|
![]() |
#10141 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2018
|
Citiraj:
To i pokazuje dokument u javnoj raspravi gdje je tek sada uveden vektoring. Imaš VDSL 2 i tu brzinu i to je to. A na na novim tehnologijama to će letiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10142 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
Naravno da Vectoring brzine nisu još puštene, sad smo samo na vdsl2 brzinama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10143 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Ako na slici nađete gdje piše da će nuditi i veće brzine od 100/20mbps sa supervectoringom onda vam skidam kapu. Kažem nemojte se zavaravati to što supervectoring će omogućiti i puno veće brzine na malim udaljenostima ne znači da će HT puštati maksimalno moguće brzine. Evo slike pa se uvjerite da u ponudi za supervectoring neće biti moguće dobiti više od 100/20mbps. BTW štonse tiće vectoringa on je već aktivan na svim fttc ormarima. Dosta je kolega tu spomenulo da im je aktivan vectoring. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10145 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Ne samo GDJE nego i TKO. Sami su izjavili da ih najviše usporava papirologija i nedostatak radne snage pri uvođenju optike. Kažu da pare nisu problem a odjednom imaju i volje za svjetlovodizaciju rvacke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10146 |
Registered User
|
Budimo realni. U velikoj mjeri koči ih veliki nameti posebno pravo puta. Ok razumijem da HAKOM dampira maloprodajne cijene paketa zbog tržišnog natjecanja. Ali ovi pohlepnici u državnom vrhu i lokalnim samoupravama neće da spuste namete prava puta i ostalo što bi utjecalo na povečanu gradnju nove infrastrukture kod oba operatera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10147 |
Registered User
|
Citiraj:
A čuj i mene je to tad iznenadilo ali stvarno nema smisla nikakvog ta tablica i ipak se nadam da će kad budu slagali ponude za nove brzine ubacit i te prave za super vector na 35b profilu a to je 250/50Mbps. Ako nebudu onda je to pomalo tragikomično da na super vectoru puštaju brzine kao na 17a profilu. Smiješno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10148 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pa i oni sami tvrde da su sa NGN infrastruturom pokrili samo nešto malo više od 50% (iako im ni to nevjerujem) znači ima toga dosta ohoho nepokrivenog i masa ljudi će ostat i dalje na mizernim brzinama ili se krpat sa onim hibridnima "homebox" riješenjima što je presmiješno "riješenje". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10149 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Postoje korisnici koji imaju uključen vectoring i imaju dosta problema s konstantnim pucanjem linije. 7-10 puta dnevno. Mislim da je to glavni razlog zašto ne puštaju to svima kojima mogu. Ovo su valjda testni korisnici.
![]() |
#10150 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
HAKOM regulira tržišne cijene na način da kad dođeš do određenog broja korisnika, ne smiješ davati niže cijene. HT sad više ne daje one super jeftine pakete, zbog HAKOM-a jer ne smiju. A1 je morao dići cijene jer uz HT oni su gigant i tko bi bio na nekoj alternativi ako ovi dvoje nude kvalitetu po niskoj cijeni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#10151 | |
Budget gamer
Datum registracije: Nov 2017
|
Citiraj:
Ja sam takav. Danas bio tehničar. I kaže da je problem je u ruterima koji imaju stariji firmware. Meni je uključen vektoring, propusnost 105mbit/s a kaže max ti mogu pustit profil 50 jer bi inače stalno pucalo. Veće brzine tek preko gfast. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10152 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
A meni noviji firmware uzrokuje konstantna smrzavanja SpeedPorta Plus na optici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10153 |
Registered User
|
Vidis ja nisam prek ht nego preko iskona na fttc-u gdje je aktiviran vectoring i ne puca mi veza ali modem daje max 50mbps sto ispada vise od 500m parice na vdsl-u ali tehnicar kad mi je zadnji put bio popravljao ispucalu žicu rekao je da je fizička udaljenost zapravo oko 250m i da ima puno smetnji te da tu nikakav vectoring ne moze pomoci jedino optika da se dovede barem do stana i instalira FTTB ormaric i g.fast. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10154 |
Registered User
|
Znači mi smo se napokon usaglasili! Svi želimo G.fast i da skratimo taj bakar na 20-50m maksimalno ![]() doduše ja imam i sad takvu duljinu možda još koji metar oko 70m do FTTC i nikad nikavih problema sa linijom izuzev njihovog ušljivo lošeg wlana preko onog speedporta ali sve drugo odlično. Samo je problem što oni neće da puštaju G.fast iz FTTC kabineta a teoretski bi mogli jer takvih praksi po svijetu ima, googlao samo malo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10155 |
Registered User
|
Je moguce je g.fast iz fttc-a ako su parice tip top. Kod nas su ugl. šroteks kvalitete još iz doba jugoslavije tako da treba to čupat van i postavit optiku ako misle dat veće brzine svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10156 |
DIY DILETANT
|
Teoretski, kad bi sve parice bile vektorirane, crosstalk bi bio zanemariv i brzine bi bile blizu deklariranima. https://www.assia-inc.com/resources/...sl2-vectoring/ Ima zgodna tablica koja govori više od tisuću riječi u ovom članku: https://www.increasebroadbandspeed.c...osstalk-crisis Uglavnom, nije samo do trulih parica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10157 |
Registered User
|
Tako je kolega optiku skroz da zgrada! Jer onda neće bit problem bakar po zgradama to se već da sredit ali problem su kablovi do zgrada i ta trasa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10158 |
Registered User
|
Razlog zašto HT više ne nudi ponude ispod stola. https://novac.jutarnji.hr/aktualno/ht-kaznjen-i-mora-platiti-28,1-milijuna-kuna-jer-nisu-prijavili-svoje-maloprodajne-cijene/9488195/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10159 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10161 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
Btw, super je bio taj zločinački MAX3 XS paket, dvije godine sam uživao u blagodatima istog ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10162 |
Registered User
|
Znači da prevdem na seljački mi sa tim paketima 209+15+5+5kn smo najebali i nema šanse da kod produljenja dobijemo tako nešto povoljno ponovi tipa sve Arene i SK kanale za 15kn ili HBO za 5kn!?? A niša meni kad bude isticalo samo net i fiksni telefon ostavljam, a gasim maxtv. To ili prelazak i ponovni povratak na Bnet(A1) mrežu. Nema druge, ja ne planiram plaćat ništa fiksno nikom oko 300kn ili više, maksimala je bila ovo oko 230kn. A net i fiks telefon se da valjda isposlovat za 170/180kn ili manje vidjet ćemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10163 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Možda se ne radi o tim paketima koje ti imaš (i ja imam isto), nego o nekim drugim. Ovi naši paketi su uredno bili navedeni u cjenicima s posebnom ponudom i to jako dugo tako da ne vjerujem da to nije prijavljeno Hakomu.
![]() |
#10164 |
DIY DILETANT
|
Pa lijepo piše da su ti "paketi" bili u opticaju od 2015-2017. Ta je voda davno prošla ispod mosta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10167 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10169 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja sam jučer razgovarao s HT-om putem chata i telefona, najbolje kaj sam dobio je produljenje postojećih uvjeta. Ne nude mobilne uređaje. Prodajnog predstavnika nisam zvao, budem probao nekog. Koga? ![]()
![]() |
#10170 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
A što sad imaš i koliko plaćaš?
|
|
Oglas
|
|
![]() |