|
![]() |
#152 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako gledaš Links baci oko na MachExtreme.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Kod mene je odluka pala na tri slova pa vas molim za pomoc u odabiru. Ocz agility 3(onaj zeleni), corsair force series gt (crveni) i crucial m4. Chipset je amdov kako vec rekoh, diskovi su svi od 60 i 64gb. Posto znam da ne mogu postici deklarirane brzine, molim za pomoc pri odabiru, dakle pouzdanost na prvom mjestu. Disk je za boot i mozda jednu igru.. Molim i objasnjenje, hvala puno |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Hvala i mislio sam.. Ocz ima marketinsku foru s tim brzinama a ionako ih nemogu postici a m4 svi hvale. Hvala na pomoci. Citam vas dali su ovo odgovarajući rezultati za crucial m4 64gb.. stavljen je u achi mod i isključen defragmenting.. u ostalo se ne kužim. windowsi su instalirani i možda 2-3 programa. dakle nije natrpan disk http://i39.tinypic.com/2415krs.jpg Hvala na odgovoru, čitam vas. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 01.01.2012. u 13:11. Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ja imam oba, 128GB modeli. m4 bez imalo dvojbi, brzi read, pogotovo 4k (30 vs 23 MBps CDM testiran), a write iako je malo sporiji sekvencijalno, sve ostalo je brzi, a sekvencijalnog pisanja tim brzinama ionako nema osim kod presnimavanja s drugog ssd-a, pa su potpuno nevazne. i najvaznije, 830 ima wa oko 4.3, dok m4 ima ispod 2, znaci trajat ce duplo duze uz jacu potrosnju + tko zna da li ce samsung ikad izbaciti zakrpu za 830 da rjese drastican pad performansi nakon mrcvarenja. bit ce veceras ili sutra mini usporedba. Moram jos bencheve izvrtit i poigrat se s cachingom i slicno.
![]() |
#160 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Ajd da pitam gdje ste uzeli m4? Vidim jedino da ih je imala Chipoteka ali više ih nema. Edit: Hvala antrax na infu Zadnje izmijenjeno od: gibo. 03.01.2012. u 18:56. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#162 |
UT oNs guRu
Datum registracije: Jun 2004
|
Puno hvala antrax definitivno si mi olaksao izbor, hvala unaprijed i za bencheve. Koliko vidim opet je in stock u chipoteci. A di bi mogao kupit vani ssd prek neta a da mi bude jeftinije s carinom od chipoteke ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
20 eura je razlika izmedu 830 128gb tu i tam, OCZovi modeli jos manje a ovih ni nema kod nas. Nije bas tak neka razlika. 10tak% skuplje i po meni se ne ispalti zbog garancije.. Chipoteka hoce nabit cijene na takve stvari. Vjerojatno ima po normalnijoj cijeni negdje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Premium
|
Ha cuj, svakom njegovo, meni je razlika bila osjetno veca od 20E, pa sve i da je 20E po disku, isplatilo bi se vec. Kako god, mene su oba diska zajedno izasli manje od 2000kn, pa su zbog toga kombinacije + kod nas Cruciala nije bilo moguce uopce kupit u vrijeme kad sam ja krenuo u kupovinu. A spletom nesretnih okolnosti je dostava odgodena 3 mjeseca. U meduvremenu uletio msan sa smjesnom cijenom za 830, pa rekoh il sad il nikad..
![]() |
#165 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
|
ukratko: nakon prvog popunjavanja svih celija na disku, samsung za svaki 1GB napravi preko 4GB zapisa jer ima uzasno neoptimiziran nacin rewrite-a podataka. Drugim rijecima 3000 ciklusa pisanja deklarirano za njegov nand je puno manje u stvarnosti posto disk izvodi nepotrebne kerefeke pa potrosi sam. a ako pitas za probleme, evo sto se kod endurance testa desilo covjeku na XS, s tim da to je disku ostavljeno dovoljno praznog prostora da moze raditi realokaciju, ili se bar tako mislilo. ![]() Kako god, 470 nije imao taj problem. Da bude gore, nije usamljen slucaj, negdje sam naletio na lika koji pita da mu se isto to desilo. Srecom pa je chris i tamo clan pa ga je uputio da pogleda ovo. Ocito prilikom veceg naprezanja na duze staze disk poludi.
![]() |
#167 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#168 |
Premium
|
to sto si ti popunio svoj ssd nekoliko puta, to je nista, imas ga 2 mjeseca, da si ga 10 puta prepisao cjeloga to je 5.5TB podataka zapisa max, probleme mozes ocekivati tamo negdje iznad 100-150 ![]() Ja u svom laptopu napravim 15-30GB zapisa dnevno + standardni rad windowsa, a i takvim tempom bi izdrzao oko 3 godine. Sto je u redu, ali ne i bajno za disk tog kapaciteta. ne moras meni pokazivat rezultate, ja jako dobro znam kako on radi, ali ocito da nije namjenjen za gazenje.
