Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.01.2011., 23:10   #991
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
dodao sam te na fejsu ....
Staro 30.01.2011., 20:17   #992
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Pretražio sam temu, i znam uglavnom sve najvažnije što treba znati u vezi PayPal-a, ali me zanima nešto drugo vezano uz to.

Naime, imam tekući račun u Hypo Alpe Adria banci. To je nekakav viševalutni tekući račun, koji je čak vezan i uz štedne račune i tome slično. Kartica TR-a je Visa Electron i koliko znam ne prolazi na PayPal-u. No, ja i ne želim vezati svoj tekući uz to. Htio bih otvoriti poseban (devizni) račun (tekući, štedni, kreditni, nije me briga) samo za PayPal na koji bih uplatio neku svoticu da mogu kupovati. Ono što mi je bitno, osim naravno da prolazi na PayPal-u, je da su troškovi otvaranja/vođenja računa što manji. Idealno, da ne postoje troškovi vođenja računa, već samo trošak otvaranja računa. U Hypo banci imaju nekakvu MasterCard Prepaid Refresh karticu za koju nisam siguran udovoljava li mojim uvjetima (moram još provjeriti).
E sad, molio bih one koji znaju da mi predlože nešto slično tj. nešto što bi mi odgovaralo za ovu svrhu, banka nije bitna. Unaprijed hvala na odgovorima.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.01.2011., 20:22   #993
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Otvori žiro račun u PBZ-u, Visa Electron koju dobiješ sigurno radi na PP-u, i nemaš nikakvih troškova u vezi kartice i vođenja računa...
tihomir je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2011., 20:24   #994
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
Pretražio sam temu, i znam uglavnom sve najvažnije što treba znati u vezi PayPal-a, ali me zanima nešto drugo vezano uz to.

Naime, imam tekući račun u Hypo Alpe Adria banci. To je nekakav viševalutni tekući račun, koji je čak vezan i uz štedne račune i tome slično. Kartica TR-a je Visa Electron i koliko znam ne prolazi na PayPal-u. No, ja i ne želim vezati svoj tekući uz to. Htio bih otvoriti poseban (devizni) račun (tekući, štedni, kreditni, nije me briga) samo za PayPal na koji bih uplatio neku svoticu da mogu kupovati. Ono što mi je bitno, osim naravno da prolazi na PayPal-u, je da su troškovi otvaranja/vođenja računa što manji. Idealno, da ne postoje troškovi vođenja računa, već samo trošak otvaranja računa. U Hypo banci imaju nekakvu MasterCard Prepaid Refresh karticu za koju nisam siguran udovoljava li mojim uvjetima (moram još provjeriti).
E sad, molio bih one koji znaju da mi predlože nešto slično tj. nešto što bi mi odgovaralo za ovu svrhu, banka nije bitna. Unaprijed hvala na odgovorima.
Odeš ovdje : http://www.splitskabanka.hr/Opcenito...60/AKOVO--Fina ili ovdje : http://www.splitskabanka.hr/Opcenito...ranjska,Osijek

Podneseš zahtijev za Visa Electron karticu, trošak ti je 60 Kn godišnje, uplatiš par-sto kuna za početak i za nekoliko dana dobiješ doma poštom PIN u kuverti, odeš u poslovnicu i preuzmeš karticu. Registracija na Paypalu prolazi bez problema.
Staro 30.01.2011., 20:30   #995
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Mene u Erste banci otvaranje kunskog žiro- računa izašlo 30kn što sam platio preuzimanje kartice "Visa" i nema nikakvog troška na nivou godine odnosno troškovi "0" kuna.
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2011., 20:33   #996
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Hvala na odgovorima, znači moguće je da banke ne deru na mjesečnoj/godišnjoj razini... Tko bi rekao. 30-40kn jednokratno nije problem.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

Staro 30.01.2011., 20:42   #997
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Mene u Erste banci otvaranje kunskog žiro- računa izašlo 30kn što sam platio preuzimanje kartice "Visa" i nema nikakvog troška na nivou godine odnosno troškovi "0" kuna.
Ovih 60 Kn u SB je u stvari naknada za dobivanje izvoda poštom, jednom mjesečno.
Staro 30.01.2011., 20:46   #998
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Citiraj:
Autor tihomir Pregled postova
Otvori žiro račun u PBZ-u, Visa Electron koju dobiješ sigurno radi na PP-u, i nemaš nikakvih troškova u vezi kartice i vođenja računa...
Zaboravih upitati... kunski žiro, devizni žiro ili svejedno? Kontam da ako su naknade jednake (tj. nepostojeće) da je bolje u dolarima jer onda nema ni troškova konverzije.

Staro 30.01.2011., 21:11   #999
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Žiro kunski, uplatiš potreban iznos a banka ti tek pri korištenju radi konverziju valuta tako da ti je svejedno...
tihomir je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2011., 17:18   #1000
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
Zaboravih upitati... kunski žiro, devizni žiro ili svejedno? Kontam da ako su naknade jednake (tj. nepostojeće) da je bolje u dolarima jer onda nema ni troškova konverzije.
u pbz-u se devizni placa..
bar ja placam.. cini mi se da uzmu oko 60kn, dvaput na godinu.
a sto se troskova konverzije tice, imas ih ili kad placas ili kad uplacujes na racun.. osim ako stampas dolare doma ili dobivas platu u istima i sl....

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2011., 22:07   #1001
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
u pbz-u se devizni placa..
bar ja placam.. cini mi se da uzmu oko 60kn, dvaput na godinu.
a sto se troskova konverzije tice, imas ih ili kad placas ili kad uplacujes na racun.. osim ako stampas dolare doma ili dobivas platu u istima i sl....
Je, bijah danas i otvorih žiro kunski. Za devizni je teta na šalteru rekla da se plaća naknada (nisam pitao koliko), a za kunski da se zasad ne plaća. A da, troškovi konverzije - ako se radi samo o tečajnoj razlici onda je isto (ako ne uzimaju još dodatno neke naknade i slično). Ma, kako bilo da bilo, hvala svima na odgovorima, lijepo je uštedjeti koju kunu kad se može (i općenito, a na bankama posebno, one su mi omiljene ).

Staro 01.02.2011., 09:07   #1002
s4vgR
Premium

s4vgR's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
devizni se plaća 5 eura svakih 6 mjeseci
s4vgR je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2011., 23:49   #1003
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Podignete si prepaid karticu u hypo banci (25kn jednokratna naknada) i koristite ju za plaćanje na internetu....možete si uplaćivati na karticu kolko želite i kad želite...

Ne mora se bit klijent ili imat neki drugi račun.....ugl. savršeno za one malo "paranoidnije"

Zadnje izmijenjeno od: denied. 02.02.2011. u 00:03.
denied je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 12:49   #1004
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
jel ima netko sa rba master karticom da koristi paypal?

naime, otvorio sam account, linkao karticu, vidim transakciju online ali nista nema u opisu transakcije tako da ne mogu verificirati karticu, tj, doci do onog 4-znamenkastog koda.

kad sam zvao rba rekli su mi da oni vide isto sto i ja.

btw, pare su uredno skinuli sa racuna.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 13:21   #1005
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Doći će, treba proći par dana (čak i do 7) da bi se vidio kod na transakciji...
Staro 18.02.2011., 14:18   #1006
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

kad sam prvi put pokusavao proslo je i mjesec dana pa nista nije doslo zato sam sad i postavio ovo pitanje gore
Staro 18.02.2011., 15:25   #1007
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Ne znam, meni je i preko dinersa i preko deviznog verifikacija trajala 5-6 dana.
Staro 18.02.2011., 15:26   #1008
subarde
Registered User

Datum registracije: Feb 2011
probao sam poslat fax paypalu preko broja koji piše na "cover sheetu" ali neuspješno, dali ko zna koji je njihov broj ili ako neko zna koji bi mogao bit problem
subarde je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 18:51   #1009
subarde
Registered User

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor subarde Pregled postova
probao sam poslat fax paypalu preko broja koji piše na "cover sheetu" ali neuspješno, dali ko zna koji je njihov broj ili ako neko zna koji bi mogao bit problem
rješeno
subarde je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 18:55   #1010
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova

naime, otvorio sam account, linkao karticu, vidim transakciju online ali nista nema u opisu transakcije tako da ne mogu verificirati karticu, tj, doci do onog 4-znamenkastog koda.

Ja koristim MasterCard iz erste banke od prvog dana kada je paypal postao dostupan u HR.. i svakom novom karticom kad ju aktiviram treba 2, 3 dana da vidim preko netbankinga aktivacijski kod i to je to..

ne znam kako bi ti pomogao!
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2011., 19:34   #1011
s.u.l.e.l.u.s
Premium

s.u.l.e.l.u.s's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova

Zovi rba službu za korisnike(062 62 62 62),i neka ti vide transakcije;i pitaj neka potraže paypal,i kad ga nađu nek ti broj kažu.E sad dal je taj broj u opisu transakcije ili u samom nazivu nisam siguran,al mislim da bi oni to trebali znat.
Imamo istu karticu i kod mene je bilo sve uredu,dan nakon uplate sam zvao i oni su mi rekli taj broj.
s.u.l.e.l.u.s je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2011., 09:57   #1012
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

pricekat cu jos do sutra pa cu vidjet hoce li se sta pojavit u opisu transakcije.

EDIT: pojavio se kod ipak. Neznam zasto nije prosli put, ali eto, ovaj put je proslo

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 21.02.2011. u 14:57.
Staro 24.02.2011., 19:51   #1013
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imam mali problemcic.

Imao sam kolegu tu na forumu preko kojeg sam narucivao stvari s ebay-a. Ja mu kazem sta i kolko, on meni kolko mu uplatim na racun i to mi stizalo na adresu.
E sad, danas sam malo cistio stare PM, i obrisao i sve njegove, koje sam i njemu poslao i on meni. I bas danas sam ga htio nes pitati, zapravo moja bolja polovica i shvatih da ga nema, a nemogu se sjetiti ni nicka, ni avatara, ma niceg.

Pa nek mi se javi ovim putem ak je moguce, il ak ga netko zna nek mi javi, oglasavao je na forumu da se time bavi, mislim da je nick na slovo k ili n. Nisam siguran
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 20:00   #1014
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Imam mali problemcic.

Imao sam kolegu tu na forumu preko kojeg sam narucivao stvari s ebay-a. Ja mu kazem sta i kolko, on meni kolko mu uplatim na racun i to mi stizalo na adresu.
Khideg?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 20:16   #1015
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova

Moguce, i dalje se nemogu sjetit, budem ga pitao.
Izgleda me posjetio onaj švabo što skriva stvari.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2011., 16:27   #1016
dUG1
Premium
Moj komp

dUG1's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Do sad sam zicao ljude za uplate preko paypala, al reko ajd da ga i ja napravim vise

Kad ono, problemi:

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Kartica je Visa Electron iz PBZa, love na racunu imam dovoljno, paypal ne javlja nikakve greske oko upisa broja/CVV-a...
Zvao sam PBZ SzK, oni kazu da nemaju veze s tim, ali da je bilo slicnih slucajeva.

Jel imao netko slicna iskustva, te ako je, kako ste ih rijesili?
Zahvaljujem
dUG1 je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2011., 09:34   #1017
tihomir2
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Izgleda da je napokon moguće i primati novac na hrvatski paypal.

https://www.paypal.com/row/cgi-bin/w...ntries-outside
Staro 10.03.2011., 09:40   #1018
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Da, moguce je

Evo omogucio svoju VISA karticu da moze i primati
Staro 10.03.2011., 09:42   #1019
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Da li tko može pojasniti malo naputak što se tiče država sa križićem pod koje spadamo i mi

Citiraj:
Autor PayPal
Send. Receive. Withdraw to a U.S. Bank Account or a card.

Send and receive payments in these countries. Withdraw from your PayPal account to a U.S. bank account. In addition, withdraw to a credit, debit, or prepaid card in countries marked with a ().
Staro 10.03.2011., 09:52   #1020
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
wtf
Citiraj:
Payments you receive go to your pending balance, usually for 30 days. Payments in your pending balance belong to you, but you can't use or withdraw them. Usually, after 30 days, pending payments go to your available balance, unless PayPal is holding amounts for another reason, as specified in the PayPal User Agreement or other agreement that you have entered into with PayPal. After you have a successful selling history with us, payments you receive go directly into your available balance.
Sad bi ja trebo cekat 30 dana da mi te pare sjednu na racun ? Kako cu platit postarinu za ebay ako mi neko posalje novce..nikako? Dobro,ajd,bar smo dobili mogucnost primanja para..

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na