|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Disk preporuka i pitanje
Kupujem disk oko cca 160Gb, a možda i veći. Razmišljam o Hitachi-u ili seagate, pa bi mi pomogle vaše preporuke tj iskustva... ATA model me zanima. Također zanima me ako netko zna koji max kapacitet diska može podržati MSI kt4v tj kt400 chipset s zadnjom revizijom biosa ako netko možda zna... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hitachi uzmi slobodno nećeš se pokajati... Što se kapaciteta tiče samo trebaš saznati dal ti ploča podržava 48bit LBA ako da onda svaka danas dostupna veličina ide na njega, ako ne ide do 137GB pretpostavljam da podržava ali možeš provjeriti ako nisi siguran s everestom pogledaš dal ti kontroler ima 48bit LBA Supported s kvačicom u storage -> ATA i treba ti XP sa SP1 ili kasnijim za to...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
48-bit LBA Not Supported E sad pitanje... Da li bi se to zaobišlo da se na nekom drugom računalu podjeli na 2 particije? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Čudno, jel imaš ti na tom kompu SP1 ili 2 instaliran? Ali da može se zaobići, čak i na ovom kompu to možeš napraviti ako ti netreba biti jedna (dakle da je jedna primarna) particija veća od 137GB na tom disku ali brobaj novi BIOS potražit pa vidi dal se spominje di LBA... I da moguće je isto i sa SATA ili ATA PCI kontrolerom to zaobić...
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Tražio sam po revizijama biosa da li se to spominje ali nisam našo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajde probaj otići na Start > Run > upiši regedit > OK > nađi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters i vidi je li unutra postoji ključ EnableBigLba kojem bi vrijednost trebala biti 1. Ako nema, dodaj ga ručno (radi se o DWORD-u). Koju uopće ploču imaš?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Imam SP2 i sve updateove, everest je 3.50 ultimate. A što ja znam onda ću vam vjerovat na riječ. Thanx. Windowsi istina nisu bili reinstalirani kod promjene matične al su stari driveri počišćeni s driver cleanerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Dodao ključ i value na 1 Inače everest i dalje piše da nije supported |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Promaklo mi... ![]() Onda se pomiri s tim da ne podržava i gotovo. Ne valja se time previše igrati jer u određenim kombinacijama može doći do gubitka podataka.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
uzmi bilo koji samo ne seagate ja ga imam i smeće je bucan kod ocitavanja uostalom sve najgore a brzinu mogu rec da je ok ali mi ide na zivce. ja se kajem sto sam ga uzeo ali kad sam uzimao nij nigdje bilo drugog. ali sad znam da na seagate nikad vise samo cekam da prodam ovaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Iskreno čudi me za seagate... Barice su mi inače uvijek bili ok diskovi... Možda si naletio baš na nekog s manom ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|