Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2015., 16:51   #5881
.Delboy
Premium

.Delboy's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ovi max2/3xs paketi su se bili nudili ali sad se kao više ne nude redovno, mislim da su jedino na save desku još, ali mogli bi se dobiti ako se pismeno zatraži jer postoje tamo u cjeniku, samo ih ne oglašavaju.

Ovo za dvije centale u Zg i Ri, to su mislim IMS centrale, pa se dio hr spaja na Zg a dio na Ri, bio sam negdje u topicu o voip-u stavio one ip adrese proxy-a, pa je bilo tako raspoređeno.

Za korisnike u regiji 1 i regiji 4 proxy:
primarni - 10.24.23.167 (bb.zg.ims.t-com.hr) SLB Zagreb
sekundarni - 172.29.165.136 (bb.ri.ims.t-com.hr) SLB Rijeka

Za korisnike u regiji 2 i regiji 3 proxy:
primarni - 172.29.165.136 (bb.ri.ims.t-com.hr) SLB Rijeka
sekundarni - 10.24.23.167 (bb.zg.ims.t-com.hr) SLB Zagreb

Zadnje izmijenjeno od: .Delboy. 10.11.2015. u 20:21.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2015., 17:47   #5882
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Koju brzinu imaju ti Max 2XS paketi? Može li se njih uzeti pa za 10kn nadoplatiti na Turbo 30?
Nego mene je zanimalo koja je to fizička centrala, Kozala?
Malo nejasno što je direktor mislio.

Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
bilo bi fer od HT-a da ponudi korisnicima mogucnost da kupe (po nekoj promo cijeni) neke male UPS-ove za slucaj kada nestane struje, da se ljudi mogu koristiti telefonom, nesto poput:

http://www.amazon.com/APC-BGE70-Back...rds=apc+router
I ja bi to volio. Ovaj mali UPS za router i telefon je super stvar. Košta samo 25$ no šteta što ga nema na našem tržištu. Ne znam je li potreban za možda 1-2 ispada godišnje zbog grmljavine no svakako korisno.
Pogotovo ako je kakav veći kvar a želiš obaviti poziv.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 09.11.2015. u 18:00.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2015., 17:19   #5883
snorky_vk
Premium
Moj komp

snorky_vk's Avatar

imam vec mjesec dana taj max3s ,turbo 30 mi je max brzina, maxtv sa sporckim paketom,flat net te opcija non stop za ragovore zaa 280kn. Ugovor na dve godine...
snorky_vk je online   Reply With Quote
Staro 10.11.2015., 18:08   #5884
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor snorky_vk Pregled postova
imam vec mjesec dana taj max3s ,turbo 30 mi je max brzina, maxtv sa sporckim paketom,flat net te opcija non stop za ragovore zaa 280kn. Ugovor na dve godine...
3s ili 3XS?
Staro 10.11.2015., 18:12   #5885
snorky_vk
Premium
Moj komp

snorky_vk's Avatar

3xs ispalo slovo

Zadnje izmijenjeno od: snorky_vk. 10.11.2015. u 18:51.
snorky_vk je online   Reply With Quote
Staro 12.11.2015., 12:00   #5886
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Ima tko link na specifikaciju max 2xs paketa?
Staro 12.11.2015., 13:08   #5887
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Ima tko link na specifikaciju max 2xs paketa?
Legendarni Jole je linkao ovdje.
Al stanoviti insider na Bug forumu kaže da "od 14.11 kreću božićne akcije" pa se bolje strpiti do tada.
A "13.11. kreće uređivanje T-centara", ako tko želi dašak božićnog ugođaja dok čeka u redu.
A navodno T-Djed Božičnjak svima donosi Turbo brzine ko božićni poklon!
Ja već imam blagu erekciju pri pomisli na 640 Kbit/s upload
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2015., 14:06   #5888
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Legendarni Jole je linkao ovdje.
Al stanoviti insider na Bug forumu kaže da "od 14.11 kreću božićne akcije" pa se bolje strpiti do tada.
A "13.11. kreće uređivanje T-centara", ako tko želi dašak božićnog ugođaja dok čeka u redu.
A navodno T-Djed Božičnjak svima donosi Turbo brzine ko božićni poklon!
Ja već imam blagu erekciju pri pomisli na 640 Kbit/s upload
Znaci, moglo bi se ispuniti ono prorocanstvo od prije par mjeseci da T-Com planira do kraja godine svim korisnicima omoguciti VDSL2?
Mogu li znati otkud ti informacija da T-Com planira svima omoguciti Turbo brzine oko Bozica i koliko je informacija pouzdana?
Bio bi to uistinu lijep poklon za Bozic, prakticki zivim za veci upload vec godinama.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.

Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 12.11.2015. u 17:00.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2015., 14:30   #5889
shibi81
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Božićna akcija je krenula 9.11, evo sta su meni juce odgovorili kad sam pito HT preko facebooka kada krece akcija na adsl i maxtv
  • <abbr title="srijeda" data-utime="1447271229.201" class="_35 timestamp">11.11.2015 20:47</abbr>
    Hrvatski TelekomPozdrav , postoji Božićna ponuda koja je započela prekjučer, a koju možeš i ti ostvariti ako pređeš na veći MAX3 paket, čime kreće nova ugovorna obveza. Ukratko, uz sklapanje obveze na MAX3 paketu, dobivaš Pickbox, MAX Arena ili HBO Premium 6 mjeseci uz 99% popusta na naknadu MAXtv paketa. Uz to, možeš birati između 2. mobilne ponude: - sklopiš li ugovor na mobilnom broju ostvaruješ popust na mjesečnu naknadu tarife u trajanju od 6 mjeseci te plaćaš mjesečnu naknadu tarife u tom periodu 1 kn. - Druga mobilna ponuda: sklapanjem ugovorne obvezu na 24 mjeseca ostvaruješ popust na iznos mjesečne naknade tarife za cijelo vrijeme trajanja ugovorne obveze. Popust ovisi o tarifi.

shibi81 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2015., 14:57   #5890
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Max2/3 XS paketi postoje te su dostupni samo novim korisnicima koji prelaze sa bneta(optima i iskon su ht), telefonski cete ih tesko aktivirati, dostupni su savedesku te ih ima u puno varijanti u odnosu na ove sto sam vidio. Turbo brzina ide na sve pakete, XS paktete vam mogu takoder ukljuciti prodajni zastupnici i jos neki odjeli ht-a. Mana im je sto nemaju nonstop+ opciju te uz njih bozicna ne ide..
Gx25 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2015., 15:08   #5891
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Citiraj:
Autor Alph4Dawg Pregled postova
Znaci, moglo bi se ispuniti ono prorocanstvo od prije par mjeseci da T-Com planira do kraja godine svim korisnicima omoguciti VDSL2?
Mogu li znati otkud ti informacija da T-Com planira sva omoguciti Turbo brzine oko Bozica i koliko je informacija pouzdana?
Bio bi to uistinu lijep poklon za Bozic, prakticki zivim za veci upload vec godinama.
Ja sam na Bug forumu on stanovitog insidera čuo da planiraju do kraja IDUĆE godine završiti upgrade na VDSL za sve korisnike.
Osim mene i još 10% nesretnika koji će vjerojatno vječno ostati u sivoj zoni ADSL-a.
Negdje sam pročitao zvaničnu izjavu nekog glavonje iz Tcoma da do kraja OVE godine budu imali 50% korisnika na VDSL-u.
Staro 12.11.2015., 15:44   #5892
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Ja sam na Bug forumu on stanovitog insidera čuo da planiraju do kraja IDUĆE godine završiti upgrade na VDSL za sve korisnike.
Osim mene i još 10% nesretnika koji će vjerojatno vječno ostati u sivoj zoni ADSL-a.
Negdje sam pročitao zvaničnu izjavu nekog glavonje iz Tcoma da do kraja OVE godine budu imali 50% korisnika na VDSL-u.
Ja vam insajderski mogu reci da ce prebacit vecinu centrala na vdsl al da to ne znaci da ce svi imat mogucnost, vec sad ima korisnika koji imaju mogunost vdsla al ne i uslugu jer je dslam pun, zasad je to koncentrirano na gradove, a okolna mjesta ce pricekati
Gx25 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2015., 15:54   #5893
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Meni je jučer bio doma neki "agent" HT-a, isto mi nudi 30Mbit VDSL, osnovni max i fiksni sa uključenim pozivima (nisam siguran točno što sve, ne zanima me previše) za cca 230kn.

BTW, jel zna netko gdje je točno propisan (HAKOM) način izračuna naknade za prijevremeni raskid ugovora, neku mi je glupost izračunao H1 ako računaju u odnosu na dobivene popuste i poklone...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2015., 16:44   #5894
athmo
Guest

A bude valjda povećanja brzine na VDSL... Nadam se..
  Reply With Quote
Staro 12.11.2015., 19:00   #5895
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Daj, što će ti više od 50Mbps?
A 190kn za Flat net+osnovni tel (xs) je puno povoljnije nego do sada. Koliko znam, do sada je to koštalo 230kn u Max2S. To je kao ostali operateri.

A čisto sumnjam da će ljudi moći i prebacivati se na vdsl samo tako i da će sve po automatizmu prebacivati na vdsl. Moj primjer ima puno drugih a HT je trom i naravno da ne ulaže u bakrenu infrastrukturu par desetljeća.
Nego sve moje susjede a i cijelu ulicu (provjerio i preko smc-a) ne dozvoljava prelaz na turb/vdsl radi očajnih parica a 900m od Kozale, max 10Mbps.
Staro 13.11.2015., 11:34   #5896
MK2
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006

