Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2011., 19:48   #901
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
max adsl korisnici,kakva vam je veza danas,mene nesto zeza dosta,ucitava se itd ali dosta sporo,pa ne znam dal je nesto kod mene ili kod njih..
MuroF je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2011., 20:53   #902
Interpol
Premium
Moj komp

Interpol's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Meni browser radi normalno, ali imam problema s torrentom
Interpol je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2011., 21:04   #903
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
ping 54ms, brzina 3,20mbs
cini se da je sve ok,ali kao da šteka pa se pokrene,pa opet zeza..uf..
MuroF je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2011., 22:20   #904
gazda099
Premium
Moj komp

gazda099's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
nisam primjetio nikakve probleme, sve radi ok, doduše osim zujanja internetom ništa drugo nisam radio
gazda099 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2011., 09:54   #905
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
I meni je zapinjalo prilično prekjučer....
Evo za sve zainteresirane jedna friška insiderska informacija - krenula je akcija za NOVE korisnike max adsl-a i max tv-a.
Za svaki novi sklopljeni max adsl ugovor na 24 mjeseca dobijete Samsung Monte mobitel - S5620 - wlan, gps, bluetooth, touchscreen itd...
Za svaki novi sklopljeni max tv ugovor sa sport ili hbo paketom na 24 mjeseca dobijete Samsung LCD TV C350 22".

Starim korisnicima po običaju k... u zube ilitiga hdd od 320gb ali samo za produženje ugovora max adsl, za max tv ništa....

Edit: Kasno palim, jučer sam saznao a evo danas su već stavili i na net ovo gore sve osim hdd-a....

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 15.01.2011. u 10:11.
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2011., 12:27   #906
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ja baš danas telefonski produžio maxadsl ugovor na 24mj. i dobiva se WD HDD 320gb od danas ponovno
Staro 17.01.2011., 11:54   #907
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ajd ako netko može pomoći, izgleda da se nisam dosta naspavao pa ne mogu skontati kolka bi ispala konačna cifra mjesečne pretplate sa tel. priključkom, max adsl-om 4mbit flatom i max-tv ovim sportskim paketom...
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2011., 12:03   #908
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Tel. pretplata + 4Mbit + Flat + Osnovni Extra + Sportski paket = 392kn
Tel. pretplata + 4Mbit + Flat + Osnovni + Sportski paket = 378kn
Staro 17.01.2011., 12:15   #909
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007

zafaljujem
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2011., 23:10   #910
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Meni zadnja 2 dana navecer net katastrofa...evo sad izmjerio na speedtest.net...imam 1,2mbit od 4mbit download...

Ima jos tko ovako spor navecer net ili? Ujutro je sasvim ok...
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.01.2011., 23:45   #911
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Uspostavljena veza CARNeta s Hrvatskim Telekomom na CIX-u
Dana 10. siječnja 2011. godine CARNet je uspostavio razmjenu prometa s Hrvatskim Telekomom d.d. preko hrvatskog nacionalnog središta za razmjenu internetskog prometa - CIX (Croatian Internet eXchange).

Ovom dugo priželjkivanom vezom, komunikacija korisnika iz CARNetove mreže i korisnika iz mreže Hrvatskog Telekoma odvija se izravno i unutar Hrvatske, a ne primjenom CARNetovih i HT-ovih veza na Internet.

CARNet ima ukupno sedamnaest veza na CIX-u što CARNet stavlja na prvo mjesto po broju ostvarenih izravnih razmjena prometa s drugim velikim davateljima internetskih usluga u Hrvatskoj.
-------------------------------------------------
Napokon se i T-Com prikljucio na CIX
Staro 22.01.2011., 09:21   #912
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Super!!, još sa Metronetom (trebalo je još u 11/2010)
housel je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2011., 13:21   #913
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Uspostavljena veza CARNeta s Hrvatskim Telekomom na CIX-u
Dana 10. siječnja 2011. godine CARNet je uspostavio razmjenu prometa s Hrvatskim Telekomom d.d. preko hrvatskog nacionalnog središta za razmjenu internetskog prometa - CIX (Croatian Internet eXchange).

Ovom dugo priželjkivanom vezom, komunikacija korisnika iz CARNetove mreže i korisnika iz mreže Hrvatskog Telekoma odvija se izravno i unutar Hrvatske, a ne primjenom CARNetovih i HT-ovih veza na Internet.

CARNet ima ukupno sedamnaest veza na CIX-u što CARNet stavlja na prvo mjesto po broju ostvarenih izravnih razmjena prometa s drugim velikim davateljima internetskih usluga u Hrvatskoj.
-------------------------------------------------
Napokon se i T-Com prikljucio na CIX
Ne da mi se googlat, pa ako možeš u kratkim crtama pojasnit šta se dobiva sa tim?
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2011., 21:06   #914
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

U kratkim crtama ti pise gore.

Citiraj:
A detaljnije imas na cix.hr. Uglavnom, cilj je da promet zimedju HR ISP-ova ide samo unutar HR, da se ne moraju koristiti vanjski, medjunarodni, linkovi.
Ali od ISP-a ovisi da li ce imati peering izmedju ostalih CIX clanica ili samo izmedju tog ISP-a i CARNeta.
Staro 23.01.2011., 13:48   #915
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Upravo mi istice adsl u ovome stanu gdje sam sada (tj. u trecem mjesecu) pa me zanima po vasem dali da ostanem na t-comu ili da predem na Iskon (posto mi je jedino on dostupan kao alternativa ovdje u Zg gdje stanujem).
Znam da se radi o gotovo istoj stvari, ali me zanimaju vasa iskustva sa Iskonom tj. dali je bolji nego t-com?
Netko je spomenio da se sada pri produzivanju ugovora dobije HDD? Dali ta akcija jos traje posto nista ne pise na njihovome webu?
Ako se odlucim produziti ugovor kod t-coma, dali to mogu sve obaviti preko telefona ili moram ici kod njih? Isto me zanima i za prekid usluge...dali idem kod njih ili sve preko tel.?

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 13:57   #916
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Riječi im se pozlatile.

Citiraj:
Zašto kasni optička mreža?
Radi se i na elektro mreži te će tijekom iduće godine svi drveni stupovi biti zamijenjeni betonskima na koje će ići i optički vodići što će pak krajem 2011. godine svima na području općine Bistra omogućiti korištenje telekomunikacija bez ograničenja.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 14:42   #917
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Riječi im se pozlatile.
Uffff, da bar! Jer meni linija isto ide preko "zraka", pa sam u startu odusto od optike.

No, sad kad vidim ovo, ima nade! Pogotovo zato kaj već imam postavljenje nove betonske stupove kroz naselje. ^^
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 15:00   #918
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Glavni vod uz glavne ceste ide podzemnim kablovima i postavljeni su šahtovi još jesenas, a na sporedne ulice se optikaner diže na betonski stup i ide ispod kabla za struju.
Tako je već jedan dio napravljen.
Vjerojatno im je to jeftinije nego da ponovno kopaju. 2009. su asfaltirali jer su postavljali kanalizaciju, nove cijevi za vodovod, i priključke vode i plina za svaku parcelu.
Nakon toga je asfaltirano.
Da dobijem 4/4 mbita bio bih prezadovoljan.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 15:01   #919
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor win32 Pregled postova
Upravo mi istice adsl u ovome stanu gdje sam sada (tj. u trecem mjesecu) pa me zanima po vasem dali da ostanem na t-comu ili da predem na Iskon (posto mi je jedino on dostupan kao alternativa ovdje u Zg gdje stanujem).
Znam da se radi o gotovo istoj stvari, ali me zanimaju vasa iskustva sa Iskonom tj. dali je bolji nego t-com?
Netko je spomenio da se sada pri produzivanju ugovora dobije HDD? Dali ta akcija jos traje posto nista ne pise na njihovome webu?
Ako se odlucim produziti ugovor kod t-coma, dali to mogu sve obaviti preko telefona ili moram ici kod njih? Isto me zanima i za prekid usluge...dali idem kod njih ili sve preko tel.?
HDD je na akciji i mislim da je WD 2,5 incha i to od 320 gb, za produziti nazoves 0800 9000 i za koji dan ti HDD stize na kucnu adresu.Obavezno napomeni da zelis HDD jer ti ga oni nece ponuditi.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 15:02   #920
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Mene su zvali i nudili ga.. samo sam se slatko nasmijao i rekao ne..
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 19:57   #921
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
HDD je na akciji i mislim da je WD 2,5 incha i to od 320 gb, za produziti nazoves 0800 9000 i za koji dan ti HDD stize na kucnu adresu.Obavezno napomeni da zelis HDD jer ti ga oni nece ponuditi.
Puno hvala na odgovoru.....sada samo moram vidjeti dali da predem na Iskon ili da ostajem na t-comu. Uzas, a samo 50-ak m od mene je dostupno more providera, a kod mene samo Iskon, t-com i H1 koji ispada iz igre odmah posto nema IPTV.

Znaci biram Iskon ili da ostanem na t-comu!? Sto se tice brzina ne zalim se jer dobijem sta platim no bio bih sretniji sa malo vecim uploadom.
MaxTV mi radi isto tako ok te tu nemam neke zamjerke, samo ne znam kakav je Iskon.TV u odnosu na njega?

Sutra-preosutra cu odluciti i produziti ugovor ili se prebaciti na Iskon.

Svaki savjet je i vise nego dobrodosao.

Staro 23.01.2011., 20:11   #922
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Nemoj mijenjat providera zbog par kn niže cijene, meni je recimo puno bitnije sama stabilnost veze.
Godinama sam na t-comu i nije se ni jednom dogodilo da nisam mogao na net ili da je nešto bilo usporeno i sl., veza uvijek savršena.

Osobno bi prelazio negdje dalje samo zbog tehničkih problema, dok sve radi kako spada - ne diraj.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 20:12   #923
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Bas i nije par kn niza cijena, usporedi iskonovu triple uslugu i t-com dsl+telefon+maxtv..
rendula je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 21:48   #924
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Posto mi Iskon i t-com imaju skoro pa identicne cijene, vise me zanima kvaliteta usluge, brzine, kvaliteta/sadrzaj osnovnoga paketa IPTV-a?

Ako je Iskon bolji, preci cu kod njih...ako nije, ostajem na t-comu.

Zanima me iskustvo usera sa Iskon IPTV-om, kakve su brzine neta (upload/download), dali ima pucanja veze i sl.

Iskreno kod t-coma mi se ne desavaju nikada nikakve gluposti, brzina downloada mi je redovito veca od one koju platim (pretplatim imho), nema nekih gresaka na MaxTV-u....zato me i zanima vase misljenje kada povucemo paralelu sa Iskonom tj. kakva je Iskonova usluga?

Mozda ni ne produzim ugovor pa da cekam neku bolju ponudu ili vrijeme kada ce i kod mene doci neki drugi provider osim H1 koji mi je kao sto rekoh jedini dostupan pored Iskona i t-coma.

Onaj hdd koji daje t-com mi nista ne znaci.....radije bih nekog boljeg providera, ali budem ga pokupio naravno ako nista drugo ne nadem samo sto mi je nekako tlaka opet ici na neki ugovor od 24 mj posto se nadam de ce doci jos neki provideri i u moj kvart u te dvije godine.

Staro 26.01.2011., 20:46   #925
Raines
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
jel postoji bilo kakav način da prekinem t-comov ugovor bez penala koji mi traje do kraja godine?
Raines je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2011., 22:25   #926
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ja sam zadnjih mjesec dana imao problema sa pucanje veze dosta, bio tehničar 3 puta i ništa korisno ne napravi. I zovem ja prekjučer kao opet prijavit, kaže ona ok vamo tamo javit će se tehničar, i sad skontam da mi je brzina pala, na nekih 3.08 Mb/s ali veza ne puca. Jel to neka njihova procedura standardna ili? Kontam zvat opet pa se žalit na brzinu, već sam na ti sa pola njihovog Helpdeska...
Staro 26.01.2011., 22:32   #927
zulije
Premium

zulije's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Nemoj mijenjat providera zbog par kn niže cijene, meni je recimo puno bitnije sama stabilnost veze.
Godinama sam na t-comu i nije se ni jednom dogodilo da nisam mogao na net ili da je nešto bilo usporeno i sl., veza uvijek savršena.

Osobno bi prelazio negdje dalje samo zbog tehničkih problema, dok sve radi kako spada - ne diraj.
ovo je post koji opisuje i mene... zbog par desetaka kuna mislim da je glupo prelazit. uz to, do sad su mi iz t-coma rješili sve probleme vrlo brzo i efikasno te je veza bila stabilna... isto vrijedi i za t-mobile...

meni je posve jasno da je t-com najskuplji ali usluga im je najpostojanija ako ništa
zulije je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2011., 09:52   #928
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor zulije Pregled postova
ovo je post koji opisuje i mene... zbog par desetaka kuna mislim da je glupo prelazit. uz to, do sad su mi iz t-coma rješili sve probleme vrlo brzo i efikasno te je veza bila stabilna... isto vrijedi i za t-mobile...

meni je posve jasno da je t-com najskuplji ali usluga im je najpostojanija ako ništa
Zatraži pomoć radi bilo čega od SZK. Ako tada ne spališ na živce, nećeš nikada. Za razliku od njih, Iskon mi je uvijek riješio problem. Imam Iskon.Duo i imao sam ponekad problema s vezom, ali su to i kompenzirali raznim popustima na uslugu u toku mjeseca. A razliku u cijeni osjetim svaki mjesec - flat net 5Mbit + 2 tf = 200kn.
Staro 27.01.2011., 10:25   #929
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Raines Pregled postova
jel postoji bilo kakav način da prekinem t-comov ugovor bez penala koji mi traje do kraja godine?
Dok si pod ugovorom moraš plaćat pretplatu osim ako ga oni na neki naćin ne krše. Meni je Iskon prije 2-3 god. sporazumno ukino ugovor (bez penala naravno), nesječam se točno zbog čega jer je to tad buraz riješavao.
doky je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2011., 14:52   #930
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
danas vidim obavjest da će krampat sljedeća 3 tjedna za svjetlovodni kabel.
demetrius je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno