|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() Znam da je svima vise dosta sastavljanja konfiguracija ali nadam se da ce te imati razumijevanja za mene.Molim vas. Ja uzimam za mjesec dana novi komp i odavno odavno vec sastavljam komponente i dosad sam slozio vise od pola.Pa bi vas molio da mi pomognete oko ovoga sto mi je ostalo da potpuno slozim kompjutor (napominjem da novac nije u pitanju).Dosad sam slozio sljedece: 1.Maticna ploca:Gigabyte X38-dq6 2.Procesor :Intel Core 2 quad Q6600 2.4 Ghz 3.Memorija:2x2Gb pc 6400 800 Mhz.Ovde mi vi morate pomoc koju da marku izaberem ja hocu naj naj bolju cjena nije bitna: 4.Kuciste:Super tower,thermaltake kandalf lcs,vd4000bws,atx2,crno bez napajanja sa ugradenim vodenim napajanjem. 5.Opticki uredaj ![]() 6.Hard disk:njega nisam izabro to mi vi morate pomoci najmanje 500 gb sa okretajem od 7200 rpm izaberite naj tisi i naj bolji i naj kvaltetniji 7:Napajanje:Tu mi isto morate pomoci mora da naj manje bude 700w izaberite naj bolje i naj kvaltetnije: 8.Graficka kartica:E ovde mi morate uzet naj naj naj bolju graficku mislio sam sa sli-em zelim da mi igre rade naj naj naj bolje uz najvece rezolucije i bez ikakvog stajanja to mora da bude graficka iz snova.Napominjem ako je bolje izaberite dvi iste koje bi dobro bilo staviti je na ovu maticnu mogu dvije graficke imaju dva pci e utora 2.0. 9:Hladnjaci:Znam da mi treba hladnjak za cpu i vga neznam trebali mi za ostalo ako treba izaberite naj naj bolji hladnjaci takoder trebaju biti naj veci i naj bolji sto imaju jer hocu da komp mi moze raditi 24 sata da ga nemoram gasiti.Napominjem da u kuciste dode vodeno hladenje. Samo da napomenem da komponente uzimam u hg spotu i da novci nisu u pitanju sve mozete provjeriti na www.hgspot.hr molim vas da mi pomognete napominjem sve mora da bude naj naj bolje unaprijed vam Hvala. |
![]() |
![]() |
#2 |
vista sux
Datum registracije: Nov 2007
|
1) ok ali bi isto uzeo neku jeftiju varijantu s P35 čipsetom 2)svi govore best buy pa... 3)radije bi uzeo balištike 4x1gb iako ti je 2x1gb 4)ne shvačam zašto ta kučišta kad su čest zamjen tih hlađenja jer su bučna i sl. ili jednostavno imaju bolja.. 5)bilo što kvalitetnije tj skuplje 6)zamzung 7)napajanje možeš kupi od 10kW ali kad nečeš troši ni 700W pa zašto onda...? naj bolje uze neki corsair (onaj HX620 te nebi razočaro ali imaš i jači od toga pa....ako baš moraš), a u tog hga neki tagan 8)odi bi možda čak uzeo dvije HD3870x2, a ako ne želiš riskirat onda dvije asusove 8800ultre (ma da bi jedna bila dosta), premda predpostavljam da ovo nema u hg spota pa... 9)što se tiče hlađenja ništa iz hga nije high end osim zalmana pa....valjda 9700, iako bi ja rađe uzeo thermalright 120 BTW ko ovo financira, možeš i mene spomenu u dobrom kontekstu... ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
omg, kakve ste vas dvojica gluposti navaljali... dvije najnesplativije kartice u SLI na CROSSSFIRE Ploci?? Vodeno napajanje??? trazis hladnjake a uzimas vodeno hladjenje?... mod-ovi sorry ali sam stvarno izgubio i zelju i volju da napishem isto pametno i korisno u ovom slucaju.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
1-ako bas imas para za bacanje onda Gigabyte X38-dq6 ili iz hga ABIT IX38 Quad GT,iX38 2-ja bih radije isao na novu 8### seriju,ali ako ti treba za video obradu onda quad 3-balištike 4x1gb-ako ti trebaju 4 gige ako ne onda 2x1gb(32 bitni windowsi prepoznaju samo 3.25 gb rama) 4-uzmi neko kvalitetno kuciste kao sto je ANTEC P182,sto se tice vodenog,neznam je li ti ono doista potrebno osim ako ne ides na extremne clockove. 5-najbolje sto ima trenutno na trzistu 6-mislim da ti je najbolje ove dvije > Seagate 250GB, SATA II , Barracuda 7200.10, 16Mb,ST3250410ASn u raid 7-ako bi htio ici na dvije HD3870x2 kad driveri to budu dopustali onda svakako PC Power & Cooling Silencer 750 Quad CrossFire ili corsair 620w 8-HD3870x2 ili kupi dvije pa ih kasnije obadvije stavi u crossfire kad driveri to budu dopustali 9-ako ces ici na vodeno onda ti hladnjaci za cpu i vga ne trebaju,ako neces onda thermalright 120 |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
Kao prvo nisi baš najbolje odabrao trgovinu za kupovanje jer nema baš neki izbor. 1:MBO dobar izbor 2.Uzeo bi bolje E8400(za igranje) ali ukoliko nešto radiš(Corel,Photoshop,renderiranje ili dr.grafički programi onda Q6600 uredu). 3.Memorija Crucial Balistix 667/800MHz odlična memorija. 4.Kućište preskupo(bačen novac i nehladi baš najbolje, bolji je izbor posebno kupiti komponente i sastaviti vodeno hlađenje imaš na PCE temu pa potraži i koristi "google". 5.Neki LG ili Samsung isto dobar izbor. 6.HDD SAMSUNG 320 GB, serial ATA II-300 7200 o/min., 16 MB cache X 2kom. 7.VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD3870 512MB X2 Crosfire 8.Netreba ti hladnjak za proc ako uzimaš vodeno hlađenje Glede napajanja netreba ti više od Corsair 520W HX serije ili eventualno 620W HX i to ti je previše i nepotrebno prvi če sasvim dobro obaviti sve što treba(sa viškom snage). |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Feb 2008
|
Malo sam se ja zbunio bio znaci ne trebaju mi hladnjaci za cpu ni za vga odnosno za nista posto kuciste ima vodeno hladenje jesam li upravu. Nerazumjem zasto kazeta da je ovo kuciste sto sam izabro nekvaltetno to je najskuplje sto ima 1940 kuna i ima vodeno hladenje i cini mi se da je extra neznam koje bolje od njega ima Htjeo bi vas pitati jeli mi bolje da uzmem vodeno hladenje ili hladnjake posebno za cpu i vga tj. da ne uzmem vodeno hladenje pa sta je bolje sta vi mislite. Ovo mi je jako bitno.Jeli vodeno hladenje hladi samo cpu ili cpu i vga i sve ostalo mozeli mi iko to reci. Zadnje izmijenjeno od: McG. 14.02.2008. u 23:38. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Valar morghulis
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() U ovom slučaju ne vrijedi koliko para toliko muzike..kućište nije loše, ali je precijenjeno.. Vodeno koje je unutra je smeće-pošteno vodeno košta barem 200-300 eura, ali o tome imaš masu tema pa malo pogledaj.. I općenito pogledaj teme koje su već prije bile vezano za sastavljanje konfe..
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|