|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
OC Athlona X2 5000+ BE
Prije svega sve komponente su pod MOJ KOMP e sad... 1. pročitao sam sve u vezi OC-anja... za AM2 ploče i moram priznati da sam se pogubio...ovo mi je prva AM2 ploča (prelazak s NF2 na AM2) ![]() prije svega imam zadnju verziju biosa ..ploča je ASUS M2N32- SLI Deluxe/WIFI memorija je Kingston DDRII 800 sve što sam napravio (a tako sam čitao i u drugim postovima i reviewima) podigao sam množitelj sa defaultnih 13 na 14...probao i s 15 (dalje nisam išao jer bi trebao podizati napon i igrati se s ko zna kakvim čudima). .. poanta... bios mi ne prepoznaje da sam oc-ao komp...winxp mi ne prepoznaje također..ni cpu-z, PCProbe II, everest...niti jedan od njih... svi mi pokazuju AMD 5000+ , 13x200, HT 1000 nAPOMENA: svi programi i da podsjetim BIOS su najnoviji .. WINXP-i updeat-ani... driveri ploče origigi...nisam htio ništa experimentirati s nekim drugim driverima ili software-om... Da li može netko dati koji savjet...preporuku..netko imao slična iskustva? P.S. Poslao sam sličan upit i na službene strane ASUS-a Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ej a sta ti u stvari oces napravit????? stavi napon procesora na 1,45 i mnozitelj 16 drugo sve ostavi auto i dobit ces 3.2 ili sve savi na auto pa insaliraj Ntune pa ces moc iz windoza sve stelit kako hoce |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ovo će ti pomoći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
eh..hvala svima koji su odgovorili..naime izgleda da je problem bio u naponu... digao sam napon na 1.400 i voala ...na kraju sam ga oc-ao na 16x200 s istim naponom ma čudno mi je to bilo što sam po raznim review-ima vidio da su ljudi ih oc-ali 15.5 bez dizanja napona pa me je to malo zbunilo...pa rekoh ajmo probati dignuti napon i radi.... samo mi jedna stvar nije jasna... zašto mi piše FSB 201MHz umjesto 200 koliko bi trebalo biti..a voltaža kad sam digao na 1.400 bila je 1.424..vjerojatno ništa za zabrinuti se al opet...to mi pokazuje i everest i pcprobe II |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
P.S. 3.2Ghz možeš dobit i kao 9x356, al treba smanjiti HTlink na x3 (ili 600), memorijski djelitelj na 533 ili 400. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
DJ_Darude kicks ass...
Datum registracije: Dec 2007
|
ja sam sad probao stavit na x17 i volte na 1.475 nije mi htio uci u Vist x64... nisam zasad probavao stavljat na 1.5v... to mi se nekak cini previše... zasad radi ko urica na 3.3ghz i 1.45v na average 40-45c u everest stability testu...
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Zato sta je vista osjetljiva i na mali oc ako nije ono 1000% stabilan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|