|
![]() |
#2042 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Preskupo. Skoro 1000kn za sasvim prosječan 240GB SSD je po meni puno previše da ima i 100g. jamstva. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2043 | |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2044 |
Guest
|
Imam pitanje, trebam SSD za OS, za jedan komp. 120 gb dosta. Samo windowsi i Office. i sad : 1, 2 Dakle Samsung ili Intel, vidim da imaju oba po 5 godina gare? Ili možda OCZ? Ili još jeftiniji Sandisk, Kingston 120 gb? Jel igra neku ulogu osim 3-5 g garancije, napominjem čisti OS, možda čak završi u laptopu kao upgrade. Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 02.11.2015. u 21:02. |
![]() |
![]() |
#2046 |
Premium
|
Ako bi već dao veće novce, onda Samsung, nema smisla dati toliko za SSD prosječnih performansi (Intel). Ja bih išao na nešto jeftinije jer je malo vjerojatno da ćeš osjetiti ikakvu razliku u brzini među njima. Nešto od ovog: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=adata+sp550 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=z400s http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ssd370+128gb http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=blast+120gb 5g. garancije zvuči lijepo, no po meni se ne isplati dati 200kn više za nešto što će za 3g. vrijediti manje od toga. Radije za te novce dvostruko veći SSD manje razvikanog proizvođača. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2047 |
Guest
|
Znači i ovaj Kingston hyperx fury 120 gb je ok? |
![]() |
![]() |
#2049 |
Guest
|
hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni sutra dolazi isti taj Hyper X, mislim da će kakogod biti preporod pošto još nikad nisam imao SSD ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2051 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
pa se onda 200kn i više nego isplati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2053 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2057 |
Premium
|
Ignite je viša klasa. Proizvodi se samo kapaciteta 240GB i veći. Iz nekog razloga u HR je skoro cijena jednaka za 240GB, no kod 480GB je npr. preko 300kn razlike. Npr. na Neweggu je 240GB Ignite 17$ skuplji od Blasta. Ipak, daleko od toga da je ta razlika u klasi primjetna u praksi. Inače, Blast ima TLC, Ignite async MLC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Nek bude pouzdan ko ova dva prethodnika, i bit će extra ![]() Ja sam išao na blast isključivo iz razloga odlične cijene u kombinaciji sa tim novim i hvaljenim kontrollerom phison s10. Razliku u brzini u svakodnevnom radu između ova dva starija ssd-a i blasta, naravno ne vidim u ničem osim prilikom nasnimavanja većih stvari na njega (ipak je višestruko brži od ova dva prethodnika u writeu, a snimao sam npr bf4 gore koji je 60gb). Ignite je viša klasa, ali za classic usera razlike su zanemarive. Čak blast ima veći write deklarirani nego ignite....
![]() |
#2059 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ma znam da su razlike zanemarive (i da se radi o nekim boljim ssd-ima), samo mi je zbunjola što izbacuju ssdeje ko na traci, dvije različte serije iste firme - a sve im isto košta (240gb)... Nije ni onaj blaze davno bio došao, pa bio mješao patriot blast i blaze ![]() Ali upratio sam bio da je blast bolji. I blast i blaze od 120gb koštaju isto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2060 |
Premium
|
Došao mi Kingston Hyper X, pošto sam newb što se tiče SSD-ova - zar SSD ne bi trebao biti nečujan? Kako scrolam mišem po stranicama tako čujem neko roštarenje iz kućišta, naravno ne glasno kao HDD, ali se čuje. I druga stvar, prištekan mi je na Gigabyte P35 ploču, jel ovo zadovoljavajuća brzina s obzirom da nema SATA2, SATA3... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2062 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
![]() Edit: sporo tipkam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2063 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2064 | |
Guest
|
Citiraj:
Meni je laptop usmrtio dva SSD-a ![]() Prvi je bio neki Mach Xtreme, kontam ćesme pa ajd, dogodi se (van jamstvenoga roka, dakle jedva nešto preko 2g.) no potom je na istome mjestu uginuo i OCZ nakon samo cca 1g. Gejmalo se dosta na tome lapu, nV GPU 520m, no ipak... Koristio sam čak i onaj hladnjak/stalak za laptop koji je pirio po donjoj strani, 14cm vent od CM-a, nije pomoglo. Od tada itekako gledam na garu SSD-a, imam par OCZ/Mushkin u kantama od ranije, ali sve iza te druge havarije je: Intel 60mj. jamstva ![]() Jbg. u tome lapu intel za sada šljaka (malo manje od 1god., vidjeti ćemo za dalje...). |
|
![]() |
![]() |
#2066 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Da pitam, jel se isplati uzeti SSD od 480GB za 1100kn ? Vidim da u Linksu na akciji cijeli mjesec, a i cijena mi je vise nego ok, barem mi se cini, disk bi bio u gamer racunalu, znaci instalacija igara vise manje samo dolazi u obzir.
![]() |
#2068 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.12.2019. u 17:48. Razlog: obrisan višak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |