|
![]() |
#1651 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Hmm, zanimljivo.. Sviđa mi se (barem što se vidi iz demo-a) razina sigurnosti i verifikacije, ali iskreno, za sada moj mobitel neće vidjeti niti jedan od oblika plaćanja, bio to PP ili nešto drugo.. Jbg, strah me.. Makar nemam ništa na računu sve dok ne želim nešto kupiti, ali opet.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1652 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
Nisam isao citati cijelu temu, pa da pitam jel imas VISA karticu povezanu sa racunom? Ako da, onda ti na nju moraju stavljati automatski svaki mjesec, ako ju nemas, jedina opcija ti je platiti proviziju kad ti stavljaju na racun novce. Ili naravno izvaditi Visu i povezati s PayPal-om. Da quote-am odgovor iz PayPal-a: Thank you for contacting PayPal regarding making payments with your PayPal balance. I have reviewed your account and it shows that you do indeed have funds on your PayPal balance. Please be advised that the option to make payments using your PayPal balance is not yet available in Croatia. We hope to be expanding our capabilities to include more countries and regions, however, due to the complexities of global finance, we cannot give a timetable for this expansion. On the first day of every month, your available PayPal balance is automatically transferred to the Visa card or US bank account that you selected. It is not possible to stop or cancel this automatic withdrawal. Due to financial regulations, money cannot be held in your PayPal account and your PayPal account balance cannot be used to fund payments. Therefore, all your received payments must be regularly withdrawn from your PayPal account. Please note that all your automatic withdrawals are free. I hope this information has been helpful and I thank you for taking the time to contact PayPal. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1653 |
Premium
|
Da, sve je to jasno, automatski svaki mjesec treba ono što je u balansu sjest na račun.. Ali u praksi to nije tako kod mnogih pa ni kod mene.. Još ću čekat koji tjedan, a onda poslat mail PP-u da to riješi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1654 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Imam VISU i ne radi mi automatski withdrawal. Kontaktirao sam ih jučer mailom pa ćemo vidjet koji će odgovor biti ![]() EDIT: etogac, nije problem u meni uopće. ![]() Citiraj:
![]()
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 28.10.2012. u 13:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1655 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Evo meni je prvog u mjesecu trebalo automatski prebacit lovu na karticu , i stajalo je pending nekih 2 dana i nakon toga mi je svu lovu vratio nazad na paypal račun. Ručno po 500 Eura vadim bez problema. Kartica je Visa iz PBZ-a i dosada nije bilo nikakvih problema.
![]() |
#1659 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
PayPal uzima neku proviziju kod svake kupovine? Maloprije naručio preko DX-a item za 3.10$, sa deviznog mi skinuto 3.33$. ![]()
![]() |
#1660 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Znači PP pretvara tvoju valutu koja ti je na računu u kune, pa iz kuna u valutu vezanu uz stvar koju kupuješ. Također mislim (nisam siguran) da ti je najbolja opcija da onda kod plaćanja preko PP-a odabereš da ti tvoja banka obračunava tečaj, možda bi se mogla izbjeći bespotrebna konverzija. (neka netko potvrdi) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1661 |
Too much busy
|
E vidiš, moglo bi biti nešto u tome. Prilikom plaćanja, negdje mi je izbacio i cifru u kunama. Pitat ću ove iz PP u čemu je stvar.
![]() |
#1662 |
Premium
|
Pogledaj pod transakcijama u PP kakve ti je konverzije radilo. Al ak veliš da si videl kune, to je onda to ![]() Problem je u sistemu koji gleda primarnu valutu određene zemlje pa po njoj radi konverzije. Isto se događa i kod isplata na devizne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1663 |
Too much busy
|
Po ovome mi izgleda da stvarno rade konverziju iz kuna u dolare. Zar ne kuže da je to devizni u dolarima? Postoji li opcija da se to direktno skida sa računa? Već sam poslao mail PayPalu radi toga, valjda bude nešto. Nije riječ o velikom iznosu, ali nakupi se s vremenom. http://www.pohrani.com/f/23/6E/28rvLjRM/untitled.png
![]() |
#1664 |
The mighty pirate
|
Da, dodatna konverzija je problem, i paypal nema veze s time, nego je do banke. Nedavno sam pitao u banci zašto mi se dodatna konverzija radi, iako imam devizni u USD i rekli su da je to tako, i da tu nema pomoći.