![]() |
#169 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pročitao sam (dio) teme i došao do rezultata - Corsair 120gb (9,99kn/gb), 550/510, 85k iops, ali samo da ga potvrdim SSD Corsair 120GB Force 3, 2.5", SATA3, R/W:550/510 MB/s, 85k sequential IOPS@4kB, MLC, retail (2.5" to 3.5" bracket), SF 2281 controller (CSSD-F120GB3-BK) tj. http://www.telebit.hr/SSD-Corsair-12...899393970.aspx ...je trenutno best buy u kategoriji oko 1000kn? Koliko vidim glavni konkurent mu je OCZ Agility 3, 525/500, 50k iops SSD disk OCZ Agility 3 120GB, 2.5" SATA3; Brand: OCZ; Model: SSD 120GB OCZ; PartNo: AGT3-25SAT3-120G; SSD 120GB OCZ, Kapacitet 120 GB, 2,5", Sučelje SATA 3, MLC, Brzina čitanja 525 MB/s, Brzina zapisivanja 500 MB/s, 3,5" bracket ne http://www.telebit.hr/SSD-OCZ-120GB-...648652572.aspx Ali Corsair je nešto brži (ok, znam da u praksi to nije toliko vidljivo), a cijena je otprilike podjednaka (ovisi gdje i kad je dostupan) te nagrada ide Corsairu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
http://www.engadget.com/2012/01/11/p...#disqus_thread Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne znam za ostale, ali evo ja sam kupio mushkin cronos 120gb, zadovoljan sam, windowsi lete, bf3 se ucitava jedno 70 puta brze i tak... Rezultat benchmarka ima u temi di su rezultati benchova... Ja sam zadovoljan... Ispao me 1420 kn sa 5% popusta u linksu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Premium
|
Citiraj:
m2(s) = corsair performance 3 m2p = corsair performance pro m3s = m2p sa 24nm umjesto 34nm toshiba toggle flashom m3p = 7mm debeli m3s
![]() |
![]() |
#174 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja ga isto imam i zadovoljan sam samo jedna stvar me zanima, windows experience index kad sam nainstalirao win7 je bio 7.9 znači max ocjena nakon nekog vremena ne znam sad točno koliko lupio re-run the assessment i ono palo na 7.7 jučer opet nakon nekog vremena i sad je već 7.6 dok po testiranjima u ATTO disk benc. nije izgubio ništa isto kao i prvi dan pa ako netko zna zašto se to dešava?
![]() |
#175 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Odlučio sam se za prelazak na SSD. Samsung F1 1TB postat će storage, a SSD sistemski disk. Previše sam ignorirao SSD tehnologiju do sada i moram priznati da malo znam. Čitam polako... Uglavnom treba mi savjet koji SSD uzeti. Mora biti 80-128GB. Sata3. Ići će na Phenom X6 konfu na Gigabyte 880G Extreme3 ploču (890GX BIOS) sa 16gb ddr3. Namjena: - CAD (Autoacad, Arhicad), 3D modeliranje i render (Cinema4D), video obrada i render (Premiere, AE), CorelDRAW, Illustrator... Generalni koncept; kompromis između brzine i cijene. Što uzeti? Što kažete na ovaj: Corsair 90GB Force GT. Ovako, laički, mi se nekako čini best buy. Postoji li nešto jeftinije istog kapaciteta i brzine? Ili nešto brže iste cijene i kapaciteta? Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 31.01.2012. u 12:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Dobar je taj GT ali za tu cijenu ja bih radije uzeo ovo i jos ustedis 100kn ![]() EDIT: Neznam tocno, razlika je mala i nebi je osjetio u svakodnevnom radu.
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17, 18, 19 Zadnje izmijenjeno od: QuidZz. 31.01.2012. u 16:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma ne bih ga kupovao u Linksu, tako da je cijene skoro identična. Sad, pitanje, koliko je brži GT od Agility3, ako uopće za moje potrebe i na mojem hardveru!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@ estugarda: ne znam koliko će biti zapisivanja na SSD zbog obrade/renderiranja/modeliranja, ali ako misliš da će se dosta zapisivati onda izbjegavaj SSD-ove sa SandForce kontrolerom zbog DuraWrite Technology Citiraj:
Jedino što nisu rekli da se to postiže tako da se ograniči brzina zapisivanja, odnosno, još više se uspori zapisivanje od onih 160-170 MB/s. Ako mora biti SATA 6 Gbps onda pogledaj Samsung 830, Intel 510 ili Crucial M4. Osobno bih provjerio da li je igdje dostupan Samsung 470 od 256GB za 2200-2300 kn, jer teško da ćeš osjetiti da su SATA 6 Gbps modeli od 128 GB brži od tog Samsung-a od 256 GB, ako uopće i jesu brži. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nebu mu onda SSD sigurno bio limitirajuci faktor. Prije proceosr koji ce radit obradu necega a samo zapisvinje je u takvim slucajevima i vise nego dovoljno. Samo je kopiranje kao problem ali vecini nije jer je u tom slucaju disk koji cita (obicno HDD) limitirajuci faktor. Samo otvarnje, citanje je na bilo kojem Snyc disku sasvim u rangu sa ostalima ako ne i brze, bez obzira na vrstu podataka. Bas sam se ovih dana nasnimao s FRAPSom i trankodirao sa lightning brzinom. SSD je igrao ulogu samo kod otvaranja videa u Espresso. Tu se radi o otvaranju fajlova od 2gb .avi u roku odmah Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 31.01.2012. u 18:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
zanimalo bi me dali se više isplatiti kupiti: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051400094 ili recimo http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051400152 ili neki treći? zasto? recimo oni ssd-i s asikronim cipovima, koliko to njima u % padnu performanse kad se popuni...?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|