Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2013., 06:27   #3961
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Daj nabaci par slika tog napajanja, mene zanima, poglavito kakvi su kablovi?
Imaš slike na linku kojeg sam stavio. I još ih možeš zoomirati. Koliko vidim, kabeli su Corsair standardno pločasti.
Staro 05.02.2013., 08:37   #3962
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Oblak Pregled postova
Zanimljivo, ali onaj MSI platinum je proradio. Valjda je bio problem nova maticna + WinXP koji jako ne voli promjenu maticne ploce pa nije htio bootati (ni safe mod), provrtio repair i sad radi.
Probao sam gejmati malo na konfiguraciji koju sam naveo i zasad radi, ali pokrenut cu jos neke testove koje je Wolverine radio za potrosnju da vidim jel stabilno.
Da znam, ak rikne, riknit ce posteno... Ak nista drugo, radit ce neko vrijeme dok se ne skupi love za uzet tog XFX-a.

(nisam stavio OC na phenoma zasad a i sumnjam da sam necim opteretio sve 4 jezgre, tako da je to vjerojatno klimavo)
Oblak, samo mala digresija. Ta firma se ne zove MSI, nego MS. Ljudi to često brkaju pa uzmu MS napajanje misleći da je to kvalitetni MSI.

I kao što je rekao coconut, vadi to van što prije. Vidio sam kako odlaze matične, memorije, grafičke i diskovi kad ta napajanja probiju.
Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2013., 09:16   #3963
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
da MS (MS Industrial) u vlasništvu MSAN grupe, je hrvatski proizvod, donekle, jer se proizvodi u kini...Inače MS bi trebalo znaciti Made Special aka Made to be Special

a MSI (Micro-Star International) Taiwan ali i oni proizvode u kini

Dodje ti na isto Al opet, što ne kupovati Hrvatsko?!

On topic: Inace ta njegova konfa nemre povuci 150W, a napajanje daje barem 200...tako da mislim da ne bu problema. Al opet sve ovisi kakve si srece Il ce samo jednom bum napraviti i riknuti napajanje, ili ce riknuti i povuci nesto ili ce raditi godinama...Ono moje je, ako je starije od 12mj vadi van, ako nije vadi kada bude starije od 12mj

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 05.02.2013. u 09:21.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 09:24   #3964
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
da MS (MS Industrial) u vlasništvu MSAN grupe, je hrvatski proizvod, donekle, jer se proizvodi u kini...Inače MS bi trebalo znaciti Made Special aka Made to be Special

a MSI (Micro-Star International) Taiwan ali i oni proizvode u kini

Dodje ti na isto Al opet, što ne kupovati Hrvatsko?!
To je hrvatsko proizvod koliko sam ja japanski proizvod MS napajanja su dobra za punjenje akumulatora nakon što se izvade iz računala.

A oznaka MS što znači, zbilja nebi znao jer nikada nisam naletio na to. Uvijek kad vidim MS napajanje u kompu, sjetim se ovoga:

Staro 05.02.2013., 10:43   #3965
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Tih JNC krama je bilo po hgšrotu i Eurotradeu. Ne sjećam se kad sam imao laganije napajanje od njih u rukama.
Staro 05.02.2013., 11:26   #3966
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
A razlika između 300/400 i 500W u debljini čavla koji glumi osigurač
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 13:05   #3967
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Šta mislite da li je ovo napajanje dostojna zamjena za Corsair HX520W? Jedino od jeftinijih nudi 5 godina garancije, a i kažu da Cooler Master ima odličan support.

Cooler Master GX 550W

539,10 kn @ Portio
599,00 kn @ Links
The Man je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 13:17   #3968
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Imaš slike na linku kojeg sam stavio. I još ih možeš zoomirati. Koliko vidim, kabeli su Corsair standardno pločasti.
Pitam zato sto me zbunio post kolege koji ga je kupio:

Citiraj:
E sada najveći broj ljudi će privuči modularnost,pa nešto o tome!
Da pojednostavim:smeće!
Ok,napajanje je bagatela ,370kn,al ovo mi je jadno!
24 pinski atx kabel je slivan,ali puno lošije kvalitete od mog starog cx 400!
8 pinski nije,već je izgledom kao modularni kablovi ,i to totalno predugačak i onako spojen na kučište od napajanja izgleda jadno!
Imate dalje tri konektora za sata kablove ili molexe,i tu je sljedeći problem.
Ako imate više diskova zaboravite ovo napajanje jer je razmak između dva sata konektora tako mali da ću ja u svome antecu nsk(koji je zbilja malo kučište), morati pomicat disk da bi mogao staviti na jedan kabel njega i pržilicu.Ako ne pomaknem ,trebaju mi već dva kabela ,drugim riječima ,već ste iskoristili dva konektora na napajanju,i srećom ostao mi je jedan da na njega stavim vent!
Na kraju ,imate još jedan 6+2 pinski za grafičku i to je to.
Na kraju,ok ,imam novo napajanje,gara tri godine,staro sam super prodao,tako da sam zadovoljan.
Koliko ja vidim, iz napajanje ide fiksni 24pin atx i 8pin kabel, i na slici se vidi da su oba sleevana:

http://www.corsair.com/en/media/cata...view_cable.png

Nadalje, nije mi bas jasno, sa napajanjem dolazi 8 kablova, a na napjanju postoje samo 4 utora, znači 4 kabla su sama po sebi višak.

I zadnja stvar, kolij je udaljenost od jednog do drugog sata priključka na kablu? Situacija je da imamo dva diska i spojili bi ih jednim kablom.

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 13:30   #3969
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

@The Man

Za te pare uzmes XFX 550W koje je puno bolje
Staro 05.02.2013., 13:48   #3970
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@srale7
Kad ga dobijem lijepu ću ga poslikati i staviti opis na onu temu gdje korisnici opisuju svoja napajanja. Njime mijenjam prastari Fortron 350PNF koji bi sigurno držao tu konfu, ali pati od manjka SATA konkektora pa bi morao stavljati molex->SATA adaptere.
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2013., 14:19   #3971
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
@The Man

Za te pare uzmes XFX 550W koje je puno bolje
A šta da radim ako mi rikne nakon 25 mjeseci?

Staro 05.02.2013., 14:25   #3972
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
A šta da radim ako mi rikne nakon 25 mjeseci?

Napisati ćeš pismo na ovoj adresi:

www.vodovod.hr/uprava

Čuj, roba rikava nakon garantnog roka, nije to ništa čudno. Imam doma 6-7 Gigabyteovih ploča koje su kihnule u 25.,26. ili 27. mjesecu nakon kupnje... i kaj sad? vlasnici istih kupili su nove. Tako da ćeš i ti vjerojatno kupiti onda i novo napajanje. Jedino ako iz protesta ne želiš koristiti računalo
Staro 05.02.2013., 14:34   #3973
The Man
Premium

The Man's Avatar

Nisi skontao druže. Pitanje je bilo zašto da kupim napajanje s 2 godine garancije, kad za skoro iste pare mogu kupiti napajanje s 5 godina garancije?

XFX (2 years warranty) vs Cooler Master (5 years warranty)

Zanima me zašto mislite da se XFX više isplati?
Staro 05.02.2013., 14:37   #3974
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
XFX se može do-registrriati na 5g unutar mjesec dana od kupnje, ak se ne varam. Sad, dal to znači kaj kod uvoznika ili ne, to neznam.

Citiraj:
Možda zato jer je bolje napajanje .
stef je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 14:42   #3975
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Doregistracija se vrši na webu proizvođača što znači da u slučaju kvara nakon isteka naše garancije, crknuto napajanje (ili bilo koju drugu komponentu) šalješ o vlastitom trošku proizvođaču na RMA.
Staro 05.02.2013., 14:46   #3976
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
@srale7
Mislim da ove slike s Corsairove stranice su photoshopirana napajanja ili neki prvi prototipi.
Recimo na neweggu je to bolje prikazano.

@The Man
Za te pare nades bolja napajanja s isto tolko garancije i jos k tome modularna.

@Svi
Da li netko mozda zna, ima informaciju kada dolaze ostali CX modularni modeli?
veve je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 14:50   #3977
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Nisi skontao druže. Pitanje je bilo zašto da kupim napajanje s 2 godine garancije, kad za skoro iste pare mogu kupiti napajanje s 5 godina garancije?

Uzmi onda taj CM sa 5g. garancije i mirna Bosna

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 14:57   #3978
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Doregistracija se vrši na webu proizvođača što znači da u slučaju kvara nakon isteka naše garancije, crknuto napajanje (ili bilo koju drugu komponentu) šalješ o vlastitom trošku proizvođaču na RMA.
Ovo mi se ne sviđa nikako. E sad, imam još jedno pitanje...

Šta to vama točno znači bolje napajanje? I jedno i drugo napajanje imaju veoma jednostavan zadatak (da računalo opskrbljuju svježom strujom) i oba imaju 80+ Bronze certifikat.

Što to točno dobijam ako uzmem XFX, a da je vrijedno 36 mjeseci života na rubu?