Bas me zanima kad ce Knin doci na red jer je ovdje opca katastrofa sto se tice linija(jos od bivse drzave)
MK2 je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2015., 19:08   #5897
Jasperx
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Nisam htio ništa ranije pisati da ne ureknem, ali izgleda nije pomoglo
Nakon dvije relativno ugodne godine na H1, stigao vdsl konacno i u moju centralu (Brace bacica) ali samo od strane HTa (i Iskona o kojem čitam horror štorije tu po forumu).
Turns out da unatoč prijašnjim baladama da me se može spojiti na bliži izvod udaljen 500m od centrale (umjesto sadašnjih 1.1km), ipak ne može jer je taj stup još 50m dalje od centrale od sadašnjeg. Infrastuktura. Logistika. Wat?
U 4. mjesecu mi kažu možemo vas spojiti na stup udaljen 550m od centrale ako uzmeš novu liniju (što tada nisam jer vdsl nije bio dostupan).
Sredinom prošlog mjeseca zovem ht i pitam ako sve to još uvijek vrijedi jer mi je sada dostupan vdsl i uveo bih taj novi priključak (nadajući se izvuć 50/10 jer bih teoretski bio na 550m).
Zove monter nakon par dana i kaže da je "taj" stup u biti još 50m udaljeniji od centrale od postojećeg (a sadašnji ide doslovno kroz pustinju i prašumu preko susjedove livade pa pola ulice i onda nazad do mene. Kako je ovaj drugi još dalje boga pitaj. Al uglavnom dogovorimo se da ćemo stornirat taj zahtjev i da ću samo zatražiti preseljenje priključka. Na 0800 su mi obećali 30ak, kao i Iskonovci.

Danas me iskopčali sa H1 u 16h, zovem HT i javi se treba kao ona će provjerit.. "Aha znate ali Vi ste u procesu preseljenja priključka, zakonski rok Vam je 30 dana." No sht sherlock zato te i zovem ali zadržavam cool i ponovno je zamolim da provjeri (ili proslijedi poziv osobi koja može) je li oprema uopće poslana ili bih trebao očekivati montera (kojega nisam tražio jer znam da se prekapčanje dvaju žica naplacuje 500kn). Ide ona provjerit... "A znate ja samo mogu reći da to još nije išlo na poštu... možda dođe netko..." Reko ktnx sad znam sve.

Zovem opet i javi se lik, obavi detaljniju provjeru i kaže da je nalog prosljeđen tehničaru pred sat vremena. Valjda bu stigao u ovih sat vremena ili do kad već rade. Pretpostavljam da ih šalju jer će možda trebati maknuti splitter zbog IMSa (ne znam ako su i to uveli na centrali).

Anywho, stanje na fritzu jutros:

Ovako stoji od 4 popodne.

Trenutno tetheram net s moba i molim kozmos da ovaj dođe večeras i potegnem 30 jer sutra radim i neću biti doma ako dođu ujutro, iako lagano već gubim nadu.

Evo već 3 sata bez interneta i nisu se udostojili niti nazvati da barem kažu kad će doć (bio bi red da su tcomovci nazvali prije nego nego me h1 iskopčao. ne?). Nisam baš oduševljen prvim dojmom.

Update: zovem opet jer je 20h sati, a nitko me ne zove i objašnjavam da mi je njihov kolega oko 15h rekao da je monter dobio nalog i da će doći večeras. Ovaj pak veli da mu piše da NEĆE nitko dolaziti nego da mu piše Overseas. Ja fino zahvalim i zamolim da me prespoji s nekim na koga se mogu izderati jer nisu normalni. Beep beep šum i spuste slušalicu. E, pa da čovjek ne bi bio lud.

Znači oni nisu niti poslali opremu dok me ovi nisu iskopčali danas u 16h. I onda je netko to odnio u oversajz. I onda je svizac zamotao čokoladu u omot. Pa jebote led.

Citiraj:
Autor MK2 Pregled postova

Bas me zanima kad ce Knin doci na red jer je ovdje opca katastrofa sto se tice linija(jos od bivse drzave)
Ajoj... Brijem da sam još Hacker kupovao kad sam na tome surfao :/ Moja sućut.

Zadnje izmijenjeno od: Jasperx. 16.11.2015. u 20:06.
Jasperx je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2015., 21:09   #5898
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Nisam skužio na kome si i koji paket si odabrao?
Vjerujem da je u tvom slučaju došlo do greške od strane tehničara koji je trebao doći i donijeti router jer nalog u centrali ide samo ako je router dostavljen Overseasom ili postoji nalog da tehničar sam dođe i stavi router.

A parica ti je po ovome ostala ista samo je na nižoj margini pa se čini da može više.
Provjeri malo opet sa susjedima spojenim na bliži stup jer je prije tehničar "provjerio" i rekao da je ista udaljenost (sumnjam da je atenuacija ista kao i na tvom sadašnjem stupu) već je to "provjereno" kao što je meni "popravljen" kratki spoj/oštećenje u šahti kod bunkera Rastočina.
Staro 16.11.2015., 21:36   #5899
Jasperx
Registered User

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Nisam skužio na kome si i koji paket si odabrao?
Prelazim s H1 Trio bitstreama na Max3(L?) i Turbo 30 (i plaćam par sto kuna penala pa sam dodatno ljut na nekompetentost tcoma.

