|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Athlon64 i FSB
objasnite mi malo situaciju sa FSB na athlonu64 koliko ja znam ona je i dalje 400MHz,ali neznam dali je to ona stara 2*200 fora ili je stvarnih 400MHz također sam čitao za FX procesore da imaju 2*400...jel bi to bilo ko ono intelovo quad pumpanje 200MHz?? također jedno pitanje za memoriju u kombi sa a64 jesu li još uvijek latencije i sinhroni rad s FSB "a must" kao kod athlonaXP |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
na athlon 64 sistemima defakto nema front side busa - zato kaj je memo kontroler na procu i zato kaj imas tu hypertransport sabirnicu (koja radi na 800MHz-a u svakom smjeru - dakle realno na 1.6GHz). Sto se tice taktove koje ti nabrajas, mislim da je jasno da se radi o memorijskom taktu. i onda broj ispadne ovisno o tome kak gledas na takt DDR-a. Latencije su bitnije za ne-FX A64, iako su bitne i za jedan i za drugi. Bitne su i za P4, samo kaj je tu fora da su RAS i sl. bitnije nego CAS. Sinhroni rad je po meni mus da bise iz A64 proca zivuklo maksimalno.
Nissan GT-R Black Edition Zadnje izmijenjeno od: ozren. 27.04.2004. u 07:48. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
ako sam dobro shvatio, onda je odgovor da. gle, logika ti je slicna kao i na platformama s FSB-om ali ne i jednaka - FSB ti se odnosi na north bridgeov memorijski kontroler, a toga na A64 nema kad je na procu i kada se vrti na taktu proca...
![]() |
![]() |
#6 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
PC Ekspert