|
![]() |
#2131 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
A pošto ću i konzolu spajat na taj monitor, poprilično sam siguran da ću izbjegavat 16:10 :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ovaj interwebz je *ebena smrt -_- Topic pocne s pricom kako je 16:10 bolji, pa kasnije postane 16:9 bolji, pa opet 16:10 i tako u krug. Sa 16:10 dobijes dosta vertikale, sa 16:9 dobijes malo manje horizontale. U igrama opet ovisi o optimizaciji koliko sam procitao. 16:10 nekad zna cropat horizontale, pa ispada manja slika oO Ako ne cropa horizontalu, onda ispada da vise vidis... Ni vamo ni tamo -_- ![]() Kao i vecina stranica koje citam u zadnja dva dana, ovo sta si ti linkao je relativno staro. 2012. je topic, a mislim da se u 3 godine mozda dosta toga promijenilo? Prvenstveno ovom izjavom mislim na IPS tehnologiju, ghosting, input lag i slicno. Prosao sam kroz par stranica i foruma gdje sam tek nakon pola sata citanja skuzio da je rijec od 3-4-5 godina starom postu. Treba taj glupi google definitivno nesto novije search-eve stavljat na vrh ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2134 |
Premium
|
bem te, sad cu i ja zbog citanja razlike izmedu 16:10 i 16:9 promijenit misljenje i ici na isto sto i ti ![]() daj Rista, tebi pise da imas Dell-ov U2412M. Jesi igrao sta na njemu? Kakva ti ej 16:10 rezolucija? Da li bi preporucio monitor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2135 |
Premium
|
Da igram samo par igri, recimo CS i jos nesto ne toliko zahtjevnog, išao bih na 144Hz prije nego na 16:10. Ali ne zrtvuju mi se fpsi baš ![]() Iako skoro pa primarno na 16:10 sada ne idem zbog konzole, jer dok na PCu još mogu nešto iskemijat, na konzolama nemam što :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2138 |
Premium
|
Mislim da bi ti onda bio odlican izbor U2414H Ima odlican review na tft centralu. Procitaj si detaljno sve ako te zanima. Input lag mu je nikakav, odlican cak i za brze fps igre kao sto su napomenuli skroz na dnu. http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm Trenutno je i on meni prvi na popisu ako idem na 16:9, a U2412M ako cu ici na 16:10. Ne znam vise uopce zasto bi dodao 500kn za U2415? KhongLo, kakav ti je taj U2415? Znaci nisi zadovoljan njegovom 16:10 rezolucijom? Ostali dojmovi o monitoru? To je kao zamjena za "stari" U2412M model (2011. godina). Ima li kakve koristi od tog njegovog "Fast Mode"-a sa 6ms response timeom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2139 | ||||
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Citiraj:
Iako to ništa ne znači, vidio sam da mnogi profesionalni igrači CS:GO-a na 1920x1080 (16:9) monitorima namjerno igraju s blackbarovima birajući neke druge rezolucije. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Premium
|
Hvala ![]() Nakon tvojih postova sigurno ne idem na 16:10 za ono što meni treba ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2141 |
Registered User
|
Nema na čemu ![]() Bolje onda nemoj ako imalo sumnjaš da bi te bilo što moglo smetati. Prevelik je to novac za monitor kojim ćeš biti razočaran u bilo kojem aspektu kad se i za manje novaca može naći vrhunski monitor koji će zadovoljiti sve tvoje potrebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2142 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Zadnje izmijenjeno od: nub. 02.09.2015. u 00:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2143 | |
PREMIUM
|
Citiraj:
Ako želiš ozbiljno peglat kompetitivne fps-ove gledaj samo 120+hz TN ili čak crt. Ako ti je samo do guštanja i igranja za dušu, filmova itd., onda će ips poslužit odlicno, a input lag i pogotovo response time i slično neka te ne zamara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2144 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() Sto se brzine matrice tice, ja sam osobno misljenja da sve dok monitor nije toliko spor da se vidi bas ghosting (cest slucaj sa *VA matricama), za FPS je sasvim dovoljno dobar prosjecan IPS. Zapravo bih rekao da je blur efekt bas najmanje i vidljiv u FPS-ima, a najvise u igrama tipa FIFA gdje se kamera konstantno skrola lijevo desno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Na koju foru ako je na obje varijante horizontalna rezolucija 1920? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2146 |
Premium
|
Mislio sam na psihicki oblik monitora. Sad tek vidimo koliko sam lose napisao taj post, sorry ![]() Uzmes 24'' dva monitora, jedan sa 1920x1200 i jedan 1920x1080. Ovaj sa 1200 ce biti "malo vise visi" nego sto ce ovaj sa 1080 biti "malo vise siri". Kako bi ostala ista dijagonala (24''), fizicki monitor mora imati drugacije dimenzije. Barem koliko sam ja shvatio i koliko logika nalaze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2147 |
Premium
|
Koliko znam ti si opretežito fps igrač i nakon ova 2 dana istraživanja 16:10 i 16:9 razlika u slučaju da ne kupujem monitor i za konzole, ovo bi mi presudilo, uz black barove. U fps igrama ti je što širi kut ipak važniji nego skaliranje po visini. Ne znam što točno igraš (da li si još uvijek na codu? ![]() A ja mislim da ću uzet taj U2414H. Ako ima tko bolji prijedlog, slušam ![]() Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 02.09.2015. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2148 |
Registered User
|
Da sad uzimam neki 16:9 monitor, bacio bih pogled i na BENQ XL2411Z (nije IPS). Po cijeni je tu negdje kao i Dell U2414H. Opet, stvar dosta ovisi o tome što najviše igraš. Evo ga i u kombinaciji s PS4: https://www.youtube.com/watch?v=yDUT0hNMrHs |
![]() |
![]() |
![]() |
#2149 | |
PREMIUM
|
Citiraj:
Na 144hz može radit samo preko DVI-DL, a nekako mi se čini da je danas bezveze uzimat monitor s takvim priključkom jer je samo pitanje vremena prije nego ga displayport ili HDMI2.0 istisne. I naravno, na pc-u se 144hz isplati jedino ako i možeš gurat igre koje igraš na tolko fps-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2150 |
Registered User
|
Slažem se, zato sam i napomenuo da stvar ovisi o tome koju igru ili igre najviše igra. Po onom što mu piše pod Moj komp, rekao bih da može vrtiti dosta igrara na toliko FPS-a. Npr. CS:GO može. Ovaj BENQ je recimo idealan monitor za FPS-ove, pogotovo za ekipu koja igra competitive. Koliko sam ja skužio njemu treba monitor na kojeg bi spajao i PC i PS4, pa sam zato predložio da baci pogled na njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2151 |
Premium
|
Da, spajat ću PS i PC na njega. S time da ću kasnije kad ću moć si još jedan isti uzet pa sad ne želim sjebat s izborom. Da igram samo CS ili slične igre, išao bih na 144hz, ali igram svega po nešto od čega je i dosta puno zahtjevnijih igri od CS-a, a 970 nije dovoljna za gejmanje na 144hz s min 60 fps-a sa svim detaljima na max za sve što sad postoji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2153 |
PREMIUM
|
Hmm, koliko sam shvatio on bi spojio 2 konzole i pc, znači taman fali još jedan hdmi. Ako se radi o jednoj konzoli, taman spoji konzolu preko hdmi i pc preko DVI-DL i onda imaš sve - kompetitivno gejmanje na kompu i chill gejmanje na konzoli ![]() S druge strane, ako mu treba više priključaka, dell ih ima na bacanje edit: kasnim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2154 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nikako mi CS:GO nije lego (vjerojatno jer sam ga poceo igrat na ovom VIVAX-u). Igram BF3/4, CS:GO, CoD. Ali sam se recimo zaljubio u Witchera 3, pa Far Cry 4, pa sad trenutno rokam po HotS-u i Rustu. Uglavnom dosta se razbacujem sa zanrovima. Zato bi i htio neki univerzalni da imam vise opcija otvorenih jer godinama nisam SP igru odigrao i sad me eto puknulo ![]() Ja isto vjerujem da cu si uzet U2414H. Taman dovoljno da se uigram s njim do nekog competitive levela, pa cu taman skupit dovoljno za jos jedan monitor od 120-144Hz-a. To je oduvijek i bio plan, samo sto nemam dovoljno $$$ za tu realizaciju ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2155 | ||
Premium
|
Citiraj:
I ne, ne kupujem konzolu zbog chillanja, nego ima dosta igri za kojima umirem da ih odigram, a nema ih na PC-u (MGS4, Heavy Rain, RDR, itd...) Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2156 | |
PREMIUM
|
Citiraj:
Dell ima više priključaka, a display port je i onako bolji od dvi iako ni jedan ni drugi neće doć do maximuma iskoristivosti na tom monitoru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2157 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo ja nabavio dell u2515h (drugi iz mog ovogodišnjeg ljetopisa) i moram priznat da sam onak na prvu prilično zadovoljan. Nekako multimedia izgleda puno bolje sada, jel to nekakva subjektivnost ili sam sada naletio na panel sa malo više kontrasta-nije toliko bitno. Znam da s ovim nekak skačem sebi u usta ali da ponovo nabavljam monitor ove diagonale ili veće, nebi išao ispod ove rezolucije |
![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2160 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Naigrao se svega(alien, totalwar, hitman,cod)..nikakvi lag ja nisam primjetio. Ostrina slike odlicna. Istina nekoristim tvornicku kalibraciju nego sam ga sam podesio. Kroz 10ak dana cu ga stavit na prodaju (pod garancijom je jos) Nadam se da Dell ultrasharp 2715h barem iste kvalitete kao i ovaj. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|