Citiraj:
Vjerujem da je u tvom slučaju došlo do greške od strane tehničara koji je trebao doći i donijeti router jer nalog u centrali ide samo ako je router dostavljen Overseasom ili postoji nalog da tehničar sam dođe i stavi router.
Pa da logično, zato mi niš nije jasno.

Jutros zovem tcom i kažem dobar dan upravo su me zvali iz h1 da potvrde da je danas tijekom dana ugovoreno prebacivanje priključka ali još uvijek nisam dobio nikakvu opremu s vaše strane pa reko da pitam će doć monter ili di je zapelo. Kaže cura ne zna ali niš nije išlo na poštu pa "valjda netko dođe."

Onda u 16h kad su me iskopčali s h1 zovem opet tcom i veli tip nalog je poslan monteru doći će tijekom dana nemaš frke.

Oko 20h zovem opet i kaže drugi tip da opće ne vidi nikakav nalog nego da mu piše da je poslano Overseasom. Like wtf ko tu koga?

Citiraj:
A parica ti je po ovome ostala ista samo je na nižoj margini pa se čini da može više.
Provjeri malo opet sa susjedima spojenim na bliži stup jer je prije tehničar "provjerio" i rekao da je ista udaljenost (sumnjam da je atenuacija ista kao i na tvom sadašnjem stupu) već je to "provjereno" kao što je meni "popravljen" kratki spoj/oštećenje u šahti kod bunkera Rastočina.
Ma znam da je parica ista, samo mi je čudno da je opće sycan na tih 4.9 mbita. Pretpostavljam da je to defaultni 4mbita setting za tcom al mi se cini isti broadcomov dslam (još uvijek je annex B adsl2+). Bo.
A ne znam, lik mi se cinio oke. Zvao je odmah drugi dan, ja mu pojasnio situaciju i onda me zvao za par sati da je išao vidit i da je taj stup 50m dalje da mi nema smisla novu liniju uvodit. Još mi je pustio broj moba i rekao da ga cimnem da će mi doć spojit utp kabel jer mi je drugi kolega tehničar u 4. mj. rekao da je ovaj ful oksidirao i da ga treba zamjeniti. Danas sam ga zvao baš da vidim ako ću uspjeti izvuć još koji db i kajla, dobio 200kbita manje xD Naravno nije imao pojma o ikakvom ruteru.
Inače Iskon provjera nudi za cijelu ulicu samo do 30 tako da pretpostavljam da infrastruktura stvarno je toliko sjebana da dvije ulice imaju dvostruku duljinu petlje od potrebne.

Ja ću se ranit xD
Staro 16.11.2015., 22:25   #5900
QS
Premium
Moj komp

QS's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
@Jasperx ajmo redom:

1. Prema onome što vidim, ti si bio na H1 dslamu, a ne na unajmljenom portu (bitstream - dslam HTa, a nekom drugom placas racun). Doduse ovo šta ti je radilo kod H1 ja nebi ni neprijatelju napravio (trenutna i max brzina jednake, mora da ti je na momente ping skakao ko lud). Jebes ti 1 mbit brzine ako ti je jitter na liniji. Radije bi iso sporije ali stabilno nego tjerao komad zice od austrougarske da radi iznad svojih kapaciteta... Al opet, to sam ja - ajmo dalje;

2. Parica ti je ista jer bi ti u protivnom doso tehnicar ispred kuce (valjda bi ga skuzio) na izvodu (kutija, sanducic, onaj kurac sa puno zica unutra, kuzis vec) zarotirat spoj od kuce na novu paricu i vjerojatno bi ti se pohvalio da ti je to napravio jel. (ovako ti je kolega dobio nalog za promjenu porta sa H1 dslama na HT dslam i tu njegov posao zavrsava; to na kraju nije ni bitno jer sa 17 mbita maksimalnom brzinom mozes racunat na stabilnih 30mbit na vdslu, ako ne i vise;

3. Neznam koga si zvao ali ako si dobio 0800 9000 dolje ti nitko ali ama baš NITKO ne može vidjeti kad je nalog tehnicaru poslan, sta je bio zadatak u tom nalogu i koji je tehnicar. To ti vidi (i radi) famozni SMC - a do njih ne mozes. Vjerojatno si dobio nekog "viseg" agenta koji ti je prodao pricu da je "nalog poslan" da te skine s grbace. Ako ces iskreno nalog je poslan prije nego sto je tebi puko dsl i linija ti se syncala na novoj brzini i pokazala nova mjerenja (max, atenuacija i ostatak). Ovaj drugi tip te nije zamotavao - to je u principu sve sta ti 0800 9000 i vidi (detalji zahtjeva). U ovom slucaju tebi je agent reko da je tvoj novi HT modem poslan Overseasom (ocekuj ga sutra kroz jutro).

4. Ova 4 mbit brzina je ono sto dobije svatko tko ceka na ukljucenje vdsla - to nije stvar tehnicara (oni to ne mogu ni da hoce, tako da ih ne trebate gnjavit) nego automatskog sustava koji ceka da se spoji novi modem. Kad se taj novi modem prijavi na ACS kreirat ce se novi zadatak istoj toj automatici (koji mora otklikat ekipa u SMC ukljucenjima) da preslozi port na VDSL na brzini koju si ugovorio. Moguce je da ce te nazvat netko iz HTa da te upila jesi li stvarno spojio novi modem ili se to njima "ucinilo". Koji put modem nece ni da se prijavi kako treba pa ga moras cackalicom bost i slicne pizdarije - naravno nista prije nego te zovnu sa ukljucenja. Nema ti smisla zvat 0800 9000 jer ti oni ne mogu pomoc. Ne mogu ti ni smetnju prijavit jer si novi korisnik i jos nisi aktivan u sustavu.

Ovaj "tvoj" tehnicar isto nema uvid u kartice promjene usluga/ukljucenja nego ono sto mu SMC/dispecer dodijeli tako da je sasvim ocekivano da nema pojma o routeru. Ni ne mora imat pojma.

Kad ti overseas donese router, spoji ga na mjesto fritza i ostavi da veselo svijetli. Svako drkanje ce samo zbunit ionako zbunjenu automatiku...

Ukratko - zakonski rok je 30 dana, tebi ce biti odradjeno kroz 2. Par dana bez neta je jebiga u ovom slucaju nuzno zlo. Ni kod dojče telekoma ne ide brze. Ajde da si bio na iznajmljenom portu HT dslama pa da je trebala samo rekonfiguracija ali po svemu mi se cini da je bila fizicka promjena dslama (i to je najtezi dio posla i vec je odradjen).

Patience, young padawan
Staro 17.11.2015., 00:18   #5901
skroby_17
Premium

Datum registracije: Jul 2009
Pozdrav, ima li itko još ikakvih informacija kako aktivirati ovaj max3xs paket? Čini mi se stvarno super ponuda s obzirom da mi je istekao ugovor te sada plačam oko 450-500 kuna mjesečno račun a 300 kuna sa svim uslugama i sportskim paketom je stvarno odlično.

Stvarno ako itko ima bilo kakve informacije bio bi jako zahvalan!
skroby_17 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2015., 07:26   #5902
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Citiraj:
Autor skroby_17 Pregled postova
Pozdrav, ima li itko još ikakvih informacija kako aktivirati ovaj max3xs paket? Čini mi se stvarno super ponuda s obzirom da mi je istekao ugovor te sada plačam oko 450-500 kuna mjesečno račun a 300 kuna sa svim uslugama i sportskim paketom je stvarno odlično.

Stvarno ako itko ima bilo kakve informacije bio bi jako zahvalan!
XS paketi su nemoralna ponuda jer se nude samo korisnicima drugih operatera koji nisu u HT vlasništvu.
Staro 17.11.2015., 07:42   #5903
Jasperx
Registered User

Citiraj:
Autor QS Pregled postova
@Jasperx ajmo redom:

1. Prema onome što vidim, ti si bio na H1 dslamu, a ne na unajmljenom portu (bitstream - dslam HTa, a nekom drugom placas racun).
Upravo suprotno, baš sam bio na bitstreamu. Da mi je H1 infrastruktura dostupna ne bih niti razmišljao o (ponovnoj) agoniji that is HT.

Citiraj:
Doduse ovo šta ti je radilo kod H1 ja nebi ni neprijatelju napravio (trenutna i max brzina jednake, mora da ti je na momente ping skakao ko lud). Jebes ti 1 mbit brzine ako ti je jitter na liniji. Radije bi iso sporije ali stabilno nego tjerao komad zice od austrougarske da radi iznad svojih kapaciteta... Al opet, to sam ja - ajmo dalje;
U teoriji kužim zašto to govoriš ali iskreno praksi u ove dvije godine na navedenoj brzini nikakvih problema nisam imao. Fritz je uredno držao sync na tih 16280 sa marginom 7db bez opadanja brzine/kockanja slike na iptvu. Ping mi (više) nije toliko bitan, ali nisam primjetio nikakvih lag spikeova kad bih bacio nešto online.
Ironično, do prelaska na H1 (prije dvije godine) je bila agonija s kockanjem i zamrzavanjem MaxTVa te učestalim pucanjem veze prilikom uploada i konstantne prijave kvarova svakih par mjeseci (ponekad i češće).
Moguće da su napokon zamjenili paricu prilikom povećanja brzine na 10mbit (sa prijašnjih 4mbit) pa sam zato vidio poboljšanja, ne mogu biti siguran.

Citiraj:
2. Parica ti je ista jer bi ti u protivnom doso tehnicar ispred kuce (valjda bi ga skuzio) na izvodu (kutija, sanducic, onaj kurac sa puno zica unutra, kuzis vec) zarotirat spoj od kuce na novu paricu i vjerojatno bi ti se pohvalio da ti je to napravio jel. (ovako ti je kolega dobio nalog za promjenu porta sa H1 dslama na HT dslam i tu njegov posao zavrsava; to na kraju nije ni bitno jer sa 17 mbita maksimalnom brzinom mozes racunat na stabilnih 30mbit na vdslu, ako ne i vise;
Riječi ti se pozlatile, zato sam i odlučio platiti penale Online calculatori izbacuju 27 kao neki max, a tu mi otpada tih 7 na voip i iptv tako da bi mi ostalo efektivnih 20, što je opet nedovoljno za dva hd streama i torrent Bio bih zadovoljan sa 35/5 kad već ne ide 50/10. Bumo vidli.

Citiraj:
3. Neznam koga si zvao ali ako si dobio 0800 9000 dolje ti nitko ali ama baš NITKO ne može vidjeti kad je nalog tehnicaru poslan, sta je bio zadatak u tom nalogu i koji je tehnicar. To ti vidi (i radi) famozni SMC - a do njih ne mozes. Vjerojatno si dobio nekog "viseg" agenta koji ti je prodao pricu da je "nalog poslan" da te skine s grbace. Ako ces iskreno nalog je poslan prije nego sto je tebi puko dsl i linija ti se syncala na novoj brzini i pokazala nova mjerenja (max, atenuacija i ostatak). Ovaj drugi tip te nije zamotavao - to je u principu sve sta ti 0800 9000 i vidi (detalji zahtjeva). U ovom slucaju tebi je agent reko da je tvoj novi HT modem poslan Overseasom (ocekuj ga sutra kroz jutro).

4. Ova 4 mbit brzina je ono sto dobije svatko tko ceka na ukljucenje vdsla - to nije stvar tehnicara (oni to ne mogu ni da hoce, tako da ih ne trebate gnjavit) nego automatskog sustava koji ceka da se spoji novi modem. Kad se taj novi modem prijavi na ACS kreirat ce se novi zadatak istoj toj automatici (koji mora otklikat ekipa u SMC ukljucenjima) da preslozi port na VDSL na brzini koju si ugovorio. Moguce je da ce te nazvat netko iz HTa da te upila jesi li stvarno spojio novi modem ili se to njima "ucinilo". Koji put modem nece ni da se prijavi kako treba pa ga moras cackalicom bost i slicne pizdarije - naravno nista prije nego te zovnu sa ukljucenja. Nema ti smisla zvat 0800 9000 jer ti oni ne mogu pomoc. Ne mogu ti ni smetnju prijavit jer si novi korisnik i jos nisi aktivan u sustavu.
Hvala na detaljnom objašnjenju. Pretpostavio sam da je to neki 4mbit default. Što se agenata tiče, ne krivim njih, samo gruneš kad od tri agenta u istom danu dobiješ tri različite informacije.
Prvo cura kaže nije ništa išlo na poštu, onda lik kaže doći će ti monter, onda treći kaže ma nikakav monter tko ti je to rekao, išlo je overseasom.
Ako je išlo po kuriru onda se valjda oprema trebala poslati prošli tjedan, a ne tek po isključenju sa sadašnjeg operatera. Taj dio mi nije jasan.
Još sam zamolio ovog zadnjega da me prespoji s nekim nadređenim da se izderem na njih jer nisu normalni, ali no such luck

Citiraj:
Ukratko - zakonski rok je 30 dana, tebi ce biti odradjeno kroz 2. Par dana bez neta je jebiga u ovom slucaju nuzno zlo. Ni kod dojče telekoma ne ide brze. Ajde da si bio na iznajmljenom portu HT dslama pa da je trebala samo rekonfiguracija ali po svemu mi se cini da je bila fizicka promjena dslama (i to je najtezi dio posla i vec je odradjen).
Makes sense. Za pretpostaviti je da su me fizički preštekali sa adsl2+ kartice na novi vdsl port (iako su oba HTovi, niti jedan drugi operater nažalost nema svoju opremu u dotičnoj mini kontejner centrali). Zaboravih koji točno dslam je u pitanju, ali nije huawei nego onaj stariji kod kojeg ide samo 8b. Huawei niti ne stane

Citiraj:
Patience, young padawan
Har har. Zivio!

Edit: evo 24h po iskapčanju od strane H1 zovem ponovno 0800 9000 te mi dvoje agenata na tehničkoj podršci govori da je nalog predan tehničaru koji bi trebao doć doma... možda danas... možda kroz koji dan. Nitko ne spominje overseas kad sam zatražio broj paketa budući da je prošlo 24h.
Kad sam upitao gdje to oni točno mogu vidjeti prespojio me s "šeficom" koja se predstavila kao Morena iako je istu sekundu prije nazvao Brankica prije nego što se dotična javila. Ime i prezime, kao niti odgovornu osobu, naravno nisam dobio.

Poslat ću prigovor s imenima agenata i timestampom direktno Bateliću i na prigovori@ pa možda netko i dobije po prstima. Psihijatrije jaoooo

Zadnje izmijenjeno od: Jasperx. 17.11.2015. u 15:44.
Staro 17.11.2015., 17:42   #5904
sharyn
Premium
Moj komp

sharyn's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
yo
Ne znam zašto kod tebe tako traje. Kod mene je zahtjev za prelaz s h1 podnešen u pon naveče (telefonski) u srijedu je već tehničar bio kod mene i pospajao ruter. Naravno na početku je bila mala brzina klasičnih 4mbps. Kad se ruter "sinkao" zvao sam tekom i tražio turbo 50. Za 2 dana bio prebačen na VDS2 i brzina

Staro 17.11.2015., 18:08   #5905
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Jasper još nemaš?
Pa to je kriminalno.
Makar ćeš zaraditi ako imaš telefon u paketu, koliko sada, 240kn?
NN (24/15 članak 23. stavka 1)
Citiraj:
Podnositelj Zahtjeva za prijenos broja ima pravo, u slučaju nepravovremenog prijenosa broja, na naknadu u iznosu od 10 kn za svaki započeti sat nepravovremenog prijenosa broja, za jedan broj. Iznos naknade se obračunava za najviše petnaest (15) dana nepravovremenog prijenosa broja. Iznos naknade u slučaju nepravovremenog prijenosa za više brojeva na jednom Zahtjevu za prijenos broja može biti najviše deseterostruko veći od maksimalnog iznosa naknade za nepravovremeni prijenos jednog broja.
Ukoliko se postupak promjene operatora zajedno s prijenosom telefonskog broja ne provede u vrijeme koje je dogovoreno između korisnika i novog operatora, operator koji je odgovoran za kašnjenje će korisniku isplaćivati naknadu u iznosu od 10 kuna za svaki sat nepravovremenog prijenosa. Zahtjev za isplatom naknade podnosi se pisanim putem novom operateru. HAKOM

@sharyin, ljubomoran sam za vas koji živite u centrali
Staro 18.11.2015., 11:02   #5906
Jasperx
Registered User

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Jasper još nemaš?
Pa to je kriminalno.
Makar ćeš zaraditi ako imaš telefon u paketu, koliko sada, 240kn?
NN (24/15 članak 23. stavka 1)

Ukoliko se postupak promjene operatora zajedno s prijenosom telefonskog broja ne provede u vrijeme koje je dogovoreno između korisnika i novog operatora, operator koji je odgovoran za kašnjenje će korisniku isplaćivati naknadu u iznosu od 10 kuna za svaki sat nepravovremenog prijenosa. Zahtjev za isplatom naknade podnosi se pisanim putem novom operateru. HAKOM
Eh da je to samo tako pa da mi tcom plati pola penala , ali sumnjam da me kači. Meni je broj prenesen iz T-com mreže u T-com mrežu u roku minute, samo što nisam dobio njihov ruter pa sam bio bez neta i tva 2 dana. Bio bih vjerojatno i dulje da jučer nisam nazvao jednog od tehničara koji je preuzeo nalog na sebe i jutros došao spojiti ruter.
Poslat ću upit hakomu baš da vidim odnosi li se Pravilnik isključivo na uslugu fiksne telefonije ili i ostalih fiksnih usluga poput Interneta i IPTVa. Bacio sam oko malo i piše da je rok za prebacivanje mobilnog broja tri dana (što su ispoštovali), a fiksnog sedam. Meni je prošlo 18.
Naravno, ne bi tcom bio tcom da je to prošlo samo tako. Tehničar je dobio samo nalog za ruter, a ugovorio sam Max3 paket s televizijom. Ovi u SMCu nisu normalni. Sad moram opet zvat i čekat da stigne Maxtv prijemnik, da ne spominjem da su mi obećali pola godine hboa i sportskog. Jadan stari bez njave, možda stara dobije haha

Idem sad zvat i zatražit turbo 30 da vidim kako će to proći. Brijem da su mi i paricu zamjenili jer mi je gušenje skočilo sa 17 na 21.5db, margina je ostala ista. Ne znam ako je moguće da Fritz i Speedport očitavaju atenuaciju s 4-5db razlike. Iskustva?

Staro 18.11.2015., 12:58   #5907
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Kao da si snimio moju paricu jasperx. Doduše moja možda kao da je i bolja, jer na 4mbps ja imam preko 20+db margine. Ja isto imam atenuaciju na adsl-u 21db, max je 17/1.3mbps i tada je 8db margina. Doduše u zadnjih mjesec-dva se još pogoršala pa je palo na 16mbps na adsl-u a vdsl ide do 29/2.9mbps
Tako nešto i ti očekuj. Ti si uzeo net+maxtv bez telefona ili što?
I nije mi jasno, bio si na H1 i prešao si na t-com? Kakvo onda seljenje?

Nevezano, kod mene se pojavio bager i počeo kopati cestu kod telefonske šahte i pitao ja jel kopaju za optiku a radnik meni "sine moj, kakva optika, puko je toplovod"
A iz šahte telefona izlazi para. Idealna kombinacija.

Baš kada ti puste vdsl usporedi s mojim;
Staro 18.11.2015., 14:03   #5908
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Jasperx Pregled postova
Brijem da su mi i paricu zamjenili jer mi je gušenje skočilo sa 17 na 21.5db, margina je ostala ista. Ne znam ako je moguće da Fritz i Speedport očitavaju
Nista cudno i neobicno. Na mojoj parici ST780i i SX763 su ocitavali gusenje 26dB uz marginu od 6,2. ZTE za razliku od ta dva (na istoj parici i dslam-u) uz istu marginu i potpuno isti profil, ocitava 31dB gusenje
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2015., 17:30   #5909
Jasperx
Registered User

E nabijem ih stvarno više

Zovem jutros u 11, dobar dan upravo me ukopčali ja bih obećanih turbo 30 i maxtv prijamnik.

Aha vama samo treba pustiti uslugu? Reko ne reko mi ovaj da me vjerojatno treba prekopčat na vdsl port u centrali (zašto to nije odmah napravljeno po iskapčanju ne znam) i poslat maxtv prijamnik. Aha evo sad će on samo što nije...

Vratim se sad maloprije s posla i zovem opet jer imam feeling da je lik jutros igrao minecraft dok je pričao sa mnom. Javi se ženska, ja objasnim situaciju i ona (opet) popuni zahtjeve i kaže mi da pošaljem za svaki slučaj mail na prigovori@ jer je valjda skuzila koliko su joj neki od kolega retardi. Zatražim da mi barem pusti 10mbita dok čekam ovo drugo jer mi je tehničar rekao da ću najvjerojatnije morat čekat dan, dva da me netko na centrali prekopča.
Prvo mi kaže da nemam mogućnost za vdsl, ali se na svoju sreću ispravlja za par sekundi i kaže da može ona to kao sad odmah probat pa možda prođe. Kaže može bit par minuta a može trajati i do 24h. Nikom niš ne vjerujem tamo pa da pitam tu, smijem li sad resetirati ruter u nadi da je možda nekim slučajem to prošlo ili je bolje ne dirat automatiku (onako do petka xD). Uptime mu je nekih 7h otkako je spojen jutros i sad je prošla ura i po otkako je ženska "probala pustit vdsl". Stanje na dsl info identično kao i jutros tako da nije niš novo povukao zasad. Još uvijek klipsam na 4. S konja na magarca
Staro 21.11.2015., 08:53   #5910
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Ne znam jeste li vidjeli no objavljen je sponzorirani članak na Jutarnjem o HT-u.
http://www.jutarnji.hr/tim-za-novo-d...atsku/1461524/

Citiraj:

Damir je upravo migrirao 646 korisnika s postojeće fiksne telekomunikacijske mreže na Internet Protokol tehnologiju, novu fazu tehnološkog razvoja koja će do kraja studenoga zaživjeti u cijeloj Hrvatskoj.

Riječ je o projektu u kojem će se do kraja ovog mjeseca isključiti iz prometa ukupno 72 lokalne telefonske centrale starijih generacija diljem Hrvatske, a koje su zamijenile svega dvije centrale smještene u Zagrebu i Rijeci.

Do sada, ugašeno je već 67 centrala, a ona posljednja, koja će prestati s radom, nalazi se u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. Nakon njezina gašenja Hrvatska ulazi u novu fazu tehnološkog razvoja - All IP razdoblje. O čemu se zapravo radi?

Osim ove u Zagrebu, još je jedna u Rijeci, i one promet dijele popola. U slučaju problema jedna je dovoljna da na sebe preuzme kompletan promet. Radi se zapravo o praktički tri ormara koja u sebi mogu imati 650 tisuća korisnika.

- Vidite ovaj red ormara u podrumu? Dakle, ima ih na desetke. A oni su mogli u sebi imati promet za oko 20 tisuća korisnika. Dakle, samim prelaskom na IP, štedimo struju, prostor i nudimo još bržu i sigurniju uslugu korisnicima
Po meni je članak očajan, pola fotografija su članovi uprave HT-a, navode se brojne gluposti tipa da će ovom promjenom citat "moći uključiti pećnicu" ili "pametni gradovi za traženje parkinga"....
U stvarnosti samo prisiljavaju sve korisnike da imaju router i na njega spojen telefon.
Problem ovog je nestanak struje i svih usluga što prije nije bio slučaj.

Ne znam ima li još POTS-a na Kozali no par susjeda i dalje ima spliter i adsl odvojeno. Koliko znam pots i modemsko spajanje je potrebno i za rad javnih govornica, a u ormaru vani je "moderan" PCM uređaj. A u članku navode "supertajnu lokaciju" Data centra na Utrinama a imaju slike unutrašnjosti na fejsu. Pretpostavljam da je druga riječka Kozala koja ima zaštitara s oružjem na ulazu. Umjesto promjenu u centralama mogli su korisnije uložiti taj novac u raspadajuće bakrene kabele od centrala do zgrada.
No takve naloge redovno odbijaju ili odgovore "slažemo se s vama" pa ne poprave.

Ovakvih prigovora imam nekoliko pa se ništa nije mrdnulo od 0.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno