|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Xerox LCD monitori (modeli XL795D i GA-680)
Vozdra! Bash sam razmisljao ovim modelima. Po onome sto sam vidio u specifikacijama oboje su međusobno vrlo slicni, samo sto model GA ima 16ms matricu i kontrast veci za 200 (800). Sad pitanje - da li je tko vidio te monitore u upotrebi? Ima li ih tko pa da mi ih moze preporucit. Za model GA trenutno koliko vidim pise da nije dostupan i nezna se rok isporuke?! Model XL795D je vec neko vrijeme na trzistu i cijena im se krece oko 4000 kn (optima/repleo). Model GA-980 dodje 3800 sto je veoma prihvatljiva cijena za jedan 19'' LCD s dobrim karakteristikama (Tom's Hardware je pohvalio XL795D (posebice boje, ostrinu i vidljivi kut) u svemu osim odazivu matrice koja je bila dosta visa u nekim slucajevima od deklariranih 25ms). Sad ako model GA ne bude dostupan u narednih 2-3 tjedna razmisljam da uzmem XL-a. Vase preporuke? P.S. Nisam bas neki HC gamer nakon sto sam uvidio da su nove pucacine poprilicno zatupljujuce ![]() Vise igram RPG/RTS, i naravno volio bih tu i tamo pogledati koji DivX film pa nebi zgored da mi film nije slide show ![]() Matematicki gledajuci tih 25ms (iako u stvarnosti i vecih) ne bi trebalo pravit neke velike probleme posto to znaci nekih 40fps-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Sta su rekli za pozadinsko osvjetljenje i analogno tomu definiciju crne boje?Neuljeva mi bas povjerenja ni to sta je deklarirano vrijeme odziva 25ms, a k tome jos kazes da je stvarno dosta vise od deklariranog. Mogao si staviti i link. Sumnjam da ti se to isplati. Rade nesto provjereno: Eizo,Samsung,LG/Philips,Sony. Tim redom. Nazalost ta cijena koju si istaknuo primjerenija je kvalitetnim 17"LCD-ima. I kod tih kvalitetnijih i skupljih modela moras prihvatiti neke kompromise koje postavlja LCD tako da bi ti najbolje bilo uzeti 19"CRT il neki skuplji 17"LCD s DVI-om od gore navedenih proizvodaca. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
|
Taj monitor je prije 6mj dosao oko 6000kn. Mislim da ima LG-evu matricu. Bash zbog toga i kazem da bi valjalo pricekat 16ms model. link - konlužn http://graphics.tomshardware.com/dis...tml#conclusion link - uniformnost http://graphics.tomshardware.com/dis...10/lcd-03.html link - boje http://graphics.tomshardware.com/dis...10/lcd-02.html Nevjerujem da za ove novce ima bolji 19'' monitor za kupit. A 17'' bas i nebi gleda zbog prilicno visoke razlucivosti za tu diagonalu. BTW: Monitor IMA DVI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Istina za te novce 19"LCD no i istina je da dati te novce a ne biti zadovoljan... Mislim da ti u conclusionu sve pise pa citiram: "This is not a monitor for games or for movies. Its place is in the office." Drugi put danas da postam ovaj link mozda nades sta zanimljivo. link1 Da citiram Nuclear Winter-a: Neki najbolji kompromis izmedju svega je LG1930B koji je jedan od rijetkih 19" LCD-a koji koristi IPS panel. Siroki kut gledanja, vrlo dobre boje i vrijeme odziva (25ms, ali puno brze nego i nazivno brzi MVA/PVA jer tranzicije u druge boje ne traju toliko dugo). Kad igre nebi bile problem, onda je preporuka Samsung 193P. Taj monitor ima sve osim brze matrice a izgleda jednostavno fenomenalno. P.S. Novi RPG-ovi su vec u 3d-u(Neverwinter nights, SW:KOTOR) i sve vise slice FPS-ima (Vampire:Bloodlines, Morrowind) tako da ce ti i tu biti bitan ghosting... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Suit up!
|
U Optimuma 1930P dodje 4184 kn, a 1930B - 3904 kn. S tim da P model ima "f Engine" koji poboljšava boje i svjetlinu te crnu boju. U Bugu su rekli da je ta "f Engine" tehnologija dosta dobra stvar, pa sad vjerovati ili ne ... :confused: Pošto kupujem monitor preko firme dodje 1930P dodje me oko 3430kn, a 1930B oko 3200kn. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Kad kupuješ preko firme uvijek platiš cijenu sa PDVom. Jedino kad vršišp odbijanje poreza onda ti se vrati PDV. Znači za kupovinu preko firme moraš imat isto para na računu kao i kad kupuješ kao fizička osoba i imaš gotovinu u džepu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |