i poslati im nazad paket. Oni onda imaju rok od mislim 30 dana da ti vrate novac. Dali ti se isplati.... neznam. Ja bi iz principa. Zakon o zastiti potrosaca: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 21.10.2010. u 16:59. Razlog: Dopuna zakona :) |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3453 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa gledaj. Bila je neka rasprodaja demo asortimana. Tako da sam kupljeno platio 90kn + pošta/dostava. Kad sam vidio na što to liči i kako to radi, pukao mi je film pa sam im napisao mail (napisao problem + stavio fotografiju i rekao da želim pun povrat novca ) te instiktivno kupljeno poslao nazad ( opet pošta/dostava na MOJ trošak _ a vrati se na ono koliko je došao usrani kabel!) Dan poslje sam dobio odgovor da oni rade rasprodaju DEMO kabela , što znači da su artiki demo /izloženi , te kako to i sam vidim na Fotografijama koje sam im poslao. Ne znam kako zakon definira demo artikal no po svom iskustvu demo artikal / izloženi artikal je nešto sasvim drugo od artikla kojeg je netko KORISTIO duže vrijeme. Jer tolika razina prljavosti i izlizana slova na artiklu ne mogu nastati tek tako na izložbenom artiklu ili na artiklu kojeg je netko dobio na probu (demo). To nastranu ,sami prodavač je spomenuo da je artikal NOVI i ZAPAKIRAN!! Dalje , kakva god bila stvar s definicijom DEMO artikla , pa zar to nebi bar trebalo biti ispravno? Mogao sam priječi preko toga što je došao drugi artikal od naručenog po slici (za što su odgovorili kako je moguče da je došlo do greške) Mogao sam priječi preko toga što je u kutiji orginalnog artikla , neki drugi artikal. Mogao sam priječi preko tog što je artikal PRLJAV te izgreban - fale komadiči gume na mjestima. Ali ne mogu priječi preko toga da to ne radi kaklo bi trebao. A da stvar bude još bolja , oni su rekli da nisam spomenuo u čemu je problem! ( vrati se gore na ono podcrtano ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3454 | ||
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
ZOZP Proizvod s greškom Članak 23. Ako trgovac prodaje proizvod koji ima grešku, mora takav proizvod fizički odvojiti od ostalih proizvoda i jasno, vidljivo i čitljivo obilježiti na proizvodu ili na prodajnom mjestu da je riječ o prodaji proizvoda s greškom te upoznati potrošača u čemu se sastoji greška na proizvodu. S tim da ako osim ukazane greske ima i drugu grešku (recimo kod odjece) opet mozes vratiti... Citiraj:
Imas pravo na zamjenu ako ne radi kako treba. bez obzira na garantni rok. Samo mi nije jasno zasto se nisi pozvao na 7 dana i kupnju na daljinu? Nema s takvima sta diskutirati. Pilat ce po svome sve dok im DI ne dovedes na vrata.. a onda kao obicni beskicmenjaci promjene pricu... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3456 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
jel se gubi garancija na laptop ako sam zamjenim ekran, i kak oni provjere to dali je oriđiđi lcd ako sredim dobro, da mi ne bi crko još u garantnom roku, laptop star 3 mjeseca, o hp-u je riječ
![]() |
#3457 | |
Premium
|
Citiraj:
U tom slučaju, morat ćeš poprilično toga objasniti što i kako da ne bi izgubio jamstvo, ako ti uopće daju riječ. ![]()
![]() |
![]() |
#3459 |
Premium
|
![]() |
#3460 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Zato kaj je razbio ekran. ![]() Ne vidim nacina da vide da je mjenjano, ako posao obavi čisto, i eventualni serial preljepi na zamjenski panel. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3461 |
Premium
|
![]() |
#3463 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
Kad se već piše i o emmezeti (u zg) da i ja nešto napišem. Nedavno sam kod njih kupio lcd toshiba, išao ga preuzeti iza gdje se i podiže roba, ako netko zna tko je već kupovao kod njih, i uredno oni donesu tv, izvade ga iz kutije i pokažu i to je to. E sad je tu nastao problem gdje mi je tlak skočio na 800 kada sam došao kući, izvadim tv iz kutije i skužim da je na okvir sa svih strana zaljepljena prozirna folija, kad sam tu foliju skinuo imao sam i šta vidjeti, okvir izgreban sa svih strana! (a jamstvo ne pokriva fizička oštećenja) Ma rekoh ok, nije to toliki problem, pa ljepo postavim televizor i upalim ga, sve radi savršeno dok nisam počeo mjenjati kanale, ponekad se televizor sam od sebe gasio i palio, barem 2 - 3 puta dnevno, i tako ja ljepo kad mi je već dop***ilo, spremim tv i odnesem u servis od kbz-a. Oni preuzmu tv, račun i jamstvo i daju mi neki papirić gdje piše Vidljiva oštećenja: Izgreban okvir (kojeg nisam ja izgrebao) Sad mene zanima, da li oni mogu meni naplatit popravak tv-a zato jer je okvir izgreban? Ili da mi uopče ne poprave tv jer su vidljiva oštećenja i prebace na mene krivnju uz njihovu pretpostavku da sam ja oštetio televizor? Još da se nadovežem da sam prijavio kvar odmah u emmezetu nakon dva dana, gdje me je žena zvala doma jedan ponedjeljak i pitala što se događa sa televizorom i jesam li zvao servis, i da zovem kbz da mi moraju preuzeti televizor i popraviti ga ili zamjeniti, što je u jednu ruku fer i korektno od emmezete. Ali ja bih najradije uzeo televizor i vratio ga u emmezetu i tražio povrat novca ili zamjenu za novi tv drugog proizvođača ili modela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3464 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
U roku 7 dana bi ti trebali oni zamjeniti u trgovini, a ne preko servisa. Znam da sam jednom kod njih uzeo tv, tamo ga isprobali kad smo preuzimali i sve ok. Došli kući i nevalja, ne hvata programe, vratili u skladište tamo opet sve ok, na kraju mi dali isti takav tv, čak sam ga vratio i bez kutije. Ne znam kak ti nisu odma dali drugi.
