Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.02.2005., 16:01   #1
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Preporuka za LCD?

Pozdrav kolege forumasi!

Frend se interesira za novi LCD 17"...
On nije neki gamer, vecinom bi ga koristio za rad u Windowsima (Office, surfanje, nesto malo 2D/3D CAD), ali sam siguran da ce na njemu bar pogledat koji DivX ili DVD, a sigurno ce mu se zalomit i koja igra

Dao bi 2500-3000kn za njega.
Koji model preporucate?

Kakvi su AG Neovo LCD-i?
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2005., 20:18   #2
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
kad ste vec iz okolice rijeke, skocite u grad do ve-mila, imaju dobre samsung modele, i takodjer lg. ag su nesto skuplji. frend mi danas rekao da 19" samsung dodje oko 3000kn. sa 8ms odazivom. danas najbrze za lcd ekrane.
samsung 172 degas ima frend sa foruma (E.T.), 12ms, odlican monitor.
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2005., 21:02   #3
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Ej ljudi moji, koliko vam se puta treba reći - kolko para, tolko muzike.

Kak 19-inčni LCD za 3000 kn može biti dobar kad toliko koštaju osrednji 17-inčni LCD-i?

I ta spika sa vremenom odziva... Da li ste upoznati sa činjenicom da svaki proizvođač mjeri vrijeme odziva nekom svojom metodom? Drugim riječima tih 8ms na 19-inčnom monitoru je vjerojatno 25 ms što je, btw., prilično sporo.

Monitori se ne kupuju prema specifikacijama nego prema onome što vidite svojim očima. Zato su recimo dobri svi oni veliki dućani gdje su monitori priključeni na računala da se vidi kak rade.

Sorry zbog nabrijanog posta, danas baš bio u kupovini super jeftinog LCD monitora koji je bio "jako dobar". 17-inča - 2400 kn. Da baš - monitor je realno smeće. Jedina prednost koju ima nad CRT-om je što ima manje dimenzije i ne umara oči pri radu. Sve ostalo je u usporedbi sa CRT-om jednake cijene katastrofa. Naravno, monitor je mrak na papiru, ali "na oči" izgleda sasvim drugačije.
Staro 01.03.2005., 19:26   #4
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Beren
Ej ljudi moji, koliko vam se puta treba reći - kolko para, tolko muzike.

ma da??
Staro 01.03.2005., 19:36   #5
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Mislim da se i najskuplji LCD ne moze mjerit sa CRT-ovima osrednje cijene...bas po nicemu, osim po tom kaj je manji,i u pisanju u wordu, za to je svaki LCD bolji.

Citiraj:
anas baš bio u kupovini super jeftinog LCD monitora koji je bio "jako dobar". 17-inča - 2400 kn. Da baš - monitor je realno smeće. Jedina prednost koju ima nad CRT-om je što ima manje dimenzije i ne umara oči pri radu. Sve ostalo je u usporedbi sa CRT-om jednake cijene katastrofa. Naravno, monitor je mrak na papiru, ali "na oči" izgleda sasvim drugačije.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 19:56   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo preporuka iz prve ruke. Kako mi je riknuo stari CRT, a bilo mi blesavo kupovati novi a da nije LCD ubo ja IIyamu ProLite E431S multimedia, crni ko noć. Odlična stvarčica za 2600 kuna, tu negdje u Linksu. Za 2D rad odličan naravno, a u 3D je JAKO DOBAR, pogotvo ako se uzme u obzir cijena.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 22:04   #7
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Originally posted by Beren
Kak 19-inčni LCD za 3000 kn može biti dobar kad toliko koštaju osrednji 17-inčni LCD-i?
Sorry zbog nabrijanog posta, danas baš bio u kupovini super jeftinog LCD monitora koji je bio "jako dobar". 17-inča - 2400 kn. Da baš - monitor je realno smeće.
Taj 19" samsung je model 913N. Rijec je o doista izvaredno brzom monitoru no ima nesto losiju sliku i nema DVI-a (sta je vjerojatno vezano i razlog nesto nize cijene).Inace kosta 3600kn ali ga Ventex prodaje u akciji za 3000kn no oni uvijek nesto mute.
Od 17" sam vidio dosta monitora i najupecatljiviji su mi ostali Samsung-i. Izbjegavaj 710V, 710N je brz no nema DVI. Doticni su ispod 3000kn i nemaju DVI pa IMHO se vise isplati uzeti Philipsa ili IIyamu sa DVI-om jer ce kod njih slika biti nesto bolja...
Meni je zao sta nema vise Samsung 172X Degas u prodaji. Ja upravo gledam u njega i moram reci da sam prezadovoljan. Samsung 173P Dali dojde 3950kn i ima besprijekornu sliku no nesto je sporiji 25ms. Svi navedeni kao i svi LCD-i imaju problema sa definicijom crne boje. Najbolje je to rjeseno kod Sony-evog sdm-hs74p x-blacka(3963kn) dodatnim staklom ispred zaslona no isti je zbog toga kao zrcalo i jedino u potpunom mraku nevidis odraz okoline na njemu. Kao sto vidis sve je kod LCD-a pitanje kompromisa. AG Neovo ne preporucujem.
Staro 01.03.2005., 23:38   #8
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Philips 170X5FB jako dobar LCD. Cijena mu je cca 3k kuna.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 23:38   #9
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
I opet svađa CRT vs. LCD. OVo več postaje ko Intel vs. AMD. Al ipak ja moram. Vidio sam ih na tone I SVI si koma u igricama. Jedan BENQ (!) mi je jedini kolko tolko ok. Onaj EIZO definitivno ništ posebno isto ko i zamzung i eLGe. Prikaz crne boje... Priču znate... Ak baš očete šminka mali monitor čekajte kojih 12mj dok ne dođu Tanki CRT-i. @Beren: Ja stalno buljim u svoj LG 774FT koj nije LCD i nikad ne umara oči. Pravilo: udaljnenost od monitora mora biti 2 puta dijagonala. Znači 34 inča. I nema umora. Ko da gledaš Telku (ne quadro. Sony il Panasonic sa 100Hz i "mekom" slikom sa 3+ m).
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2005., 00:23   #10
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

ma nije svadja ne, kako i sami vidite u sigu sam imam crt monitor, i da imam koliko god para, lcd ne bi uzimao. lijepi su za vidjeti ,ali crt mi je oduvijek bio drazi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.03.2005., 16:31   #11
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Vidim da ste se poklali

Moja iskustva su mi pokazala da CRT ima ljepse, toplije boje, a LCD cesto djeluje malo isprano. Ali s druge strane, na LCD-u mi je puno ugodnije vise sati radit u Wordu, Excelu, AutoCAD-u...

No tema nije bila CRTvsLCD nego preporuka za LCD monitor do 3000kn!

Hvala onima koji su preporucili nesto, onim ostalima imam za porucit nesto drugo - odite se svadit na neku drugu temu!
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 05:12   #12
joolka
music freak

joolka's Avatar

ima li ko iskustva sa samsungom 910N 19-incha,u hg spota dodje oko 3200kn...
joolka je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2005., 09:26   #13
SunBlade
Registered User

SunBlade's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Hmmm...i ja ovih dana kupujem novi monitor. Dojadio mi ovaj moj 17" LG. I dosjetio se ja tako da bih mogao "ubosti" neki 19" LCD. Pošto komp koristim najviše za igranje, koji bi mi 19" LCD preporučili do nekih 4500 kn? Dali ima tko iskustva sa XEROX-om XA7-19i?
SunBlade je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2005., 12:30   #14
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
kad smo već kod toga....ja razmišljam o kupnji lcd 17" do nekih 3500-4000kn....ako može netko nešto preporučit, koristio bi ga za igranje, gledanje filmova, tako da mi treba brz odaziv i normalna crna boja...
i želim ga spajat pomoću dvi-a

koji bi mi vi preporučili model....dvoumim se između nekog samsunga i sony-a

ako imate iskutsva s nekim modelom, pomozite!!!
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2005., 16:47   #15
joolka
music freak

joolka's Avatar

narucio samsunga 913N 19 incha sutra stize,javljam rezultate,cijena oko 3400kn...
joolka je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2005., 22:13   #16
ludivedran
Registered User

ludivedran's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Na lcdu su boje jebeno bolje slika je jebeno ostrijai o tome nema govora,samo treba uzeti ok lcd sa dobrim omjerom kontrasta i malo mili sekundi,preporucam svojega Samsung 701t Kontrast 600:1/12ms i uzivajte
ludivedran je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno