|
![]() |
#4051 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi siguran u to? Danas ih opet zvao i dobio 3 put drugu informaciju a ta je da nemrem dobit vdsl. S tim da mi je to cudno jer mi je tehnicar koji mi je slagao net rekao da mogu imat ali treba provjerit dal ima slobodnih vdsl portova...
![]() |
#4052 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Krivo se izrazio vjerojatno. Ja sam na ADSL2+ i prebacit će me na VDSL jer postoji mogućnost na mojoj centrali. Čekam router zasad.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4053 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#4054 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Netko je već ranije pisao o tome. Preduvjeti za korištenje vdsl-a: vdsl oprema na centrali te da postoji slobodni vdsl port, kratka petlja (manje od 1km od centrale - tu se misli na dužinu kabela, ne zračnu udaljenost) te posjedovanje vdsl modema(on je najmanji problem u svemu tome). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4055 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Zasto 1km? Jel to sluzbeno tako odredjeno pa svi koji su dalje ne dobijaju ili je to tako izreceno a nema veze s praksom? Jer vdsl je itekako upotrebljiv i dalje od 1km. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4057 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
samo jedan mali rezime ako sam dobro shvatio.... ja trenutno imam 4/512 sa siemensom sx75? nazvao sam korisničku podršku drito na telefon i ženska mi je rekla vdsl 10/1 (ili koliko već je upload) ako ima kod mene mogućnosti je besplaten samo prva dva mjeseca, nakon toga ako ga zadržiš 10 kn više plaćaš internet, a ako imaš mogućnosri 30/ [nešto] nadoplata je +30kn više mjesečno. Jesam ja to dobro skužio? prvo sam mislio da je potpuno mukte ali mi je to bilo malo sumnjivo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4058 | |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4059 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
Edit: A ovo što ti pišeš je je situacija u kojoj sa 4Mbps ADSL-a prelaziš na 10Mbps ADSL-a, onda je dva mjeseca kunu, a poslije plačaš ovisno o paketu koji imaš.
![]() |
![]() |
#4060 |
Guest
|
Kaj nije nadoplata sa 4 na 10mbit 10kn |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4062 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja vas ne kužim. Jedan spomene da se prelazak sa 4 Mbps na 20 Mbps ne plaća ništa.. A sada pak govorite da se 10kn plaća sa 4 na 10? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4063 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Sa 4Mbps na turbo20 je besplatno ali ako hoces sa 4Mbps na turbo30 placas 10 ili 30kn ovisi jel uz ugovornu obvezu il ne. Evo copy paste odgovora: Napomenuli bismo kako se sama opcija Turbo 30 ne naplaćuje dodatno, ali preduvjet za aktivaciju te opcije je aktivacije dodatne ADSL brzine 10 Mbit/s, koja se naplaćuje. Bez dodatne naknade je moguće aktivirati opciju Turbo 20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4064 |
Premium
|
To znači da nam je HT povećao brzine sa 4 na 20 BESPLATNO? S tim da moramo mijenjat router (ukoliko imamo toliku propusnost na našoj lokaciji). Svašta.. Hvala na odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#4065 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
nadam se da ce to ici automatski za sve koji imaju 4 mbs ,vjerojatno su ih pritisnili ovi iz hakoma pa moraju neku normu odrzavat ali fala kukiju da ste ovo objasnili sa 4mbs kako ide jer isto imam 4 vec 6,7 godina normalno bez ugovora i sta sad da trazim da mi dignu na 10 ili 20 ?jer je kao besplatno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4066 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4067 |
Dino Saur
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4068 | |
Registered User
|
Citiraj:
na Vašoj liniji ne postoji tehnička mogućnost za dodatnu brzinu. No Vi koristite upravo VDSL uslugu koja garantira da Vam je brzina uvijek na najvišem nivou Vaše trenutno brzine (10Mb/s). No za dodatna povećanja nemate mogućnosti. Fascinantno da susjed 20 metara od mene koristi iskon VDSL bez problema na zgradi koja je starijija od moje dobrih 20 godina i sad ja koji sam udaljen od centrale cca 500 metara nemogu koristit VDSL Zanima me dali postoji mogućnost zamjene parice i tko to radi ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4070 |
Dino Saur
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4072 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Sumnjam. Prije mislim da ovo nisu mogli uvest prije iz razloga sto im hakom nije dopustao, ili jer su htjeli progurat vise korisnika na optiku, a sad su uveli i ovo jer ljudi masovno odlaze na vdsl kod konkurencije. Da ih je hakom morao tjerat na ovo ne bi oni uvodili vdsl pa stavljali ljude na adsl brzine, jer cijeli problem je oko uvodjenja nove vdsl opreme. Onog trena kad su je uveli svejedno im je koju ti brzinu koristis, a vece brzine ti mogu vise naplatit, i imaju vecu marketinsku korist. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4073 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Ovo sto se tu stalno spominje "do 1km od centrale" kao uvjet za uvodjenje VDSL-a je mantra koju ponavljaju u T-Com SZK |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4075 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4076 |
Doktor-X NetWork
Datum registracije: Jul 2006
|
a ja jos od petka bez interneta ovi njihovi tehnicari me u centrali preštekali na vdsl a novi mi modem nisu dali i sada mi ljepo neradi ni internet ni telefon do pretpostavljam ponedjeljka kada ce mi ili doci vdsl modem ili me privremeno vrate na adsl |
![]() |
![]() |
![]() |
#4077 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Ovi me prebacili na vdsl, a nisu mi poslali ruter.. |
|
![]() |
![]() |