|
![]() |
#391 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa sa overclockerskog gledišta-morala bi biti bolja. Bolja regulacija napajanja i filtriranja napona za sve komponente na ploči, maknuti su floppy i molex konektori. Nekog će veseliti i veći razmak između grafa i više mjesta da se stavi pošteni pasivnjak bez dodatne kovačije ![]() A netko će se bogme razveseliti i trećem PCI slotu. Ja svoju uglavnom ne mislim mjenjati-eventualno danas-sutra kad izađe novi ULI chipset za ATI ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#393 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo jedan glupi problem.... imam dva proca 3000 E3 i 3200 E6 e sad 3200 na Ultra -D iz siga dela normalno ali kad stavim E3 onda mi ploča puca bijesno visoke temp. proca...npr sve na def. i takt i napon a bios i everest pokazuju temp od 40°...ali to nije sve kada stavim npr da računa pi onda temp poraste sa 38-40 na 50-60 u roku menjem od sekunde (proc je na dodir potpuno hladan i nema šanse da je temp iznad 30-35°) Napominjem da E6 nema takvih gluposti i da radi OK Probao sam hrpu biosa i niš svi pokazuju istu temp na drugoj ploči taj E3 ne prelazi 40° niti nakon računanja 16M pi na 2,6GHz tako da nije do proca! Jel se susreo tko sa sličnim problemom?
![]() |
#394 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja sam sinoć imao tiltove sa procom(E3) i čipsetom:mad: Ostavio otvorenu stranicu i prozor i fcking senzori očitavaju temp od -120 celzijusa:clap: Posljedica ![]() Inače meni everest pokazuje 10 više temp za proc nego bios a i miješa brzinu coolera proca i čipseta. Kad upalim prime temp proca se ne mjenja jedno 20-25min |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Moderator
|
ne kužim koji je k... s tim senzorima....mislim OK pokazuje 60° ne zanima me kad znam da je on potpuno hladan ali mi kreten bezveze gasi komp ![]()
![]() |
#396 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ja mislim da je dfi usro senzore gadnije..... na ovoj mojoj "infiniti" proc uopce nemoram gledati jer brije ssvoju briju. Dok npr dobro ocitava chipset....
![]() |
#397 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#398 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kolko vidim po postovima onih koji su vlasnici nebrojeno puta hvaljenje i toplo preporučavane DFI-jeve ploče, moram reći da sam primjetil da s tom pločom ima problema (svaka čast onima kojima dela bez problema) u 3pm. Ispričavam se na izrazu, ali jedino pozitivno kaj se tiče te ploče je to kaj memorija ide do 4 volta (garant da je to i glavni razlog za kupnju te ploče). S ostalim sami problemi: em cooler na NB-u ''zuji'' do bola, em ti treba pet gladnih godina da najdeš pravi BIOS, em se neće pokrenuti sustav, ak se ne uštekaju svi kablovi u sve konetktore, itd. Nemojte me krivo shvatiti nemam ja ništ protiv te ploče, ali nejde mi v glavu kak se ta ploča diljem ovog foruma preporuča na veliko, a sami znate da s njom uz stvarno ''bolestan'' overclock, dolazi i masa problema, za čije je rješavanje potrebno nešto više od super modanog BIOS-a. Bez uvrede. |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Moderator
|
Ma meni je ploča kao ploča mrak i sa 3200 mi dela OK ali kaj kad mi evo sa 3000 radi takve nebuloze da mi dođe da ju zgazim doma...što se zujelice tiće ona se da iskontrolirat u biosu i meni dela na oko 3200-3800o/min i temp je oko 42-48° ma velim samo da uspijem nekak sredit da mi tu temp ne diže tak u nebesa ja bi bio very happy ![]()
![]() |
#400 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
@mcg-Ja sam ploču uzeo samo zato kaj više nigdje nije bilo an8ultra ili sli,a ova je bila negdje na 2-3 mjestu i ko za vraga kad sam išo u šoping bilo je samo dfi-a. 4v za rame me ne zanima kao ni 90% ostalih korisnika jer nemam kaj stavit na 4v niti bi ikad stavio. Ploča je stabilna i ne kenja a što se tiče senzora za koju ploču možeš potvrsit da sa 100%potnom sigurnošću da je očitanje ispravno. Moja pretpostavka je da je problem u everestu jer nemože sinkronizirat podatke iz biosa. Jel neko isprobo onaj patch sa dfi foruma za mbm5? Kak se on ponaša? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#401 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Abit ima najtocnije senzore koje sam do sad vdio, od voltaza do temp, najrealnije djeluju od svih ploca koje sam imo, a proso sam ih dosta...
![]() |
#402 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Super Moderators
|
Meni očitava dobro (37, 34, 40). Jedino se buni sa 120mm Enerom koji mi je na hladnjaku proca, sve ostalo je ok. Naponi isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#407 |
Premium
|
Meni se dogodilo ovo sa -120°C, malo se zblesira, pukneš restart i sve normališka, a kaj se tiče namještanja postaviki i biosa, oni koji si kupuju ovakvu ploču žele izvuć maksimum iz svojih komponenti, cijena tog maksimuma je proučavanje postova na forumima i čitanje tekstova i tekstova te dr***a po biosu,a hebiga odvojiš si 2-3 dana za to , pa kad sve namjestiš komp leti i gladiš bradu. Sve ima svoju cijenu. Ova ploča niti nije zamišljena da pukneš tranu kompnente i vozi.
![]() |
#408 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Znam da nije tako zamišljenja,ali probaj malo i na Dfi forum otići,masa problema u startu,bilo bi svima lakše da je mrvicu kompatibilnija i manje osjetljiva na promjenu hardvera nego sada.Možda ova Expert revizija donosi i takva poboljšanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Super Moderators
|
Ah, gro pitanja za tu ploču je vezano za nečitanje fucking manuala ![]() Drugo-sa svim "službenim" BIOS-ima ploča u velikoj većini slučaja dela fino. Beta BIOS-od njega se svašta može očekivati i ne treba zbog toga pljuvati po ploči. Tu je i kvaliteta komponenti koje su na ploči...itd... I najvažnije-nije samo DFI cijepljen sa određenim problemima-dosta 939 ploča je. Svako tko je slagao više kompova je tražeći po forumima informacije vidio svakakvih problema. Tak da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Počeo je DFI fušat u opremi ploče Tako ova moja RAD0 nema više samo jednu vrstu kondića kao što je imala RAB0 i revizije prije nje. Sada su bolji kondići (KZG aka Sanyo) samo na ključnim mjestima a ostali su neki mirocon. ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Premium
|
Ma slažem se,i sam je imam ali čak ni kvaliteta komponenti i službeni Bios ne garantira da neće biti tri četiri neprospavane noći u tweakanju da bi se postigla stabilnost.Kažem samo da nije laka i da se prije kupnje treba dobro informirati a hvala bogu informacija o njoj ima svuda.Kada sam je kupio pojma nisam imao da će biti tako i sada je ne bih nikad preporučio nekom "ma za surfanje, Office i malo igranja korisniku" bez obzira na njegove financijske mogućnosti. Da sada ponovno kupujem ovu ploču za izbor komponenti bi mi bilo dovoljno par minuta surfanja i ne bih odstupao od tudjih iskustava jer zbilja traži KVALITETNE komponente,radi sa LOW end stvarima ali to je više kompromis. Količina iskustava i rješenja po cijelom svijetu s njom je jedan od najvećih pluseva ove ploče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Super Moderators
|
Tko hoće ploču sa surfanje-nek si uzme ECS. ![]() To nije ploča za nekoga tko nije u stanju ni manual pročitati ili se informirati na netu. Osim toga-Gigi je dobro rekao, treba odvojiti par dana i malo se upoznati sa pločom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Premium
|
Citiraj:
Tek kada sam ju stavio u novo kučište tj. kada sam krenuo sa oc-anjem tada su krenuli problemi, ali uz jelcovu pomoć i oni su bili rješeni u par dana.
![]() |
![]() |
#414 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja sam ljudi na isdn-u ![]() Ubi me čitanje svih postova Ajde jedna mala pomoć ![]() Upravo sam si nabavio DFI UT SLI-D. Venice lbble i 2x512 OCZ VX 4000 (mislim da je utt/bh) Dajte mi preporuku koji bios da stavim, da sve ovo bude ok za stabilan OC. Hvala svima unaprijed : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Premium
|
Najbolje stavi najnoviji s DFI službenih stranica.A evo ti link jedan usput: http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=22031 |
![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Super Moderators
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Morat ćeš se malo poigrati sa postavkama ako hoćeš navući bolju rezu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Moderator
|
Citiraj:
Trenutno ga koristim i jako sam zadovoljan, jedino kaj je i Jelc reko slobodno još malo zategneš neke postavke za memu ![]()
![]() |
![]() |
#420 |
Banned
|
problem sa sata hdd
Evo imam jedan problem, pa me zanima je li netko imao slično iskustvo. Naime, stavivši novije verzije biosa od službenog 310 ploča mi više uopće ne prepoznaje SATA hard Maxtor Diamondmax 10 200gb. Nakon što vratim natrag na 310 sve je opet normalno. U čemu je problem? E, i još jedna stvar, kad uključim NCQ u driverima komp mi počinje kipati i uopće neće dići Winbloze, samo baca BSOD-ove! :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|