|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
brisanje linuxa
Moze li mi netko reci kako mogu izbrisat linuxe s kompa. Windowsi su mi na jednoj particiji a linuxi na drugoj.Kako da izbrisem linuxe a da windowsi ostanu netaknuti. Jel mogu samo formatirat particiju ili moram nesto drugo raditi.imam Linux suse 10 molim vas sto prije mi odgovorite |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Mozes iz Windowsa pobrisati Linux particije (Control Panel - Administrative Tools - Computer Management - Disk Management), pa kreirati normalne, NTFS (ili FAT, ako bas zelis) particije, te ih formatirati. No, nakon toga moras srediti master boot record, otherwise neces moci bootati nista. To se radi tako da zbootas Windowse sa instalacijskog CD-a, pa odes u recovery console i pokrenes fixmbr (ili tako nekako, probaj "help fixmbr"). Ustvari, preporuka je da prvo napravis fix master boot-a, pa kad se Windowsi budu bootali bez onog menu-a koji te pita hoces dici Windows ili Linux, tek tada idi brisati Linux particije (da ne bi ostao bez mogucnosti bootanja Windowsa - iako ni to nije neki problem za rijesiti, jer ce Windowsi biti tu netaknuti, ali ako ne znas srediti MBR, onda ih neces moci bootati).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|