Citiraj:
Autor veve Pregled postova
@The Man
Za te pare nades bolja napajanja s isto tolko garancije i jos k tome modularna.
Đe to ima? Nijesam našao niđe nešto slično.
Staro 05.02.2013., 15:08   #3979
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Citiraj:

Što to točno dobijam ako uzmem XFX, a da je vrijedno 36 mjeseci života na rubu?
Dobiješ provjerenu SeaSonic S12II platformu koja je sve samo ne mućak.
Staro 05.02.2013., 15:20   #3980
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Dobiješ provjerenu SeaSonic S12II platformu koja je sve samo ne mućak.
Ma sve je to divno, krasno, bajno i sjajno, ali ja vjerujem u ono da se sve na struju prije ili kasnije pokvari, a kad se to desi onda volim imati warranty. Najgora stvar je kad ti se nešto pokvari i taj te kvar neplanirano opali po džepu. Gore od tog je samo toplo pivo usred ljeta.

Staro 05.02.2013., 15:49   #3981
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Opis za artikl je kontradiktoran. U naslovu piše da je to RS-550-ACAA-D3, za kojeg se službeno vodi da je Enhance Electronics, i koji ima 80 Plus Bronze, a u opisu pak piše RS-550-ACAA-E3, za kojeg se OEM vodi Seventeam i koji ima 80 Plus certifikat. Kolka je efikasnost u praksi trebalo bi stvarno vidjeti.

Što se tiče mjerenja efikasnosti, ima tu više čimbenika koji mogu utjecati na krajnji rezultat. Čak i dok se čitaju rivjui, nije svejedno dal je napajanje testirano na 110V ili 220V. Rezultati efikasnosti, kroz cijeli spektar opterećenja će biti različiti, a fikasnost će biti veća u nas.

Ja uopće ne bi imao dvojbu, već bi ostao na HX-u.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 17:32   #3982
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

The Man trolaš, kupi što te volja i ne znam koji vrag si onda uopce postao svoj post u ovaj podforum ako si toliko pametan i toliko se kuzis?

kupi 60mj garancije, hebe mi se sam prestani mi zadavati glavobolje
Staro 05.02.2013., 18:04   #3983
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Čovjek je postavio normalno pitanje, po čemu je XFX bolji, odnosno zašto je Cooler Master lošiji?
Odgovor tipa 'kupi xfx jer je bolji' nije baš zadovoljavajuć.

Ja iskreno nisam neki pro kad su napajanja u pitanju ali zato ni ne odgovaram drugim na njihove postove ako ne znam objasniti po čemu je nešto bolje.

Ako CM ima 5 god. onda je to velika prednost i po meni bolji izbor.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 18:15   #3984
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Objašnjeno je previše puta zašto XFX, Seasonic, Corsair ovakav/onakav ili nešto drugo. S obzirom da je napajanje komponenta koja degradira s vremenom, onda je puno bitnije da se zna što je točno unutra nego koliko garancije ima. Za 3 godine nekog osrednjeg Chiefteca, Fortrona, Tagana isl. tak možeš baciti jer su mu se kondenzatori "digli".
Staro 05.02.2013., 18:22   #3985
Rade0n
Guest

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Objašnjeno je previše puta zašto XFX, Seasonic, Corsair ovakav/onakav ili nešto drugo. S obzirom da je napajanje komponenta koja degradira s vremenom, onda je puno bitnije da se zna što je točno unutra nego koliko garancije ima.
A kako ta spoznaja da ti znaš 'što je točno unutra' mijenja činjenicu da nakon 2 god. može krepat i onda ga možeš baciti u smeće pa taman to bio XFX na kvadrat?

Citiraj:
Za 3 godine nekog osrednjeg Chiefteca, Fortrona, Tagana isl. tak možeš baciti jer su mu se kondenzatori "digli".
Pa tu onda dolazimo do garancije od 5 god.
Staro 05.02.2013., 18:38   #3986
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Pa tu onda dolazimo do garancije od 5 god.
Koja ti znači šta kad napajanje prdne i nedajbože napravi još kakvu štetu?

Rađe imam nešto za što znam da je mala vjerojatnost da će crknut u garanciji, ili odmah po isteku garancije ... i još da radi kak spada (predvidivo).
Staro 05.02.2013., 18:43   #3987
Rade0n
Guest

Nitko tebi ništa ne garantira, u tome je i stvar, sve može krepati već trećeg dana, e sad, netko se može držati branda ali ja se radije držim pismene garancije, jedino je to prava garancija.
U svakom slučaju nek' svatko sam odvagne između dotična dva napajanja.
Staro 05.02.2013., 19:04   #3988
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Pitam zato sto me zbunio post kolege koji ga je kupio:

Koliko ja vidim, iz napajanje ide fiksni 24pin atx i 8pin kabel, i na slici se vidi da su oba sleevana:

http://www.corsair.com/en/media/cata...view_cable.png

Nadalje, nije mi bas jasno, sa napajanjem dolazi 8 kablova, a na napjanju postoje samo 4 utora, znači 4 kabla su sama po sebi višak.

