|
![]() |
#1 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
AMD Opteron 165?
Posto u 6. ili 7. mjesecu kupujem novo računalo,trebao bi par savjeta. Mislio sam pričekati Conroe ali mislim da ga neću dočekati, ili ako dojde neće biti dobrih matičnih za njega i RAM-a.Prvi izbor mi je bio AMD Opteron 148 Venus,a sada sam zapazio 165-icu,npr.ima je Hgspot i košta 500kn skuplje od 148, a pošto sam spreman toliko više izdvojiti,zanima me dali netko ima iskustva i dali mi se isplati je uzeti(pretežno radim u graf. programima)i kakav je OC potencijal.Revizija je JackHammer ili jezgra,pa me zanima dali je to OK ili ima bolja(kao Opteron 148 SledgeHammer(130nm) - Venus(90nm)). Fala |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Jako dobar proc. Pogledaj na Trznici jer znam da ga je Vranoga1 prodavao. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Prvo i osnovno. Jackhammere, Sledgehammere i Venuse u Opteronimaodmah zaboravi. To su HGŠrot gluposti i CPU-Z izmišljotine. Kao drugo, ono što trebaš znati je da postoje DVIJE jezgre koje tebe zanimaju. To su San Diego ( Opteroni 14x) i Toledo (Opteron 16x i 170). Obje su napravljene u 90 nm procesu i oba imaju 1 mb cachea po jezgri. Razlika je da Opteron 148 ima jednu jezgru, 165 dvije. Što se tiče OCanja, 148 se u pravilu bolje OCa, no moja preporuka je 165 upravo zbog dvije jezgre i ne prevelike razlike u cijeni. A što se tiče vranoge1, on prodaje u pravilu novu robu i ako je rabljena, to će ti i reći. A koncept "novo je novo" kod procesora baš i ne vrijedi, glavno je da ima garanciju. A i ne zaboravimo da su ranije revizije Venice jezgre bile bolje od kasnijih. ![]() I na kraju prijateljsko pitanje. Vidim da si prilično nov i da baš nisi na svojem teritoriju kad su u pitanju procevi, pa mi reci zašto ti treba proc i zašto ga misliš OCati? |
![]() |
![]() |
#5 |
Mozilla Slave
|
e super,jer su me vec zbunjivali ti nazivi.Znaci 165 je preporuka,ok. Nisam skuzio da prodaje novo,a sto i kazes ako je garancija tu onda ok.Nov jesam,daleko od toga da nekuzim,nego jednostavno toliko nepratim u zadnje vrijeme(1-2 g.)jer se nema para,sto rezultira mojoj nezainteresiranošću za detaljima,pratim sto se dogadja,ali ne detaljno.No sada kada trebam kupiti komp ubrzo malo bih se informirao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
U kojim točno programima radiš? Naime, neki ne podržavaju dvije jezgre i neki ne profitiraju od 1 mb cachea na jezgri, tako da bi na kraju možda i neki Venice 3000+ bio čisto dovoljan. |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Taj ti 3700+ IMO nije isplativ. Ako neces 165-icu onda uzmi makar 144-icu Opterona. Ima mali mnozilac (9) ali to uz dobru plocu(dfi, epox) ne bi predstavljao nikakav problem jer bi svejdno isao na 3GHz, kao i 148. |
![]() |
![]() |
#9 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
#10 |
Mozilla Slave
|
kada stizu na trziste AM2 procesori? pitam zato sto predpostavljam da bi cijena sadasnjim mogla malo pasti tada. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Nece potisnut 939 tako brzo bez brige. Intel je brzo progurao LGA775 jer su oni i proizvodjaci cipseta i maticnih ploca. Nekako ne vidim da će se svi ti prozvodjaci ploca za 939 lako složit oko novog čipseta a AMD nije toliko jak da postavlja uvjete |
![]() |
![]() |
#13 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Opteron je toledo jezgra a athlon je manchester jezgra i bolje uzeti opterona. Dakle kvaka je u "Kešu" ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() http://img453.imageshack.us/my.php?image=opty0sb.jpg |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U pravilu Opteroni imaju jaču kontrolu u proizvodnji i samim time su nešto kvalitetniji čipovi od X2 serije. Meni se komp trenutno vrti 0-24h, a ne klokani Opti stalno oko 32-34 sa stock coolerom. I moje preporuke.
#22 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#23 | |
̣
|
Citiraj:
Evo prodao sam grafu i nabavio Leadtek Extreme isto 7900gt,bolja je ,a dobio sam je za 100kn nadoplate.Također sam prodao proc,teško rastajanje,ali znam da ide u dobre ruke,mom frendu,pa sam isto u HGšrotu odma kupio i optya 165 koji već sretno kucka na 1.4v 3gige,dat ću mu još malo volta kad završi prime i occt.Preporuka svakako,OCa se bez beda na 3gigge na stock voltaži O_O !!!!!! Brijem da ću sad imati još vipe čmarkova!!! Zadnje izmijenjeno od: baterija. 06.05.2006. u 21:31. |
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#25 |
̣
|
evo,na 3ghz 1.4 ~1.38 stabilno,idemo još a ti još imaš i odlično hlađenje ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#28 |