|
![]() |
#10951 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Riješeno bez restarta 😁 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10952 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Poznat problem na Mikrotiku i OpenWrtu, rebootaj ruter i trebalo bi proraditi, ako ne onda je neki ispad kod njih. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10953 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Ha ha. Ma znam za to, zato i imam složen "backup" preko 4G na samom mikrotiku, pa čim pukne DSL prebaci na LTE. No noćas rebootao ruter i neće na net, čak i stavio njihov na tvorničke postavke, ista stvar, poludio. A kažem već sam par puta popio ban zbog "širenja virusa", a kad bi se pitalo kakvih to virusa ispalo bi da nemaju pojma. Tako da je to varijabla koju moram uzeti u obzir kad god nešto pukne, da nije do mene ni do centrale već do autenifikacije korisnika, što mi se i činio problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10954 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jutros nije bilo neta. Isto kao i prije nekoliko dana. Bizarno je da je sve radilo normalno sve dok nisam resetirao router. Od tada blackout do nekih 6.30h. A nekidan je bila priča za sebe. Skidao sam nešto i ono što se skidalo se nastavilo skidati, a sve što sam novo pokušavao, čak i najobičniji surf, nije radilo.
![]() |
#10955 | |
Uptime freak
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10956 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Kad je meni puklo i nije se podizalo niti nakon reboota prije par mjeseci, došao je SMS od HT-a da su detektirali probleme i nije PPPoE radio nekih 8 sati. No u svakom slučaju kad se to dogodi prvo treba probati sa rebootom kompletne opreme, i DSL modema (ili ONT) i routera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10957 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2020
|
Na karti dostupnosti za moju lokaciju piše da je adsl max 20-30 mbps. Jeli moguće imati veće brzine ako kupim bolji router tj neki koji nije t-com speedport? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10959 |
Registered User
|
Hvala na odgovoru. Najveći mi je problem ljeti. Kuća 3 etaže, svaka etaža 100 kvadrata i ukupno 12 soba turista i svi imaju mobitele+ neki i tablete a optika nije dostupna u kvartu. Već mi je unaprijed muka od ljeta kojeg dolazi i žuganja na internet od strane turista. Isprike na rantu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10960 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
i to bi ti pokrio sa 1 uređajem jel ? jok, neče ici . a 20-30 mbit bi moglo zadovoljit normalno upotrebu surfanja webo al youtube, netflixi .. tesko da bude zadovoljilo 12 soba u svaku sobu dovuc lan kabel i ap |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10961 |
Registered User
|
Imam i prizemlju ADSL al je i to nedovoljno. Powerline adapter ne mogu jer svaki kat ima svoje brojilo. Acces point i lan kabel u svaku sobu ili bi bilo dovoljno dva acces pointa po katu u koje bi lan kabel priključio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10962 |
Uptime freak
|
to što imaju odvojena brojila ne znači da nisu na istoj fazi. Ako imaš od koga posuditi, probaj powerline. Što ti vrijedi i 12 access pointa po katu kad si ograničen s tih 20-30 mbit dsl-a. Svaki kat jedan AP sasvim dovoljno i bar će wifi raditi, a brzina je ionako ograničena |
![]() |
![]() |
![]() |
#10963 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Cek, ovdje trenutno brkamo dva problema, ne? 1. kako dovesti wifi u svaku sobu 2. sto napraviti sa internetom s obzirom na adsl situaciju Za 100 kvadrata vjerujem da bi dva AP-a po katu trebala pokriti, osim ako nije bas neki cudan tlocrt i gomila armiranog betona posvuda. A po pitanju interneta, koliku brzinu dobivas na mobitelu? Razmisli o nekoj varijanti preko mobilnog neta (homebox, pokucni i te spike), mozes svakom katu staviti svoj, i onda po potrebi, ako neki gosti skinu pola interneta pa te telekom trottlea, njih prekopcati na adsl, a imas i dobru redundanciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10964 |
Registered User
|
Hvala obojici na odgovoru, dali ste mi misliti. Imam i za posudit powerline pa cu sa tim probat također kako ide. Ako bude loše onda bi moga razmisliti o tom internetu priko sim kartice jel? Bar za taj srednji kat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10965 |
Registered User
|
Posudio tplink powerline i stvarno super ispalo. Puna brzina preko cijele kuće od preko 300 kvadrata. Nije imalo na kraju veze što je više brojila. Kupit cu onda dva powerlinea i iskombinirat sa ova dva adsl routera koja imam u kući. Hvala svima na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10967 |
Registered User
|
Pozdrav, zanima me mogu li se ne-tcomovi modemi iskonfigurirati da ispravno rade po pitanju telefonije/interneta/maxtv-a? Konkretno, zanima me mogu li tcomov speedport zamijeniti ovime: https://www.asus.com/Networking-IoT-...ries/DSLAC68U/ Ako ima koji link na relevantne teme/postove bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10968 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10969 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10970 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
https://www.asus.com/Networking-IoT-...es/DSL-AC87VG/ https://www.asus.com/Networking-IoT-...es/DSL-AC68VG/ ili ako ti Asus nepaše uzmi ovaj https://www.tp-link.com/au/home-netw...archer-vr600v/ Za VoIP osposobit trebaš ćeš izvuć podatke iz configa TCom rutera. Isto tako ako ti baš baš treba telefon a neželiš se upuštat VoIP pokušaj zvati SZK i pitati da ti treba "Obična telefonska linija" onda ti vrate napon na bakru i onda ide fora sa Splitterom. Izmisli im neku stvar zbog čega ti treba "Obična telefonska linija" pa ti se možda smiluju meni je barem tako upalilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10972 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10973 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Znaci molba da prebace natrag na bakar jedina opcija, iako pretpostavljam da ce i to otici s vremenom (ako uopce bi pristali). Valjda je najjednostavnije onda traziti njihov router u bridge (jel radi voip tako, ili isto nula bodova pa ni to nije opcija?) Zadnje izmijenjeno od: rendula. 11.01.2021. u 14:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10974 | |
Premium
|
Citiraj:
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10975 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10976 |
Premium
|
Nevidim razlog da neupitaš na SZK da ti vrate POTS "Obična telefonska linija" Čak kad dođe optika do tebe VoIP je dosta lakše namjestit jer možeš direktno spojiti SIP adapter.Ugl najteža stvar je doći do podataka tvog configa. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10977 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Sta cinit,istice ugovor max paket(turbo vdsl 50) fiksni tel 169 kn mjesecno,na starog prebacen za popust na starije od 60g ili kako je vec islo prije 2 g. halp Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10978 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Punac i punica, koji su u dalmatinskom selu bez jakog signala, imaju paket MAXnet mini i uređaj huawei b68a-24 koji je koliko vidim u stvari 3G uređaj i brzine i stabilnost veze su jako loši. Zanima me jel Tcom daje 4G ili 5G uređaje ili su oni zaglavili s tim oldtimerom? Također najbliži repetitor je udaljen cca 2km pa me zanima neki setup s vanjskom antenom koja bi bolje primala signal i da ju se može spojiti na ruter Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 18.01.2021. u 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10979 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
možeš i na taj router spojiti vanjsku antenu, ne vidim problem. ako je loš signal, neovisno o uređaju bi bio loš signal ionako. nemaš potrebe raskidati ugovor, niti vidim potrebe za time. odi na kerman, kupi si adekvatnu antenu (3g je na 1800-2100) i spoji ju. https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...170MHz,-g=12dB |
![]() |
![]() |
![]() |
#10980 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
@telefunken: koliko taj maxnet mini kosta? Pitam jer npr za 179kn imas A1 flatbox (1tb promet), sumnjam da može lošije od ovog maxnet mini čuda koje je limitirano na 7mbit raditi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|