Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2008., 21:11   #1
Mladen_K
Registered User
Moj komp

Mladen_K's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
1 click TCP/IP config ???

hello....

evo pošto radim dosta na terenu uvijek moram ručno upisivati TCP/IP postavke mreža na koje se spajam... (nemaju DHCP-a)

dal postoji neki program u kojeg mogu unesti postavke i onda sa 1-2 klika odaberem prethodno upisane adrese???

nadam se da ste shvatili što mi treba...
Mladen_K je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2008., 07:44   #2
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Kolega i ja probavali smo vise programa i dosli do zakljucka da je http://www.mobilenetswitch.com/ najbolji. Cijena je oko 180kn što i nije puno za program takvog tipa. Jedina mana koju smo ranije nasli (ne znam da li je rijeseno) je konfiguracija proxy-a za IE. Nije bilo mogućnosti dodati poseban proxy koji bi koristio za pojedini profil.

Odojak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.02.2008., 08:54   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Mladen_K Pregled postova
hello....

evo pošto radim dosta na terenu uvijek moram ručno upisivati TCP/IP postavke mreža na koje se spajam... (nemaju DHCP-a)

dal postoji neki program u kojeg mogu unesti postavke i onda sa 1-2 klika odaberem prethodno upisane adrese???

#!/bin/sh
ifconfig ${LAN_INTERFACE} inet up xxx.xxx.xxx.xxx \
netmask xxx.xxx.xxx.xxx broadcast xxx.xxx.xxx.xxx

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2008., 09:30   #4
Armand
192.168.0.1

Armand's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Nije mi tesko upisivati adrese, al mi je najmrze doci do djela gdje ih treba upisat.
Kako napraviti shortcut do TCP/IP postavki mrezne kartice? (da nemoram svaki put ici u network conections, pa desni klik na mreznu kartu, pa properties, pa scrool do tcp/ip, pa properties, pa tek onda prozor koji mi treba )
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2008., 13:35   #5
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Mladen_K Pregled postova
hello....

Ne znam koji prijenosnik imas, ali dobar dio proizvodjaca u svom paketu koji stize s prijenosnikom nudi takvo sto. Ovisno o mrezi, sam nadje odgovarajuci profil ili ti izaberes iz postojecih profila. Ja s Dellom to radim S Dell QuickSet Location Profilerom, IBM ima svoj, mislim da HP ima isto svoj...
Staro 06.02.2008., 14:14   #6
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ne znam koji prijenosnik imas, ali dobar dio proizvodjaca u svom paketu koji stize s prijenosnikom nudi takvo sto. Ovisno o mrezi, sam nadje odgovarajuci profil ili ti izaberes iz postojecih profila. Ja s Dellom to radim S Dell QuickSet Location Profilerom, IBM ima svoj, mislim da HP ima isto svoj...
IBM ima svoj ali HP koliko znam (a imam jednog ) nema tj barem nije imao prije nekih 3 god . Prije 3 god pokusao sam biti inovativan i nasaraft IBM-ov connection manager na HP ali bezuspjesno
Staro 07.02.2008., 10:24   #7
Armand
192.168.0.1

Armand's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Armand Pregled postova
Nije mi tesko upisivati adrese, al mi je najmrze doci do djela gdje ih treba upisat.
Kako napraviti shortcut do TCP/IP postavki mrezne kartice? (da nemoram svaki put ici u network conections, pa desni klik na mreznu kartu, pa properties, pa scrool do tcp/ip, pa properties, pa tek onda prozor koji mi treba )

imal lijeka za ovo moje piitanjce?
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2008., 10:53   #8
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
ja sam prije nekih cca. 1 god igrajuci se sa yahoo widgets naletio na widget koji ima mogucnosti koje ti trebaju. Otvoriti se prozorcic i imas 4 ili 5 gumba za 4 ili 5 razlicitih ip-a i klikom na gumb mijenjas zeljene postavke.Jedino sto ti ne mogu tocno reci gdje sam na to naletio ali mislim da bi s malo googlanja trebao pronaci sto ti treba.
pozz
madox je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2008., 11:27   #9
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Citiraj:
Autor Armand Pregled postova
imal lijeka za ovo moje piitanjce?
NETSH komanda u windowsima je najblize sto mi pada na pamet.

Primjere imas ovdje. http://www.petri.co.il/configure_tcp_ip_from_cmd.htm

Za linux ti je Bubba gore naveo ako zatrebas
Staro 07.02.2008., 14:31   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zato prilikom kupovine (laptopa pogotovo) treba gledati šta se dobije u paketu a ne kak izgleda. Nekima je bitno da je fensi šmensi ili pak ružičast. Zato ja (još uvijek) kažem laptop = IBM / Lenovo i neke serije Dell - a. Kod IBM - a taj connection menager radi kako za Lan tako i za WiFi. Slijedeća dva "problema" su prozori i drajveri. Prvi nisu sretno napravljeni i nevole takve promjene u "letu" tj. traže restart. Kod drivera za odr. hardware problem je sličan, mora biti napisan tako da omogućuje inicijalizaciju, promjenu postavki u "letu".
Netko je poviše spomenio da je pokušao IBM - ov connection menager postaviti na HP - u. Osim gore spomenutih razloga, to nije funkcioniralo jer unutar sebe ima listu "odobrenog" hardware - a s kojim radi. Ovo znam jer sam i ja htio isti software iskoristiti za sličnu univerzalnu primjenu.

Predloženo rješenje sa Netsh je možda najlakše iskoristiti a da se do rezultata dosta brzo dođe. Još kad sa AutoIt - om napraviš kakav mali GUI eto pravog rješenja. Za kraj nezaboravi (ako je to potrebno) da treba i u postavkama (Registry) drugih programa (IE, FF, . . .) mijenjati parametre (pogotovo ako se koristi Proxy).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2008., 10:33   #11
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ja to ovako rijesavam....

http://rapidshare.com/files/90087684/dr_ip.rar.html

u raru su dva filea...

bat izmjeni postavke TCP/IP (bez potrebe restarta) a regkey postavke proxya i exceptions za IE6. nisam ziher jel radi sa IE7 ali treba probat. za mozillu bi se također trebalo samo malo poigrat sa registry unosima...
Foxman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno