Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2010., 15:20   #3271
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
E ovako imam hard disk hitachi od 320 gb i negdje sam zagubio garantni list a hdd-u se elektronika pokvarila ima još godinu i pol garancije.Imam račun na kojem piše da je kupljen u ve-mil-u cijena,ulica prodavaonice (koje više tamo nema u Splitu) itd. Živim u Zagrebu pa neznam hoće li i to predstavljat problem ako ga odnesem tamo u Vrbane.Jel netko zna možda hoće li se to moć ili ne,hvala.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 18:28   #3272
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
E ovako imam hard disk hitachi od 320 gb i negdje sam zagubio garantni list a hdd-u se elektronika pokvarila ima još godinu i pol garancije.Imam račun na kojem piše da je kupljen u ve-mil-u cijena,ulica prodavaonice (koje više tamo nema u Splitu) itd. Živim u Zagrebu pa neznam hoće li i to predstavljat problem ako ga odnesem tamo u Vrbane.Jel netko zna možda hoće li se to moć ili ne,hvala.
Svakako bi se trebalo moci, a ti se naravno pravi blesav i reci da ti nikad ni nije bilo te zute ceduljice. Otpala kod njih, valjda.

Naravno da nece smetati sto nosis u drugu poslovnoicu, ali zato bi te mogli zajebavati jer oni ko fol nisu ista tvrtka pa im svaka izlika dobrosla. Sad su Anus medija, bagra prevaranta.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2010., 09:26   #3273
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Ja imam samo onaj računčić mali iz blagajne ne onaj papir pa da piše kolko ima garancije jel ne piše pa neznam hoće me radi tog zezat,a i zato jer je kupljen drugdje i prodavaonice u Splitu više nema na tom mjestu ili su odselili il se raspali.
Staro 30.07.2010., 11:42   #3274
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Ja imam samo onaj računčić mali iz blagajne ne onaj papir pa da piše kolko ima garancije jel ne piše pa neznam hoće me radi tog zezat,a i zato jer je kupljen drugdje i prodavaonice u Splitu više nema na tom mjestu ili su odselili il se raspali.
Odnesi bez da ista spomenes. Ono dobar dan, donio sam na reklamaciju to i to.
Bez onog kupio u splitu, tamo vise nema .....

Ako ti kazu da nisu ista firma kao bivsi vemil d.o.o. kazi da ostalima rijesavaju i da su rekli u potrosackom kodu da preuzimaju na sebe garancije.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 14:15   #3275
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

gledam na računu ni ne piše kolko mu daju garanciju samo broj računa šifra hard diska datum kad je kupljen (1.6.2009) i dole vemil.hr neznam baš dal će upalit takva garancija.
Staro 03.08.2010., 14:18   #3276
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hoće. Samo na njihovim stranicama nađi koliko je garancija na taj proizvod.
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 16:33   #3277
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

nema ga više u ponudi,a gledam na sve diskove je od 2-5 godina garancija,a ovaj i da ima dve znači trebao bi još imat 10 mjeseci garancije,kupljen je prije godinu i 2 mjeseca.
Staro 03.08.2010., 17:17   #3278
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
nema ga više u ponudi,a gledam na sve diskove je od 2-5 godina garancija,a ovaj i da ima dve znači trebao bi još imat 10 mjeseci garancije,kupljen je prije godinu i 2 mjeseca.
Ma ovdje smoto. http://www.hitachigst.com/portal/sit...port/warranty/

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 18:22   #3279
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

a-a,al opet nema pod country croatia.
Staro 03.08.2010., 18:35   #3280
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Omg, pa probaj dojchland, englesku, trinidad tobago, bilosta.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.08.2010., 20:20   #3281
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

a ja sam mislio da baš moram croatia moj bed evo upisao sam i izbaci mi serijski broj MC0559WB od harda i datum ovaj 2011-12-30 jel to on broji od ovog dana pa do tog il kako šta ne kužim.
Staro 03.08.2010., 20:40   #3282
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Ne od onog dana pa do tog, kuis?

