Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.05.2018., 19:16   #8911
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ag008:
Staro 22.05.2018., 19:31   #8912
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
I dalje mi se nudi i "aktiviram" svakih par sati. Prošlo je već mjesec dana.

Zanimljivo da mi DL margina u zadnje vrijeme skače između 19.8 dB i 20.6 dB (na 60000 kbps)
Kada mi je tek pušten vdsl bila je konstantno 20.9db->105 Mbps a sada je attainable oko 102Mbps.
Oglas

Oglas
Staro 22.05.2018., 20:55   #8913
frezer
Premium
Moj komp

frezer's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Ja sam više puta pokušavao aktivirati Turbo 50. Uredno me odbijalo. Danas, nakon drugog pokušaja, ispisalo: "uspješno aktivirano". Zasad se još ništa nije promijenilo. Kako to inače ide? Poveća li se brzina odmah ili treba tamo netko nešto kliknuti?

UPDATE:
Malo prije se ruter resetirao i sad imam 50 Mbita. Čak i malo više. Ja zadovoljan. Sve obavio sa Fritzboxa. Nisam ni spajao Speedšrot.

Zadnje izmijenjeno od: frezer. 22.05.2018. u 21:01. Razlog: update
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 04:22   #8914
G-rage
Registered User

Datum registracije: Apr 2011
Pozdrav, par informacija iz prve ruke što se tiče brzina interneta. Svako ko je na bakru u HTu ima maksimalno Turbo 50 dostupan za aktivaciju, dok je Turbo 100 dostupan za aktivaciju samo na optici (gdje je default brzina 50Mbita). Ovo se sve prati u određenom programu gdje se mogu vidjeti dostupne tehnologije i brzine po lokaciji, i program je jedan od preciznijih što se tiče toga.

Svaki novi fiksni paket ima default brzinu do 20/2Mbita na bakru + turbo opcija po mogućnostima do 50Mbita(10kn)

Svaki paket na optici ima brzinu od 50Mbita +Turbo 100, 200 ili 500 za 10, 30 i 200kn dodatno.

Zanemarite ovo što vama na stranici nudi Turbo 100 a na bakru ste, jer se to ne može aktivirati trenutno i nema naznaka da bi uskoro moglo biti.

P.s. ako vam trebaju bilo kakve provjere sto se tice cijena ili dostupnosti brzina i sl. možete mi poslati pm pa ćemo pomoći koliko ide. Za vectoring ću se raspitati detaljnije

Zadnje izmijenjeno od: G-rage. 23.05.2018. u 04:37.
G-rage je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 08:06   #8915
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor G-rage Pregled postova
Pozdrav, par informacija iz prve ruke što se tiče brzina interneta. Svako ko je na bakru u HTu ima maksimalno Turbo 50 dostupan za aktivaciju, dok je Turbo 100 dostupan za aktivaciju samo na optici (gdje je default brzina 50Mbita). Ovo se sve prati u određenom programu gdje se mogu vidjeti dostupne tehnologije i brzine po lokaciji, i program je jedan od preciznijih što se tiče toga.

Svaki novi fiksni paket ima default brzinu do 20/2Mbita na bakru + turbo opcija po mogućnostima do 50Mbita(10kn)

Svaki paket na optici ima brzinu od 50Mbita +Turbo 100, 200 ili 500 za 10, 30 i 200kn dodatno.

Zanemarite ovo što vama na stranici nudi Turbo 100 a na bakru ste, jer se to ne može aktivirati trenutno i nema naznaka da bi uskoro moglo biti.

P.s. ako vam trebaju bilo kakve provjere sto se tice cijena ili dostupnosti brzina i sl. možete mi poslati pm pa ćemo pomoći koliko ide. Za vectoring ću se raspitati detaljnije
Samo se ti nama raspitaj vrlo precizno za vectoring i uvođenje većih brzina na bakru a za cijene se nebrini to nas nezanima bar zasad. U njemačkoj i italiji i još nekim zamljama EU već su uključene vectoring brzine preko FTTC samo u ovoj pripizdini pitanje je kad će... tako da se ti nama za to raspitaj prvo i osnovno ako imaš tu mogučnost dobit neki info i podjelit ovdje puku i narodu.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 21:09   #8916
MKmarino
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Zna li itko dali je cijenu od 149 kn za net i tel. još moguće dobit, jer meni sad za produženje ugovora nude tu cijenu samo ako dodam i mobilni broj što ne želim.
MKmarino je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 21:29   #8917
elance
Banned

elance's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Ajd se ti raspitaj zašto se ne može ni jedna brzina uključiti preko HT korisničkih stranica.
Što god kliknem dobijem poruku:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.PNG‎
Views:	335
Size:	51.0 kB
ID:	19698  
elance je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 21:59   #8918
frezer
Premium
Moj komp

frezer's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Citiraj:
Autor elance Pregled postova
Ajd se ti raspitaj zašto se ne može ni jedna brzina uključiti preko HT korisničkih stranica.
Što god kliknem dobijem poruku:
Ja sam jučer uspješno aktivirao Turbo 50. Prvi put me odbilo. Odmah sam ponovo kliknuo i aktiviralo se. Prije mi je isto više puta ispisalo poruku kao i tebi. Budi uporan. Prilikom aktivacije sam isključio bloker reklama u pregledniku. Neznam ima li to veze, ali eto...
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2018., 21:49   #8919
p0laris
Premium

p0laris's Avatar

Datum registracije: Mar 2017
Citiraj:

Da li se jos moze dobit max2 za 149 ako se prelazi s druge mreze (nije vip)?
p0laris je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2018., 21:56   #8920
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Ni prije se nije moglo dobiti ako nije prelaz s VIP-a /Bneta 150kn.
Tj jedino ako želiš novi broj.
Ja sam za "prijelaz" s Iskona morao uzeti novi broj da dobijem Max3 po 209kn.
Oglas

Oglas
Staro 24.05.2018., 22:40   #8921
.Delboy
Premium

.Delboy's Avatar

Datum registracije: May 2008
Može se broj prebaciti na par dana na neki od onih DID servisa koji su na terrakom-u ili tako nemom operateru i onda bi to isto trebao biti prebačaj ko sa vipa/drugog operatera da ide popust ako je i dalje akcija.
Jedino što onda se bude bez net-a neko vrijeme jer nema aktivne linije.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2018., 23:04   #8922
Europium
Registered User

Datum registracije: Mar 2017
Ili jednostavnije uzmete novu liniju s novim brojem u tcomu za 149 i naknadno zatražite zamjenu postojećeg broja u novi kojeg bi prenijeli sa drugog operatera. (Usluga se naplačuje 100kn jednokratno na prvom idućem računu).
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2018., 00:13   #8923
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Mislim da si u krivu jer mi je Iskon rekao da drže broj još 3 mjeseca kod sebe, da ga nitko ne može uzeti.
Tj. kako sam shvatio ne bi ga opet mogao uzeti u HT-u jer bi ti rekli "broj vam je zauzet".
Meni je bilo bolje uzeti novi broj, nema više oglasa, poziva na prodavanje madraca, anketa itd.
Jednostavno kada sam potpisao S HT-om sam dao raskid u Iskon (nakon 14 dana ako se ne predomisliš te odspoje), došao je HT tehničar, odspojio Iskonovu paricu u stanu, spojio HT-ovu i samo sam oko 6-7 dodatnih dana platio Iskonu iako nisam imao uslugu.
Staro 25.05.2018., 08:25   #8924
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Europium Pregled postova
Ili jednostavnije uzmete novu liniju s novim brojem u tcomu za 149 i naknadno zatražite zamjenu postojećeg broja u novi kojeg bi prenijeli sa drugog operatera. (Usluga se naplačuje 100kn jednokratno na prvom idućem računu).
kad sam prije dvije i pol godine prelazio sa bneta na tcom,makar telefon nije bio uključen rečeno mi je da me broj prati i ako hoču brzi prelazak da moram
dat poništiti broj kod bneta i tražiti novi kod t-coma i prelazak je trajao 5 dana,da sam prenašao broj trajalo bi između 20-40 dana kako su mi rekli.

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 14:50   #8925
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Tako su i meni rekli.

Zadnje izmijenjeno od: Mate22. 26.05.2018. u 14:55.
Staro 26.05.2018., 22:28   #8926
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Europium Pregled postova
Zbog strožih Hakomovih pravila fiktivno prebacivanje brojeva se više ne radi osim u nekim opravdanim iznimkama.
Staro 26.05.2018., 23:08   #8927
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

bye bye UEFA Champions league sa t-coma nema više finito gotovo
Staro 27.05.2018., 02:48   #8928
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Bilo je gotovo još u polufinalu. Finale nikad nisu imali pravo prijenosa, kao što neće ni VIP.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 09:13   #8929
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Bilo je gotovo još u polufinalu. Finale nikad nisu imali pravo prijenosa, kao što neće ni VIP.
Bilo je jucer i na areni 1,ja gledao, da ne slusam Dragu a i arena u hd pa bolja slika
dart_tom je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 09:36   #8930
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Citiraj:
Autor dart_tom Pregled postova
Bilo je jucer i na areni 1,ja gledao, da ne slusam Dragu a i arena u hd pa bolja slika
Da bilo je odlično i tekma i slika ali nema više ode sa maxtv na bnet a ja nedavno otišao sa bneta na maxtv
Staro 27.05.2018., 13:39   #8931
G-rage
Registered User

Datum registracije: Apr 2011
Preko tih stranica u MojT portalu pola stvari radi pola ne, taj sustav nije uopće pouzdan i previše je specifičnih slučajeva u kojima se taj zahtjev automatski stornira. Isto vam je recimo da odete na stranicu HT-a i probate naručiti sami mobitel, a nigdje na stranici ne piše da ako je novi mobilni broj u mreži, solo, i ne spaja se u Magentu, morate dati određeni dio novca na preuzimanju uređaja. I onda vi napravite za 0kn na preuzimanju i kasnije vas ili netko zove da vam objasni da vam neće nitko dati mobitel za 0kn (to se malo ljepše komunicira korisnicima) ili se stornira automatski.

EDIT- ne znam iz kojeg razloga se povukao ovaj link na riječ "mobitel" i "mobilni"
G-rage je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2018., 09:41   #8932
izzo
Banned

Prijatelj prešao sa VIP-a (ex Amis) na T-com i ostao ugodno iznenađen. Stari operater mu nije mogao isporučiti više od 8 Mbps a vec sada ima 3 puta više za manje novaca (@mate preporuka prodajni predstavnik). Lokacija Zg-Borongaj (limenke).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSL-20180528-WA0000.jpg‎
Views:	405
Size:	97.4 kB
ID:	19721  
izzo je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2018., 11:08   #8933
D/G
Premium
Moj komp

D/G's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Do 10Mbps je bio ADSL a danas se radi sa VDSL i VDSL2 po bakru a neznamo da li je parica u vlasništvu Tcom-a. Ako je VIP-ova (Amis) optika tada je mogao preko VIP-a dobiti i veće brzine a jeftinije.
Po slici se vidi da linija može do 60Mbps UP i 128Mbps DL jer su gubici linije zanemarivi.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2018., 12:10   #8934
izzo
Banned

Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Do 10Mbps je bio ADSL a danas se radi sa VDSL i VDSL2 po bakru a neznamo da li je parica u vlasništvu Tcom-a. Ako je VIP-ova (Amis) optika tada je mogao preko VIP-a dobiti i veće brzine a jeftinije.
Po slici se vidi da linija može do 60Mbps UP i 128Mbps DL jer su gubici linije zanemarivi.
Pa napisao sam da je linija sada na T-com i da je mogucnost parice sada extra u odnosu na Vip i nije riječ o optici nego o bakru. Čeka da mu puste Turbo 50/10,cijena prava sitnica 149+10kn turbo50. Vip ex Amis 2u1 plaćao oko 190kn a brzina samo 8 Mpbs.
Staro 28.05.2018., 12:15   #8935
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Citiraj:
Autor izzo Pregled postova
Prijatelj prešao sa VIP-a (ex Amis) na T-com i ostao ugodno iznenađen. Stari operater mu nije mogao isporučiti više od 8 Mbps a vec sada ima 3 puta više za manje novaca (@mate preporuka prodajni predstavnik). Lokacija Zg-Borongaj (limenke).
Nemoj zezat kažeš Borongaj i limenke!? Pa i ja sam u tom kvartu kao i taj tvoj frend dobio je odličan sad internet VDSL preko ovih sad novih FTTC ormara je najbolja zamijena za optiku posebno u pingu i manjem lagu u gamingu nego ono od B.NET-a kabelsko pilićarsko smeće koje sam imao 8-9 godina ali reci mu da za 10kn digne to na 50/10Mbps!
A koliko vidim po propusnosti njegove parice koja mu je jebeno odlična ko i meni moći će on bez problema kad brzo puste vectoring preko ova dva FTTC ormara koja su nam postavili na Borongaju i 100/20 ili 100/30Mbps bez ikakvih problema ja to jedva čekam da otvore i puste te veće brzine preko bakra od ovih trenutno 50/10Mbps. Jer upload od 10Mbps je nedovoljan ali kad otvore 20-40Mbps upload e onda je to jebenica
Staro 28.05.2018., 12:23   #8936
izzo
Banned

@Mate22
Ulica Ksavera Šandora Gjalskog- Vidrićeva (nasuprot ljekarne) navodno je u blizini FTTC ormar,budem pogledao gdje je. tvoja preporuka pun pogodak. Hvala !
Staro 28.05.2018., 12:48   #8937
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Citiraj:
@Mate22
Ulica Ksavera Šandora Gjalskog- Vidrićeva (nasuprot ljekarne) navodno je u blizini FTTC ormar,budem pogledao gdje je. tvoja preporuka pun pogodak. Hvala !
Ma da susjedi smo ja sam u Vidrićevoj a susjedna ulica mi je Gjalskog moj FTTC je od mene 50m ili manje mislim 40m a ima još jedan tamo na početku Gjalskog blizu pizzerie big blue moguće da je on na njega spojen a ja na ovog mog u vidrićevoj. Ma odlično je to vjeruj mi ovaj novi vdsl2 preko ovih FTTC ormara je pun pogodak bio sam na kabelskom od Bnet-a tako da znam o čemu pričam preporodio sam se u gamingu sad kad sam na ovom puno lakše skupljam killeve punooo bolji ping i stabilnost imam a posebno u večernjim satima!
Surfanje mi je puno brže i otvaranje stranica sad nego na Bnet kabelskom ma ja prezadovoljan
Staro 28.05.2018., 12:56   #8938
izzo
Banned

@Mate22
Možda ste onda spojeni na isti FTTC, u njegovu zgradu se ulazi i iz Vidrićeve ulice, zgrada nasuprot ljekarne a iznad frizerskog salona.
Staro 28.05.2018., 13:06   #8939
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Citiraj:
@Mate22
Možda ste onda spojeni na isti FTTC, u njegovu zgradu se ulazi i iz Vidrićeve ulice, zgrada nasuprot ljekarne a iznad frizerskog salona.
Aha znam tu frizerku jako dobro i taj ulaz pa da moguće je da je onda na njeg spojen iako mu i ovaj na uglu gjalskog prema pizzeriji big blue nije daleko imam osjećaj da mu je čak bliži neg ovaj na početku vidrićeve koji je naslonjen na moju zgradu.Ali u svakom slučaju ima odličnu liniju i paricu po negovim parametrima brijem da je i on unutar 50m kabela od FTTC tu negdje ko i ja bez obzira šta smo u ovim prastarim zgradama ja sam se jedino toga bojao i instalacija u zgradi ali izgleda bez razloga sve je u najboljem redu da nekažem odličnom.
Staro 28.05.2018., 13:25   #8940
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Evo pogledaj moje parametre parice ovo se zove jebeno dobra bakrena parica unutar 50m od FTTC-ea

Zadnje izmijenjeno od: Mate22. 30.09.2018. u 12:38.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno