|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
(ponovno) spajanje mikrofona na 3.5mm jack
Imam neke slušalice s mikrofonom i slučajno sam iščupao kabl iz 3.5mm jacka (mikrofonski dio). Zanima me mogu li jednostavno spojiti (omotati, pošto nemam trenutno lemilicu) crvenu na crvenu i plavu na plavu, tj. hoće li to funkcionirati? Eto, kako to izgleda: ![]() Također (nisam nikakav ekspert ![]() Ima nešto bijelo (vidi se na slici) "upleteno" sa plavnom, ima li to funkciju izolacije? Te, mogu li nekako unišititi kompjuter ili neki dio ako krivo nešto spojim na slušalicama i ukopčam ih u kompjter? Nov je kompjuter- pa se brinem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Iako sam ti sve na MSNu rekao, ponovit ću ovdje (sad imam malo vremena ![]() Ne, nemozes samo spojiti zice, razlog tome je što su te boje (crvena i plava) izolatori (zajedno se zato bez izolacije nalaze) i moras prvo tu zastitu skinuti. Ima i crvena zica taj 'konac' u sebi, samo sto se to nalazi unutra. Makni taj konac da budu samo zice i upaljacem ili nozem ili sl skini izolaciju (boju). Kasnije kad dodjes do bakra, mozes ih spojiti i sve bi trebalo (ako je dobro spojeno) raditi. Komp nemozes nikako unistiti s time, istina je da ces napraviti kratki spoj ako su zice zajedno spojene, ali nebi trebalo biti nista. Sve bi trebalo raditi osim mikrofona, a kad napravis krati spoj culo bi se lagano 'puc' - nista zabrinjavajuce... Eto, nadam se da sam pomogao ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Jesi, puno hvala ![]() Upaljač je riješio izolaciju bez problema. Spojio kako treba, uštekao i radi. Sad još samo trebam smisliti način da namjestim kablove tako da ih opet ne iščupam ![]() Može lock, što se mene tiče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
malo je zahebano jer su zice u tim cudima jaako tanke. kad skines izolaciju, ajmo rec tu tvoju crvenu, unutra ti je tek par malih licni, probaj ih ne strgat. najlakse ti je malo spalit izolaciju, mozes i sa lemilicom, onda spojis zicu na zicu kak su bile, prvo ih zafrkni, pa zalemi (malo se teze leme), izoliraj svaku posebno i onda sve skupa (i po cijelom kablu tak da osiguras spoj da od trzanje ne zvizne opet) i deri seko.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|