![]() |
#3465 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3466 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Frend je u Americi kupio laptop (Toshiba) 19/11/2009 (godinu dana garancije, kupljen u walmartu) i lap se pokvario nedavno, te su ga slali u senso na reklamaciju, na što su ovi odgovorili da je lapotopu istekla garancija 19/09/2010. Popodne cu zvati sluzbu za korisnike u americi, pa me zanima jel se može još što/išta napraviti ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3467 | |
Premium
|
Citiraj:
Moguće je da je prijenosnik bio na nekoj akciji jer je dugo bio na lagerima, a morao se prodati u nekom roku (npr., 6 mjeseci) od dana isporuke prodajnom partneru. Stvar nije baš jednostavna, neka proba kontaktirati prodavatelja.
![]() |
![]() |
#3469 |
Premium
|
![]() |
#3470 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
Nisam odmah ni bio trazio novi, nego sam ovaj koristio jedno 2 tjedna dok mi nije dop**** to konstano gašenje i paljenje. Inače, imam pohvale za Emezzetu jer vode brigu o kupcu, a i o ovlaštenom servisu za Toshibu - KBZ, popravili mi tv u roku 7 dana, sad radi bez greške, mjenjali su neku glavnu ploču. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3471 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
samo da pitam ako netko možda radi u mr servisu (kao serviser) ili općenito s hp laptopima : koliko treba da dođu rezervni djelovi za model star malo manje od 3 godine (khm garancija)? čisto pitam da znam koliko ću još proklinjati sudbinu što mi je pokvarila laptop u ne zgodno vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3472 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Isto pitanje. ![]() Lap doduse nije pod garancijom ali je servis placen unaprijed u cijelosti. Vec mjesec dana stoji jedna te ista obavijest - "Ceka dijelove/podrsku". ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3473 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3474 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
onda je ova druga verzija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3475 |
Premium
|
Ovisi o milijun stvari. Da sad dam svoj prijenosnik ekipi u mom servisu, ne znam da li je gotov odmah ili za par tjedana.
![]() |
#3476 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
ja jučer vama komentirao da kako me čudi koliko treba servisu a da su mi to prije rješavali brže, kad ono danas ujutro promjene : 4-čeka podršku/djelove 2-čeka popravak 2-popravak u tijeku 4-servis završen ![]() što je da je servisiraju laptop kad mu dođu djelovi vrlo brzo ![]() još kad bi me nazvali danas i rekli mi da je uređaj dostavljen nazad u recro pa da ga pokupim bilo bi odlično ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3477 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nije baš IT ni garancija al je srodno pa rekoh da pitam ![]() Dodjem u hervis pogledati/kupiti biciklu ( kako su vremena zajebana a bajk 1300kn dam si vremena za razmisliti) U letku American navedn kao sredstvo plačanja na 6 rata bez kamata. Nakon par dana odlučim se za kupovinu te dodjem na kasu i pitam tetu: jel primate American 6 rata bez kamata? teta: je, i diners isto i ovo i onn..... Bila gužva, sjedam na kavu, vraćam se za 20 minuta. Kupujem biciklu, momak je odnosi na 0-ti servis, idem na kasu platiti, cura vadi American tetka pita: paltit će te odjednom mi: ne nego na 6 rata bez kamata, pokazujem joj letak gdje pismen čovjek to može pročitati tetka: žao mi je nema americana na rate rekla sam vam već sramotim se ko zadnje govno i odlazim bez biskle jer neželim iskeširat 1300kn sad jel ja mogu njih malo tužiti jer su me iz**kali ko malog majmuna. Link na letak, zadnja stranica |
![]() |
![]() |
![]() |
#3478 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
@6Finger Ne znam gdje si to vidio, ali na tom letku nigdje ne nalazim da se može kupiti Americanom na 6 rata. ![]() Vidim da se Mastercardom ili Visom ZaBe može kupiti na 6 rata bez kamata, Diners također ide na 6 rata bez kamata. Dok je za American navedeno da postoji mogućnost plaćanja istom, ništa više. U usmene razgovore između tebe i trgovkinje ne bi ulazio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3480 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
onda ta "kućica" ne bi trebala biti mjesto gdje je american istaknut samo kao sredstvo plaćanja. Mada u ovom slučaju oni mogu tvrditi točno to. Da, ovaj crni natpisić ih oslobađa svake odgovornosti. Btw taj cjeli dučan je tiskarska greška, kakve samo fore rade, ljudi se sramote na blagajni masovno, npr. danas se ljudi izblamirali kad i ja, prodaju kacige za 450kn, s kacigom dobiju poklon naočale od 250 koje meožeš kupiti "solo", velika istaknuta cjena je 250kn, ekipa masovno kupi kacige i dolazi na kasu platiti 250kn a blagajnica ih rebne 450 neki zbog možebitnog srama kupe, očigledno idu na tu foru. Kontam da s tom politikom neće daleko, ja cu definitivno u buduće zaobilazit u širokom luku ako imam ikakvu alternativu kupit igdje drugdje |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|