I zadnja stvar, kolij je udaljenost od jednog do drugog sata priključka na kablu? Situacija je da imamo dva diska i spojili bi ih jednim kablom.
ej,eto vidio da komentiraš moj post pa da pojasnim.Naravno ,slika je kriva ,kao i obično uljepšana stvarnost.8 pinski ti je pločast kao i ovi modularni i ne dobiješ ih 8 ,već 4. Uz dva fiksna 24+8,dobiješ modularne: jedan 6+2 pinski za grafu,dva sata kabela s dva sata konektora(udaljenost sam naveo oko 10 cm ,premalo za iole malo veće kučište),jedan kabel za molexe i to je to,dakle 4 kabela.Možda za neko zapadno europsko tržište i dolaze slivani i 8 komada,al kod nas nažalost ne!
Moram se ispraviti ,moja reakcija kod izvornog komentara je bila malo prenagla,napajanje nije loše,jače je od starog cx 400 koji je bio pila,isto tiho,3 godine gare i modularno ,tako da za 370kn nema boljeg kod nas.
Naravno da ima mana ,al opet ne košta 600kn!
idealno za manju konfu!
Da ,ako imaš dva diska bez brige češ ih spojiti jer su diskovi vjerojatno blizu jedan drugog.Samo budeš morao koristiti i drugi za pržu (ako ju imaš),pa za grafičku ,i opet ti je gužva ,a pošto su kablovi plosnati ,još ih je teže pospremiti nego slivane!
nadam se da sam pomogao!

Zadnje izmijenjeno od: emilblomsky. 05.02.2013. u 19:14.
emilblomsky je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2013., 07:30   #3989
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:

Citiraj:
Ma sve je to divno, krasno, bajno i sjajno, ali ja vjerujem u ono da se sve na struju prije ili kasnije pokvari, a kad se to desi onda volim imati warranty. Najgora stvar je kad ti se nešto pokvari i taj te kvar neplanirano opali po džepu. Gore od tog je samo toplo pivo usred ljeta.

Skontao sam ja nego, onda najbolje da ne kupuješ bilo što, jer što ako se "bilo što" pokvari nakon garantnog roka? ili potegni dublje u đepić i uzmi Gold ili Platinum Seasonica i onda si 5, odnostno 7 godina miran što se garancije tiče a mislim da je 7 godina puno, barem što pričaju vlasnici novih automobila

Citiraj:
kupi 60mj garancije, hebe mi se sam prestani mi zadavati glavobolje
Zadaje ti glavobolje? pa nisi dužan odogovarati na svaki post ovdje, niti si vlasnik threada, ne znam čemu se sekiraš
Staro 06.02.2013., 08:50   #3990
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
mah, isto ko' da se kupuje zena, pa je vazno hoce dobro izgledati samo prve dvije ili pet godina..........

nije niti XFX (zapravo jel, sisa), niti CM, niti Corsair, niti bla bla bla - srot napajanja. jedino ako cete ih drzati nategnutima na 90% ili vise raspolozive snage, e to ih bude ubijalo. negdje sam citao da proizvodaci inace i rade napajanja za koja, po snazi, ocekuju da ih korisnici iskoristavaju u najboljem rangu - od 40 do 60%. a tu je i najbolja efikasnost, naponi ne padaju itd itd.

covjek zapeo za garanciju i neka kupi taj CM. ima tko misljenje da je doticni CM - los? ne, jer nije. ima boljih ok, neka ima....... ali ima i gro losijih.

isto za kondenzatore je netko spomenuo, naotvarao sam se podosta napajanja, onima koji su otisli kondenzatori su iz poznate grupe MS, Linkworld, JNC, LC power i ostali srotovi. prakticki rijetko koji brand nakon 5 ili vise godina je imao lose kondenzatore. kvragu, imao sam seasonica od 200W iz 1998-e, napajanje iznutra kao novo . naponi stabilni, jos ima regulaciju ventilatora preko temperature........ a ono, 14 godina staro napajanje.

stoga - ako je covjeku vazna garancija, neka uzme CM ili neki Corsair. EOD od mene.

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno