Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.03.2008., 08:57   #1
marinela.s
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
Koju konfiguraciju odabrati?

Dečki, ajde malo pomozite.

nemam pojma o konfiguracijama ni računalima, osim što se njima znam služiti.

Kupila bih novo računalo koje bi uglavnom služilo za rad kod kuće (uglavnom word i excel), internet, gledanje filmića, prženje DVD-a i igranje.
Imam dvije curice u dobi od 5 godina, pa možete pretpostaviti kakve igrice su u pitanju, znači ništa zahtijevno (pretpostavljam).
E sad, u HG spotu sam našla par gotovih konfiguracija koje mi cijenom odgovaraju ali ne znam šta da odaberem.

Uglavnom, htjela bih nešto što se vremenom može nadograđivati ako bude potrebno, pa molim savjet, što od ovoga se isplati za navedene cijene, ili ako netko ima volje da mi složi neku konfiguraciju bez windowsa iz HG spota oko 4000 kn.

1.
4.199,00 kn

PC računalo HGspotSP NERON V X2
Procesor: Athlon 64 X2 4000+ - Memorija: 1 GB DDR2 - Tvrdi disk: HDD 160 GB Serial ATA II - Grafika: GeForce 7200 GS - Optički uređaj: DVD±RW - Periferije: miš, tipkovnica, zvučnici - Kućište: Midi Tower 400W - Ostalo:TV Tuner + 17" LCD BENQ monitor + poklon MS igrica i MS Encarta

2.
4.199,00 kn

PC računalo HGspotSP PLUS II
Procesor: Intel® Pentium® Dual Core Procesor E2140 1,6 GHz - Memorija: 1GB DDR2 - Tvrdi disk: 160GB SATA-II - Periferije: miš, tipkovnica, zvučnici - Optički uređaj: DVD+/-RW - Grafika: ATI Radeon X1550 256 MB - Monitor: 19'' BENQ - OS: Windows XP Home Edition - Ostalo: poklon MS Auto-karta Europe i BITDEFENDER Internet Security 2008

3.
3799,00 kn

PC računalo HGspotSP PREMIUM II
Procesor: AMD Athlon 64 X2 4400+, 2300 MHz - Memorija: 1 GB DDR2 - Tvrdi disk: HDD 250 GB Serial ATA II - Grafika: GeForce 8500 GT, 256 MB, tv-out, DVI - Optički uređaj: DVD±RW - Periferije: miš, tipkovnica, zvučnici Trust 2.1 - Kućište: Midi Tower 400W - Ostalo:TV Tuner + poklon slušalice s mikrofonom i Web Cam - OS: Windows XP Home Edition

4.4000 kn - ovaj je iz feniksa
marinela.s je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 09:53   #2
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
evo

ja bi tak nest uzeo mislim da je stvarno dost bolje od ovih vec sastavljenih konfiguracija, a mrvicu je skuplje, sve je sastavljeno u hgspotu i to od samo onih komponenti koje su odmah dostupne.

EDIT

sad sam se sjetio da sam zaboravio kućište/napajanje uzmi recimo ovo:
Midi Tower, NEON CX-5059, 400 W, ATX 2, crno koje košta 246 kn to ti je sve zajedno oko 4500kn al stvarno je bolje neg ova za 4000 već sastavljena

Zadnje izmijenjeno od: timmy. 03.03.2008. u 10:44.
timmy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2008., 13:49   #3
marinela.s
Registered User

Timmy, hvala na trudu
Staro 03.03.2008., 15:00   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prža baš nije najsretnije rješenje i bolja bi bila koja LG/Pioneer/Samsung. Nažalost, dobar dio gotovih konfi je precijenjen i za istu lovu možeš kupiti bolju uz uvjet da sam biraš komponente. Njihova najslabija točka su grafičke kartice koje su low budget kategorija i nisu za igranje.
vemil:
Intel E2160 - 466kn
Gigabyte P31-DS3L - 485kn
Seagate 160Gb SATA - 346kn
Kingmax DDR2 667 2x1Gb - 255kn
LG H42N - 219kn
Powercolor HD2600XT 256Mb DDR3 - 601kn
Mode Com Step 207 - 262kn
UKUPNO: 2.631kn

