|
![]() |
#8521 |
Guest
|
pogledaj. ako dok radi moguce zbunjuje vrtnja ne mozes razaznati vrti li se ili ne - ugasi / upali racunalo pritom drzeci pogled na ventilatoru, ako je mrak, valjda imas smartphone i led svjetlo aplikaciju. |
![]() |
![]() |
#8522 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogledat ne mogu a da ga ne idem opet rastavljati jer ventilator je na donjoj strani tako da se ne vidi samo tako. Probao sam ovo sa rukom - osjeti se lagana vibracija napajanja u odnosu kad je ugašen pa vjerujem da je to do ventilatora onda, nema što drugo biti. To je to onda, radi sve. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8523 |
Guest
|
ne znam kakav je setup ali ono, i meni je dolje, dignes ili nakrenes kuciste i pogledas. mada i ventilatori mogu vibrirati, vibracije kucista su uglavnom od hard diskova i osjete se cijelim kucistem |
![]() |
![]() |
#8524 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Išao sam ga okretat na kraju i svjetlit sa mobitelom i vrti se, sve je OK. Ne vjerujem da je napajanje sad tiše nego kad je bilo novo, kad sve pogasim u sobi uopće se ne čuje da išta radi. Možda bi trebalo i ostale ventilatore u kučištu tako podmazat, lol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8525 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Procvrčao mi VX450 nakon upgrejda na fx 8350 ![]() To je valjda prvi put da je napajanje trebalo nešto raditi (home lab konfa). Inače sasvim uredno izgleda iznutra s obzirom na godine. Kaj preporučaju doktori za zamjenu? ... a da ne procvrlji i da nema kineske 80°C kondiće i da nije Fortron Hexa (na kojem čujem vent, zato sam ga se riješio). Znači, nešto za sljedeće desetljeće ![]() Osim fx-a tu je neka grafa (tek da se nađe) s jednim 6-pincem, 2 diska i 4 modula memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8528 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Rekao si da kupuješ PSU za desetljeće ![]() ![]() Dakle, doći će sigurno bolja vremena u narednom periodu pa će biti i bolje komponente. Taman posla da će im sok dodavat neki tamo Fortron ili Kors sa kineskim iznutricama ![]() Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#8530 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
RM i TX odlični. Isti čak, samo TX nije full modularan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8534 |
Premium
|
Istražio. TX je Great Wall, RM je Channel Well ... oba sa kvalitetnim Japanskim kondićima. Update kandidata za uži izbor (Gold certifikat): XFX P1-550G-TS3X -> Seasonic S12G platforma, 5g garancije, nemodularan - 604kn XFX 550W XTR2 -> Seasonic S12G, 5g garancije, full modularan, polupasivan -> 670kn (prekidač za polupasivni mod rada) Corsair TX550M -> Great Wall, 7g garancije, polumodularan - 700kn (navodno se čuje vent kod silent rigova) XFX 550W XTR2 -> Seasonic S12G, 5g garancije, full modularan, polupasivan -> 717kn (prekidač za polupasivni mod rada) Corsair RM550X -> Channel Well, 10 garancije, polupasivan, full modularan - 765kn Corsair RM650X -> Channel Well, 10 garancije, polupasivan, full modularan - 875kn Raspon je nekih 160kn u 550W varijanti ... nije neka dramatična razlika za 10g gare i kolko čujem odličan Cors support. Zadnje izmijenjeno od: stef. 10.02.2019. u 09:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8535 |
Premium
|
Updejtao listu. Istovremeno provjerio malo stanje na Njušci. Ima hrpa "povoljnih" Gold certified +750W napajanja koja su radila samo pola godine ... a prodaju se uz ostatake mining rigova ![]() Gledajući iskustva ljudi s napajanjima iz liste, u svakom žitu ima kukolja ... netko naleti na limun, a netko (većina) ne. Od toga da pjevaju/zuje (ko moje na FX-u) pa do toga da crknu odmah ili unutar par mjeseci. Vjerojatno je riječ o malim postocima, al opet nisam pametan. Zadnje izmijenjeno od: stef. 10.02.2019. u 09:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8536 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Šogoru konačno riknuo Fortron BS 500w iz 2006 godine. ![]() Molim preporuku za super jeftinjak koji bi pogonilo mp3 kantu koja se sastoji od: - neka gigabyte-ica p31 chipset - Intel e5200 - 2x 1GB kingmax ddr2 - hitachi desktar 500GB sata II - pasivna asus EAH 5550 Kantu koristi samo mp3 mjuzu i razglas preko zvučnika. Ima li nešto u našim renomiranim dućanima za okruglu stotku ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8537 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() |
#8538 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Ima. Akyga, Naviatec, MQ i slična. Kvaliteta?...na pitaj https://www.mikronis.hr/napajanje-mq...n-0151371.aspx https://www.chipoteka.hr/artikl/1118...ulk-9150015357 Tako je ![]()
![]() |
#8539 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Ma to će bit dobro...za takvu staru kantu i ono što radi s njom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8540 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Dečki, kupljena 2080, treba mi novo napajanje za kantu, unutra je 2600 na 4.1, x470, 2 SSD-a, 2 HDDa, htio bi nesto sto ce mi trajat barem 5 godina, s luftom da mogu unutra stavit jos jedan ssd i kasnije noviji proc. Vidim preporuca se RM650x, to bi bilo dobro? Pun klinac para, jel ima nesto mrvicu jeftinije a jednako dobro? Što se tiče konektora, pc compatibility mi kaze: 1 additional EPS power connector is needed. hmmm |
![]() |
![]() |
![]() |
#8542 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8544 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Trebalo bi to uredno raditi i s 1 8-pinskim CPU konektorom, dodatni je tu za ekstremniji overkloking. Obično su 2 imala neka napajanja od preko 1kW, ali sad ih ima i od 750W, znam da EVGA ima par modela. Po meni je bolje uložiti u kvalitetnije tiše, bolje iskoristivo ili polupasivno napajanje. U svakom slučaju ne bi trebalo škrtariti, posebno uz ostatak komponenti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8545 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8546 | |
Premium
|
Citiraj:
I da, ima povoljnih napajanja ... al (gotovo) sva 750W+ su iz mining rigova. Zadnje izmijenjeno od: stef. 11.02.2019. u 13:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8547 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8548 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Bok, trenutno imam problema oko napajanja...bilo je naruceno RM650x, ali ga nema na stanju. Da li ima neka alternativa jednako dobra? Recimo.. ANTEC HCG850 Bronze? Zadnje izmijenjeno od: Dodo19. 14.02.2019. u 13:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8549 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Seasonic Focus Plus Gold 650W je ekvivalent. Ovaj Antec 850W je od prilike kao da uspoređuješ novu Daciu i novog Audia. I ne vidim razlog zašto gledaš Antec 850W a želio si 650W Corsair. Kvaliteta napajanja je važnije od snage. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8550 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Pa ne kužim se baš, a pročital sam gore da je netko taj Antec spominjal..a njega ima odmah na stanju pa reko da provjerim kakav je. Uglavnom..riješeno je sve, naručeno je Corsair RM650x, zadnji je bio u Rijeci u Instaru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|