|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Koji da uzmem od ova dva monitora?
Philips 220XW8FB 2686 kn ili dell e228wfp 2354 kn Ovaj dell nema HDMI, a ne znam ni jel mi to treba. Oba imaju HDCP. Jel to znači da se ne mogu puštati divx filmovi, tj. da ih monitor nece prihvatiti. Ne kužim pa mi pliz pomognite. To je velika investicija pa bih vas molio da mi pomognete da odaberem bolje. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
gdje ima za kupiti taj philips? Išao bi i ja pogledati sutra |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
U M computersu ga nemres pogledat. A tam sam nasel tu cijenu A u autronicsu košta 2800 ako se ne varam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
u autronicsu 2499 ja ga mislim uzet izgleda super monitor dvojin se između njega u Benq x2200w |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) je sucelje, iliti nacin prijenosa HD video signala iz npr. Blue Ray disc-a do monitora. Drugim rijecima to je vrsta konektora(kabela) koji se u ovom slucaju zove HDMI. (HDMI ti za monitor i nije potreban ako imas DVI, OSIM ako planiras taj monitor spojiti na neki vanjski uredjaj koji ima HD signal - npr. PS3) HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) je zastita za HD video signal. Dakle ako proizvodjac monitora nije platio licencu autorima HD tehnologije (Intel mislim), nije ni dobio kod za otvaranje HD signala od autora. U tom slucaju (originalni) HD video signal (npr sa BlueRay disc-a) monitor bez HDCPa nece moci reproducirati. Postoje legalni uredjaji (tzv HDCP stripperi) koji se spajaju izmedju izvora signala i monitora i oni uklanjaju HDCP kod prije nego dodje do monitora. Tada se na monitoru bez HDCPa moze gledati zasticeni HD video signal. Drugim rijecima nabavkom HDCP strippera ti placas licencu umjesto proizvodjaca monitora. Postoje jos neki drugi nacini uklanjanja HDCP koda, ali o njima se ne prica. Sve u svemu, nedostatak HDCPa te nece sprijeciti da na monitoru gledas divx, pa cak i HD divx/xvid/mkv... Vjerojatno neces moci gledati originalne Blue Ray filmove. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|