Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2015., 23:16   #4531
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor Nixis Pregled postova
@Veki-os
Generična poruka, nema razloga za brigu.
Citiraj:
Autor D.O.M.I. Pregled postova
Da, to je generički odgovor za sve aktivacije u HT-u.
Ok,hvala.
Jel još nekome puca veza na VDSL-u?Meni pukne bar jednom na dan,valjda su me stavili na najjadniju paricu koju su imali,morat ču ih opet zvati...
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 14:29   #4532
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Stigao novi router, kažu vrati stari u poštu.
Jel problem ako nemam kutiju, kablove i to sve što je dolazilo u kompletu?
Mislio sam samo gurnit thomsona u vrećicu i to im vratiti.
wooden je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2015., 14:45   #4533
Gile
Premium

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Ok,hvala.
Jel još nekome puca veza na VDSL-u?Meni pukne bar jednom na dan,valjda su me stavili na najjadniju paricu koju su imali,morat ču ih opet zvati...
Meni na VDSL-u puca svaki dan poslje 21h i to par puta.
Gile je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 14:51   #4534
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Na papiru piše da se vrati modem i strujni adapter. Ja sam to tako vratio u Muller vrećici i sve 5. Na papiru koji su mi ostavili u sandučiću je pisao broj telefona na koji da nazovem da ponovno dođu, nisam morao nositi.

Citiraj:
Autor Gile Pregled postova
Meni uopće ne puca. Zna malo pasti brzina nakon više od mjesec dana korištenja u komadu, onda napravim reboot i sve pet. Dok sam imao ADSL i SX763 modem, veza mi je pucala svakih par dana.
Staro 26.02.2015., 16:23   #4535
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:

Ovih FEC errora ima 94k več nakon par minuta na netu.
Citiraj:
Autor Gile Pregled postova
Jel možeš stavit SS kakvo je stanje kod tebe?
I kod mene pukne poslije 21h,nekad u 22h nekad u 1h ili 2h.
Staro 26.02.2015., 17:05   #4536
Gile
Premium

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Jel možeš stavit SS kakvo je stanje kod tebe?
I kod mene pukne poslije 21h,nekad u 22h nekad u 1h ili 2h.
Evo SS, 30/3 Mbps sa 2 x MAX TV-a.

Kod mene kada pukne net, max tv nastavi raditi, a ping prema routeru ne prolazi kao i spajanje na njegovo sučelje.

Gile je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 17:18   #4537
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
meni kad je lik donio ruter ja mu vratio stari thompson bez adaptera i ostalog. 2 miseca od toga proslo u smislu ako ne valja vjerojatno bi mi na racunu nesto zabiberili aka mislim da ih boli briga .
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 17:43   #4538
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Na netu se pojavila Turbo 30 opcija
https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/brzina
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 17:47   #4539
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Neces moci dok se turbo ne aktivira. Mislim da ces kasnije moci se prebacit na Turbo 20, ali preporucam ti da stavis 10mbit na ugovor i plaćaš 10kn s PDVom, to i nije neka velika cifra, a od viška mbit glava ne boli.
To je samo za MAX2 S paket,za sve druge pakete je 30kn/mj.
Da se može uzeti za 10kn/mj u svakom paketu svi bi bili na 10mbit-a.

@Gile Puno bolja parica od moje pa opet puca.Meni baš sve pukne,ugasi se DSL lampica,Internet i Voice,MaxTV nemam.
Ujutro sam ih zvao,kaže lik iz SZK da je vidi da je parica "nategnuta" i kao sad če on nešto napraviti pa ako opet bude pucalo da opet zovem.i na kraju je samo resetirao liniju Znači čekanje da opet pukne pa opet zvanje...
Staro 26.02.2015., 18:28   #4540
shibi81
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Meni su nudili na max3m paketu 10 brzinu za 10kn mjesecno ali nisam uzo jel treba ugovor na 24 mjeseca za brzinu.
shibi81 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2015., 18:30   #4541
sandokan111
Banned

Nategnuta )

Kad vam puca veza jel nestane dsl linka kompletno ili samo net ode? Da nisu oni ostavili onaj 24h reconnect za promjenu ip adrese i na vdslu?
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 18:41   #4542
athmo
Guest

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Nategnuta )

Kad vam puca veza jel nestane dsl linka kompletno ili samo net ode? Da nisu oni ostavili onaj 24h reconnect za promjenu ip adrese i na vdslu?
Pukne WAN veza na nekih... 10 sekundi. Maxtv ništa. Znači valjda samo net a Dsl link ostaje. Svaka 24 sata točno u minut IP lease.
  Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 19:11   #4543
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
To je samo za MAX2 S paket,za sve druge pakete je 30kn/mj.
Da se može uzeti za 10kn/mj u svakom paketu svi bi bili na 10mbit-a.
A ovo mi tvrdiš jer ti je neko na tehničkoj tako odgovorio ili?

