|
![]() |
#3781 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Probaj jos preko https://moj.hrvatskitelekom.hr/ -> Internet -> Postavke za WLAN modem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3782 | |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
nabijem ih ![]() Al što je najžalosnije, sve je ostalo ok. Od brzine i jakosti veze, pa do tog korisničkog panela u kojem mogu mijenjati sve što me volja, osim onoga što me stvarno zanima - wifi šifra ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3786 |
woot!!!
|
NP, dobro je znati da bar nesto funkcionira od toga ![]() Jucer sam isprobavao virtualnog tehnicara koji nista nije napravio, jer je javljalo da je sve uredu. Na kraju je sve krepalo pa sam ih morao zvati.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3787 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Koji mi T-com centar preporučate od ova tri splitska? Moram prijavit pucanje veze na jednom broju, sporu brzinu na drugom broju, raspitat se o dostupnosti optike i VDSL-a, te prominit tarifu sa Max obitelj na MAX3. Tako da je poželjno da su upućeni u problematiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3788 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Kakav je wi-fi signal na tome technicoloru? Zna li se oće li u bližoj budućnosti nudit VDSL s brzinama većim od 20Mbps? Ili bar spustit cijene jer sad 4 Mbps košta isto ka i 100 Mbps, a ako slučajno oću uzet 20 Mbps onda bi bilo 100 kuna skuplje od 100 Mbps. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3790 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Ja sam prezadovoljan sa technicolorom spojen mi je u boravku zbog maxtva a u mojoj sobi di je komp imam na kompu 5 od 5 crtica signal a na mobu 3 i 4 od 4 crtice dok sam prije njega imo thompsona 782 imo sam na kompu 2 i 3 crtice od 5 a mob mi je par puta dnevno javljo vasa veza je nestabilna. Tehnicar koji mi ga donio je isto reko da ima jak wi-fi signal i da ga inace daju samo poslovnim korisnicima. Za brzine nemam pojma kad ce pustit vece u ponudu par puta sam korisnicku sluzbu pitao i uvjek kazu nemamo informacija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3791 |
Guest
|
jel neko moze ovo proanalizirati? uzeo sam 10mbita kod t-coma, ali dodatna brzina nije jos aktivirana prije sam na tcomu imao 10mbita, a na optimi i do 14mbita, pa me sad ovo attainable rate malo brine> Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 487/5159 kbps Attainable Rate (Up/Down) 491/7292 kbps Noise Margin (Up/Down) 4.8/9.8 dB Line Attenuation (Up/Down) 37.8/35 dB Output Power (Up/Down) 13/18.7 dBm Data Path (Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth (Up/Down) 1/1 Interleave Delay (Up/Down) 0/0 ms INP (Up/Down) 0/0 symbols Profile N/A LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 415278/3 FEC Errors (Up/Down) 0/0 HEC Errors (Up/Down) 326986/0 |
![]() |
![]() |
#3792 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Lol, i treba te brinut. Pa kako si ti imao 14mbita s tom atenuacijom. Ili su te prebacili na skroz desetu centralu jer na tvojoj mjesta nema, ili nesto opako nevalja s paricom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3793 |
Banned
Datum registracije: Dec 2012
|
Ne valja parica. Kakvo prebacivanje centrala, to je nesto sto se ne radi 99,9 % u slucaju kvarova, pa nije centrala ormar vanjski da se to samo tako promjeni. Centrala se moze mijenjati jedino prilikom novih ukljucenja usluge, naravno ako postoji mogucnost. Atenuacija nije toliko strasna, s tom atenuacijom mozes imat 14,15 mbita propusnost, definitivno ne valja parica,ima i gresaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3794 | ||
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Pricam da ne bi bilo cudno da ga spoje na drugu centralu ako je njegova "zauzeta" a ima u "blizini". Zasto mislis da je to tako neobicno. Bio je na optimi, sad je na tcomu, savrseno vrijeme za prebacivanje pri "ukljucenju" drugog ispa. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3795 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Vjerojatnost da ce nekoga prebaciti na drugu centralu je jako mala, jer korisnik mora biti na kraju jedne i druge petlje(druga centrala), i jos mora postojati mreza s kojom se moze povezati na ormar za drugu centralu.Dakle sanse su minimalne. 14 mbita u praksi, vidjeno 100 puta, nikakva fikcija.Ne zaboravi da govorim o maksimalnoj propusnosti a ne o propustenoj brzini, jasno da se ne moze koristiti 100 % kapacitet linije.A ovi errori nisu odraz podzemnog kabela nego lose zracne parice ili eventualno podzemne prema korisniku od glavnog ormara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3796 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3798 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Titanfail je još posebniji jer se radi o kompresiranom audiu pa down ide kao brže, a i inače origin ne pokazuje realnu brzinu downloada u 90% slučajeva. Skini si neki download meter ili sličnu aplikaciju za kontrolu podataka preko mreže pa će ti sve bit jasno ubuduće ![]()
![]() |
![]() |
#3799 |
Premium
|
Pucanje downloada (T-com)
Samo da kažem, nemam pojma u koju bi temu svrstao moj problem pa ak ju treba promjestiti molio bih....... ![]() Problem je u http (web) downloadu.....Kad stavim neki file između 100-500megi, 1-2 od 10 mi pukne odn. što je fajl veći to je veća šansa da se ne skine. Probao sam skinuti 10tak puta win10 (iso) i nijednom se nije ispravno skinuo. Što je najzanimljivije skine cijeli fajl i onda stane na kraju (zadnjih 10kb) - uvijek na istom mjestu....ne može ga završiti. Morao bih pauzirati download i opet pokrenuti da se završi. Ako to ne napravim onda nakon 5-10min čekanja jednostavno pukne. Na ZTE ruter imam spojen svoj (cisco) ruter na koji su onda spojeni kompovi i Wifi. Prije ZTE-a sam imao svoj modem i nikad takvih problema. Uglavnom, probao sam na 2 kompa (win7, 8), na 3 browsera i uvijek ista stvar. Po tome bi pretpostavio da je ZTE ruter ali nemam blagog pojma što zapravo. Ovo je s mog rutera : Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 782/12276 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1357/26756 kbps Noise Margin (Up/Down) 26.8/20.1 dB Line Attenuation (Up/Down) 2.1/6 dB Output Power (Up/Down) 13.1/12.7 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 2/224 Interleave Delay (Up/Down) 2/4 ms INP (Up/Down) 0.5/2.5 symbols Profile N/A LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 0/0 FEC Errors (Up/Down) 0/0 HEC Errors (Up/Down) 0/0 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3800 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ima li neka caka sa ovin Ultra paketima? ![]() Nude mi šta iman i sad za slične novce ali mi brzina ne bi bila 10/0,64 već 40/10 (prva 3mj 100/20)
![]() |
#3802 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Posto mi je dragi tcom utjero kajlu, nakon povratka na H1 dali su mi istu uslugu i naravno nemogu imati brzinu 10 mbit jer nemam mogucnosti za istu : http://www.pohrani.com/?n%2F5N%2F1tzogmPI%2Fnet.jpg Koja je procedura za novu paricu i dali je tako nesto moguce ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3804 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Pročita san ovaj "Specifikacija usluga: Ultra MAX paketi" PDF dokument, nisan naša tako nešto specificirano. Doduše i taman san tu negdi... Prošla tri mjeseca; 89 GB, 101 GB, 98 GB
![]() |
#3805 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() |
#3806 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Izgleda da ti je stavljen onaj manji profil, moguce je da ti je automatika prebacila jer je sa onim normalnim pucalo, ali u svakom slucaju nazovi neka ti prebace na punih 10 pa vidi statse onda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3807 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#3808 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Danas me nazvao t-com zaposlenik i ponudio mi MAX3M paket. "Odabrali smo NAJBOLJI paket za vas". Još mi je ponudio i 50% jeftinije EU pozive, pošto je primijetio da zovemo inozemstvo dosta. I ono, čovjek zbilja pomisli da su zbilja išli dati čovjeku najbolju moguću tarifu. Postavio sam mu par pitanja, i baš se vidjelo da je sve izračunao. max3M košta 305kn, a dobije se 60min besplatnog fiksnog telefona, osnovni maxTV i maxADSL 4Mbit flat rate. Da to plaćam odvojeno bi bilo oko 345kn, tako da je u odnosu 305kn, 40kn uštede. A ZAŠTO SU ONI BILI TOLIKO DOBRI??? To rade zato što je odnedavno izašao max3S paket, koji je isto to, ali umjesto 4mbit interneta dobivate 10mbit internet, i to za 5kn manje. Plus, možete uzeti Samsung Galaxy Young 2 za 100kn. Oni doslovce prisiljavaju ljude da uzmu max3M tarifu, pod izlikom da su izračunali što je najbolje za vas, prije nego što znalci skuže da postoji u svakom pogledu bolja i jeftinija, max3S + flat + 10mbit tarifa, što zbilja nije u redu! 305 kn za 4mbit internet vs 300kn za 10mbit internet. JELDA! NAPOMENA : možete otkazati u roku od 8 dana, nazvati službu i reći da storniraju MAX3M paket, i zatim uzeti MAX3S + flat + 10mbit + mobitel. Zadnje izmijenjeno od: Viperus. 09.10.2014. u 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3809 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ako sam potpisao za taj ugovor prije 3 mjeseca jel mogu opet nazvat da mi daju taj novi ugovor max3s i samo da se produzi pretplata? pitam zato jer sam tako i uzo taj max 3m iako se vec bio pod pretplatom |
![]() |
![]() |
![]() |
#3810 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Nisam siguran iskreno. Mislim da i dalje vrijedi ona finta da možeš prebaciti na viši paket tipa max3M+ ili max3L, ali ne i na niži. Probaj pa javi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|