|
![]() |
#1232 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ti nabuđeni vertexi su strava.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1234 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Dali uzet 240GB Intel serija 520 ili Patriot Pyro? http://www.protis.hr/products/detail...gs25ssdr/85176 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Iskreno koji god uzmeš nećeš pogriješiti...ali imho ja bi se ipak odlučio za intela nije neka velika razlika u cijeni a ipak dvije godine gare plus imas...i intel ko intel dosta pouzdan .. pogotovo ta serija 520/530 dobri su...na tebi je da sam odlučiš...
![]() |
#1237 |
Premium
|
Brko šta se praviš važan ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1238 | |
Premium
|
Citiraj:
Thx. Onda ću ić na Intel 520 ili 530 serija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo mog samsunga nakon nešto više od pola godine upotrebe ![]() Nisam primjetio neki bug o kojem se trenutno piše...jedino što me smeta je nekompatibilnost samsung magiciana i amd chipseta kada je u pitanju nadogradnja firmewara. Na žalost ne polazi mi to za rukom ni preko iso butabilnog CD-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Isključi AHCI u BIOS-u i probaj na "legacy IDE" načinu rada - tako je meni htjeli Flashnuti Corsair SSD. Najbolju podršku za flashanje ima OCZ (Toshiba) - dobiješ fino bootabilini Linux ISO na kojim ti je novi firmware, fix za probleme sa senzorom temperature i ostale sitnice. Najgora podrška za flashanje je vjerovatno Kingston - jer ne možeš nikako flashati stariju verziju Firmwarea u sličaju da novi shebu. A isto vrijedi i za Corsair. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1241 |
Premium
|
Koliko je meni poznato flašanjem novog firmwarea na bilo kojem ssd-u nema povratka na stari ...čekaš dok ne izađe opet novi da popravi bugove ako ih ima.. @Mladenxy..nevidim zašto misliš da samsung nije kompaktibilan sa amd čipsetom...ugradio sam ih dosta na kompove sa amd pločama(čipsetima) i sve radi normalno...jedino što su rezultati malo manji u odnosu na intelove čipsete (čitaj ovo benchmarci sintetika)..možda nešto ne odrađuješ dobro..sem toga samsung ima svoj softver za upgrade firmaware-a..i da probaj ugasiti rapid mod i napravi normalni test bez rapida pa onda vidi skor... @don pošto imam dosta dugo ocz vertex 4 da te malo ispravim.. ![]() ![]()
![]() |
#1242 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bez rapida je skroz unutar specifikacija,nikavih problema. Što se kompatibilnosti tiče nadogradnje iz windowsa preko magiciana na AMD chipsetu, nema kompatibilnosti. Google je pun linkova sa istim problemom prilikom nadogradnje firmaware-a. Ovo prebacivanje iz ahaci u ide pa pokušaj fleshanja mi se baš i neda raditi. Zadnji puta kada sam prebacivao iz ide u ahaci smrdali se windowsi a baš mi se i neda sve ponovno instalirati samo zbog toga. Eventualno kod neke novije verzije i kada ću stavljati OS na novo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Premium
|
Čuj ako ti sve radi ok nediraj ništa..jedino ako imaš nekakav problem u radu sa ssd-om onda je to druga priča dok radi kako treba nediraj..koliko sam upoznat idući mjesec bi trebao izaći novi firmware za tvoj ssd ..ako nemaš nešto bitno na njemu napravi secure erase i spucaj novi firmware (drugi komp sa drugim windowsima kao sekundarni hdd) tako sam ja svoj bivši t.j prebačen kod klinaca u komp ocz agility 3 radio uredno secure erase i update firmwarea..