Ostalo po tvom izboru.
Staro 03.03.2008., 16:14   #5
moonshadow
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
intel E4500...802kn
powerolor x1950 pro 256 mb ili 512mb gddr3...849kn
maticna p35-DS3L...601kn
rami kingamx 2gb kingamx 800mhz ...266kn
hdd seagathe 250gb 16mb cache sata...459kn
napajanje chiftec 450W...375kn
ukupno=3352kn
ostalo je tvoje

ovo je isto vemil pa si pogledaj
moonshadow je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 16:15   #6
matman
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Prža baš nije najsretnije rješenje i bolja bi bila koja LG/Pioneer/Samsung. Nažalost, dobar dio gotovih konfi je precijenjen i za istu lovu možeš kupiti bolju uz uvjet da sam biraš komponente. Njihova najslabija točka su grafičke kartice koje su low budget kategorija i nisu za igranje.
vemil:
Intel E2160 - 466kn
Gigabyte P31-DS3L - 485kn
Seagate 160Gb SATA - 346kn
Kingmax DDR2 667 2x1Gb - 255kn
LG H42N - 219kn
Powercolor HD2600XT 256Mb DDR3 - 601kn
Mode Com Step 207 - 262kn
UKUPNO: 2.631kn

Ostalo po tvom izboru.
Potpisujem u svakom pogledu, i da napomenem da u pravilu svi ti dučani sklope te dijelove besplatno ako su kod njih kupljeni, da ne mislite da je jednostavnije kupiti gotovu konfu ako nemate nekoga da pomogne složiti.

Stvarno je jeftinije + kvalitetnije računalo ovo coconutovo od bilo kojeg gotovog. (u istom cijenovnom rangu naravno)

edit: vidim da ste iz Zg-a pa si pogledajte tu: www.adm.hr
Znaju čak staviti i neke dijelove drugdje kupljene, ako ih zamolite, mada to ovisi o ljudima kak su raspoloženi.
Ali mislim da bi se koja kuna mogla uštedit:

matična: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4781 480kn
procesor: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4410
415kn
memorija:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4128 2x135kn
grafička:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4730
ili
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4749
cca 600kn (ja bi možda drugu, jer mislim da bi se bolje u igricama ponašala ne jer je bolje nego jer su igre možda optimiziranije za nvidiju, a i jeftinija je.
napajanje: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=2000 205kn
disk:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3416 445kn
to je taj http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=960431
a i vidjet ćete uskoro da mjesta nikad dosta
pržilica: (nažalost nemaju LG, ali i pioneer je dobar izbor, jedino imaju 1g garancije "samo") http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5350 220kn

namjerno sam stavljao linkove a ne imena da Vam je lakše u dućanu, jer vjerujem da Vama imena niš ne znače, a možete si samo šifre artikala prepisat ako idete u ADM.

kućište koje Vam se dopadne izgledom, ali više od 300kn ne bi trebalo dat. Tipkovnica, miš zvučnici, ovise stvarno o ukusu (izgledom) jer ne vjerujem da će puno biti tipkano i nekakve pucačine igrane pa stvarno mislim da će bilo koji poslužit. (za 200kn se sve troje kupi)
Znači za monitor ostaje 2000kn ako je buđet 4500, a to je sasvim ok
npr:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95735 2000kn ali meni bi smetal odbljesak (glossy ekran) a i neznam dal ga ima gdje više po toj cijeni.
2. primjer: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5198 2000kn

Ali monitor bi trebali pogledat uživo (mada su većinom "loše" spojeni, možda) kad radi, da li se sastrane vidi (kut gledanja), kolko se može posvijetlit, kakav je kontrast... uglavnom monitor možete i negdje drugdje kupit gdi su izloženi i slobodno potiskate sve gumbe na njima da vidite kaj "može" (svjetlina kontrast...).