Valjda znam što sam ljudima uključivao još od prošle godine...10kn je 10mbit na MCD24, na svim paketima.
Nixis je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 19:15   #4544
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor shibi81 Pregled postova
Meni su nudili na max3m paketu 10 brzinu za 10kn mjesecno ali nisam uzo jel treba ugovor na 24 mjeseca za brzinu.

tako je...

10kn je povećanje brzine na 2 godine...penali su svejedno mali tako da sam si ja to uzeo jer imam onda 30/5
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 19:41   #4545
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Nategnuta )

Ne znam jel baš tako rekao ali nešto u tom smislu,začudio sam se da netko iz SZK shvača da je loša parica.
Baš nestane DSL link,kad je 24h recconenect onda samo Internet lampica zasvijetli crveno na par sekundi i kad dobije novu adresu opet je zelena.
Citiraj:
A ovo mi tvrdiš jer ti je neko na tehničkoj tako odgovorio ili?

Valjda znam što sam ljudima uključivao još od prošle godine...10kn je 10mbit na MCD24, na svim paketima.
Tako piše na vašim stranicama.
https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/brzina
Citiraj:
Autor microsoft66 Pregled postova
tako je...

10kn je povećanje brzine na 2 godine...penali su svejedno mali tako da sam si ja to uzeo jer imam onda 30/5
Penali?Znači moram raskinuti ugovor koji mi traje još oko 1god,platiti penale i sklopiti novi da bi imao 10 brzinu za 10kn/mj?

Jel može netko točno napisati kako da dobijem 10 brzinu za 10kn?
Imam MAX2 L paket na ugovor od 2god,još je oko 1god ostala.
Staro 26.02.2015., 19:52   #4546
sandokan111
Banned

Citiraj:
Ne znam jel baš tako rekao ali nešto u tom smislu,začudio sam se da netko iz SZK shvača da je loša parica.
Baš nestane DSL link,kad je 24h recconenect onda samo Internet lampica zasvijetli crveno na par sekundi i kad dobije novu adresu opet je zelena.
Tebi moraju malo postelat onda kad link puca. Ovim drugim je ocito ip lease koji istice jer im maxtv radi.
Staro 26.02.2015., 19:52   #4547
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
koji si ti komplikator jbt

nazovi ih reci da oces 10mbit na dvije godine za 10 kn mj i to je to...time dobivas 30/5 ako imaš teh uvjete(tako sam ja sebi napravio i imam max3m)

penali za raskid tih 10kn mjesečno što plaćaš su oko 50ak kn ako hoćeš danas sutra rasknuti sve.kapiraš??
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 20:51   #4548
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Ja komplikator a ti nečeš jednu kanalicu u stanu da bi imao optiku jer bi ti narušila zen stana?

Uglavnom sad sam ih zvao i kaže da je 10mbit za 10kn/mj moguče ako imam MAX2 S paket a ovako bi morao platiti 30kn/mj.
Staro 26.02.2015., 21:32   #4549
shibi81
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Nazovi ponovno ili jos bolje kontaktiraj ht na facebook-u ili na e-mail njihov ako zelis 10 brzinu za 10kn uz ugovor brzine na 2 godine. Dobio si sigurno agenta koji je nov i nema pojma.evo ti copy paste sa fejsa kada sam pravio zahtjeve za turbo30 u 12 mjesecu sami su mi nudili za 10kn mjesecno ako hocu.

• <a class="_b9" data-hovercard-instant="1" data-hovercard-offset-x="-18" role="button"><abbr title="15. prosinac 2014" data-utime="1418651120.54" class="_35 timestamp">15.12.2014 14:45</abbr>
    Hrvatski TelekomŽeliš li aktivaciju brzine uz ugovornu obvezu, tada mjesečna naknada iznosi 10 kn ili bez ugovorne obveze naknada iznosi 30 kn (tu govorimo o brzini od d0 10 Mbps-a)? Igor P.

