|
![]() |
#1171 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
I još jedno, možda glupo, pitanje - budući da vidim da na nekima piše samo SATA3 za sučelje, jel bi to onda radilo na mojoj matičnoj (Biostar P43-A7), koja podržava samo SATA2, ali sa smanjenom brzinom ili nebi uopće radilo? Mislim, tako i tako sam u nabavci nove matične i procesora i memorije, ali da znam unapred... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Radit će, SATA je kompatibilan i unazad i unaprijed |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1173 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
http://v2.pik.ba/artikal/13406296/in...gb-ssd-sata-2/ Valjal cijena (usputile dole ima navedeno i koliko je radio te je "presao" 3TB write). Ja ga mogu dobiti jeftinije nego navedenu cijenu, samo me interesuje koliko je pametno kupiti SSD bez garancije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Pametno je jednako koliko je kupovanje bilo koje informatičke opreme koja se može pokvariti. A k tome, nisi rekao za razliku u cijeni od novog sa garancijom i ovog polovnog bez garancije. Ako je 50% i više, onda je ok prihvatiti rizik. Nego, bez obzira na garanciju kod trgovca, nema li Intel politiku jamstva preko serijskog broja, slično WD-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
imho za te novce vridi da radi 6mj ![]()
![]() |
#1180 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja imam još jedno pitanje, kako ide garancija s SSD-ovima? Može li se ostvariti samo preko serijskog broja bez računa ili ne? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1181 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ima li ko iskustva s SSD Patriot Pyro Model Patriot SSD Pyro Tip memorije DuraClass™ technology Namjena SSD disk Kapacitet 120GB Kontroler SandForce® SF-2281 Brzina čitanja Do 550MB/s Brzina pisanja Do 530MB/s Operacija u sekundi (IOPS) Do 85K (4K usklađen) Sučelje SATA 6Gb/s, 3Gb/s i 1.5Gb/s Dimenzije 2.5”, 7mm Ostalo Garancija: 3 godine 510 kuna ili Model Patriot SSD Pyro Tip memorije DuraClass™ technology Namjena SSD disk Kapacitet 240 GB Kontroler SandForce® SF-2281 Brzina čitanja Do 550MB/s Brzina pisanja Do 530MB/s Operacija u sekundi (IOPS) Do 85K (4K usklađen) Sučelje SATA 6Gb/s, 3Gb/s i 1.5Gb/s Dimenzije 2.5”, 7mm Ostalo Garancija: 3 godine 850 kuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam jedno pitanje. Možda nije do SSD-a ali definitivno je vezano uz njega. Otkako sam stavio SSD (A-DATA SX900) u komp i na njega stavio windoze imam ozbiljnih problema sa kompom. Evo opisa simptoma, koliko god mogu bolje; Komp se zamrzne u sound loop i nema pomoći nego isključivanje iz struje (iz utičnice), zatim, sound loop gdje uspijem restartat sa tipkom na kompu, zatim samo nestajanje slike, zvuka, i uključenje venta od grafičke na 100% (pretpostavljam jer se zavrti ko lood) i nema pomoći osim gašenja iz utičnice. Sve se ovo dešava u različitim scenarijima i u različitim uvjetima rada. Load, igranje, Idle, nije bitno i nema pravila, koji put radi po par dana bez da zakašlje i onda mi se (kao danas) desi da mi u istom danu to napravi nekoliko puta u razmaku od recimo 1h (paljenje i gašenje)! Testirao sam sve, (grafu, proc, memoriju) i sve radi. Sve sam stress testirao i sve je uredu. Skužio sam da nije do temperature i jedino kaj sam mogao sam zaključiti jest da je do matične, odnosno do njenog biosa (star je koliko i matična i nema novijeg). Sumnjam da je do matične, odnosno do njene kompatibilnosti sa SSD-om jer je do sada sa običnim HDD-om sve radilo super. E da, još jedan od simptoma je da se upali ono pištanje iz matične kao da je neki hardware u banani, ali nikada nije isti zvuk, dakle nikada ne označava isti hardware. Stvarno neznam šta je. Ima netko neki prijedlog, ideju, iskustvo? P.S. AHCI funkciju sam tek naknadno uključio (nakon što sam instalirao OS) ako to išta znači.
![]() |
#1183 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Koji ti je firmware od ssd-a? Probaj updejtat: http://www.adata.com/index.php?actio...iid=169&lan=en |
![]() |
![]() |
![]() |
#1187 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1191 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Premium
|
Neko iskustva s SSD Patriot Pyro ? na akciji je super cijena |
![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ides redom, prvo update biosa, pa firmwarea za ssd i onda ahci mod koji zna ponekad zezati... Mene su recimo zezali driveri za sata koje sam dobio sa mbo..vec sam bio lud od svega i kada sam njih maknuo i ostavio samo win7 drivere, sve radi ok... Obrati paznju i na trim funkciju koja moze biti iskljucena nakon kemijanja sa driverima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Premium
|
Nemam vise tako dobro cijenu hmm koji bi bio best buy 120 gb diska da je brz pouzdan |
![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Intel 520? 120 gb, cijena mu je 476 kn http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi...0a310__6415331 Ne pratim bas ssd diskove ali ovo mi se cini okej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
opa, pale su dobro cijene ssd-a unazad 2 god. |
![]() |
![]() |
|
|