|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
IBM T40 2373-42G Password ???
Dobio sam laptop IBM ThinkPad, na njemu su XP OS. i ne mogu ga pokrenut niti bios niti win. odmah mi traži password. Pokušao sam skinuti mu bateriju i bateriju od biosa i držati tipku OFF/ON oko 30 sec (možda i više), međutim ništa traži mi i dalje password. Kada pokrenem (upalim ga) pritisnem Access IBM i pojavi mi se da upišem password? Pokušao sam odmah prije nego li se pojavi upis password stisnuti F1 ali javi mi grešku 0271 Check date and time setting i baci me na upis passworda Pitao sam i tipa koji mi je dao na poklon laptop, da li zna taj password, međutim kazao mi je da zna da je ubacio ali nezna koji ![]() pokušao sam i ![]() Problem je ovaj: Kako da skinem password za ulaz u bios ?? Bilo kakva ideja ?? ![]()
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Probaj s backdoor passom za IBM: merlin. Ako ne ide, ovo obično upali na IBM-u http://www.11a.nu/software/bios-pc-b...nance-toolkit/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
To je prije POSTa ili poslje POSTa BIOSa? Ako je prije posta onda je pass u biosu i morat ćeš ga rastavit i resetirati CMOS bilo vađenjem čipa ili kako je to već na IBMu moguće, a ako je poslje POSTa onda je na hardu i možeš probati sa nekim alatićima ali uglavnom se svodi na zamjenu harda...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ntko je ovdje već imao sličan problem, ali ne znam da li ga je uopće riješio. Pokušaj tako da skineš Hiren's Boot CD na kojemu imaš alate za mijenjanje BIOS i windows passworda.
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pokušao sam vaditi sve van čak i memu, neznam nisam pametan što da radim, ne da mi se davati u servis za to i platiti ooooooooohoho lovu za to koje nije vrijedan te love. Pokušat ću cijelog rastavit u komade, probati ostaviti par sati i ponovo ga sklopiti. Ko zna možda i uspije. (to sam pročitao na nekom webu-više ni sam neznam koje sam sve posjetio)
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Probao sam sa merlin ali ništa. Ovako, skinuo sam Hdd i pokrenuo ga, normalno uspio sam ući u bios tu sam poskidao PWD svugdje i podesio vrijeme kako mi nebi javljalo error 0271 spremio i ugasio, ali kada sam vratio hdd natrag ponovo mi traži pwd a bez hdd ne traži pdw. Ima li netko ideju kako da to rješim???
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
|
Aha dekle ipak je HDD password a? Imaš nekje progije ali sad se ne sjećam više kako su se zvali, bilo je nedavno (prije možda mjesec-dva) tu na forumu pa searchaj ili googlaj pa probaj s njima ali nema ti garancije da će upalit...
![]() |
#10 |
Registered User
|
Zanima me da li da onda zamjenim odnosno kupim novi Hdd i riješim se tih muka i kemijanja. E sad dali da stavim ovaj Hdd: HDD 120.0 GB SAMSUNG, PATA, 5400 okr/min pošto je u nutra ovaj: HITACHI 40 GB ATA/IDE 5400 okr/min i da li če raditi ok, pošto sam (više neznam gdje) pročitao da matična prepoznaje do "80 GB". Da li ima netko iskustva sa time i kakvi su ti HDD 120.0 GB SAMSUNG mislim po kvaliteti da li se griju jako i ostalo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Umpah pa nafilaj laptop odu u dućan i probaj ga na licu mjesta dal radi ili ne... ![]() Inače ja bi na tvom mjestu zamjenio hard, sad koi ćeš si uzet to ti nemrem reći ali sumnjam da je baš 80gb limit ako ploča nema podršku za 48bit LBA onda joj je limit 137GB neformatiranog kapaciteta, a da je starija pa da ima još manji to bi vjerojatno bilo 32GB tako da opet ne ulazi u to ako je imala 40gb na seb, tako da mislim da bi moralo ić - ali reko sa laptopom ti bar nije problem odnjeti dole i odma na licu mjestta probati... ![]()
![]() |
#12 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Vrlo lako ti se može dogoditi da i novi HDD ostaje zaključan. Ovaj se može otključati ali cijena nije mala. Kako ti podaci ne trebaju, ne znam da li ti se isplati. Niti jedan google ti u tome ne može pomoći. Bilo je već sličnih pitanja ovdje, ali za zaključani hdd ostaje samo jedno rješenje. Ako već želiš isprobavati sa novim HDD-om, probaj saviti neki rabljeni od 50 kn (nađi na newsina). Ako to prođe, onda kupuj novi. Taj mali čak i ne treba biti potpuno ispravan. Samo da se prijavljuje u BIOS-u i da ima ispravnih prvih par sektora.
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
I nje zaključano ništa u biosu. kažeš cijena nije mala a to je .... ![]() pošali makar PP da znam.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|