|
![]() |
#1 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
hlađenje chipseta
bok ekipa,treba mi vaša pomoć oko matične iz moje konfiguracije. dakle radi se o GA K8NF-9 i njezinom isijavanju topline sa chipseta. nedavno sam kupio od jednog lika sa foruma glacialtech igloo za proc i namontirao ga gore, i pošto nisam nikad baš pratio temparature ostalih komponenti reko aj da vidim kako to izgleda i skoro sam si prst spržio kad sam dirnuo chipset, to je tako vruće bilo da se čudim kako ta matična već nije izgorjela. privremeno riješenje mi je to da sam na igloo-a zalijepio stari ventilator iz stare kante od cpu-a tako da mi puše po chipsetu, i smanjio mu broj okretaja preko igloo-ovog kontrolera okretaja jer sam igloo-a spojio na cpu fan i u biosu mu smanjio vrtnju i na taj način postigao da ga malo ohladi, ali nisam baš sretan sa tim riješenjem jer je on i dalje puno topliji od mog prsta na dodir, a to bi trebalo bit hladnije bar po mom mišljenju. ventilator nemogu nikakav stavit direktno do hladnjaka jer mi grafička dobrano prelazi preko njega pa me zanima koji drugi alternativni hladnjak boljeg djelovanja bih mogao zalijepit na njega. temparature nemogu mjerit ni sa jednim programom,na everestu čim stisnem senzor cijeli komp mi zablokira i tako je sa svim ostalim programima za mjerenje temparature tako da vam nemogu nikakve sličice dati niti reći kolika je temp trenutno ali odokativno mislim da je i to pretoplo. svaki savijet je dobrodošao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Thermalright HR-05 SLI se zove rješenje tvog problema. Vodi računa da se radi o pasivnom hlađenju na koje se može/mora dodati i ventilator. http://www.thermalright.com/new_a_pa...r_hr05sli.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
da,baš sam i sam guglao u potrazi za time,samo neznam dali gdje imaju specifikacije koje je debljine ovaj dio što naliježe na chipset jer se bojim da mi neće stati ispod grafičke pošto mi je ovaj stock odvojen od nje možda za 1mm. Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 24.02.2008. u 17:11. Razlog: tipfeler |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Da ne otvaram novu temu, imam na poslu Abit NF7-S 2.0 i muke mi zadaje njezina zujalica na chipsetu. ili zuji ili ne vrti ![]() a ovaj mi je malo preskup. gledam nekog zalmana u vemilu za 35 kn ZM-B47J brijem da bi taj bio dobar za nForce 2. inace, ploca goni Bartona 2500+ @ 2,2GHz i jedan keks kingmaxa od 1GB na 400MHz. oce to bit dovoljno dobro za to? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Plavi zalman bez bea hladi nf2, ja sam imao EpoXicu sa duplo manjim tvorničkim pasivnjakom od tog zalmana i sve je radilo kako treba... NF2 se ne grije puno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Hvala momci. kupio ga sad popodne. inace, grafa je stara pekara 9800Pro. a chipset na abitici je nekako pozicioniran na sredini ploce, nesto povise grafe, tako da nece biti problema sto se smetanja tice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|