Zadnje izmijenjeno od: matman. 03.03.2008. u 17:01.
matman je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 16:31   #7
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor marinela.s Pregled postova
Timmy, hvala na trudu
nikad nemoj uzimat gotove kompjutere jer se uvjek moze za iste pare uzet puno bolja konfa.
Staro 03.03.2008., 17:00   #8
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Tekla Pregled postova
nikad nemoj uzimat gotove kompjutere jer se uvjek moze za iste pare uzet puno bolja konfa.

pa ja sam joj sastavio konfiguraciju, ne kuzim sta ne valja, stavio sam joj ploču sa p35 chipsetom, E2180, 2600xt, 160gb,2gb rama, dvd+-rw, kućište i napajanje neko za 300 kn, periferiju, i 19" lcd i stavio sam sve iz hgspota jer je tak napisala i jos sam stavio komponente koje su dostupne trenutno

da, da, znam da trebam stavit fortrona 350w i samsung dvd ali nema to u hg spotu, tj. nema i drugih komponenata s kojima bi jos ostalo love i za 22" monitor, a cura/žena je napisala da treba bit iz hgspota makar bi joj i ja preporučio adm.
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 17:04   #9
matman
Premium

Citiraj:
Autor timmy75 Pregled postova

pa ja sam joj sastavio konfiguraciju, ne kuzim sta ne valja, stavio sam joj ploču sa p35 chipsetom, E2180, 2600xt, 160gb, dvd+-rw, kućište i napajanje neko za 300 kn, periferiju, i 19" lcd i stavio sam sve iz hgspota jer je tak napisala i jos sam stavio komponente koje su dostupne trenutno

da, da, znam da trebam stavit fortrona 350w i samsung dvd ali nema to u hg spotu, tj. nema i drugih komponenata s kojima bi jos ostalo love i za 22" monitor, a cura/žena je napisala da treba bit iz hgspota makar bi joj i ja preporučio adm.
Da, to sam i ja primjetio, možda ju je slučajno citirao ili nije bolje pogledao tvoj post.
Staro 03.03.2008., 21:20   #10
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor timmy75 Pregled postova

pa ja sam joj sastavio konfiguraciju, ne kuzim sta ne valja, stavio sam joj ploču sa p35 chipsetom, E2180, 2600xt, 160gb,2gb rama, dvd+-rw, kućište i napajanje neko za 300 kn, periferiju, i 19" lcd i stavio sam sve iz hgspota jer je tak napisala i jos sam stavio komponente koje su dostupne trenutno

lol covjece ma to je se odnoslilo na one konfe sto je ona predlozila.
pa ok je tvoja konfa.

Oglas
Staro 04.03.2008., 08:40   #11
marinela.s
Registered User

Dečki, hvala svima, stvarno ste se raspisali.

kontroler super mi je ovo što si stavljao linkove , jer stvarno ništa ne kužim samo po nazivima komponenti.

Što se tiče miša i zvučnika, to mi i nije neophodno, imam doma neki bežični trust miš i zvučnike, a imam i Pioneer pržilicu na računalu doma (kupljena lani).
Jel ugrađuju rabljene komponente?

Još jedno pitanje, vjerujem glupo, al eto: pošto sam na poslu stalno na internetu, doma se rijetko spajam i nemam ni adsl ni išta slično, već vezu preko najobičnijeg modema - da li onda trebam kupovati i modem ili je to sve tu negdje u ovim komponentama?
Staro 04.03.2008., 09:40   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kupi i modem. Nije bitno koji. Samo da nije od Motorole jer su jako ćudljivi i zna biti velikih problema sa njima.
Staro 04.03.2008., 09:58   #13
matman
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kupi i modem. Nije bitno koji. Samo da nije od Motorole jer su jako ćudljivi i zna biti velikih problema sa njima.
Da, nije ovdje. Gledaj da bude v.92 (malo se brže spajaju jer ima neku "memoriju" pa ako ne mjenjaš broj i postavke (ISP-a) brže se spoji (svaki slijedeći put osim prvog). Ja nisam znap šta je to i kad sam kupovao lapto (za curu) nismo na modem pazili, sad šizim. (stvarno se primjeti razlika jer ne čeka odgovor nego odma šalje podatke (ako nisi mjenjala broj ime šifru...)

evo modema: http://www.adm.hr/product_info.php?c...roducts_id=265 40kn

A što se se starih djelova (i novih) tiče, trebalo bi ih pitat, sigurno bi pomogli dami u nevolji (ako su nekim dečkima sa foruma to napravili, vjerujem da bi Vama).

I samo da dodam, ja bih ih pitao da li im mogu i procesor svoj donjeti i uzeo bi ovaj koji je Timmy75 u 2. postu stavio iz HgSpota. Ista cijena a malo "jači" model ko ovaj u ADM-u. A pošto nevjerujem da će komp biti naklokan, zašto ne iskoristit priliku ako će dečki htjet
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno