Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2008., 19:22   #1
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
(riješeno) Recovery console

imam jedan problemcic, i cini mi se jednostavan za rijesit, al ja ga neznam rijesit
uglavnom, klinci su prckali po kompu i odjednom nece startat windowse, nece ni u safe mod ni u nis, jedino kaj izbacuje je:da je file u ovom pathu missing or corrupted i da ga se popravi sa recovery console.
onda sam strpo windowse i otiso na 'R' repair i tam probo doc do tog patha i cini mi se da je tamo taj SYSTEM, al neznam sad jel ima kakva naredba da se taj system zamijeni novim sa CD.a il bilo kaj da se utipka da ta recovery consola to popravi.
Naravno ako nis od toga onda se treba formatirat...al to je samo dodatno vrijeme i onda ponovno instaliranje, a to sam vec tolko puta radio, da mi se doslovno gadi ponovo pa dajte ak neko ima iskustva s tim da sprckamo to nekak bez formatiranja.
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2008., 19:51   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Bojim se da nema načina da ti velimo kako ćeš popravit kvar i zamjenit file ako neznamo koji je file u pitanju ali s obzirom na to da spominješ sistem pretpostavljam da je ovo...

windows could not start because the following file is missing or corrupt: \windows\system32\config\system

Am I right? Ako je tako kad startaš recovery consolu (bio si već tamo jel) i logiraj se u svoje winblozere... Pa onda ajmo...

C:\WINDOWS >cd system32\

Sad si u tom folderu...

ren config configold

pa
mkdir config

pa
cd config

pa
copy c:\windows\repair\system

pa
copy c:\windows\repair\software

pa
copy c:\windows\repair\sam

I to je to...

Upiši exit i probaj kako se ponaša...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2008., 19:58   #3
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

je to je to, sad cu to ic probat... umroan sam i zaboravio sam dopisat path taj, hvala puno
Staro 04.02.2008., 20:44   #4
wex[hr]
Premium
Moj komp

wex[hr]'s Avatar

Datum registracije: Sep 2006
ja bih ovako:

cd config
ren system system.old

prilikom ulaska u Recovery Console-u, vidjeti ćeš da ima za stisnuti Enter (5 sekundi), tamo možeš birati layout tipkovnice, pa izaberi Croatian, biti će ti lakše pisati

P.S. bilo bi najbolje da napišeš točnu poruku koju ti javi kod error-a
wex[hr] je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2008., 00:30   #5
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Bojim se da nema načina da ti velimo kako ćeš popravit kvar i zamjenit file ako neznamo koji je file u pitanju ali s obzirom na to da spominješ sistem pretpostavljam da je ovo...

windows could not start because the following file is missing or corrupt: \windows\system32\config\system

Am I right? Ako je tako kad startaš recovery consolu (bio si već tamo jel) i logiraj se u svoje winblozere... Pa onda ajmo...

C:\WINDOWS >cd system32\

Sad si u tom folderu...

ren config configold

pa
mkdir config

pa
cd config

pa

pa
copy c:\windows\repair\software

pa
copy c:\windows\repair\sam

I to je to...

Upiši exit i probaj kako se ponaša...
ponasa se lose
napravio sam ovako,nisam obraco paznju na ostale fajle koje je vjerojatno isto trebalo kopirat...i onda je doslo do ovog...pokaze onu winXP sliku i nece uc u windowse i izbaci lsaas il kak se vec tocno pise error i onda kad se ok stisne ide restart to je to, kad sam htio natrag u recovery console, izbacilo mi je da moram sifru upisat...a sifru nisam imao prije, sad je valjda neka nastala....uglavnom probo sam samo Enter stisnut al nisam nis postigo s tim...i sta sad...tek sad vidi i mislim da sam mozda samo trebo system zamijenit sa novim iz repaira.
Staro 05.02.2008., 02:00   #6
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

evo rjeseno, raskopo sam drugi komp, stavio ovaj hard ko slave, pokrenuo, promijenio ime sa configold natrag na config, prekopiro iz repaira system i to je to....nije neko elegantno rjesenje, al je elegantnije od formatiranja
hvala na pomoci!
Staro 05.02.2008., 02:36   #7
wex[hr]
Premium
Moj komp

wex[hr]'s Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
ponasa se lose
napravio sam ovako,nisam obraco paznju na ostale fajle koje je vjerojatno isto trebalo kopirat...i onda je doslo do ovog...pokaze onu winXP sliku i nece uc u windowse i izbaci lsaas il kak se vec tocno pise error i onda kad se ok stisne ide restart to je to, kad sam htio natrag u recovery console, izbacilo mi je da moram sifru upisat...a sifru nisam imao prije, sad je valjda neka nastala....uglavnom probo sam samo Enter stisnut al nisam nis postigo s tim...i sta sad...tek sad vidi i mislim da sam mozda samo trebo system zamijenit sa novim iz repaira.
da, trebao si my way, jer s kopiranjem SAM datoteke napravio si to da se ne možeš logirati...

Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
evo rjeseno, raskopo sam drugi komp, stavio ovaj hard ko slave, pokrenuo, promijenio ime sa configold natrag na config, prekopiro iz repaira system i to je to....nije neko elegantno rjesenje, al je elegantnije od formatiranja
hvala na pomoci!
da, dobro si se dosjetio... trebao si prije reći da imaš još jedne windowse...

ovo->http://support.microsoft.com/kb/307654 sam napravio još davnih dana jer sam lijen ubacivati CD kada zatreba (nije već dugo)
wex[hr] je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2008., 08:14   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
@JVC
Da nekad ima sranje ako se mjenjao password od winblowsa i treba još neke stvari onda iskopirati da proradi, ali s obzirom da si rješio problem je nebitno...

@wex
Nažalost nekad nije dosta iskopirati samo system...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno