|
|||||||||||
|
|
#331 |
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
|
|
#332 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pogledaj recimo VX550 HX520 TX650 To su napajanja koja će ti biti i više no dovoljna za bilo kakva kemijanja s navedenom konfiguracijom
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#333 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Previdio sam CF. Iskreno, raditi CF sa 5850 je bespotreban posao^2 jer je sama dovoljna za 99% trenutnih monitora i igara.
|
|
|
#335 | |
|
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ako ne mislis vrtjeti sve one silne torture testove bilo koje od predlozenih napajanja je i vise nego dovoljno ![]()
|
|
|
|
#336 |
|
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Unaprijed isprike za, možda n00b pitanja, ali takav sam po cijelom tijelu ![]() Napajanje je VX450, a pitanje je o naponu na 12V (a i ostali), barem kako pokazuje CPUID hardware monitor (slika dolje): da li su to "normalne" vrijednosti, mislim na ovih 11,58V-11,65V na +12 ili je možda problem u senzorima. Koje su prihvatljive oscilacije napona i da li je to uopće "problem" napajanje ili možda matične. Kako čim točnije to provjeriti (osim multimetrom) ? |
|
|
|
|
|
#337 |
|
Super Moderators
|
|
|
|
#339 | |
|
Super Moderators
|
Pa i jesam, samo me zanimalo kako si ti došao do Citiraj:
![]() Na konfi iz siga (proc na 3100, grafa clocknuta samo u CCC-u) u nekim igrama ili benchevima konfa povuče i do 360W iz utičnice. Sa jednom grafom.
|
|
|
|
#340 |
|
Señor Audiophile
|
Cini se da bum moral skoknut po jednu i5 konfu ![]() BTW jedno je potrosnja iz zida, a drugo kaj napajanje daje konfi ... razlika je oko 20%. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#341 |
|
Super Moderators
|
Ali ja još ne kužim od kud ti da dvije 5850 troše manje od 350W u igrama ![]() Mislim-kad već savjetujemo nekog koliko mu jako napajanje treba...
|
|
|
#343 | |
|
Super Moderators
|
Citiraj:
i5 i ne troši puno ali ziher ne budeš kupil njega i 5850 i držal sve na default frekvama ![]() Tak da ti je bolje uzet nekaj od onog kaj ti je Wolv napisao.
|
|
|
|
#344 |
|
Señor Audiophile
|
TDP brojke su poprilicno pouzdane po tom pitanju sto bi znacilo ~150W po kartici u najvecem mogucem opterecenju, a i5 750 ima 95W TDP (max load) sto dovodi do brojke od 400W. Eventualno dodas nesto za maticnu, rame i ventove ... uvrh glave 450W da mu ne znam kaj radis. U igrama ta konfa ne dodje ni blizu toga, sto bi znacilo oko 350W, eventualno nesto vise ako se natrpa konfa s hardovima, karticama i lampama ... i5 fakat ne trosi ni blizu koliko ljudi misle. Domaca recenzija.
|
|
|
#345 |
|
Super Moderators
|
|
|
|
#348 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sve te wattage calculatore možeš mačku o rep. Po njima se moja konfa ne bi ni pokrenula sa sadašnjim napajanjem, a u stvarnosti bi moglo tjerati 2 takve.
|
|
|
#349 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
#350 |
|
Señor Audiophile
|
U programima je problem jer uzimaju vrijednosti od tko zna kud. Na VX 550 je multimetar pokazivao 12.1V u idleu i nisam ga uspio natjerati da se promijeni u loadu (Intel konfa). Dakle, multimetar u ruke i peglaj, jer ipak je on jedna od najpreciznijih mjernih metoda.
|
|
|
#351 |
|
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Hm. Evo kako kod mene stoji... p.s. Prije jedno 10ak dana sam nešto malo žešće opterećivao komp, i sa trenutnom konfom grafom naklokanom na 925/1060 procem na 4.6ghz@1.6v nije išlo preko 350W. (cisto da ljudi imaju nekakvu orijentaciju na koliko moja konfa čupa, pa da znaju sebi gledat napajanja )A sjecam se da sam sa 8800Ultra čupao 372w na amd konfi. p.s. imam multimetar ali neznam kak izmjerit taj napon? ![]()
|
|
|
#352 |
|
Señor Audiophile
|
Hehe nije bed ... upali napajanje na kratki spoj zelene i crne zice (24-pin konektor) ili dok je komp upaljen preko maticne. Zatim pikni crvenu od miltimetra u zutu od molexa, a crnu od multia u crnu od molexa (12V rail). VX 450 ima samo jedan 12V rail, pa nemos fulat rupu ![]() Za 5V rail samo izvadi crvenu od multia i pikni u crvenu od molexa. Za 3.3V rail izvadi crvenu od multia i stavi u narancastu od 24-pin konektora (ovo mozes samo kada je odspojeno napajanje, osim ako ne zarezes taj kabel). I to je to ![]() |
|
|
|
|
|
#353 |
|
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Uzmes bilokoji molex i bodes, nemos nista sjebati osim ako kratko ne spojis pipalice na instrumentu Prebaci naponsko podrucje na instrumentu 24V istosmjerno za pocetak.Usput, moja ploca mjeri i koliko struje vuce PWM regulacija. Oko 8-9A u idleu, a u loadu se popne i preko 45A... |
|
|
|
|
|
#354 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
glasam za instrument metodu. Melani i ja smo mjerili 12v na mojem 400w eneru kad smo na njemu vrtili 2 4870 i i5 na 4.3GHz i u čmarku je na jednom dijelu padao na 11.68V Al boli te đon na kolko je, ak je sve stabilno. Zadnje izmijenjeno od: d4rk_ch1ld. 16.11.2009. u 21:21. |
|
|
|
|
|
#355 |
|
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#359 |
|
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Wolv, što ti misliš o ovome http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=326 jel normalno i da li to ima kakvog utjecaja recimo kod malo "jačeg" overkloka negdje sam čitao da je neka rulja radila nekakve modove na napajanjima da bi dobila na +12V nešto veći napon ("overvolt the 12V rail to reach better CPU OC") |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Moderator
|
Multimetar u ruke i mjeri. ![]()
|