• <a class="" data-hovercard="/ajax/messaging/hovercard/map.php?latitude=45.8302053&longitude=17.3827376&accuracy=54" data-hovercard-instant="1" data-hovercard-offset-x="-18" role="button"><abbr title="15. prosinac 2014" data-utime="1418651476.333" class="_35 timestamp">15.12.2014 14:51</abbr>
    Saša ShibiBez ugovora zanci ovu po 30 kn. Nist ne potpisujem ugovore vise dok mi se ne aktivira turbo30 i ne vidim kak ce to radit

• <a class="_b9" data-hovercard-instant="1" data-hovercard-offset-x="-18" role="button"><abbr title="15. prosinac 2014" data-utime="1418654729.636" class="_35 timestamp">15.12.2014 15:45</abbr>
    Hrvatski TelekomPokrenuli smo zahtjev. Jasmina

shibi81 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 21:41   #4550
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Veki, pošalji mi broj fiksnog u inbox i sutra ti aktiviram 10mbit za 10kn/mj.
Staro 26.02.2015., 21:44   #4551
athmo
Guest

Okej, treba mi netko objasniti ovaj fenomen. Javim se službi na Facebook da mi dignu brzinu s 3 na 5. Sad me prije pola sata zove tehničarka da je to učinjeno. Koju crnu magiju su primijenili? Profil se nije promijenio uopće, i bio je attainable upstream oko 5mbps, no na speedtest neovisno o tome radi li maxtv ili ne vidim točno ono što piše u routeru -- 4.8mbps. Download je na 38, a ne 30? Što se dogodilo da odjednom je router njihovom intervencijom počeo koristit maksimum "lufta" brzine koje puste — točno 38mbps na speedtest? Inače koliko sam vidio profil za 5mbps upload je oko 7000 kbps pušteno pa aj to je oko 5, ali baš uvijek imam 4.8? Zaista čudno.

Zadnje izmijenjeno od: athmo. 26.02.2015. u 21:45. Razlog: Dodana slika
  Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 21:56   #4552
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Veki, pošalji mi broj fiksnog u inbox i sutra ti aktiviram 10mbit za 10kn/mj.
Hvala ali otiči ču sutra u T-com centar pa vidjeti što tamo kažu i ako se može da imam to crno na bijelo,ugovor.
Najviše me buni što meni ugovor traje još 7mj za MAX2 L,ne znam da li onda paralelno mogu drugi ugovor napraviti za veču brzinu.

Inače da mi ne puca veza ne bi se ni prebacivao na veču brzinu ali prije če mi tako promjeniti paricu nego da ih zovem i prijavljujem pucanje veze.
Staro 26.02.2015., 22:22   #4553
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Citiraj:
Hvala ali otiči ču sutra u T-com centar pa vidjeti što tamo kažu i ako se može da imam to crno na bijelo,ugovor.
Najviše me buni što meni ugovor traje još 7mj za MAX2 L,ne znam da li onda paralelno mogu drugi ugovor napraviti za veču brzinu.

Inače da mi ne puca veza ne bi se ni prebacivao na veču brzinu ali prije če mi tako promjeniti paricu nego da ih zovem i prijavljujem pucanje veze.
Your call, nudim ti da uštediš vrijeme ali kako želiš.

Brzina na ugovoru nema nikakve veze s bundleom, dodatna brzina je kao što ime kaže, dodatna opcija.
Staro 27.02.2015., 00:01   #4554
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor athmo Pregled postova
Okej, treba mi netko objasniti ovaj fenomen. Javim se službi na Facebook da mi dignu brzinu s 3 na 5. Sad me prije pola sata zove tehničarka da je to učinjeno. Koju crnu magiju su primijenili? Profil se nije promijenio uopće, i bio je attainable upstream oko 5mbps, no na speedtest neovisno o tome radi li maxtv ili ne vidim točno ono što piše u routeru -- 4.8mbps. Download je na 38, a ne 30? Što se dogodilo da odjednom je router njihovom intervencijom počeo koristit maksimum "lufta" brzine koje puste — točno 38mbps na speedtest? Inače koliko sam vidio profil za 5mbps upload je oko 7000 kbps pušteno pa aj to je oko 5, ali baš uvijek imam 4.8? Zaista čudno.
Malo nisam razumio sto si napisao sve. Atteinable ti je max, i on nije 5 nego 17. Actual je ono sto ti je namjesteno za profil.
Ova sto si je dobio je vjerojatno pustila max po profilu a to je 38/4.8, i zato sad na downloadu imas 38 a upload 4.8. Vjeorjatno je pokusala rijesit problem al ga ne zna rijesit pa je napravila bilosta samo da uspije, sto ocito nije
Staro 27.02.2015., 06:21   #4555
athmo
Guest

