|
![]() |
#3692 |
Premium
Datum registracije: Jan 2012
|
Oh.... od kud da počnem.. Raskinut mi je ugovor sa t-comom u 6.mj i tada prelazim na vip.. mislim da je bio 18.06.. rečeno mi je bilo da ću morati platiti penale za preostale mjesece do kraja ugovora sto iznosi oko 600-njak kuna + ratu za tekući mjesec te bi sveukupno to trebalo iznositi 800-njak kuna na sto smo bili spremni. Čak smo mislili kako je sad ovaj novi zakon dosao o nametima da nas mozda to kači pa da nećemo trebati platiti penale, a onda danas stigne ovo... ![]() Kakva MAXTV oprema ako imam 2u1 i nikada nisam potpisaom ugovor za MAXTV? Kakva UO oprema?? Sta nije da ja njima vraćam ruter i sve to? Receno mi je bilo da cu morati platiti ovo sto je naznaceno i to je to, ali kakve su sada ovo igre od strane ovih smecara? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3693 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3694 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ovisi koliko je mjeseci ostalo do isteka ugovora. Oni su sada valjda racunali popuste koje je on ostvario prilikom sklapanja ugovora na 24 mjeseca (1 kn za prikljucak, free modem i slicno). Ako se oduzme MaxTV onda se dodje do iznosa od nekih 1800 kn, sto znaci da bi trebalo ostati kakvih 7-8 mjeseci ugovora da se to vise isplati nego placanje preostalih pretplata.
![]() |
#3695 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bok, zivim u Vrapčanskoj Putini kod onih sivih zgrada, zanima me gdje mi je centrala od t-com ..bnet mi ne daje upload 10MB, optiku nemam, 4G me zaobisao, ostao mi je samo VDSL... :-) molim pomoc. kako to ide uopce, da li je ta centrala u koncesiji za druge operatere ili? da li Vam treba broj telefon..imam od susjeda koji je na t-com.u. Susjed preko pruge u vrapcu ima h1 vdsl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3696 |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Pozz svima tekomovcima. Imam jedno pitanje. Jučer ujutro net crko, ja zvao i slijedio upute koje mi je teta rekla (ono standardno reset i te šeme koje sam i sam obavio prije upućivanja poziva). Ništa od toga, veli teta smetnja je prijavljena. Danas zvao da pitam kakva je situacija vizavi mog neta, veli čiča u procesu je otklanjanja. Da skratim priču bili tehničari i vele ruter je otišao u vječna lovišta (power je svijetlio ali dsl nije blinkao) i umjesto (Marka Perkovića) Thompsona st780 sam dobio Siemens Gigaset sx763. Pitanje je: da li je ovo kino išta bolje od ovog prethodnog? I par riječi ako je netko već imao navedeni ruter kakav je pri radu, ima li problema s njim i sl. iskustva.
![]() |
#3699 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Siemens je odličan. Problem može biti jedino t-com fw. Starci ga imaju godinama, ja ga imam više od 4 godine i zamijenili smo ga jednom. Na "neispravni" je stavljen openwrt i radi bez greške skoro 2 godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3700 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam jedno pitanje: Jučer sam kupio ovdje od kolege još jedan ruter Siemens SX 763 sa opremom (spliter, punjač i slično) za svaki slučaj da mi se prilikom grmljavine skuri postojeći Siemens SX 763, a pošto sve ide preko njega, ADSL i MaxTV, ne želim da starci budu par dana bez TV-a ![]() Pitanje je: ukoliko mi se skuri ruter, dali je potrebno samo zamjeniti sa novim i dali će sve isto funkcionirati ili treba novoga spojiti na net i konfigurirati preko browsera (tipa: wifi, i slično)? Oba su default-na T-com.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3701 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
"Novi" router će pokupiti postavke iz ACS-a iako mislim da prije toga treba deasocirati stari router. To možeš napraviti pozivom u SZK, naravno ako agent ima imalo pojma onda neće biti frke. Napominjem, povući će postavke iz ACS-a, sve nakon toga neće (primjerice, ako si naknadno mjenjato pass od WiFi-ja i slično).
![]() |
#3702 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Znači spojim taj novi ruter i nazovem agenta ukoliko se samo od sebe ne napravi? Dalje bi agent trebao učiniti da sve postavke sa starog pređu na novi.. Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#3703 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Jednostavnije ti je sa postojeceg, koji uredno radi, spremit konfiguraciju (config) koju ucitas u "novi" i sve ce ti raditi bez greske kao na "starom". To mozes napravit i sad za probu prije nego mozebitno postojeci ispusti bijeli dim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3704 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
evo moj lsučaj, zatražio povećenje brzine sa socijalne 4mb/s na 5-10 mb/s... nakon tjedan dana čenjaka 8iako je rečenu u roku 48 h) i pooziva SZK gdje je oučen nepravilno ispunjem obrazac (moš mislit) dobivam brzinu 10 mb/s u roku 1 h.. ali - svakih pol sata- sat pucanje veze ![]() mislim kod trerenta mi ne smeta (a naštancao bar 40 filmova u queue) ali kad treba hitno otvorit stranicu a ono žuti uskličnik ![]() ![]() ![]() ![]() petak - zovem SZK za kvar, kasnije se javlja tehničar koji je promijenio paramatre ![]() ali u subotu sve 5...radi ko singerica ![]() ![]() ![]() konstatno 10mb/s ping cca 9ms - ja zadovoljan!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3705 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
T-Com MaxADSL stabilnost veze
Bok ljudi, stavio sam novi router - Thomson TG782i umjesto prijasnjeg ADBa, no nisu mi jasni neki parametri vezani uz stabilnost veze. Recimo, line attenuation i output power - ne znam jel ovo sto meni pise OK vrijednost il treba bit vise/nize? Onaj lik u T-Comu mi je smanjio brzinu sa 10Mbps na 7Mbps, kaze zbog stabilnosti, gusenja na liniji i stajaznam cega... DSL Type: G.992.5 annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.022 / 11.993 Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 4,04 / 169,19 Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,5 / 18,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 12,5 / 20,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,5 / 8,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 286.350 CRC Errors (Up/Down): 0 / 1 HEC Errors (Up/Down): 157 / 0 Racunajte da imam uzasno puno packet dropova kada koristim screen sharing na Bluejeans videoconferencingu. Recimo, Skype screen sharing radi OK.
![]() |
#3706 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Trebao si kupiti SX763,782 je smeče,imao sam ga ![]() Ja sam packet loss riješio sa SX763 http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3707 |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Isplati li se uzet uz produljenje ugovora onaj vivax tablet 8 za 599kn?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3709 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3710 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3712 |
Premium
|
Daklem uspio sam jučer produžiti ugovor...kolko im treba da to krene u opticaj tj da mi dignu brzinu na 10mbita?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3715 |
Premium
|
Sat nakon posta su digli, dakle u roku 24 sata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3716 |
Premium
|
đizs stigao mi i tablet...ovo je rekord i povečanje brzine i tablet u roku ispod 48 sati ![]() E sad nisam platio dostavljaču tablet, a rekli su mi da ću platiti njemu jednokratno 600 kn lol.. Sad samo čekam prvi račun i šok i nevjericu kad vidim da su mi nahebali i mobilni internet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3718 | |
Premium
|
Citiraj:
meni je znalo past zato je i bilo pucanja veze pa mi zamijenio Thomson 782 za novi ZTE ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3719 |
Premium
|
a ne mora biti. ja imam sx763. trenutno mi je margina 7db i radi normalno. znalo mi se spuštat na 5db i opet je bilo stabilno i vuklo maksimalnom brzinom. je da je veza i brzina katastrofalna al nema pucanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3720 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Mogu li i postojeći korisnici preći na max2s paket (215kn flat+10mbps) ili to vrijedi baš doslovno samo za novu. Ciljam na nešto tipa ukoliko otkazujem Maxtv (MAX3M paket) hoće li me prebaciti na MAX2S ukoliko to tražim ili se moram prijetiti raskidom kompletnog ugovora ukoliko to ne naprave? ima li netko iskustva s tim? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|