|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nije ni to presudno. Ja sam nedavno kupil artikl kod kojeg je pisalo da prodavatelj prima samo pay pal plaćanja i da šalje samo unutar USA. Mailom sam ga kontaktirao i tip je pristao da paket pošalje u HR i čak mi ponudio da će prihvatiti i money transfer ako u HR paypal nije dostupan! I da stvar bude bolja, ekspresno je poslao paket tako da mi je iz Kalifornije stigao za 6 dana! Tako da je moja preporuka uvijek kontaktirati prodavača. Ljudi smo, dogovorit ćemo se ![]()
![]() |
#32 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
pa to je istina da očeju van slati makar piše da ne šaljeju , ja sam dosta stvari takvih naručil .. nego me zeza kaj nemrem dobiti pay pal verificiranu adresu a ima dosta dobrih jefinih stvari ( citaj digitalnih fotoaparata ) koje nemrem platiti ak nemam verificiranu adresu ... jeni su rekli da ak ocu mogu poslati sliku kartice , osobne i neznam kaj sve ne pa da buju mi onda prihvatili samo ipak njim tolko ne vjerujem da njim sve to pošaljem :S
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
moze pojasnjenje sta to treba napravit? meni je kartica verificirana, a bas sam isao gledat za adresu i nista nepise da nije verificirana ili nesto drugo? tj. gdje pise da treba verificirat adresu? Inace sam verificirao kreditnu karticu (american express) stavio adresu na koju mi dolaze racuni i nista dalje nisam trebao verificirat EDIT: evo slike na kojoj pise da sam verificiran, ali kako rekoh nista nisam slao osim ukucao onaj broj sa racuna od kreditne kartice ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Magister Mundi sum!
|
nije to to , to svi dobiju ja sam mislil na to da ti je tvoj adresa potvrđena , jer neki prodavači šaljeju samo na adrese koje su potvrđene od strane paypal-a i takvi puno put imaju najbolje stvari ![]() ![]() tak da mi je malo glupo kad piše ispod da šalje world wide a traži potvrđenu adresu :S
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Ali fakat, to je realno problem. Vidio sam i ja puno zanimljivh stvari za kupiti koje ne šalju k nama neverificiranima ![]() Isto tak mi je žao što ne šalju u Europu digitalne kamere iz USA (vjerojatno zbog drukčijeg strujnog adaptera?) jer samo našo novu krasnu Sony kameru za cca 2500kn i još s rezervnom baterijom), a slična takva, samo stariji model kod nas dođe oko 4000kn... Ma bolje da ne mogu kupiti neke stvari,probio bih sve limite na karticama ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Magister Mundi sum!
|
za kamere probaj www.ebay.co.uk , isto imaš gro kamera , digitalaca i ostalih stvari , tam sam ja gledal od canon-a fotiče .. dobi se aparat , objektiv , 2gb memorijska kartica , torbica , neotvoreno , garancija , + kaj ( neznam na koji način su to napravili ) imaju sređeno da se ne plača nikakva taxa na granicama .. i kaj je najbolje dojde oko 500 kn jeftinije nego kod nas a kod nas se za 500 kn više dobi SAMO fotoaparat znači samo tjelo , bez objektiva ili blo čega drugog ... to ko nekakva firma prodaje prek ebay-a .. ali naravno tražiju verificiranu adresu , pital sam dal postoji kakva mogucnost da mi ovak posaljeju , nek mi pogledaju feedback i slicno ali neceju , trazili su da saljem eventualno kopoje osobne , kartice itd a u to se nisam upustal
![]() |
#37 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Naručivanje preko Ebaya
Evo baš "pikiram" neke stvari na ebayu pa me zanima slijedeće - za one koji su naručivali, ili kupuju putem istoga. - Znam da na računalne stvari nema carine, no ima poreza. Mislim da je stupidno ako se nešto novo kupuje staviti "gift" jer nevjerujem da će proći (iznosi oko 500-1000$ stvarne vrijednosti), pa sam se raspitao kod prodavača da li oni mogu navesti recimo 50-60% vrijednosti tako da se ipak plati relativno visok porez, a da se ne izazove sumnja. To prolazi, no onda u osiguranju stvari navode tu cijenu što znači da u slučaju bilo kakvog oštećenja dobijam taj iznos, a ne onaj koji sam platio za naručenu stvar. Što mislite - da li prolazi ovo s manjim iznosom? Da je stvar polovna i korištena onda bi neka "sića" mogla proći, ili čak "gift" klasifikacija, ali kod novih stvari mislim da nije pametno ići na gift soluciju.
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma, pun je forum tih tema-samo kaj se nikom ne da koristiti tražilicu ![]()
![]() |
#40 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma gleda sam par strana u svaštari, ali ništa ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|