|
![]() |
#2611 |
najbolji
Datum registracije: Dec 2007
|
gospodo! e4600, 3 gb ddr2, radeon 5750, 4 venta, 1 dvd rw i 3 hd-a na corsair 450 vx... nakon što sam stavio dodatni wd blue 320 gb tranu, dakle 4 hd, komp se nije tio palit, tj matična, fanovi i hd ovi rade al fan od proca ne, i sistem se ne diže. pretpostavio sam da je napajanje pa zamijenio jedan hd sa tim novim wd-om pa su sad od hd ova unutra sve wd blue, 2 od 500 i taj jedan od 320. (nisam fan wd-a tak se poklopilo...za moj ukus malo prebučni hd-ovi čak i uz aam). Sad se komp ipak sam restarta, u dva dana otkako imam ovaj hd setup neki tri puta... Sve upućuje na napajanje, tako da gledam da piknem neko modularno i mislim ubacit još jedan hd unutra tako da će ih bit 4 unutra, za to bi mi bilo dovoljno 550 w? Vaše preporuke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2612 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije napajanje preslabo bez brige, naravno ako je ispravno. Prije pogledaj SATA kablove ili da nije kihnuo koji SATA port.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2615 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Pozz, moj Fortron pnf 400 je peceo zujati ko lud, pa me zanima koje slicno napajanje ku0iti, a moze rabljeno, a da nema nesto ekstra drugacije od ovog sto imam, da ga la laik mogu postaviti unutra :-) Trazim u trznici al nema vise nitko Fortrona.. Molim preporuku, moze rabljeni, jer mi je 350kn za novi malo previse za kantu staru 4 godine :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2616 | |
Moderator
|
Citiraj:
Evo, ova dva napajanja su ti OK a nisu skupa. Ovaj MS je u biti Fortron, a Xilence 420 je Topower.
![]() |
![]() |
#2617 |
Premium
|
može li preporuka napajanja za moj komp? inače imam fortrona PNF 400 no nakon što sam prvi puta ubacio GTX 275 te pokrenuo furmark komp se ugasio nakon toga sam izvadio grafu te ponovo vratio i od onda radi bez problema imam wattmetar (preko utičnice) koji u furmarku pokazuje potrošnju i do 400w te me sad malo gricka hoće li fortron izdržat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2620 |
Premium
|
pa nemam pojma no da je neki omjer kvalitete i cijene normalan |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2621 |
Moderator
|
Gle ako ti nemaš pojma koliko para želiš dati ja imam još manje i nemam pojma kaj da ti preporučim ![]() Modu ti reći uzmo Seasonic SS-400FL kao i MS FSP-400, samo kaj jedan košta 800kn a drugi 200kn. ![]() Ako ideš na jeftino a dobro napajanje pogledaj Xilence RedWing 420
![]() |
#2622 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2623 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Komentar na Seasonic 520W S12 II, idle radi vrlo tiho, ali ima i nekakvo iritantno tiho zujanje... Možda je zbog položaja (bottom mount u CM 690) rešetka pritišće vent. Probat ću ga okrenuti. Nije problem zbog toga što ga čak i najtiša muzika pokrije. Također, čini mi se da čujem tiho, vrlo tiho zujanje iz njega kad je komp ugašen... Ali to samo sa otvorenim kućištem. Nezadovoljan sam i dužinom kablova, stari LC Power je imao dulje (npr. ATX kabel je 55cm na Seasonicu, a 60cm na LC Poweru, a taman mi tih 5cm fali da ga lijepo provučem iznad motherboard traya, ovako moram iza pa da izađe sastrane). I da, konektori su preblizu jedan drugome, ali to nije problem, ima ih više nego dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2624 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
RAdeon vtx Hd5770,2x4gb corsair 1600 venegace,phenom x4 955be,990xa ud3 matična,sata hdd,i optika. Koliko mi napajanje treba za ovo. Trenutno imam ms 550w,znam da nevalja,trza mi komp u igrama,i želja mi ga je promijeniti. Može preporuka,ako nije problem. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2625 |
Moderator
|
Koje god kvalitetno 400 W napajanje uzmi. Pitanje je samo do koje cijene želiš ići.
![]() |
#2629 |
Premium
|
malo kasnim no nisam baš siguran da je "Xilence RedWing 420" tolko jači od mog PNF fortrona 400w,pretpostavlajm da bi trebao iči bar na 500-550w za rezervu inače ima još starog enermaxa 465w sa čudom izlaza no napajanje je P4 -20pin pa mi to baš nije najbolja zamjena |
![]() |
![]() |
![]() |
#2632 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ne samo to, konkretno taj model uopće nije loš(unatoč starosti). Osim ako imaš nekakvih problema s njim?
![]() |
#2634 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kupi plastične vezice kakve se koriste kod elektroinstalacija i veži viškove. Ako misliš uzeti drugo napajanje (po meni, nema potrebe), onda najbolje uzeti neki (polu)modularni model.
![]() |
#2635 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
OCZ...... ja imam 700W. brate mili, ne mjenjaj ovo od 600W, mrcina malo slabija od moje koju sam ja s namjernom uzeo da - traje. iako iskreno, sto se tice grafickih, lako opteretis molexe, ravnopravno. samo treba naci adaptere koji ti vizualno odgovaraju, a lako ih se i prepravi s nekog drugog neispravnog napajanja........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2640 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
Oglas
|
|