Citiraj:
Malo nisam razumio sto si napisao sve. Atteinable ti je max, i on nije 5 nego 17. Actual je ono sto ti je namjesteno za profil.
Ova sto si je dobio je vjerojatno pustila max po profilu a to je 38/4.8, i zato sad na downloadu imas 38 a upload 4.8. Vjeorjatno je pokusala rijesit problem al ga ne zna rijesit pa je napravila bilosta samo da uspije, sto ocito nije
A mogla je jednostavno udrit profil sa 7000 upload i onda bi imao 5 i nešto sitno a ne ovako. Al dobro ne mogu se žalit ipak zbog downloada Sve je ovo kupus teži kod njih.
  Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 08:27   #4556
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
upravo i ja popricao s curom iz t coma, i kaze da mogu i ja ukopcat ovu opciju od 30 u mojoj zabiti, super

Zadnje izmijenjeno od: Gemmy. 27.02.2015. u 08:45.
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 11:45   #4557
athmo
Guest

E iman još jedno pitanje

Ima li itko od vas... 2 splittera? To je normalno, jel tako?

Iman Panasonicov telefon koji radi na principu baza+slušalica. Baza je onako klasični telefon ogroman žični koji stoji u kužini. I sad iz te baze ide jedna telefonska žica koja ulazi u ADSL (da, baš ADSL) splitter. Iz tog ADSL splittera izlaze dvije telefonske žice koje ulaze u telefonsku onu utičnicu ali ispod nje nekako, mogu priložit sliku poslije.

E sad, router se nalazi u dnevnon zbog wifi signala i mojeg cat5e koji ide iz sobe do dnevnog. Tu se nalazi drugi dio telefona (slušalica) ali on je samo spojen s postoljem u struju, tu nema nikakvog telefonskog kabela. Iz zida, pored routera, iz telefonske utičnice izlazi jedan telefonski kabel i tu je sad VDSL2 splitter koji dijeli taj telefonski kabel na 2 dijela. Jedan ide u router za Line1 (Telefon) a drugi ide za internet (DSL).

Kad smo prebačeni na VoIP dodan je VDSL2 splitter, a ADSL splitter nije diran. ADSL splitter stoji tu od 2005-te godine.

Iman jedan VDSL splitter viška, da zamjenim onaj ADSL splitter s tim VDSL splitterom ili nema veze?

Iiiii utječe li splitter na latency ("ping")?
  Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 12:45   #4558
.Delboy
Premium

.Delboy's Avatar

Datum registracije: May 2008
Nema veze taj prvi adsl splitter jer on je tamo samo da smetnje od telefona ne smetaju vdsl signalu, tako da je svejedno koji splitter tamo staviš ping ne ovisi o tome.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 14:49   #4559
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor athmo Pregled postova
A mogla je jednostavno udrit profil sa 7000 upload i onda bi imao 5 i nešto sitno a ne ovako. Al dobro ne mogu se žalit ipak zbog downloada Sve je ovo kupus teži kod njih.
Mogla je, ali ocito ili nezna, ili nema taj profil pripremljen ili tko zna sto.
Staro 27.02.2015., 16:20   #4560
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp

Doktor-X's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
j***m ti tehniku, danas zovem u vezi uploada sa 3 na 5 mbita i kaže agent dobro prijavit cemo smetnju, tehnicar ce vas kontaktirati kroz 2 dana. Kad za jedno 2 sada zove neka ženska gleda profile i kaže "da vi ste uzeli turbo 30 prije 2 mjeseca kada je bilo 3mbita, a prije dva tjedna je promjenjeno na 5, no neznam dali vam to smijem podignuti na 5 jer eto vi ste na brzini od 3 koliko vam je dodjeljeno po starom. no ja cu provjeriti pa vas kontaktiram" prođe 10-15 minuta zvoni mobitel kaže ženska evo ja sam vam stavila profil provjerite speedtest ja ko malo djete sretan napravim test kad ono;

odem u modem i opet isto 4263/34334 kbps kaže ona ja sam vam pustila 5300 kbps profil. Da ali ja bih treba imati oko 7000 upload jer voip trošo oko 1mbit (pretpostavljam), toliko sam vido da imaju korisnici na forumu kojima je brzina uploada 5 mbita, na žalost ja vam nemogu više ništa napraviti (mislim si ako si zgodan možeš možeš, nisam joj to reko a'l sam si mislio). I tako to je to za sada neka bude ovako pa za koji dan ako se ništa ne popravi zovem opet
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno