|
![]() |
#992 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Pretražio sam temu, i znam uglavnom sve najvažnije što treba znati u vezi PayPal-a, ali me zanima nešto drugo vezano uz to. Naime, imam tekući račun u Hypo Alpe Adria banci. To je nekakav viševalutni tekući račun, koji je čak vezan i uz štedne račune i tome slično. Kartica TR-a je Visa Electron i koliko znam ne prolazi na PayPal-u. No, ja i ne želim vezati svoj tekući uz to. Htio bih otvoriti poseban (devizni) račun (tekući, štedni, kreditni, nije me briga) samo za PayPal na koji bih uplatio neku svoticu da mogu kupovati. Ono što mi je bitno, osim naravno da prolazi na PayPal-u, je da su troškovi otvaranja/vođenja računa što manji. Idealno, da ne postoje troškovi vođenja računa, već samo trošak otvaranja računa. U Hypo banci imaju nekakvu MasterCard Prepaid Refresh karticu za koju nisam siguran udovoljava li mojim uvjetima (moram još provjeriti). E sad, molio bih one koji znaju da mi predlože nešto slično tj. nešto što bi mi odgovaralo za ovu svrhu, banka nije bitna. Unaprijed hvala na odgovorima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#993 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Otvori žiro račun u PBZ-u, Visa Electron koju dobiješ sigurno radi na PP-u, i nemaš nikakvih troškova u vezi kartice i vođenja računa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Podneseš zahtijev za Visa Electron karticu, trošak ti je 60 Kn godišnje, uplatiš par-sto kuna za početak i za nekoliko dana dobiješ doma poštom PIN u kuverti, odeš u poslovnicu i preuzmeš karticu. Registracija na Paypalu prolazi bez problema.
![]() |
![]() |
#997 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#998 |
Moderator
|
Zaboravih upitati... kunski žiro, devizni žiro ili svejedno? Kontam da ako su naknade jednake (tj. nepostojeće) da je bolje u dolarima jer onda nema ni troškova konverzije.
![]() |
#999 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Žiro kunski, uplatiš potreban iznos a banka ti tek pri korištenju radi konverziju valuta tako da ti je svejedno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1000 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
bar ja placam.. cini mi se da uzmu oko 60kn, dvaput na godinu. a sto se troskova konverzije tice, imas ih ili kad placas ili kad uplacujes na racun.. osim ako stampas dolare doma ili dobivas platu u istima i sl.... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1001 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1002 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
devizni se plaća 5 eura svakih 6 mjeseci |
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Podignete si prepaid karticu u hypo banci (25kn jednokratna naknada) i koristite ju za plaćanje na internetu....možete si uplaćivati na karticu kolko želite i kad želite... ![]() Ne mora se bit klijent ili imat neki drugi račun.....ugl. savršeno za one malo "paranoidnije" ![]() Zadnje izmijenjeno od: denied. 02.02.2011. u 00:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
jel ima netko sa rba master karticom da koristi paypal? naime, otvorio sam account, linkao karticu, vidim transakciju online ali nista nema u opisu transakcije tako da ne mogu verificirati karticu, tj, doci do onog 4-znamenkastog koda. kad sam zvao rba rekli su mi da oni vide isto sto i ja. btw, pare su uredno skinuli sa racuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
probao sam poslat fax paypalu preko broja koji piše na "cover sheetu" ali neuspješno, dali ko zna koji je njihov broj ili ako neko zna koji bi mogao bit problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1010 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
ne znam kako bi ti pomogao!
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Imamo istu karticu i kod mene je bilo sve uredu,dan nakon uplate sam zvao i oni su mi rekli taj broj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
pricekat cu jos do sutra pa cu vidjet hoce li se sta pojavit u opisu transakcije. EDIT: pojavio se kod ipak. Neznam zasto nije prosli put, ali eto, ovaj put je proslo ![]() Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 21.02.2011. u 14:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imam mali problemcic. Imao sam kolegu tu na forumu preko kojeg sam narucivao stvari s ebay-a. Ja mu kazem sta i kolko, on meni kolko mu uplatim na racun i to mi stizalo na adresu. E sad, danas sam malo cistio stare PM, i obrisao i sve njegove, koje sam i njemu poslao i on meni. I bas danas sam ga htio nes pitati, zapravo moja bolja polovica i shvatih da ga nema, a nemogu se sjetiti ni nicka, ni avatara, ma niceg. Pa nek mi se javi ovim putem ak je moguce, il ak ga netko zna nek mi javi, oglasavao je na forumu da se time bavi, mislim da je nick na slovo k ili n. Nisam siguran ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Do sad sam zicao ljude za uplate preko paypala, al reko ajd da ga i ja napravim vise ![]() Kad ono, problemi: This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card. Kartica je Visa Electron iz PBZa, love na racunu imam dovoljno, paypal ne javlja nikakve greske oko upisa broja/CVV-a... Zvao sam PBZ SzK, oni kazu da nemaju veze s tim, ali da je bilo slicnih slucajeva. ![]() Jel imao netko slicna iskustva, te ako je, kako ste ih rijesili? Zahvaljujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Izgleda da je napokon moguće i primati novac na hrvatski paypal. ![]() https://www.paypal.com/row/cgi-bin/w...ntries-outside
![]() |
#1019 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Da li tko može pojasniti malo naputak što se tiče država sa križićem pod koje spadamo i mi Citiraj:
![]() |
![]() |
#1020 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
wtf Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|