|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
temperature ploča
Koje su normalne temperature ploča? Ja imam ABIT KV7 - 51°C AMD 2600+@2000 - 47°C vrijednosti su u normalnom radu računala (slušanje pjesama, pisanje...) Je li to normalno? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne. I nemoguče je da je proc hladniji od ploče. Imaš možda još neku temp? S kojim to programom gledaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
meni temperatura nikada nije bila više 19-24 stupnja
![]() |
#4 |
Premium
|
Gledam i u BIOS-u, AIDA 32, Hardware sensor monitor i u svima mi je isto. Ovaj jedan mi je rekao da je to normalna temp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Sumnjam da je baš moguća tak visoka temp. Meni bez ijednog ventilatora u kućištu nije prešla 40C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Može bit da mu program očitava krivi senzor, vjerovatno nešto brlja jer ovo je stvarno nelogično, a može i biti da mu očitava i temp. čipseta a ko zna jel mu hlađenje dobro, jebiga može bit sto stvari!:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Cuj bitno da nist ne gori a sad sto je malo toplije neg sto treba nije bitno. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
hm, meni cca 35 uvijek... moguce da ti senzor u jajima, ono, nes mi je visoko... :/ meni se mcp divljacki grije, mogo bi jednog pasivca uvalit... ![]()
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
meni je trenutno sys temp 39, a CPU 46... dok surfam.. DAMN ![]() a kad stavim jedan vent u donji dio kućišta, onda mi sys temp pada na 32... moram uzet još jedan vent. e, kad sam već kod toga, kako ubrzati vent koji svoju vrtnju kontrolira pomoću termalne diode? koja je na njemu, jel, naravno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Evo-sad je ploča 39, proc 37.5. Sa starim napajanjem koje je imalo jači vent je bilo nekaj niže. Živo me zanima gdje je ta sonda koja mjeri... Ak je negdje oko AGP-PCI utora, onda me ni ne čudi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Ne znam do koliko smije ić sys temp? ima neka granica preko koje nije preporučljivo? a proc me ne brine jer mi ploča mjeri drito iz jezgre (dioda), tako da ovih 45C dok sam na netu je u biti nekih 35-7 kod ploča koje mjere iz socketa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Onda se i ne čudim, imam tamo clockanu ATI-cu, TV-karticu i zvučnu... A budući da je takva temperatura uvijek-uopće se ne uzbuđujem...glavno da je proc i hardovi kak treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Meni je max na 30° , a proc na 47°. Pogledaj u biosu .Nekaj tu ne štima,ili je sonda za temperaturu u ku... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|