![]() |
#1244 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Premium
|
Evo da netraži okolo ako se zna snaći ali mislim da nije problem... Uključiti ili isključiti ahci mod.. 1. Startup "Regedit 2. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services 3. Open msahci 4. In the right field left click on "start" and go to Modify 5. In the value Data field enter "0" and click "ok" 6. exit "Regedit" 7. Reboot Computer and enter BIOS (hold "Delete" or "F2" key while Booting In your BIOS select OnChip PATA/SATA Devices. Now change SATA Mode to AHCI from IDE. Nakon restarata windowsi će prepoznati ahci mod. ili 1) Run the Registry Editor (regedit.exe) 2) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\Msahci 3) Set the "Start" value to 0 (zero) 4) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\Pciide 5) Set the "Start" value to 0 (zero) 6) Ugasi računalo. 7) Pokreni ponovo računalo uđi u bios podesi da ahci bude upaljen t.j postavljen umjesto ide ...spremi bios postavke (obično je F10 za spremanje )restartiraj računalo i to je to.. ili solucija treća..skini ovaj Fix od microsofta ..pokreni instaliraj restartaj računalo i gotovo... ![]() Ako neznaš kako doći do regedita utipkaj samo u search regedit i nakon toga enter...dalje ti je napisano što raditi...
![]() |
#1246 |
Premium
|
Dali ja mogu normalno staviti u komp SSD, instalirati Win i to je to? Bez tih i sličnih namještanja krefeka.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
ukupn score mi je oko 500 a tebi 15000 pa jel mogu ce da sam popusio neispravan ssd |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1250 | |
Premium
|
Citiraj:
@Gabre onaj rapid kod semija može biti upaljen i ne... razliku nećeš primjetiti u stvarnom radu osim u ovim sintetikama tj bencmarcima.. ![]()
![]() |
![]() |
#1251 |
Premium
|
Znači ako nije podešeno na ahci mod, podesit ću i počet instalaciju Win. Gore će ić dosadašnji Win 7 Ultimate 64bit. Hvala vam puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ukupan score na sata 6 gb/s bi trebao biti svakako veci od 500, negdje oko 800 bi trebao biti. Inace koliko sam primjetio Samsung serija ima nesto slabije rezultate u 4K Write i 4K-64Thrd Write medjutim da bih rekao da sam to primjetio u nekakvom radu lagao bih debelo. Disk ima 7 dana rada i 1TB prometa, nije cista instalacija nego Ghoustani windowsi stari 3 godine otprilike, ovo je valjda 4-ti hard na koji su preselili. ![]() ![]() Evo ti usporedba prvo sa Rapid mode a onda bez, osobno koristim Bez Rapid mode jer zbilja ne vidim nikakvu razliku realno. Isto tako uzme mi ukupno 3,6GB rama ukljucujuci windowse a kako imam raspolozivo 7,8GB desilo mi se da je load dosao na 7,2GB dok sam encodirao u pozadini i imao otvoreno 10-tak tabova u Mozili. Ako se nadogradim na 16GB onda ok... medjutim sada bez nekog realnog ubrzanja a cisto radi sintetike nema razloga imati Rapid mode ukljucen i ponekad balansirati na +90% granici zauzeca memorije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Imam EVO, i koristim rapid mode - ali primarno zbog tzv. 'write optimizacije'. Kod pisanja zajedno prikrpa vise blokova da se istovremeno pise, pa je manji wear na pisanje na SSD-u. Razliku u performansama sa i bez RAIPID moda je prakticki nemoguce skuziti, osim u benchmarcima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() isao sam naknadno restartati windoze i dobio sam doslovno ukupni score nekih 9xx ovo drugo isto slicno, znaci sve je ok. nego, sto pricate o postavkama za ss, ja sam svog samo ustekao digao windowse i instalirao onaj njegov CD sto dodje s njim, pa sam naknadno promijenio plocu i proc i grafu, i samo ustekao ssd i digli se windowsi bez problema i evo sve radi. Iako planiram sad roknut format pa natrpat igrama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Premium
|
Već je bilo dosta govora o tome dali podešavati tj optimizirati ssd...današnji ssd-eovi mogu i nemoraju se malo tvikati(podesiti)..naime radi se o tome da će prije otkazati poslušnost samog kontrolera na ssd-u nego što ćete ga vi ubiti pisanjem čitanjem fajlova...poenta priče je da mu se spucaju pravilni drajveri (ahci intel ili ahci amd) ovisi o vrsti ploče koju posjedujete..i da mu je trim upaljen t.j da se ssd trimuje (recimo ovo kao neka vrsta defragmentacije) u pravilu trim se sam pali po defaultu instalacije windovsa 7 i 8 tako da nemorate pretereno brinuti oko toga nego jednostavno samo provjeriti dali je trim upaljen..to se moze preko cmd-a komandama.. utipkamo cmd, desni klik na aplikaciju i Run as administrator utipkamo fsutil behavior query disabledeletenotify Prikazuju se jedna od dvije opcije ili DisableDeleteNotify = 1 - Windowsi ne salju trim naredbu ili DisableDeleteNotify = 0 - Windowsi salju trim naredbu Postoje i mali programi preko kojih možete uvijek pogledati stanje ssd-a Ssd life..i naravno CDI (Crystal Disk Info) ![]() ![]() Ovdje još imate ako želite malo optimizirati svoj ssd..http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=238109 i za kraj kao što rekoh ne brinite za potrošnju ssd-a prije crkne kontrler nego ga vi ubijete pisanjem,čitanjem.. važno je da pravilno instalirate drajvere za ssd postavite mod ahci instalirajte windoze i gasss.. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Wizzard. 30.09.2014. u 20:22. Razlog: dodane slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Premium
|
Hvala na ovim informacijama, znači nema straha ![]() Vi koji imate Intel 520 240GB, koliko GB vidi Windows (za upotrebu)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Npr. duže vrijeme sam koristio jednu inačicu programa za keširanje svojih diskova i mogu reći da točno osjetim kada je uključeno, a kada nije ... bolje rečeno, osjetim po radu kompa da mi je istekla licenca za cache aplikaciju ![]() Inače ovako to radi na 4 Intelove 520-tke. Vjerojatno (u mojem slučaju) osjetim razliku jer je 30-ak GB RAM upregnuto isključivo za keširanje diskova, pa pokrije puno veću porciju diska i aplikacija tj. često vršenih svakodnevnih radnji. Naravno, ne treba ni spominjati da se nešto uštedi na zdravlju diskova, pošto se nerijetko podaci dohvaćaju iz RAM-a, dok diskovni kontroler brine da se oni rjeđe zapisuju (koji također posjeduje 1GB RAM-a), kada je uključena opcija odgođenog zapisivanja . ~93% je stvarni kapacitet na toj Intel seriji, tj. 224GB u ovom slučaju. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 16.12.2019. u 16:44. Razlog: obrisan višak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Premium
|
Drugi tjedan mi stiže Intel 520 240GB pa bi volio neke stvari rasčistiti. Ispada da se razne starije "optimizacije" mogu izbjeći kod ovih novijih SSD-a iz razloga što su kao dugotrajniji od prijašnjih verzija i nema nekog straha da će crknuti zbog trošenja. A ja inače volim pojednostavniti stvari ![]() Dakle ovim redom: 1. spojim SSD na matičnu 2. uđem u bios i namjestim na ahci mod 3. počnem instalaciju Windowsa 4. nakon windowsa instaliram drivere za SSD koji su na njegovom CD-u (ili skinut neke nove?) Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Stiže mi uskoro jedan SanDisk Ultra Plus 128GB za staru, jer njen disk je prdno na rosu. Cjenovno je super pozicionaran, ima odlično čitanje, u razini Vectora 150. Pisanje nije bitno, neće se puno po njemu "šarati". Što je sigurno-sigurno. Dobro radi na AMD chipsetima, nije Sandforce kontroler, i to je to. Javim rezultate nakon što ga u ponedjeljak isprobam. No čini mi se da će gore Windows 8.1 letjeti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|