....odustajem

Staro 03.08.2010., 20:48   #3283
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

ok,ma skužio sam,sry šta nisam baš odma skonto jbg,al znam da recimo garancije za seagate nisu iste u prodavaonici u kojoj kupiš recimo vrijedi 4 godine,a preko njih (seagate-a) 6.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 03.08.2010. u 20:59.
Staro 03.08.2010., 21:18   #3284
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Lupi se tim diskom po glavi

Samo odneses disk s racunom, i kazes ovom na blagajni da ti neradi... I gotovo... Svaki disk ima bar 2 god garancije, a tvoj je star nesto vise od god dana...

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 21:45   #3285
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

hehe okay hvala i sry svima na malom konfjuzdu
Staro 05.08.2010., 16:43   #3286
elina08
Seven
Moj komp

elina08's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Danas su mi zakazali Buffalo Firestix ima li kakve šanse da dobijem druge s obzirom da su kupljeni u Vemilu(imam račun,ambalažu,...)
elina08 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2010., 16:45   #3287
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Sumnjam da imaju Firestixe više tako da budeš dobio neki drugi RAM.
Staro 09.08.2010., 11:29   #3288
gaggo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
Zamjena robe u ducanu, imam li pravo zamjeniti?

Evo ovako, u ducanu sam kupio monitor, 24" ,al posto sam bio malo blentav nisam gledo koje izlaze ima. Ima samo jedan VGA, te mi tu nastupa problem, imam dva kompa za spajat i sad umjesto da mijenjam kabl svaki put, mislio sam vratiti taj monitor i nadoplatiti za bolji. Monitor je uzet 6.8.2010. Racun uredno imam.

Pa jel sad ja mogu odnijet taj proizvod iako sam ga otvorio i skino one neke folije koje su mu bile naljepljene na ekranu.

Hvala unaprijed
gaggo je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 11:38   #3289
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
pa pitaj u dućanu gdje si ga kupio
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 11:41   #3290
gaggo
Premium
Moj komp

Zvao sam i oni su rekli nes da nemre, al zar nema neki zakon il sta vec, cito sam to na forumu prije negdje, nesto kao kad se kupi proizvod imas 8 dana ak ga os vratit ...
Staro 09.08.2010., 11:48   #3291
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor elina08 Pregled postova
Danas su mi zakazali Buffalo Firestix ima li kakve šanse da dobijem druge s obzirom da su kupljeni u Vemilu(imam račun,ambalažu,...)
obavezno javi kako je ovo prošlo. imam doma jedan keks koji se blesi, pa me baš zanima kako će Unusmedia to riješiti (ako će riješiti).

@ gaggo

samo ukoliko je kupljeno preko webshopa na neviđeno, onda ti je rok od 7 dana. e sada, možeš tjerati mak na konac. nazovi državni inspektorat i konzultiraj se s njima, pa'š vidit šta će ti oni reći. makar sumnjam da ćeš ga moći vratiti, no probaj. ali djeluj, dani ti idu
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 11:53   #3292
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Zvao sam i oni su rekli nes da nemre, al zar nema neki zakon il sta vec, cito sam to na forumu prije negdje, nesto kao kad se kupi proizvod imas 8 dana ak ga os vratit ...
Ako si uzeo putem webshopa, onda taj zakon i vrijedi.
Staro 09.08.2010., 13:20   #3293
The Player
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Napravi se glup i reci da si citao negdje da u roku 8 dana možeš vratiti robu, a nemožeš osim ako nije preko webshopa, odnosno bez kontakta licem u lice.
Kako su ti rekli da nemozes, reci im da si ti u to siguran, i da ces ih prijaviti inspektoratu, tog se uglavnom svi preplase, jer malo tko ide skroz po zakonu.
Ako im bilo sto nađu krivo u njihovom poslovanju biti ce im puno veca kazna, nego da ti taj monitor zamije.
The Player je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 17:41   #3294
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor The Player Pregled postova
Napravi se glup i reci da si citao negdje da u roku 8 dana možeš vratiti robu, a nemožeš osim ako nije preko webshopa, odnosno bez kontakta licem u lice.
Kako su ti rekli da nemozes, reci im da si ti u to siguran, i da ces ih prijaviti inspektoratu, tog se uglavnom svi preplase, jer malo tko ide skroz po zakonu.
Ako im bilo sto nađu krivo u njihovom poslovanju biti ce im puno veca kazna, nego da ti taj monitor zamije.
Nije baš da će tako jednostavno proći jer ni DI neće samo tako u ovom slučaju izaći van, a još manje angažirati poreznike.
Staro 09.08.2010., 19:33   #3295
gaggo
Premium
Moj komp

Ok, budem malo zivko okolo, al jel mi mioze ko dat neki broj ili link od tog DI?

budem javio kak ce proc
Staro 09.08.2010., 19:35   #3296
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Ok, budem malo zivko okolo, al jel mi mioze ko dat neki broj ili link od tog DI?

budem javio kak ce proc
http://www.inspektorat.hr/dirh12/kontakt/
Router je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 19:38   #3297
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2010., 13:27   #3298
Misfit
Doesn't Know Faces
Moj komp

Misfit's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Pokvario mi se WD-ov eksterni HDD od 150 GB (čitaj: bad sektori) kupljen u ADM-u prije nešto više od godine i pol, dakle pod garancijom, jer mu je garancija 2 godine. Odnio sam ga tamo na servis i rečeno mi je da će ga pogledati i najvjerojatnije mi ga zamijeniti novim u roku 7 radnih dana. Prošlo je već deset, no to nije toliko bitno. Ono što me zanima je da li netko zna koja je procedura s garancijom kod njih - da li ću s novim hard diskom dobiti i novu dvogodišnju garanciju ili će mi samo preostati ovih par mjeseci od stare garancije? Nisam to pitao tamo na servisu, pa rekoh da pitam ovdje da znam kako se postaviti u nepovoljnijem slučaju.
Misfit je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2010., 13:37   #3299
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Misfit Pregled postova
Pokvario mi se WD-ov eksterni HDD od 150 GB (čitaj: bad sektori) kupljen u ADM-u prije nešto više od godine i pol, dakle pod garancijom, jer mu je garancija 2 godine. Odnio sam ga tamo na servis i rečeno mi je da će ga pogledati i najvjerojatnije mi ga zamijeniti novim u roku 7 radnih dana. Prošlo je već deset, no to nije toliko bitno. Ono što me zanima je da li netko zna koja je procedura s garancijom kod njih - da li ću s novim hard diskom dobiti i novu dvogodišnju garanciju ili će mi samo preostati ovih par mjeseci od stare garancije? Nisam to pitao tamo na servisu, pa rekoh da pitam ovdje da znam kako se postaviti u nepovoljnijem slučaju.
budući da se radi o WD disku, pretpostavljam da je jamstvo onda od MSAN-a kao uvoznika. Pa gledaj, vrlo vjerojatno je da ćeš dobiti ovako:

par mjeseci koliko ti je ostalo u ADM-u, no nove 2 godine ili već koliko ima novi takav u MSAN-u. imam isto iskustvo sa Asus matičnom pločom. U linksu mi je jamstvo isteklo, no u MSAN-u vrijedi još pola godine. Možda se i tebi to dogodi, naravno, ukoliko ti tako MSAN izađe ususret. Nazovi ADM pa onda MSAN ukoliko ti ne bude po volji pa ih pitaj.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2010., 14:25   #3300
Shaka111
Premium
Moj komp

Shaka111's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
ako dobijes novi disk,dobivas opet novo jamstvo,ukoliko ga uspiju popravit(vrlo malo vjerojatno) nastavlja se jamstvo i produzuje se za onoliko koliko je bio hdd na servisu
Shaka111 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno