|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
1 click TCP/IP config ???
hello.... evo pošto radim dosta na terenu uvijek moram ručno upisivati TCP/IP postavke mreža na koje se spajam... (nemaju DHCP-a) dal postoji neki program u kojeg mogu unesti postavke i onda sa 1-2 klika odaberem prethodno upisane adrese??? nadam se da ste shvatili što mi treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Kolega i ja probavali smo vise programa i dosli do zakljucka da je http://www.mobilenetswitch.com/ najbolji. Cijena je oko 180kn što i nije puno za program takvog tipa. Jedina mana koju smo ranije nasli (ne znam da li je rijeseno) je konfiguracija proxy-a za IE. Nije bilo mogućnosti dodati poseban proxy koji bi koristio za pojedini profil. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
ifconfig ${LAN_INTERFACE} inet up xxx.xxx.xxx.xxx \ netmask xxx.xxx.xxx.xxx broadcast xxx.xxx.xxx.xxx
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Nije mi tesko upisivati adrese, al mi je najmrze doci do djela gdje ih treba upisat. Kako napraviti shortcut do TCP/IP postavki mrezne kartice? (da nemoram svaki put ici u network conections, pa desni klik na mreznu kartu, pa properties, pa scrool do tcp/ip, pa properties, pa tek onda prozor koji mi treba ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
imal lijeka za ovo moje piitanjce?
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
ja sam prije nekih cca. 1 god igrajuci se sa yahoo widgets naletio na widget koji ima mogucnosti koje ti trebaju. Otvoriti se prozorcic i imas 4 ili 5 gumba za 4 ili 5 razlicitih ip-a i klikom na gumb mijenjas zeljene postavke.Jedino sto ti ne mogu tocno reci gdje sam na to naletio ali mislim da bi s malo googlanja trebao pronaci sto ti treba. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
NETSH komanda u windowsima je najblize sto mi pada na pamet. Primjere imas ovdje. http://www.petri.co.il/configure_tcp_ip_from_cmd.htm Za linux ti je Bubba gore naveo ako zatrebas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zato prilikom kupovine (laptopa pogotovo) treba gledati šta se dobije u paketu a ne kak izgleda. Nekima je bitno da je fensi šmensi ili pak ružičast. Zato ja (još uvijek) kažem laptop = IBM / Lenovo i neke serije Dell - a. Kod IBM - a taj connection menager radi kako za Lan tako i za WiFi. Slijedeća dva "problema" su prozori i drajveri. Prvi nisu sretno napravljeni i nevole takve promjene u "letu" tj. traže restart. Kod drivera za odr. hardware problem je sličan, mora biti napisan tako da omogućuje inicijalizaciju, promjenu postavki u "letu". Netko je poviše spomenio da je pokušao IBM - ov connection menager postaviti na HP - u. Osim gore spomenutih razloga, to nije funkcioniralo jer unutar sebe ima listu "odobrenog" hardware - a s kojim radi. Ovo znam jer sam i ja htio isti software iskoristiti za sličnu univerzalnu primjenu. Predloženo rješenje sa Netsh je možda najlakše iskoristiti a da se do rezultata dosta brzo dođe. Još kad sa AutoIt - om napraviš kakav mali GUI eto pravog rješenja. Za kraj nezaboravi (ako je to potrebno) da treba i u postavkama (Registry) drugih programa (IE, FF, . . .) mijenjati parametre (pogotovo ako se koristi Proxy). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Ja to ovako rijesavam.... http://rapidshare.com/files/90087684/dr_ip.rar.html u raru su dva filea... bat izmjeni postavke TCP/IP (bez potrebe restarta) a regkey postavke proxya i exceptions za IE6. nisam ziher jel radi sa IE7 ali treba probat. za mozillu bi se također trebalo samo malo poigrat sa registry unosima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|