Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.09.2010., 09:59   #691
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor redalert Pregled postova
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <woNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> da HAKOM im je kriv, možeš mislit!! Zašto je moj bratić onda imao u malom gradu u sloveniji ADSL-FLAT, godinu dana prije nego su ovi naši počeli uvoditi ISDN!! kad su oni počeli uvoditi ADSL "dva put brži od ISDN-a" (ako se netko sjeća reklame) on je već imao optiku do privatne kuće (što kod nas danas postoji samo u dva bloka u Zagrebu (Špansko i Borovlje, prava optika, simetrične brzine)!! Ko im je tada bio kriv.... Nije bilo ni alternativnih operatera ni HAKOM-a!!
Sloveniju i Hrv ne mozes usporedjivat. Oni nisu bili u ratu i mogli su se razvijat gospodarski, al to je za neku drugu temu

Citiraj:
U Hrvatskoj praktički nemaju konkurencije!! kanali su njihovi, nitko drugi ne može položiti tk kabel bez da se kanal ne iznajmi od njih!! Novi broj na centrali od alternativca ne možeš dobiti jer gospoda kao nemaju parica,zauzeće za sve živo se plaća najam tht-u!!
Za ovo je izricito kriva Racanova Vlada koja je prodala HT njemcima jer nije izdvojila izgradnju i održavanje mreža kao neku sestrinsku firmu i prodala samo HT, nego je prodala kompletno cijelu firmu.

Ostali placaju HTu najam DTK zato kaj se jos nezna ko je tocni vlasnik DTK (HT/grad/drzava) a posto tu istu DTK odrzava HT i on se brine o njoj onda su za sada oni vlasnici.

Citiraj:
Dozvolili su im kupnju Iskona, kad još nije bilo ni jednog drugog konkurenta na tržištu!!
Da nema konkurencije još bi mi bili na 256/512 prometa,i to samo u većim gradovima a flat bi mogli samo sanjati!!
A oni su možeš mislit kako htjeli ulagati, kao i svaki monopolist...... Dal se sjećate koliko je 2002/2003 koštao sat na 56K??
Konkurenciju (nekakvu) možda imaju u Zagrebu,Rijeci Splitu Osjeku, ali samo u nekim kvartovima tj. pristupnim centralama iako svi najam moraju plaćati njima, osim Bneta, ali on pokriva manji broj stambenih zgrada!! U ostalim mjestima možda Optima na iznad 10000+ stanovnika ostalo nažalost ništa....

Nek tako probaju u Dojčlandu poslovat, kako im ovdje dozvoljava naš HAKOM, pa bi bilo višemilijunskih kazni!
HAKOM brani male ISPove jer ovi nemaju para i u velikim su dugovima i svi prnici koji se donose idu u korist da se ti ISPovi odrze na zivotu.

HT dok jos nije bio kupljen od strane DTa je poceo uvlaciti optiku izmedju svojih centrala i planirali su izgradnju opticke mreze do korisnika, ali kda su ih prodali DTu njemci su odmah blokirali sva ulaganja u razvoj opticke infrastrukture.

Slican primjer.

Konzum ima masu ducana u hrv. i ti imas isto ducane i otvoris poslovnicu odmah do konzumove i onda kukas kak ti poso nejde, kak nemas kupaca i sl. i onda trazis da te netko pocne "branit" tak da donosi raznorazne pravilnike u tvoju korist.

Sve to je posao i ostali su usli u posao sa mislju budemo od HTa dobili DTK jer to nije jos rijeseno pa cemo lako, al su ih malo zaje8ali pa su sada u dugovima i pred rubom propasti.

Jedino ko pati u ovom trenutku smo mi mali korisnici jer se blokira normalni rad HTa, a alternativni ISPovi nemaju para da sami pocnu izgradnju mreze nego ju moraju iznajmljivat i to ti je zatvoreni krug.

Radi HAKOMa je HT stao sa svim investicijama u izgradnju FTTH mreze jer su donjeli novi pravilnik o istoj koji ide u korist alternativnim ISPovima.

Citiraj:
Autor VoodooRain Pregled postova
a nije mi jasno zasto nitko od konurenata nepostavlja par odasiljaca i daje bezicni internet sa cijenama naprimjer koje ima t-com pa to bi svi uzimali da neovise o zici a da je toliko to tesko za izvesti nije mi bas jasno
Mislim da imas nekoga u medjimurju kaj pruza WiMAX. Ovi drugi kaj su dobili koncesije za WiMAX nisu nista pametno napravili, a neki su ih cak i izgubili.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2010., 08:57   #692
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
T-cum je skup jer je to worldwide mreža. Pogledajte samo put od korisnika do nekog recimo game servera
housel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.09.2010., 17:59   #693
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Jel i vama T-com zaj.... googleove serivse?
Tri frenda i ja ne mozemo im pristupit uopce.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2010., 18:07   #694
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Nope, sve radi bez problema.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2010., 19:33   #695
silent_snake
Registered User
Moj komp

silent_snake's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Također sam na T-Comu i nisam mogao pristupiti Googleu prije nekih dva sata, ali sada sve štima.
silent_snake je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2010., 11:54   #696
VoodooRain
Premium
Moj komp

VoodooRain's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
jucer je i u požegi bilo problema
VoodooRain je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2010., 12:12   #697
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
bilo nekog govora da je nekom Tcomovom IP range-u bio blokiran pristup guglu. meni pomogo restart rutera, znači druga IP adresa, a javilo se par ljudi kojima je isto pomoglo restart rutera.. dok ostali ISP nisu imali taj problem..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2010., 21:03   #698
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Problem!!

ukratko - Kad drzim otvorenu liniju na telefonu imam internet,tj vezu na modemu, kad prekinem isti tren se diskonekta.P

Zamjenjeni modemi,3-4 probana,promjenjeni spliteri.

Zadnjih mjesec dva bi nekada nestalo linije za internet i nikako je vratit,i par puta tako zazovem 08009000 i taman kad dodje do automata da pita 1-2-3 linija se vrati.Ali ovo zadnjih uru je bas cudno bilo,znaci samo dok je otvoreno imam internet...

Fakat neznam ko tu koga...
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2010., 09:05   #699
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor njOob Pregled postova
Problem!!

ukratko - Kad drzim otvorenu liniju na telefonu imam internet,tj vezu na modemu, kad prekinem isti tren se diskonekta.P

Zamjenjeni modemi,3-4 probana,promjenjeni spliteri.

Zadnjih mjesec dva bi nekada nestalo linije za internet i nikako je vratit,i par puta tako zazovem 08009000 i taman kad dodje do automata da pita 1-2-3 linija se vrati.Ali ovo zadnjih uru je bas cudno bilo,znaci samo dok je otvoreno imam internet...

Fakat neznam ko tu koga...
Da nije mozda spliter krivo spojen? Jedna zica krivo i sve ode u ku*ac,tak je bilo kod mene prije par godina ..
Jesi sam mijenjal spliter il su ti ovi iz tkoma mijenjali?
Staro 20.09.2010., 09:24   #700
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Ispred svih uredjaja treba biti spojen spliter, a onda na spliter se spaja modem i svi telefoni i onda nebu bilo nikakvih problema
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.10.2010., 12:40   #701
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

kakvi se modemi u danasnje dane dobivaju od stane tcoma? umire mi dlink 584, zvao tehnicku sluzbu i navodno dolaze sa novim modemom...
imaju li ti modemi bridge mode? znam da oni thomson nisu imali, jer meni treba iskljucivo brigdge mode nacin rada, sve ostalo ne odgovara...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2010., 14:40   #702
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
imam pitanje, imam zyxel p-600, onaj običan paket brzine, problem je kad otvorim neki youtube ili bilo što drugo počne mi laggat teamspeak i prekida me, mislio sam da je ok al skužio sam da drugima dok nešto skidaju/streamaju ne prekida na TS...u čemu bi mogo bit problem :S
Staro 02.10.2010., 00:34   #703
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
@riceburner - SX763; TG782 i ST780
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2010., 23:02   #704
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Mislim da mi je istekao ugovor za maxadsl, pa me zanima šta bi dobio od njih ako produžim ugovor?
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2010., 23:04   #705
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Pa odi na njihov sajt pa vidi...

Uglavnom, ništa.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2010., 12:54   #706
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
I meni je istekao ugovor ali cu cekat dok ne budu dijelili nesto za produzenje.....ako ne ovi mj valjda ce sljedeci. Uglavnom do Bozica ce sgurno ako je suditi po prijasnjim akcijama. Ako ko bude nacua neku informaciju neka slobodno podijeli sa nama koji cekamo.
Sonic1984 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 12:26   #707
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Evo dodali su novu 'pogodnost' za produženje ugovora, MAXtri... kakva debilana >> http://www.t-com.hr/privatni/interne...pogodnosti.asp
khm je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 13:26   #708
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Živopisno iskustvo iz T-coma. Raskinem ugovor za ADSL i Max tv u 6. mjesecu. Odem tamo, kažem "želim raskid ugovora", sve uredu. Gospon kaže "evo sređeno". Vratio uređaj što se dobije za optiku i sve... Čovjek misli, uredu sve.
Kad ono.. stižu računi, ali samo za promet. Tj, za podatkovni paket. Dođem tamo, kažem "gospodo, dolaze mi računi za 7, 8, 9 mjesec, evo imam potvrdu o raskidu ugovora, sve papire koje sam dobio, kako to da račune dobijam?"
Gospođa pogleda... kaže ona meni "niste isključili account, korisničko ime Vam je aktivno, idu vam računi za promet"
Znate kako je, čovjek pokušava lijepo, biti čovjek i pristojan. Reko "gospođo, ne koristim uslugu već 4 mjeseca, imam sve papire, Vaš je posao poništiti sve obaveze koje ja imam prema ugovoru, na moj zahtjev."
I kaže ona meni "Da, ali Vi to svejedno morate platiti".
E, tu sam pukao kao kokica. Napravio scenu u centru, ženi sam objašnjavao definiciju ugovora i sve to što znači "dio moje struke"
Reko da im to neću platiti pa makar umro, ako pošalju ovrhu u stan da se neće vratiti kući tako.. Sad mi je žao, ali govnima ne možeš ljudski, makar koliko se trudio.
Sad žalbu moram pisati, nisu to neke pare ali neću im platiti pa makar umro. Imam , ali nedam!

Postoji li šansa da mi žalbu odobre na to i ima li tko kakav savjet. Stvarno sam baš ono, lud
Hvala
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 14:54   #709
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

ak se ne ugasi user name za 15Gb i FLAT pakete oni ce i dalje slat racun na adresu dal se ti spojio ili ne, a da si prebacio na START onda nebi slali jer nije niti bilo spajanja.

U ovom slucaju se moze reci da je krivica od prodavaca jer te nije pitao dali zelis iskljuciti i sifre.

E sada da li ce oni uvaziti zalbu, ne znam. Mislim da imaju rok od 15ak dana da odgovore na nju
Staro 11.10.2010., 15:19   #710
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
...imao dosta sličan slučaj s njima i pisao žalbu i poslao preporučeno jer sam nekako slutio da će ignorirati kao što i jesu. Nakon što nisam dobio odgovor, zvao sam ih a oni su rekli da nisu dobili nikakvu žalbu pa sam im potvrdu o slanju faksirao i onda su je "slučajno zagubili". Isto bi i tebi preporučio. Ja sam isto bio u pravu i oni u krivu i onda je voditelj centra izgubio živce i upetljao se u raspravu i na kraju me poslau u rodni kraj a security me isterao. Probajte si to zamisliti. A nisam bio niti bezobrazan niti sam podigao glas
housel je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 16:57   #711
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Evo vratih se iz t- centra... Kao sređeno je, žena je nešto tipkala pola sata i kaže da ne moram platiti račune.
Kao account mi je ukinut a umjesto žalbe pisanim putem upućen je zahtjev izravno.
Načelno zvuči dobro, sad ćemo vidjeti.
Jednostavno je fascinantno kako od različitih zaposlenika iste firme dobiješ dijametralno suprotne informacije.... Prva kaže da nema pomoći i da se mora platiti, kad druge je riješeno bez pol beda...
Budemo vidjeli....
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 20:15   #712
Nickfast
Lazy person

Nickfast's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Moj frend si je u subotu prebacio sa start paketa na flat paket.
Sad nas zanima par stvari:
1. Kada danas pogledamo po user t com tamo mu pise pristup max flat.Pa nas zanima da li mu je sad na flatu ili ne.
2. Kolika ce racun dobiti za ovaj mjesec jer je do 9.10 koristio start a tad se prebacio na flat.
Nickfast je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 20:40   #713
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
1.Od nedjelje je na Flate paketu
2.jedan dio ce dobiti za start ( do 09.10 ), a ostatak za flat.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 20:42   #714
Nickfast
Lazy person

Nickfast's Avatar

Da li ce onda ovaj mjesec dobiti veci racun nego da je cijeli mjesec na flatu ili manji?
Staro 11.10.2010., 21:14   #715
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
e to ti neznam reci.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 21:17   #716
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Evo dodali su novu 'pogodnost' za produženje ugovora, MAXtri... kakva debilana >> http://www.t-com.hr/privatni/interne...pogodnosti.asp
Đizus, ovo je stvarno "super ponuda". 150kn razlike za prelazak s 10Mbit/s na 20Mbit/s...hebenica nema što.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 21:17   #717
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Zasto ovakva pitanja postavljas na forum a ne na 08009000?

Vjerojatno ce dobiti 9/30 * startpaket + 21/30 * flat
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 21:50   #718
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Zasto ovakva pitanja postavljas na forum a ne na 08009000?

Vjerojatno ce dobiti 9/30 * startpaket + 21/30 * flat
don't even bother.

dio sa flat-om je točan, a za startni paket sve ovisi kolko je potrošio dok je bio na njemu.
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2010., 22:25   #719
Nickfast
Lazy person

Nickfast's Avatar

ok, hvala vam jos jednom
Staro 12.10.2010., 02:30   #720
LostX
Premium

LostX's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Tražim FIRMWARE za ZYXEL p660hw D3

ima netko tcom tj iptv firmware za ovaj zyxel. To je D3 onaj noviji

Stavio sam zadnji službeni gore kako bi otključao portove, međutim od tada mi net otvara užasno sporo, kao i njuze, ponekad treba refreshati 5x stranicu da ju otvori itd...

Probao sam vratiti stari config unutra, napraviti factory reset itd i ništa ne pomaže... na njihovoj stranici ima samo za stari t3
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno