|
![]() |
#3751 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Je, je mbps :-) Išao sam na speedtest. Nikakve realne promjene ne vidim, prije bilo 4,4 - sada 4,4. Mada u routeru se vidi da je pusteno više. Prije bilo puteno 5,1, a sada 8,9. Ali ja ne vidim bilo kakve pomake. Savjeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3752 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Mora ti biti pusteno PUNO vise za 10mbps + MaxTV. Samo za 10 brzinu, bez tv-a, ti mora biti pusteno cca 12,5mbps... Savjet - zali se i trazi da ti to hitno srede, jer ti placas njih ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3753 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Koliko ti sada speedtest pokazuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3754 |
Premium
|
Eto: http://www.speedtest.net/my-result/3771626239 Zvao sam korisničku podršku, rekli su mi - DO 10 Mbit u paketu MAX3S. Donedavno sam imao 4 Mbit. Nikada problema s pucanjem veze ili MAXTV-a jer do HT ormara imam manje od 500 metara. Jedino što mogu stvarno vidjeti je dosta povećan upload - eto na jednom torrentu bez problema postižem 80-109 kilobajta/s upstream (samo seeding), što je kontradiktorno speedtestu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3755 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Ajde stavi podatke parice. Ako si tako blizu, trebalo bi to puno bolje od onog sto dobijas. Moras zvat i prijavljivat kvar da to srede. Kad izadje tehnicar na teren on to rjesi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3756 |
Premium
|
Ako si 500 metara od centrale, onda mozes imati full 10M + MaxTv bez ikakvog problema. To je ukupno (+IMS) cca 16mbit/s, a to na 500m udaljenesti mora ici bez ikakvog zakidanja i problema. Nemoj se slozit s onim njihovim izgovorom "DO 10", jer to igra za korisnike koji su preko 1200m udaljeni od centrale, nego inzistiraj da ti to sloze. Ako ne mogu, onda nemoj placat 10M kad ti isporucuju samo 5M. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3757 |
Premium
|
Downstream rate: 8959 kbps Upstream rate: 1084 kbps Line mode: ADSL2+ Maximum line rate: 15184 kbps (downstream) / 1174 kbps (upstream) Noise margin: 9.1 dB (downstream) / 10.7 dB (upstream) Line attenuation: 20.3 dB (downstream) / 9 dB (upstream) Output power: 15.5 dBm (downstream) / 10.2 dBm (upstream) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3759 | |
Banned
|
Citiraj:
Zovi da to isprave, ovo nikako ne valja. Ali neznam zato kazes 500m do centrale :P Ipak je mrvu vise, barem po statsima, oko 1.4km ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3760 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma zvat cu ja njih, samo sam htio od vas saznati sto da kazem. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3762 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja ni neznam koliko sam od centrale, ali susjed, koji radi kao kooperant tcoma, kaze da nemogu imati 10mbita. Prekjucer me zemska nazove i ponudi brzinu do 10 (imao 4, sa maxtv-om 8,6). Jos joj kazem da je provjereno da nece radit, a ona kaze da hoce. Reko da vidimo i to i vidim restart routera nakon 15min. Ovo je sadasnja situacija, nis ne steka, net ide preko 8mbita, ja zadovoljan, prezadovoljan. ![]() ![]() ![]() ![]() btw, ovo mi je vec 3. mjerenje ovih 2 dana i nikada do sada nisam imao savrseno ravan onaj graf brzine.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 19.09.2014. u 21:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3764 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3765 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Sad samo nisam shvatio ovo "imao 4, sam maxtvom 8.6". Sad znaci imas pusteno 11.8, na maxtv ide 4.6, sto znaci ostaje ti toliko koliko dobijas. Jedini problem kod tebe sto me muci je da bi ti s tom atenuacijom trebao moc i vise furat, a tebi se max spaja na 13, a po ostalog linija mi izgleda u redu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3766 |
Game Collector
Datum registracije: Jun 2010
|
Maximum line rate: 14020 kbps (downstream) / 1133 kbps (upstream) Noise margin: 9.2 dB (downstream) / 9.3 dB (upstream) Line attenuation: 21.3 dB (downstream) / 12.9 dB (upstream) Ovo bi trebalo biti dosta za 10 Mbit/s? Sad imam 4Mbit/s, MAXTV i IPTV i radi sve istovremeno bez problema. Maknut ću MAXTV. Ruter je Simens SX763
![]() |
#3767 |
Premium
|
Ako maknes MaxTv trebalo bi biti dostatno za 10Mbit/s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3768 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Obzirom da mi je upload dosta vazniji od downloada, mogu rec da sam fino prosao. Prije je up bio cca 0.4.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3771 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
VDSL ti je dostupan ak ga tvoja centrala podrzava samo sto mozes koristit brzine do 20 Mbps i ista ti je cijena ko na adsl-u. Javi se HT-u na facebooku da ti provjere po broju kucnog telefona jel ti VDSL dostupan. Ja ga imam od treceg mjeseca i sad mi net cijelo vrijeme 10Mbps i jos maxtv ukljucen a prije sam jedva mogo imat 4 Mbps i jos maxtv steko. Trebo sam dobit neki 931 modem al ga nisu imali pa su mi dali technicolor tg789ivn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3772 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
HT ADSL već 2. dan ne radi kako treba
Daklem, SpeedTest mi pokazuje urednu brzinu ako testiram na Zagrebu, a što se više udaljavam, brzina pada, serveri u SAD mi pokazuju cca. 0,5 Mbps, a veza mi je 10 Mbps. Isto sam primjetio i kod FTP prijenosa s jednog seedboxa da mi je brzina 20kB/s umjesto cca. 1MB/s. Zvao sam HT, kažu da ne vide probleme na centrali ni na linku do mog modema. Nakon prekidanja internet veze u opcijama rutera i ponovnog spajanja, brzina se vrati na maksimalnu, ali nakon sat-dva opet po starom. Prijedlozi? Savjeti?
![]() |
#3774 |
Banned
|
Speedtest prema americi je sve samo ne relevantan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3776 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
http://www.speedtest.net/my-result/3796353790 http://www.speedtest.net/my-result/3796360113 Evo friško mjeren iz Kanade i Amerike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3777 |
Banned
Datum registracije: Nov 2010
|
Evo jučer mi digli brzinu na 10Mbps, upload 0,64Mbps (uzeo na ugovor na 24 mj. do tada sam imao DL 4, UL 0,51)...za sad radi sve OK SPEEDTEST prema USA |
![]() |
![]() |
![]() |
#3778 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
I meni povećali granice, stavili malo iznad 10 da bih teoretski imao 10 pa ću testirati 1-2 dana i vidjeti kako se ponaša. Za sada poziv Helpdesku urodio plodom.
![]() |
#3779 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Imam jedan problem. Dakle zaboravih šifru od wifi-a i naravno ulazim u korisnički panel, sve uredno promijenim, kliknem apply, ali novu šifru ne prihvaća :ne zna: Jednostavno mi ostane ona stara, jedino što mogu je izabrati opciju "no encryption", no ne volim prostituirati vlastiti internet :kava: Nakon toga sam nazvao i njih, međutim ni ovoj što se javila nije "prihvatilo" novu šifru. Naravno, modem je restartiran više puta, ali ne pomaže. Neki prijedlozi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3780 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Traži da ti zamijene ADB modem za neki koji radi ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|