|
![]() |
#872 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Znaci ja isto mogu zatraziti novi ruter makar imam vlastiti modem (prijasnji od T-coma je crko) i pod ugovorom sam? Ovaj modem koji imam trenutno mi se u zadnje vrijeme dosta blesira i dolazi do cudnih prekida... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#873 | |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ovo sada je katastrofa, trenutna definicija širokopojasnog interneta je ta da se zove širokopojasni jer obiđe vrlo široki pojas od korisnika na t-cumu do stranice koja je recimo na Metronetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
pozz ljudi, imam pitanje... interesira me da li je to normalno kod mene ili je to stvarno kvar! naime, prilikom uploada (cca 30-40kbps), download mi pada ispod 100kbps...kada nista ne uploadam, brzina je normalna, tj. oko 480kbps.. T.com, flat rate, 4Mbita, nije optika.. Promjenili mi danas ruter, stavili Siemens 763 i opet je isto.. Rekao je tehnicar da ce u centrali probat nesto promjenit pa ce javit! Sta vi kazete? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Upravobto. Ako hoces imat nesmetani download onda trebas limitirati upload jer kad zakucas upload time si ubio.download. stavi si limit i neces imat tih problema. bitno je da je bar 10kB slobodno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Problem je u cijeloj njihovoj zastarjeloj infrastrukturi i dok ne uvedu optiku niš od toga, a i za poslje je pitanje isto (povećanje brzina). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#885 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Kad ti downlodaš nešto, svakih primljenih x kb, tvoje računalo mora poslati odgovor "primio sam pakete, šalji dalje". Dok tvoj PC ne pošalje taj odgovor , server ti ništa ne šalje tj. brzina downloda pada na 0. Tako da ako ti je upload zakrčen, PC ti recimo downloda 0,1 sec brzinom 4Mbps, pa tek nakon 0,2 sec pošalje odgovor umjesto odmah, i recimo da dalje downloda punom brzinom. Ti si u ove 0,2 sec propusio primiti ~90kb, i prosječni download ti se spusti na 3Mbps. Što zakrčeniji upload to se desi više ovakih kašnjenja, i download ti može pasti i do 20-ak kbps. Zadnje izmijenjeno od: Viperus. 12.01.2011. u 08:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
jedino ce optika rijesiti probleme losih TK kablova. zasad su poceli po zagrebu, ali kada ce izvan vecih gradova ... ![]() do prije mjesec dana nismo malo iza v. gorice mogli dobiti ni adsl, nije bitno preko cega ![]() btw, iznenadio sam se, ping 35-45 brzina ugovorena 8mb, stvarna oko 7.8 sto je super, bolje nego sto imam u centru zg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Premium
|
a nista ![]() kad T-com to nije u stanju rijesiti...recimo Bnet ili optima (jedan od ta dva kojeg ima frend) uz max upload imaju download od preko 300kb(isto 4mb veza)..a ja 60kb! na speedtestu mi istestira da imam ping 532ms...da li bi bio problem nekom od vas tko nema otpiku i ima 4mb vezu da proba istestirati! dam se kladit, da je prije nekoliko mjeseci je taj ping bio 40-50ms, tad sam zadnji put mjerio! |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w ![]()
vs. Halo Super 150
|
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Premium
|
Bolje da optima ni ne radi na punoj nacionalnoj pokrivenosti ako nemaju kapacitete za to. Ne mogu mi dati ni 8 mbita već mjesecima, svako malo zagušeno, jedino kad imam 8 mbita je ujutro i kasno navečer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
*realizacija OptiDSL paketa 8192/512, 10240/640, 12288/640 i 20480/640 kbps ovisi o tehničkim mogućnostima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
@Pepermint Da, ali to znači da možda ne možeš dobiti neke od tih brzina, a ne T-com sistem "plati pa šta dobiješ, dobiješ". Ja sam od njih tražio 10 i rekli su da ne ide, da može samo 8. Na to ti se odnosi ovo što si pejstao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pružanje OptDSL usluge nominalnih brzina do 5 Mbps, do 8 Mbps, do 10 Mbps ili više downstreama uvjetovane su tehničkim mogućnostima na parici te ih OT ne može jamčiti prije provjere i mjerenja kod Pretplatnika. Po mojoj interpretaciji, o parici ovisi koji od paketa ti je dostupan, ali su sve brzine "do" |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Premium
|
Vidim da me ne shvaćate... Ja imam paricu sposobnu i za više od 8mbita ali zbog zagušenja njihove mreže ne dobivam tu brzinu cijeli dan nego samo kasnije navečer i ujutro kad manje ljudi gleda optitv... Da nisu bili u mogućnosti dati mi tu brzinu rekli bi pa ju ni nebi uzel... Zadnje izmijenjeno od: ojpi. 14.01.2011. u 13:41. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|