Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.10.2007., 13:39   #31
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor IceFisherman Pregled postova
Naravno uvek se prvo pogleda kakve načine plačanja prodavač prima
Nije ni to presudno. Ja sam nedavno kupil artikl kod kojeg je pisalo da prodavatelj prima samo pay pal plaćanja i da šalje samo unutar USA.

Mailom sam ga kontaktirao i tip je pristao da paket pošalje u HR i čak mi ponudio da će prihvatiti i money transfer ako u HR paypal nije dostupan! I da stvar bude bolja, ekspresno je poslao paket tako da mi je iz Kalifornije stigao za 6 dana!

Tako da je moja preporuka uvijek kontaktirati prodavača. Ljudi smo, dogovorit ćemo se
Staro 29.10.2007., 13:49   #32
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
pa to je istina da očeju van slati makar piše da ne šaljeju , ja sam dosta stvari takvih naručil .. nego me zeza kaj nemrem dobiti pay pal verificiranu adresu a ima dosta dobrih jefinih stvari ( citaj digitalnih fotoaparata ) koje nemrem platiti ak nemam verificiranu adresu ... jeni su rekli da ak ocu mogu poslati sliku kartice , osobne i neznam kaj sve ne pa da buju mi onda prihvatili samo ipak njim tolko ne vjerujem da njim sve to pošaljem :S

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.10.2007., 14:27   #33
mikimikic
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
pa to je istina da očeju van slati makar piše da ne šaljeju , ja sam dosta stvari takvih naručil .. nego me zeza kaj nemrem dobiti pay pal verificiranu adresu a ima dosta dobrih jefinih stvari ( citaj digitalnih fotoaparata ) koje nemrem platiti ak nemam verificiranu adresu ... jeni su rekli da ak ocu mogu poslati sliku kartice , osobne i neznam kaj sve ne pa da buju mi onda prihvatili samo ipak njim tolko ne vjerujem da njim sve to pošaljem :S

moze pojasnjenje sta to treba napravit? meni je kartica verificirana, a bas sam isao gledat za adresu i nista nepise da nije verificirana ili nesto drugo? tj. gdje pise da treba verificirat adresu? Inace sam verificirao kreditnu karticu (american express) stavio adresu na koju mi dolaze racuni i nista dalje nisam trebao verificirat

EDIT: evo slike na kojoj pise da sam verificiran, ali kako rekoh nista nisam slao osim ukucao onaj broj sa racuna od kreditne kartice

Staro 29.10.2007., 15:04   #34
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

nije to to , to svi dobiju ja sam mislil na to da ti je tvoj adresa potvrđena , jer neki prodavači šaljeju samo na adrese koje su potvrđene od strane paypal-a i takvi puno put imaju najbolje stvari , a kolko sam čital to moreju dobiti samo englezi i amerikanci

tak da mi je malo glupo kad piše ispod da šalje world wide a traži potvrđenu adresu :S

Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

AOC 17", LCD, LM760

www.crazywarriors.com
Staro 29.10.2007., 16:09   #35
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
nije to to , to svi dobiju ja sam mislil na to da ti je tvoj adresa potvrđena , jer neki prodavači šaljeju samo na adrese koje su potvrđene od strane paypal-a i takvi puno put imaju najbolje stvari , a kolko sam čital to moreju dobiti samo englezi i amerikanci

tak da mi je malo glupo kad piše ispod da šalje world wide a traži potvrđenu adresu :S
ja sam prije dva dana kupio jedan artikl za cca 200kn s dostavom i onda pročital da se neće dostavljati na adrese koje nisu verificirane (ko da to nisam mogao prije pročitati) ali sam drugi dan dobio obavijest da mi je artikl poslan.
Ali fakat, to je realno problem. Vidio sam i ja puno zanimljivh stvari za kupiti koje ne šalju k nama neverificiranima

Isto tak mi je žao što ne šalju u Europu digitalne kamere iz USA (vjerojatno zbog drukčijeg strujnog adaptera?) jer samo našo novu krasnu Sony kameru za cca 2500kn i još s rezervnom baterijom), a slična takva, samo stariji model kod nas dođe oko 4000kn...

Ma bolje da ne mogu kupiti neke stvari,probio bih sve limite na karticama
Staro 29.10.2007., 16:24   #36
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

za kamere probaj www.ebay.co.uk , isto imaš gro kamera , digitalaca i ostalih stvari , tam sam ja gledal od canon-a fotiče .. dobi se aparat , objektiv , 2gb memorijska kartica , torbica , neotvoreno , garancija , + kaj ( neznam na koji način su to napravili ) imaju sređeno da se ne plača nikakva taxa na granicama .. i kaj je najbolje dojde oko 500 kn jeftinije nego kod nas a kod nas se za 500 kn više dobi SAMO fotoaparat znači samo tjelo , bez objektiva ili blo čega drugog ... to ko nekakva firma prodaje prek ebay-a .. ali naravno tražiju verificiranu adresu , pital sam dal postoji kakva mogucnost da mi ovak posaljeju , nek mi pogledaju feedback i slicno ali neceju , trazili su da saljem eventualno kopoje osobne , kartice itd a u to se nisam upustal

Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

AOC 17", LCD, LM760

www.crazywarriors.com
Staro 30.10.2007., 22:51   #37
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Naručivanje preko Ebaya

Evo baš "pikiram" neke stvari na ebayu pa me zanima slijedeće - za one koji su naručivali, ili kupuju putem istoga.

- Znam da na računalne stvari nema carine, no ima poreza.
Mislim da je stupidno ako se nešto novo kupuje staviti "gift" jer nevjerujem da će proći (iznosi oko 500-1000$ stvarne vrijednosti), pa sam se raspitao kod prodavača da li oni mogu navesti recimo 50-60% vrijednosti tako da se ipak plati relativno visok porez, a da se ne izazove sumnja.

To prolazi, no onda u osiguranju stvari navode tu cijenu što znači da u slučaju bilo kakvog oštećenja dobijam taj iznos, a ne onaj koji sam platio za naručenu stvar.

Što mislite - da li prolazi ovo s manjim iznosom?
Da je stvar polovna i korištena onda bi neka "sića" mogla proći, ili čak "gift" klasifikacija, ali kod novih stvari mislim da nije pametno ići na gift soluciju.
Staro 31.10.2007., 00:01   #38
Newmie
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Newmie je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2007., 00:23   #39
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ma, pun je forum tih tema-samo kaj se nikom ne da koristiti tražilicu

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2007., 01:27   #40
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ma gleda sam par strana u svaštari, ali ništa , nije mi palo na pamet da je pod "ostalo"...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno