|
![]() |
#2731 | |
Stari prdonja
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
Jednom sam cekao 15 dana da dobijem natrag uplatu sa paypala na kreditnu karticu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2732 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
pozdrav svima, jedno kratko pitanje - diners sam registrirao na paypal kako bi umjesto dosadašnje vise electron debit, koju ću ugasiti zbog naknade i jer mi ne treba, kupovao online i na ebayu, unio sam karticu na paypal.com i sada čekam 4-digit, pretpostavljam da je potrebno neko vrijeme da prođe, odnosno par dana? pojaviti će se kao zasebna transakcija u online erste card club stranicama? kako ste vi to odradili? ako jeste uopće? usput, što je jeftinije - visa electron ili diners za kupovinu, tečaj/valuta i sve te stvari za online shopping? meni je npr. tlaka to šta na visi electron nemam nikada novaca, a moram prebaciti 40kn + iznos koji trošim/kupujem, itd. itd. P.S. maloprije sam pokušao kupovati na ebayu, prijavio se uz paypal, i bez obzira na to šta još uvijek (treći dan) čekam 4-digit, transakcija je uspješno prošla! (?)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2733 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
@ALiEN17 P.S. maloprije sam pokušao kupovati na ebayu, prijavio se uz paypal, i bez obzira na to šta još uvijek (treći dan) čekam 4-digit, transakcija je uspješno prošla! (?)[/QUOTE] Mislim da prosla jer je kupovina vjerojatno bila ispod 100 $ ako se dobro sjecam a za vise mora biti "approved" i zato treba 4-digit. Bok |
![]() |
![]() |
![]() |
#2735 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Mislim da je PayPal down trenutno, odnosno nemojte se čudit ako vam krene štekat.
![]() |
#2736 |
spava mi se
Datum registracije: Nov 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2737 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2016
|
ovako, lijepo odem u Zagrebačku banku i kažem čiki na šalteru trebam devizni račun za online šopingiranje te naglasim kako cu koristit PayPal. kaže on sređeno. I tako ja fino aktiviram karticu, uplatim pare, naparvim acc na PayPal odradim sve što PayPal želi (uplatili mi evro pa ka skinuli, i jos ona transakcija s nekim kodom od cca 2evra). I sav sretan odem ja trošit pare kad eto problema...nemogu zavrsit transakciju jer mi izbaci addaj drugu karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2739 |
Registered User
|
imam, i transakcija na ebay prođe ali na u ovom slucaju Alzashop i Computeruniverse ne.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2740 |
Premium
|
izgleda da sam uspio nešto zeznuti, nikako pa nikako mi nije stizao taj 4-digit code, a trebao sam samo pričekati par dana i odjednom su došla 3 različita puta ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2743 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
neznam. nisam to ni pokusavo. otegnut ce ti se danima, a ako nazoves moguce da ces rjesit kroz 5min. ja sam vec par puta moro zvat zbog problema sa ulogiravanjem i njihovog bezrazloznog blokiranja accounta. ni sami neznaju sta im se desava koji vrag... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2744 |
Registered User
|
Naplaćuje li Zaba dodatno (proviziju) kad se kupuje preko Paypala? ne slaže mi se naplata na PayPal i Zaba devizni -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#2745 |
Beerman
|
ne- stvar je konverzije prilikom naplate paypala sto se moze promijeniti u postavkama paypala i eventualno konverzije razlicitih valuta naplate od valute deviznog |
![]() |
![]() |
![]() |
#2746 |
Registered User
|
sve mi je u postavljeno u eure. Mislim ako uplatim eure na devizni u eurima i naručim stvar u eurima....kake fakin konverzije?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2747 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Pitaj PayPal kakve konverzije. Sve imaš na temi - pročitaj je malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2748 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2749 |
Registered User
|
problem je u Zabi ne PayPalu, nakon par sati mailnja i razgovora...problem je sto Zaba ne prizna eure na deviznom računu (jer su žohari) znaci meni je naplaceno 1192eura a Zaba radi konverziju toga u kune po sebi povoljnijem tečaju i onda meni naplati 1262eura. Zasto, čekam odgovor. Mislim koja svrha onda deviznog računa, ja sam uplaio eure na devizni i plaćam račun u eurima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2750 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Aha, mislio sam da su malene cifre u pitanju pa bi ti rekao da se ne zamaraš sa centima i sa konverzijom. Ali ovo je 70eura, što je brutalno puno :O |
![]() |
![]() |
![]() |
#2751 |
Registered User
|
inače sam veliki zagovornik Zagrebačke banke, ali nakon ovoga... I pohvale PayPal-u koji se odmah sinoć oko 2h ujutro javio na moj mail i pojasnio zasto i gdje je moguci problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2752 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() PayPal automatski za svaku karticu iz Hrvatske postavi da se račun vodi u kunama. Trebaš javiti PayPalu da ti postavke kartice prebace u EUR: http://forum.pcekspert.com/showthrea...70#post2943870
![]() |
![]() |
#2753 |
Registered User
|
To je za prebacivanje para na račun. Za naplatu treba reći PP da tereti karticu u valuti računa (invoice) - za to ne treba navedena procedura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2754 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
nis ja ovdje ne kuzim opet. kakve su to gluposti da na devizni nemos stavit eure? pa zato sam ga i otvoril (PBZ)? kako to provjerit sa PP strane? jel to pricamo o onoj opciji konverzije (banka ili paypal) il je to nec drugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2755 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
@the.elles.d Da istina. No ostaje pitanje zašto je @đonDoooo platio duplu konverziju. Imam Visu electron s deviznim žiro računom u ZaBi i kad plaćam nešto u EUR uzmu mi točno taj iznos s računa. Jedino ako na žiro uplatim USD i plaćam u USD onda mi rade duplu konverziju.
![]() |
#2756 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2757 |
Beerman
|
đon nije pročitao ništa od teme (uključujući kako staviti da se u paypalu naplaćuje u valuti transakcije) pa sad krivi zabu umjesto mutavog Paypala koja nije ni za sto kriva, ovaj put. Ponovimo, ako je transakcija u eurima, i imas dodanu visu electron zabe od deviznog računa na kojoj su euri i prilikom plaćanja paypalom je odabrano da se naplaćuje u valuti tog računa skida ti točno eura koliko je i račun. U najgorem slučaju prilikom same naplate imaš opciju "other conversion options" - pozorno prati svaki ekran. evo, prva dva posta s naglaskom na drugi https://www.paypal-community.com/t5/...t/td-p/1101198 Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 27.10.2016. u 11:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2758 |
Registered User
|
ma kriv sam ja što sam mislio da kad napravis devizni račun radiš s devizama ![]() sve u svemu, PayPal radi automatsku naplatu u Hrk iako je devizni samo iz razloga što Zaba ne prijavi karticu kao Deviznu. Naravno ja sam kriv sto nisam provjerio kako ce mi oni naplatit račun koji je u eurima na račun s eurima u eurima ![]() možda uspijem odradit povrat svih transakcija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2760 |
Registered User
|
Može se već nekoliko godina. |
![]() |
![]() |
|
|