|
![]() |
#8912 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
I dalje mi se nudi i "aktiviram" svakih par sati. Prošlo je već mjesec dana. ![]() Zanimljivo da mi DL margina u zadnje vrijeme skače između 19.8 dB i 20.6 dB (na 60000 kbps) Kada mi je tek pušten vdsl bila je konstantno 20.9db->105 Mbps a sada je attainable oko 102Mbps.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8913 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
Ja sam više puta pokušavao aktivirati Turbo 50. Uredno me odbijalo. Danas, nakon drugog pokušaja, ispisalo: "uspješno aktivirano". Zasad se još ništa nije promijenilo. Kako to inače ide? Poveća li se brzina odmah ili treba tamo netko nešto kliknuti? UPDATE: Malo prije se ruter resetirao i sad imam 50 Mbita. Čak i malo više. Ja zadovoljan. Sve obavio sa Fritzboxa. Nisam ni spajao Speedšrot. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: frezer. 22.05.2018. u 21:01. Razlog: update |
![]() |
![]() |
![]() |
#8914 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Pozdrav, par informacija iz prve ruke što se tiče brzina interneta. Svako ko je na bakru u HTu ima maksimalno Turbo 50 dostupan za aktivaciju, dok je Turbo 100 dostupan za aktivaciju samo na optici (gdje je default brzina 50Mbita). Ovo se sve prati u određenom programu gdje se mogu vidjeti dostupne tehnologije i brzine po lokaciji, i program je jedan od preciznijih što se tiče toga. Svaki novi fiksni paket ima default brzinu do 20/2Mbita na bakru + turbo opcija po mogućnostima do 50Mbita(10kn) Svaki paket na optici ima brzinu od 50Mbita +Turbo 100, 200 ili 500 za 10, 30 i 200kn dodatno. Zanemarite ovo što vama na stranici nudi Turbo 100 a na bakru ste, jer se to ne može aktivirati trenutno i nema naznaka da bi uskoro moglo biti. ![]() P.s. ako vam trebaju bilo kakve provjere sto se tice cijena ili dostupnosti brzina i sl. možete mi poslati pm pa ćemo pomoći koliko ide. Za vectoring ću se raspitati detaljnije Zadnje izmijenjeno od: G-rage. 23.05.2018. u 04:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8915 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8916 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Zna li itko dali je cijenu od 149 kn za net i tel. još moguće dobit, jer meni sad za produženje ugovora nude tu cijenu samo ako dodam i mobilni broj što ne želim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8917 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Što god kliknem dobijem poruku: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8918 |
Premium
Datum registracije: Jan 2018
|
Ja sam jučer uspješno aktivirao Turbo 50. Prvi put me odbilo. Odmah sam ponovo kliknuo i aktiviralo se. Prije mi je isto više puta ispisalo poruku kao i tebi. Budi uporan. Prilikom aktivacije sam isključio bloker reklama u pregledniku. Neznam ima li to veze, ali eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8919 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8920 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ni prije se nije moglo dobiti ako nije prelaz s VIP-a /Bneta 150kn. Tj jedino ako želiš novi broj. Ja sam za "prijelaz" s Iskona morao uzeti novi broj da dobijem Max3 po 209kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8921 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Može se broj prebaciti na par dana na neki od onih DID servisa koji su na terrakom-u ili tako nemom operateru i onda bi to isto trebao biti prebačaj ko sa vipa/drugog operatera da ide popust ako je i dalje akcija. Jedino što onda se bude bez net-a neko vrijeme jer nema aktivne linije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8922 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2017
|
Ili jednostavnije uzmete novu liniju s novim brojem u tcomu za 149 i naknadno zatražite zamjenu postojećeg broja u novi kojeg bi prenijeli sa drugog operatera. (Usluga se naplačuje 100kn jednokratno na prvom idućem računu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8923 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Mislim da si u krivu jer mi je Iskon rekao da drže broj još 3 mjeseca kod sebe, da ga nitko ne može uzeti. Tj. kako sam shvatio ne bi ga opet mogao uzeti u HT-u jer bi ti rekli "broj vam je zauzet". Meni je bilo bolje uzeti novi broj, nema više oglasa, poziva na prodavanje madraca, anketa itd. Jednostavno kada sam potpisao S HT-om sam dao raskid u Iskon (nakon 14 dana ako se ne predomisliš te odspoje), došao je HT tehničar, odspojio Iskonovu paricu u stanu, spojio HT-ovu i samo sam oko 6-7 dodatnih dana platio Iskonu iako nisam imao uslugu.
![]() |
#8924 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
dat poništiti broj kod bneta i tražiti novi kod t-coma i prelazak je trajao 5 dana,da sam prenašao broj trajalo bi između 20-40 dana kako su mi rekli.
![]() |
![]() |
#8926 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Zbog strožih Hakomovih pravila fiktivno prebacivanje brojeva se više ne radi osim u nekim opravdanim iznimkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8928 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Bilo je gotovo još u polufinalu. Finale nikad nisu imali pravo prijenosa, kao što neće ni VIP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8929 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8930 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8931 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Preko tih stranica u MojT portalu pola stvari radi pola ne, taj sustav nije uopće pouzdan i previše je specifičnih slučajeva u kojima se taj zahtjev automatski stornira. Isto vam je recimo da odete na stranicu HT-a i probate naručiti sami mobitel, a nigdje na stranici ne piše da ako je novi mobilni broj u mreži, solo, i ne spaja se u Magentu, morate dati određeni dio novca na preuzimanju uređaja. I onda vi napravite za 0kn na preuzimanju i kasnije vas ili netko zove da vam objasni da vam neće nitko dati mobitel za 0kn (to se malo ljepše komunicira korisnicima) ili se stornira automatski. EDIT- ne znam iz kojeg razloga se povukao ovaj link na riječ "mobitel" i "mobilni" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8932 |
Banned
|
Prijatelj prešao sa VIP-a (ex Amis) na T-com i ostao ugodno iznenađen. Stari operater mu nije mogao isporučiti više od 8 Mbps a vec sada ima 3 puta više za manje novaca (@mate preporuka prodajni predstavnik). Lokacija Zg-Borongaj (limenke). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8933 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Do 10Mbps je bio ADSL a danas se radi sa VDSL i VDSL2 po bakru a neznamo da li je parica u vlasništvu Tcom-a. Ako je VIP-ova (Amis) optika tada je mogao preko VIP-a dobiti i veće brzine a jeftinije. Po slici se vidi da linija može do 60Mbps UP i 128Mbps DL jer su gubici linije zanemarivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8934 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8935 | |
Registered User
|
Citiraj:
A koliko vidim po propusnosti njegove parice koja mu je jebeno odlična ko i meni moći će on bez problema kad brzo puste vectoring preko ova dva FTTC ormara koja su nam postavili na Borongaju i 100/20 ili 100/30Mbps bez ikakvih problema ja to jedva čekam da otvore i puste te veće brzine preko bakra od ovih trenutno 50/10Mbps. Jer upload od 10Mbps je nedovoljan ali kad otvore 20-40Mbps upload e onda je to jebenica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8936 |
Banned
|
@Mate22 Ulica Ksavera Šandora Gjalskog- Vidrićeva (nasuprot ljekarne) navodno je u blizini FTTC ormar,budem pogledao gdje je. tvoja preporuka pun pogodak. Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8937 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Surfanje mi je puno brže i otvaranje stranica sad nego na Bnet kabelskom ma ja prezadovoljan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8938 |
Banned
|
@Mate22 Možda ste onda spojeni na isti FTTC, u njegovu zgradu se ulazi i iz Vidrićeve ulice, zgrada nasuprot ljekarne a iznad frizerskog salona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8939 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8940 |
Registered User
|
Evo pogledaj moje parametre parice ovo se zove jebeno dobra bakrena parica unutar 50m od FTTC-ea ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mate22. 30.09.2018. u 12:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|