|
![]() |
#5581 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5582 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
@skoda90 Zaobiđi Real Power napajanje, uzmi Hexu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5583 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5584 |
Banned
|
To što je napajanje crno i na kutiji piše bronze je marketing (materijal za lovit ribe) i ti si ulovljen tako. ![]() Ne znam što je unutra (neki no-name), ali za te novce (269 kn) bi bila sigurnija kupnja Chieftec GPS450-A8 s isto dvogodišnjim jamstvom. Hexa za ispod 30 kn doplate ima tri godine garancije, a i više nego dovoljno mu je njezinih 400W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5585 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako taj "Real Power" totalna nepoznanica ovoj čuvenoj PSU bazi > http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page541.htm znači da je to neki no-name "kinez", pa baš to šta na netu nisi našao gotovo ništa konkretnoti "dovoljno govori". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5586 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
ajmo majstori, sta bi vi uzeli, do nekih 800kn. konfa ce biti ovakva: i7 4790K, 2x8GB, 256SSD, 1TB black, 2TB green, 290X... ima li kakvo posteno napajanje za tu konfu... pozeljno da je modularno ali nije neophodno. Na polumodlarnom XFX750 su mi se rastopili konektori na slicnoj konfi, na kablovima koji su isli na grafu... pa bi to radje izbjegao... hvala i pozzz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5588 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5589 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
https://www.uzishop.hr/napajanja/113...9-cm-580w.html http://www.bequiet.com/en/powersupply/282 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5590 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5591 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
A ja virujem da je kvaliteta korištenih komponenti teški "krep" (jeftilen elektronika, tanki PCB, sleeve ventilator, kineski kondezatori, tanki kabelići, odron od lema i općenito kvalitete izrade...) unatoč iskoristivosti. Nek ti daju neki link di je to napajanje slikano otvoreno i detaljno testirano, pa da se ja osobno pospem pepelom glede mede gornje boldane izjave u zagradama, ako sam u krivu.
![]() |
#5594 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Današnja modularna napajanja često koriste ovakve "flat" kabele. Kada se koriste sa slabijim hardverom problema uglavnom nema, ali ... kada se spajaju na jake potrošače, dolazi do izgorenih kabela i konektora. Npr. ovakav PCIe kabel koji koristi relativno tanke vodiče i dijeli se na dva PCIe konektora je vrlo nepreporučljiv za napajanje jakih kartica (pogotovo ako su pod većim OC-om duže vrijeme). Uglavnom za spajanje jakih grafa je preporučljivo koristiti nemodularne tj. fiksne kablove, te spajati tako da svaki PCIe konektor ima svoj zasebni kabel do napajanja. Ili pak možeš ići metodom "sam svoj majstor" i npr. složiti svoje PCIe kablove sa žicom od 1,5mm kvadrata, te koristiti pozlaćene pinove, a usput i nabaciti nekakav ukras (primjer). Takvi kabeli uzrokuju manje zagrijavanje konektora, manje padove napona, te se može progurati gotovo dvostruko veća struja kroz njih. U svakom slučaju malo sam se poigrao sa različitim kablovima ... možda nekome rezultati budu od koristi. ![]() Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 03.11.2014. u 22:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5595 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Da li netko ima iskustva sa Corsair HX620 i Enermax Liberty 620W napajanjima? Koji su plusevi a koji minusevi ova dva napajanja? Imam priliku ih nabaiti po relativno povoljnoj cijeni pa me zanima koje bi bilo bolji izbor. Unaprijed hvala na odgovorima ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#5596 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5597 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Nisu ista napajanja. Jeftiniji TS je 80Plus Bronze, a skuplji TS je 80Plus Gold. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5599 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
EDIT: BTW ljudi, ja i frend smo naručili i danas su nam stigla EVGA SuperNOVA 750W G2, ja sam za sada uspio tek upogoniti komp nakon posla i još je prerano za "osobna iskustva", a frend čak sprema neki mini review ![]() Uglavnom unutra je Super Flower Leadex PCB koji je uz bok Seasonicu danas, ali ono što je bitno je price/performance za napajanje od 106€ gold certifikat naspram poznate nam konkurencije. Ono što sam za sada primjetio, napajanje je super tiho, nema cvrčanja, konfu pod moj komp očekivano vozi bez problema, a za ekipu koja želi znati više postoji dosta dobrih review-a osim ovog gore ![]() Zadnje izmijenjeno od: virus1. 05.11.2014. u 22:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5600 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Tesko je naci nesto s jamstvom sto mi odgovara na njuskalu jos u mojoj zupaniji,multimetar nosim sa sobom to je obavezno,pripazit cu jos na ovo sto si napisao. Nazvat cu par oglasa pa vidit ako nista neodgovara onda cu uzet novi hexa 400w |
![]() |
![]() |
![]() |
#5601 |
Banned
|
@virus1 Gdje je nabavljeno to napajanje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5603 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Trebao bi preporuku nekog jeftinijeg napajanja do cca 200kn za office koniguraciju (e6500, g31, hdd i prža). Znam da su za tu cijenu manje više svi loši, ali valjda se neko ističe malo više od drugih.
![]() |
![]() |
#5604 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
FSP 200W, 85+ nađu se za 200 i par desetaka kuna, ili traži polovno, za 200kn se nađu poštena napajanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5605 |
Banned
|
To je SFX napajanje. @mbed Gledaj polovna napajanja tipa Gigabyte Superb, Chieftec GPS, Silverstone, Chicony/Hipro, Fortron PNF/Bluestorm II, Sharkoon. Nađe ih se za ispod 100 kn. A nađe se i MS-a koje proizvodi Fortron za smiješne cifre, ispod 50 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5608 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
http://www.fsplifestyle.com/product.php?LID=1&PSN=995# http://www.realhardtechx.com/index_archivos/FSP.htm Inače se učinkovitost mjeri na 50% opterećenja, gotovo sigurno su navodi istinuti (nemaju razloga lagati jer će sve pokazat testovi, a i fsp je tj. nije neki žnj šroteks) - samo još nisu dobili 80+ certifikat (što je normalno za nova napajanja). Po kvaliteti bi to trebalo biti nešto između hexa i raider serije, te daju 5 god garancije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5610 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Eto mene opet, promjena plana, gornja granica vise nije 100 eura nego nebo. Dakle sto tise modularno napajanje da jednog dana moze gurati u SLI-ju 2 970-tke. Ovo: Dark Power 10 - 750W ili ima neka druga preporuka za tu cijenu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|