![]() |
#1665 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Borny, po ispisu iz PayPala vidim da trebaš najprije promijeniti opcije kod plaćanja PayPalom. Pretpostavljam da ti kod plaćanja iznos piše u kunama. Zato odi na "Other Conversion Options". Odaberi "Bill me in the currency..." i sad će ti PayPal naplaćivati u valuti u kojoj je oglašen item. Što se tiče dodatne konverzije banka, tu nas kradu samo tako. ![]() U ZaBi imam devizni račun i više mi se isplati držati gore eure nego dolare, iako uglavnom kupujem stvari oglašene u dolarima. Jer bez obzira što vam rekli, da nema veze koju devizu imate na računu, ipak im je euro glavna deviza. Zbog toga ako imam gore dolare, kad nešto kupujem na eBayu u dolarima konverzija ide ovako: dolari -> kune -> euri -> dolari Ako imam eure, onda ide "samo": dolari - > euri |
![]() |
![]() |
![]() |
#1666 | |
Too much busy
|
Citiraj:
Postoji li način da se to sredi unutar samog accounta? Jer ovo je jednokratno rješenje i mora se ponavljati kod svake kupovine. EDIT: ako je istina ovo što pišeš za konverziju, onda sam se zaje** samo tako. Namjerno sam otvorio račun u USD da me ne kradu na 5 konverzija kod svake transkacije. ![]()
![]() |
![]() |
#1667 | |
Premium
|
Citiraj:
Po meni je zato bolje imat običan kunski tekući i imaš opciju kod plaćanja želiš li da te više pokradu (PayPal) ili manje (tvoja matična banka) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Zaboravio sifru, dobio novu karticu (visa electron) i nemogu dobit novu sifru jer neznam broj stare kartice a nemam sigurnosnih pitanja pa i to otpada. Ima netko ideju osim pravljenja novog accounta? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1669 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Par pitanja vezano uz registraciju na Paypal: 1. Koliko vremena treba proći nakon verifikacije kartice prije nego se u banci može dobiti četveroznamenkasti broj s kojim se dovršava provjera? 2. Hrvatski dijakritički znakovi u imenima, da ili ne? 3. Ima potrebe upisivati bilo što pod "State / Province / Region"? Da upišem grad Zagreb ili nije bitno? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1670 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
1. Ovisi, obično od 2 do 7 dana. 2. Ja ne upotrebljavam, a znalo mi se dogodit da mi prodavači obično ne isprintaju te znakove na paketu, što je i razumljivo. Tako da, ne ![]() 3. Ja sam upisao Zagrebacka zupanija, tek toliko. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1671 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1672 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
novac sa računa tebi nije vidljiv na PayPalu, nisu ti račun i paypal acc "sinkronizirani"
![]() |
![]() |
#1673 |
Premium
|
Ako sam dobro shvatio, ti misliš da novci koji su ti na računu da će bit vidljivi i na PP? To je nemoguće, PP ne funkcionira na taj način. On samo povlači novce sa tvojeg računa u banci sa kartice koja ti je linkana (može ih bit i više linkano) dok plaćaš putem PP servisa. Ukratko, novci sa kartice ti ne mogu završit na PP kontu. EDIT: kolega me prestigao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1674 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1675 |
Registered User
|
![]() Pa da, naravno. Ispričavam se na pomalo bedastom pitanju i hvala vam na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1676 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1677 | |
Premium
|
Citiraj:
E sad, kada će ti (mi) taj iznos sjesti na račun, to je drugi par rukava. Meni već 3 mj stoji.. vrijeme je za poslati mail ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1678 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Da, samo kaj valja napomenuti da prvo treba uključiti automatic withdrawal i (iako nisam siguran da je ovo točno) da se to nemože sa mastercardom već samo sa visom
![]() |
![]() |
#1679 |
Premium
|
Da, visa je u pitanju.. Već smo to svi uključili (ili je bilo namješteno), ali što ćeš.. A niš, poslat mail, i onda nakon par dana uplate lovu, bar tako forumaši potvrđuju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1680 |
....
|
Dva pitanja: 1. Gdje se namješta konverzija u paypalu? I dali se isplati to mijenjat? 2. Jel ima itko od vas naviku držat Visa karticu koja je ujedno i tekući račun gdje sjeda plaća? Ili je bolje imat zasebnu karticu za kupovinu preko neta?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|